4 δωρεάν εφαρμογές ανάλυσης και διαχείρισης χώρου για τα windows

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023

4 δωρεάν εφαρμογές ανάλυσης και διαχείρισης χώρου για τα windows

read

Στο σημερινό μας άρθρο παρουσιάζουμε τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές διαχείρισης χώρου για τα Windows που θα σας βοηθήσουν να αναλύσετε και να διαχειριστείτε τον αποθηκευτικό χώρο στον υπολογιστή σας.

1


TreeSize Free

Πρόκειται για ένα εργαλείο διαχείρισης χώρου στο δίσκο για τα Windows που επιτρέπει στους χρήστες να αναλύουν και να διαχειρίζονται τον αποθηκευτικό τους χώρο στον υπολογιστή τους. Παρέχει μια πλήρη περιγραφή της χρήσης του χώρου στο δίσκο, βοηθώντας τους να εντοπίσουν μεγάλα αρχεία και φακέλους που καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο αποθήκευσης.

Η εφαρμογή προσφέρει μια απλή και διαισθητική διεπαφή, διευκολύνοντας τους χρήστες να πλοηγηθούν και να κατανοήσουν τις πληροφορίες που παρουσιάζονται. Κατά την εκκίνηση του λογισμικού, μπορείτε να επιλέξετε να σαρώσουν συγκεκριμένες μονάδες δίσκου, φακέλους ή ακόμα και τοποθεσίες δικτύου για να αναλύσουν τη χρήση του χώρου στο δίσκο τους.

Παρέχει μια λεπτομερή επισκόπηση του μεγέθους και της κατανομής των αρχείων και των φακέλων στην επιλεγμένη μονάδα δίσκου ή τοποθεσία. Εμφανίζει πληροφορίες όπως το μέγεθος, το ποσοστό και τον αριθμό των αρχείων και των φακέλων. Τα δεδομένα παρουσιάζονται σε μια ιεραρχική δομή επιτρέποντας στους χρήστες να ανατρέχουν εύκολα σε συγκεκριμένους φακέλους για να αναγνωρίσουν αντικείμενα που καταναλώνουν χώρο.

Επιπλέον, διαθέτει διάφορες επιλογές ταξινόμησης, επιτρέποντας στους χρήστες να οργανώσουν τις πληροφορίες με βάση το μέγεθος, τον τύπο αρχείου, την ημερομηνία ή άλλα κριτήρια. Αυτό βοηθά τους χρήστες να εντοπίζουν γρήγορα και να δίνουν προτεραιότητα στα αρχεία και τους φακέλους που καταλαμβάνουν τον περισσότερο χώρο.

Περιλαμβάνει επίσης μια δυνατότητα αναζήτησης που επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν συγκεκριμένα αρχεία ή φακέλους με βάση το όνομα, το μέγεθος, την ημερομηνία ή άλλα χαρακτηριστικά. Αυτό είναι χρήσιμο για τον εντοπισμό συγκεκριμένων αρχείων ή για την εύρεση και τη διαγραφή διπλότυπων ή περιττών στοιχείων.

2


WizTree


Λογισμικό ανάλυσης χώρου δίσκου γνωστό για την εξαιρετική του ταχύτητα. Επιτρέπει στους χρήστες να σαρώνουν και να αναλύουν γρήγορα τους σκληρούς δίσκους ή τους συγκεκριμένους φακέλους τους για να προσδιορίσουν πώς χρησιμοποιείται ο χώρος στο δίσκο. Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό του είναι η αξιοσημείωτη ταχύτητά του, καθιστώντας το έναν από τους ταχύτερους διαθέσιμους αναλυτές χώρου δίσκου. 

Χρησιμοποιεί προηγμένη τεχνολογία για τη γρήγορη σάρωση του συστήματος αρχείων και τη δημιουργία λεπτομερών αναφορών σχετικά με τη χρήση του δίσκου.Αυτό σας επιτρέπει να αναγνωρίζετε μεγάλα αρχεία και φακέλους που καταναλώνουν σημαντικές ποσότητες αποθηκευτικού χώρου. Με το WizTree, μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα της σάρωσης σε μια ιεραρχική δενδρική δομή, ταξινομημένη κατά μέγεθος αρχείου.

3


WinDirStat


Δωρεάν, ισχυρό εργαλείο προβολής και καθαρισμού στατιστικών χρήσης δίσκου για Windows. Παρέχει στους χρήστες μια πλήρη περιγραφή της χρήσης του χώρου στο δίσκο τους, επιτρέποντάς τους να αναγνωρίζουν μεγάλα αρχεία και φακέλους που καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο αποθήκευσης.

Η εφαρμογή διαθέτει μια οπτική αναπαράσταση της χρήσης του χώρου στο δίσκο στον υπολογιστή του χρήστη. Κατά την εκκίνηση του προγράμματος οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν να σαρώσουν συγκεκριμένες μονάδες δίσκου ή φακέλους για να αναλύσουν τη χρήση του χώρου στο δίσκο τους. Στη συνέχεια, το πρόγραμμα παρουσιάζει τα αποτελέσματα σε μια προβολή δέντρου, όπου κάθε αρχείο και φάκελος αναπαρίσταται ως ένα έγχρωμο ορθογώνιο, με μέγεθος ανάλογο με την κατανάλωση χώρου στο δίσκο.

Παρέχει μια ολοκληρωμένη ανάλυση της χρήσης του χώρου στο δίσκο, εμφανίζοντας πληροφορίες όπως το μέγεθος, τον τύπο και το ποσοστό κάθε αρχείου και φακέλου. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να πλοηγηθούν στον δεντροχάρτη για να εντοπίσουν μεγάλα αρχεία. Κάνοντας κλικ σε ένα συγκεκριμένο ορθογώνιο, οι χρήστες μπορούν να δουν πρόσθετες λεπτομέρειες, όπως τη διαδρομή του αρχείου και την τελευταία φορά που έγινε πρόσβαση ή τροποποίηση.

4


Ashampoo Disk Space Explorer 2023


Το Disk Space Explorer 2023  βρίσκει γρήγορα μεγάλους φακέλους και σας βοηθά να εντοπίσετε που έχουν κατανεμηθεί τα αρχεία σας. Τα φίλτρα αρχείων είναι προσαρμόσιμα και επεκτάσιμα με τις δικές σας μορφές αρχείων. 

Μπορείτε ακόμη και να ομαδοποιήσετε πολλές μορφές μαζί για να δημιουργήσετε τα δικά σας προσωπικά φίλτρα. Αρχεία ήχου, ταινίες, εικόνες, αρχεία ή έγγραφα, η επιλογή είναι δική σας και μόνο δική σας. Εξερευνήστε  τους  σκληρούς σας δίσκους και μάθετε ακριβώς πόσο χώρο καταλαμβάνουν τα αρχεία σας.

Η εφαρμογή  κάνει ό,τι δεν μπορεί να κάνει η Εξερεύνηση των Windows: Σας επιτρέπει να φιλτράρετε τις μονάδες δίσκου σας και να παραθέσετε αρχεία κατά μέγεθος, συμπεριλαμβανομένου του ορίου χώρου στο δίσκο.

Μπορείτε επίσης εύκολα να σαρώσετε για συγκεκριμένους τύπους αρχείων, π.χ., για να προβάλλετε μόνο ταινίες ή εικόνες. 

Για να ενεργοποιήσετε τη δωρεάν έκδοση του πρέπει να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό χρήστη στον ιστότοπο του κατασκευαστή (ή να συνδεθείτε σε έναν υπάρχοντα λογαριασμό) - προκειμένου να αποκτήσετε ένα δωρεάν κλειδί άδειας χρήσης.