//Add More external stylesheets Πώς να αναγνωρίσετε τις fake εφαρμογές στο Google Play Store


Κυριακή 10 Μαρτίου 2024

Πώς να αναγνωρίσετε τις fake εφαρμογές στο Google Play Store

read

Tο Google Play Store είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες για τη λήψη εφαρμογών για συσκευές Android. Ωστόσο, μέσα  κάποιες φορές κρύβονται και  ψεύτικες εφαρμογές, οι οποίες μπορεί να αποβούν επιβλαβείς την ασφάλεια των δεδομένων σας. 

Βέβαια η Google, έχει αυστηροποιήσει τους ελέγχους για την πρόληψη τέτοιων εφαρμογών, ωστόσο, δεν έχει εξαλειφθεί τελείως ακόμη το φαινόμενο. 
Αναγνωρίζοντας λοιπόν την ανάγκη για προστασία, σας παρουσιάζουμε μερικές βασικές συμβουλές για το πώς να  << εκπαιδευτείτε>> ώστε να αναγνωρίζετε τις ψεύτικες εφαρμογές στο Google Play Store.

Ελέγξτε το όνομα της Εφαρμογής

Ένας από τους πρώτους ελέγχους που πρέπει να κάνετε είναι να εξετάσετε ποιος είναι ο δημιουργός και  αν υπάρχει πραγματικά  αυτή η εφαρμογής. Ψεύτικες εφαρμογές συχνά παρουσιάζονται ως επίσημες εφαρμογές γνωστών εταιρειών. Ελέγξτε το όνομα του δημιουργού και πραγματοποιήστε μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο για να δείτε αν πραγματικά σχετίζεται με την εν λόγω εταιρεία.

Διαβάστε τις Κριτικές

Οι κριτικές από άλλους χρήστες μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες πληροφορίες για την αξιοπιστία μιας εφαρμογής. Ψεύτικες εφαρμογές μπορεί να έχουν αρνητικές κριτικές από χρήστες που παρατήρησαν κάτι περίεργο. Ωστόσο, προσοχή, κάποιες φορές,  μπορεί να έχουν προσθέσει στην εφαρμογή και ψεύτικες θετικές κριτικές, οπότε εκεί χρησιμοποιήστε την κρίση σας.

Ελέγξτε τις Άδειες

Πριν εγκαταστήσετε μια εφαρμογή, ελέγξτε τις άδειες που ζητά. Εάν μια εφαρμογή που φαίνεται να προσφέρει απλές λειτουργίες ζητά πρόσβαση σε προσωπικά σας δεδομένα, όπως επαφές, μηνύματα ή τοποθεσία, αυτό θα πρέπει να σας υποψιάσει.

Ελέγξτε την Περιγραφή και τις Εικόνες

Οι ψεύτικες εφαρμογές συχνά έχουν κακογραμμένες περιγραφές με ορθογραφικά λάθη. Επίσης, οι εικόνες της εφαρμογής μπορεί να φαίνονται χαμηλής ποιότητας ή να μην ταιριάζουν με την περιγραφή της εφαρμογής. Αυτά είναι σημάδια ότι η εφαρμογή  πιθανόν είναι fake.

Ελέγξτε την Ημερομηνία Δημοσίευσης και τις Ενημερώσεις

Μια νέα εφαρμογή με εκατοντάδες χιλιάδες λήψεις αλλά χωρίς πραγματικό περιεχόμενο ή λειτουργία μπορεί να είναι ύποπτη. Επίσης, οι εφαρμογές που δεν έχουν λάβει πρόσφατες ενημερώσεις μπορεί να έχουν εγκαταλειφθεί ή να είναι ψεύτικες.

Χρησιμοποιήστε Προγράμματα Ασφαλείας

Τέλος, η χρήση ενός αξιόπιστου προγράμματος ασφαλείας στη συσκευή σας μπορεί να σας προσφέρει ένα επιπλέον στρώμα προστασίας, αναγνωρίζοντας και ειδοποιώντας σας για πιθανές απειλές πριν προχωρήσετε σε εγκατάσταση.

Η αναγνώριση ψεύτικων εφαρμογών στο Google Play Store απαιτεί εγρήγορση και κριτική σκέψη. Ωστόσο, ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, μπορείτε να αυξήσετε την προστασία σας από ενδεχόμενες απάτες.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .