//Add More external stylesheets Πώς να κάνετε καθαρή εγκατάσταση των Windows


Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Πώς να κάνετε καθαρή εγκατάσταση των Windows

read

Μία καθαρή εγκατάσταση των Windows απαιτεί την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος από την αρχή, απορρίπτοντας τυχόν προηγούμενα δεδομένα και εγκαταστάσεις. Η καθαρή εγκατάσταση  συνήθως πραγματοποιείται όταν θέλουμε να εγκαταστήσουμε  ή να αναβαθμίσουμε το λειτουργικό  μας σύστημα από την αρχή, χωρίς να διατηρήσετε τα υπάρχοντα αρχεία, τις ρυθμίσεις ή τις εφαρμογές σας.

Ποιοι είναι οι λόγοι που επιλέγουμε να κάνουμε καθαρή εγκατάσταση


  • Αγορά νέου υπολογιστή: Όταν αγοράζετε έναν νέο υπολογιστή, μπορείτε να επιλέξετε να κάνετε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows για να ξεκινήσετε με ένα καθαρό σύστημα χωρίς προεγκατεστημένες εφαρμογές ή ρυθμίσεις του κατασκευαστή.
  • Αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος: Κατά την αναβάθμιση των Windows, μπορείτε να επιλέξετε την επιλογή "Καθαρή εγκατάσταση" για να αφαιρέσετε την προηγούμενη έκδοση των Windows και να εγκαταστήσετε τη νέα έκδοση από την αρχή.
  • Επιδιόρθωση συστήματος: Αν αντιμετωπίζετε σοβαρά προβλήματα στο σύστημά σας, μπορείτε να κάνετε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows για να επαναφέρετε το σύστημα σε μια καθαρή κατάσταση.

  • Σημείωση: Πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία, βεβαιωθείτε ότι έχετε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας όλων των σημαντικών αρχείων σας, καθώς η εγκατάσταση από την αρχή θα διαγράψει όλα τα δεδομένα από τον σκληρό δίσκο.

    Ακολουθεί ένας συνοπτικός οδηγός με τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε :

    1.Λήψη του Windows ISO

    Πρώτα απ' όλα, θα πρέπει να κατεβάσετε το αρχείο ISO των Windows   από την επίσημη ιστοσελίδα της Microsoft. Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε την κατάλληλη έκδοση για τον υπολογιστή σας (π.χ. 64-bit ή 32-bit).

    2.Δημιουργία εκκινήσιμου USB

    Αφού κατεβάσετε το αρχείο ISO, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα εκκινήσιμο USB μέσο εγκατάστασης. Για να το κάνετε αυτό, χρειάζεστε ένα πρόγραμμα δημιουργίας εκκινήσιμου USB, όπως το Rufus ή το Windows USB/DVD Download Tool.  (Στην περίπτωση που θέλετε να   εγκαταστήσετε τα  Windows 11  σε μη υποστηριζόμενο υλικό, κάντε κλικ στο σύνδεσμο και ακολουθήστε τις οδηγίες).

    3.Εκκίνηση από USB

    Αφού δημιουργήσετε το εκκινήσιμο USB, πρέπει να ρυθμίσετε τον υπολογιστή σας ώστε να εκκινεί από αυτό. Για να το κάνετε αυτό, ανάλογα με τον κατασκευαστή του υπολογιστή σας, θα πρέπει να εισέλθετε στο BIOS ή το UEFI του συστήματος. Συνήθως, πρέπει να πατήσετε ένα συγκεκριμένη πλήκτρο κατά την εκκίνηση του υπολογιστή, όπως το F2, F12, ή Delete. Ελέγξτε το εγχειρίδιο του υπολογιστή σας για τo σωστό πλήκτρο.

    4. Εκτέλεση της εγκατάστασης του Windows 

    Ο υπολογιστής σας θα εκκινήσει από το εκκινήσιμο USB  με τα Windows. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ξεκινήσει η εγκατάσταση. Θα πρέπει να επιλέξετε τις προτιμήσεις γλώσσας, περιοχής και πληκτρολογίου σας. - Κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης, θα σας ζητηθεί να επιλέξετε πού θέλετε να εγκαταστήσετε τα Windows

     - Εάν πρόκειται για καθαρή εγκατάσταση, επιλέξτε το δίσκο που θα εγκαταστήσετε τα windows και  διαγράψετε τυχόν υπάρχουσες κατατμήσεις του σκληρού σας δίσκου. Δημιουργήσετε  νέα κατάτμηση και  προχωρήστε στην εγκατάσταση. 

    Τέλος, αφού ολοκληρωθεί η διαμόρφωση του δίσκου, η εγκατάσταση των Windows θα ξεκινήσει αυτόματα. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να ολοκληρώσετε τη διαδικασία.

    5.Ολοκλήρωση της εγκατάστασης και προσαρμογή των ρυθμίσεων

    Η εγκατάσταση των windows  απαιτεί λίγο χρόνο για να ολοκληρωθεί. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να προσαρμόσετε τις βασικές ρυθμίσεις, όπως τη γλώσσα, το δίκτυο και τον λογαριασμό χρήστη.

    6. Εγκατάσταση εφαρμογών και οδηγών

    Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση θα πρέπει να εγκαταστήσετε τις εφαρμογές και τους οδηγούς που χρειάζεστε. Αρχικά, θα πρέπει να ελέγξετε την ενημέρωση των οδηγών των συσκευών σας. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κατασκευαστή της κάθε συσκευής σας και να κατεβάσετε τους πιο πρόσφατους οδηγούς για το Windows η να επιλέξετε κάποιο πρόγραμμα ώστε να το κάνει αυτόματα για εσας

     - Στη συνέχεια, μπορείτε να εγκαταστήσετε τις εφαρμογές που συνήθως χρησιμοποιείτε, όπως προγράμματα περιήγησης στον ιστό, εφαρμογές γραφείου, προγράμματα αναπαραγωγής πολυμέσων κλπ.

    7.Επαναφορά προσωπικών αρχείων

    Αν είχατε δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας των προσωπικών αρχείων σας πριν την εγκατάσταση των Windows, μπορείτε να τα επαναφέρετε τώρα. Αν είχατε αποθηκεύσει τα αρχεία σας σε έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο ή σε έναν cloud χώρο αποθήκευσης, απλώς αντιγράψτε τα πίσω στον υπολογιστή σας. 

    Αυτά είναι τα είναι τα βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να κάνετε μια καθαρή εγκατάσταση των Windows . Βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης για να ολοκληρώσετε με επιτυχία τη διαδικασία.


    Ακολουθήστε μας στο Google News


    ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


    Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .