//Add More external stylesheets 6 δωρεάν εφαρμογές ανάλυσης και διαχείρισης χώρου για τα windows


Τρίτη 23 Απριλίου 2024

6 δωρεάν εφαρμογές ανάλυσης και διαχείρισης χώρου για τα windows

read

Η ανάλυση και η διαχείριση του χώρου στον σκληρό δίσκο του υπολογιστή μας αποτελούν ζωτικά στοιχεία για τη σωστή λειτουργία και απόδοση του συστήματος. Με την αυξανόμενη ποσότητα δεδομένων που αποθηκεύουμε στους υπολογιστές μας, είναι σημαντικό να διατηρούμε τον χώρο μας οργανωμένο και αποδοτικό.

Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις 6 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές ανάλυσης και διαχείρισης χώρου για τα Windows, που μπορούν να βοηθήσουν στην αποτελεσματική διαχείριση του χώρου αποθήκευσης στον υπολογιστή μας.

Από την απλή ανάλυση του χώρου μέχρι την εντοπισμό και την αφαίρεση περιττών αρχείων και φακέλων, αυτές οι εφαρμογές προσφέρουν ένα ευέλικτο εργαλείο για τη βελτίωση της απόδοσης του υπολογιστή μας. 

Επιπλέον, μπορούν να βοηθήσουν στην εντοπισμό μεγάλων αρχείων που καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στον σκληρό δίσκο μας, καθώς και στην αποτελεσματική οργάνωση των δεδομένων μας. 



1.

TreeSize Free


Πρόκειται για ένα εργαλείο διαχείρισης χώρου στο δίσκο για τα Windows που επιτρέπει στους χρήστες να αναλύουν και να διαχειρίζονται τον αποθηκευτικό τους χώρο στον υπολογιστή τους. Παρέχει μια πλήρη περιγραφή της χρήσης του χώρου στο δίσκο, βοηθώντας τους να εντοπίσουν μεγάλα αρχεία και φακέλους που καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο αποθήκευσης.

Η εφαρμογή προσφέρει μια απλή και διαισθητική διεπαφή, διευκολύνοντας τους χρήστες να πλοηγηθούν και να κατανοήσουν τις πληροφορίες που παρουσιάζονται. Κατά την εκκίνηση του λογισμικού, μπορείτε να επιλέξετε να σαρώσουν συγκεκριμένες μονάδες δίσκου, φακέλους ή ακόμα και τοποθεσίες δικτύου για να αναλύσουν τη χρήση του χώρου στο δίσκο τους.

Παρέχει μια λεπτομερή επισκόπηση του μεγέθους και της κατανομής των αρχείων και των φακέλων στην επιλεγμένη μονάδα δίσκου ή τοποθεσία. Εμφανίζει πληροφορίες όπως το μέγεθος, το ποσοστό και τον αριθμό των αρχείων και των φακέλων. Τα δεδομένα παρουσιάζονται σε μια ιεραρχική δομή επιτρέποντας στους χρήστες να ανατρέχουν εύκολα σε συγκεκριμένους φακέλους για να αναγνωρίσουν αντικείμενα που καταναλώνουν χώρο.

Επιπλέον, διαθέτει διάφορες επιλογές ταξινόμησης, επιτρέποντας στους χρήστες να οργανώσουν τις πληροφορίες με βάση το μέγεθος, τον τύπο αρχείου, την ημερομηνία ή άλλα κριτήρια. Αυτό βοηθά τους χρήστες να εντοπίζουν γρήγορα και να δίνουν προτεραιότητα στα αρχεία και τους φακέλους που καταλαμβάνουν τον περισσότερο χώρο.

Περιλαμβάνει επίσης μια δυνατότητα αναζήτησης που επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν συγκεκριμένα αρχεία ή φακέλους με βάση το όνομα, το μέγεθος, την ημερομηνία ή άλλα χαρακτηριστικά. Αυτό είναι χρήσιμο για τον εντοπισμό συγκεκριμένων αρχείων ή για την εύρεση και τη διαγραφή διπλότυπων ή περιττών στοιχείων.
2.

WizTree


Λογισμικό ανάλυσης χώρου δίσκου γνωστό για την εξαιρετική του ταχύτητα. Επιτρέπει στους χρήστες να σαρώνουν και να αναλύουν γρήγορα τους σκληρούς δίσκους ή τους συγκεκριμένους φακέλους τους για να προσδιορίσουν πώς χρησιμοποιείται ο χώρος στο δίσκο. Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό του είναι η αξιοσημείωτη ταχύτητά του, καθιστώντας το έναν από τους ταχύτερους διαθέσιμους αναλυτές χώρου δίσκου. 

Χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία για τη γρήγορη σάρωση του συστήματος αρχείων και τη δημιουργία λεπτομερών αναφορών σχετικά με τη χρήση του δίσκου.Αυτό σας επιτρέπει να αναγνωρίζετε μεγάλα αρχεία και φακέλους που καταναλώνουν σημαντικές ποσότητες αποθηκευτικού χώρου. Με το WizTree, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της σάρωσης σε μια ιεραρχική δενδρική δομή, ταξινομημένη κατά μέγεθος αρχείου.
3.

WinDirStat


Δωρεάν, ισχυρό εργαλείο προβολής και καθαρισμού στατιστικών χρήσης δίσκου για Windows. Παρέχει στους χρήστες μια πλήρη περιγραφή της χρήσης του χώρου στο δίσκο τους, επιτρέποντάς τους να αναγνωρίζουν μεγάλα αρχεία και φακέλους που καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο αποθήκευσης.

Η εφαρμογή διαθέτει μια οπτική αναπαράσταση της χρήσης του χώρου στο δίσκο στον υπολογιστή του χρήστη. Κατά την εκκίνηση του προγράμματος οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να σαρώσουν συγκεκριμένες μονάδες δίσκου ή φακέλους για να αναλύσουν τη χρήση του χώρου στο δίσκο τους. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα παρουσιάζει τα αποτελέσματα σε μια προβολή δέντρου, όπου κάθε αρχείο και φάκελος αναπαρίσταται ως ένα έγχρωμο ορθογώνιο, με μέγεθος ανάλογο με την κατανάλωση χώρου στο δίσκο.

Παρέχει μια ολοκληρωμένη ανάλυση της χρήσης του χώρου στο δίσκο, εμφανίζοντας πληροφορίες όπως το μέγεθος, τον τύπο και το ποσοστό κάθε αρχείου και φακέλου. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να πλοηγηθούν στον δεντροχάρτη για να εντοπίσουν μεγάλα αρχεία. Κάνοντας κλικ σε ένα συγκεκριμένο ορθογώνιο, οι χρήστες μπορούν να δουν πρόσθετες λεπτομέρειες, όπως τη διαδρομή του αρχείου και την τελευταία φορά που έγινε πρόσβαση ή τροποποίηση.
4.

Ashampoo Disk Space Explorer 2023


Το Disk Space Explorer 2023  βρίσκει γρήγορα μεγάλους φακέλους και σας βοηθά να εντοπίσετε που έχουν κατανεμηθεί τα αρχεία σας. Τα φίλτρα αρχείων είναι προσαρμόσιμα και επεκτάσιμα με τις δικές σας μορφές αρχείων. 

Μπορείτε ακόμη και να ομαδοποιήσετε πολλές μορφές μαζί για να δημιουργήσετε τα δικά σας προσωπικά φίλτρα. Αρχεία ήχου, ταινίες, εικόνες, αρχεία ή έγγραφα, η επιλογή είναι δική σας και μόνο δική σας. Εξερευνήστε  τους  σκληρούς σας δίσκους και μάθετε ακριβώς πόσο χώρο καταλαμβάνουν τα αρχεία σας.

Η εφαρμογή  κάνει ό,τι δεν μπορεί να κάνει η Εξερεύνηση των Windows: Σας επιτρέπει να φιλτράρετε τις μονάδες δίσκου σας και να παραθέσετε αρχεία κατά μέγεθος, συμπεριλαμβανομένου του ορίου χώρου στο δίσκο.

Μπορείτε επίσης εύκολα να σαρώσετε για συγκεκριμένους τύπους αρχείων, π.χ., για να προβάλλετε μόνο ταινίες ή εικόνες. 

Για να ενεργοποιήσετε τη δωρεάν έκδοση του πρέπει να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό χρήστη στον ιστότοπο του κατασκευαστή (ή να συνδεθείτε σε έναν υπάρχοντα λογαριασμό) - προκειμένου να αποκτήσετε ένα δωρεάν κλειδί άδειας χρήσης.

5.

JDiskReport


Το JDiskReport είναι ένα δωρεάν λογισμικό που παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τον χώρο αποθήκευσης στον υπολογιστή σας. Αναλύοντας τον σκληρό  σας δισκο,  παρέχει γραφικές αναπαραστάσεις που σας βοηθούν να κατανοήσετε ποια αρχεία καταλαμβάνουν τον περισσότερο χώρο.

Με το JDiskReport μπορείτε εύκολα να δείτε ποιοι τύποι αρχείων καταλαμβάνουν τον περισσότερο χώρο στον σκληρό δίσκο σας, ποιοι φακέλοι είναι οι μεγαλύτεροι και ποια αρχεία είναι τα πιο μεγάλα. Αυτές οι πληροφορίες μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε καλύτερα την κατανομή του χώρου αποθήκευσης σας και να λάβετε μέτρα για να τον βελτιώσετε.

Μια από τις πλέον χρήσιμες λειτουργίες του είναι η δυνατότητα να αναζητήσετε αρχεία με βάση το μέγεθος τους. Έτσι, μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε τα μεγαλύτερα αρχεία στον υπολογιστή σας και να αποφασίσετε αν χρειάζεται να τα διαγράψετε για να ελευθερώσετε χώρο.

6.

SpaceSniffer


Το SpaceSniffer είναι ένα δωρεάν εργαλείο που σας δίνει μια οπτική αναπαράσταση του τρόπου με τον οποίο ο χώρος αποθήκευσης χρησιμοποιείται στον υπολογιστή σας. Με ένα γρήγορο σκανάρισμα του δίσκου, το SpaceSniffer δημιουργεί ένα διαγραμμικό γράφημα που σας επιτρέπει να δείτε αναλυτικά ποια αρχεία και φακέλους καταλαμβάνουν τον περισσότερο χώρο.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε εύκολα να εντοπίσετε τα μεγαλύτερα αρχεία και να αποφασίσετε ποια από αυτά μπορείτε να διαγράψετε για να ελευθερώσετε χώρο. Επιπλέον,  σας παρέχει τη δυνατότητα να ορίσετε φίλτρα και να εφαρμόσετε διάφορες επιλογές ομαδοποίησης για να οργανώσετε ακόμα καλύτερα τα δεδομένα σας.  Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε τα αποτελέσματα  για μελλοντική αναφορά ή να τα εξάγετε σε μορφή αρχείου για να τα μοιραστείτε με άλλους.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .