Εντοπίσαμε ότι χρησιμοποιείτε Adblock. Κατανοούμε, ότι πολλοί ιστότοποι, καταχρώνται την υπομονή των χρηστών, εμφανίζοντας διαφημίσεις παντού. Ωστόσο, αυτός ο ιστότοπος, υποστηρίζεται από διαφημίσεις, που θεωρούμε ότι δεν είναι ενοχλητικές και δεν επηρεάζουν σημαντικά την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας.

Η ιστοσελίδα μας, βασίζεται σε διαφημίσεις, έτσι ώστε να μπορεί συνεχίσει τη λειτουργία της και να να προσφέρει πάντα ποιοτικό, δωρεάν περιεχόμενο.

13 Αυγούστου 2017

FreeNAS : Πώς να μετατρέψετε τον παλιό σας υπολογιστή σε δικτυακή συσκευή αποθήκευσης


Οι περισσότεροι, όλο και κάποιον παλιό υπολογιστή θα έχετε στην άκρη, τί θα λέγατε να του δώσετε ζωή και να τον μετατρέψετε σε ένα σε ένα Network Attached Storage (NAS); Η λογική του προγράμματος είναι να κρατήσουμε τα κοινόχρηστα αρχεία ή τα αρχεία που δεν χρειάζεται να έχουμε συνέχεια μαζί μας, τα backup μας, κ.λ.π σε έναν υπολογιστή, έτσι μετατρέπουμε τον παλιό μας υπολογιστή μας εξασφαλίζοντας μία πολύ καλή λύση δικτυακής αποθήκευσης.

Βέβαια θα πρέπει να σημειώσω ότι ο υπολογιστής που θα κληθεί να παίξει αυτό το ρόλο δεν θα πρέπει να είναι και πολύ ΄΄αρχαίος΄΄ υπό την έννοια ότι θα πρέπει να υποστηρίζει τα διαθέσιμα σύγχρονα πρότυπα επικοινωνίας και να διαθέτει τον ανάλογο σκληρό δίσκο που θα μπορεί να δεχθεί το ΄΄βάρος΄΄ των αποθηκευμένων αρχείων.Ετσι λοιπόν συνδέστε ένα αξιοπρεπή μεγέθους USB σκληρό δίσκο και κρατήσετε εκεί όλα τα αρχεία ενημέρωσης της επιχείρησής σας ή τα προσωπικά σας αρχεία. Το FreeNAS υποστηρίζει τα περισσότερα πρωτόκολλα δικτύου πρόσβασης, όπως είναι τα : CIFS (Windows κοινή χρήση αρχείων, πρώην SMB), FTP, NFS, TFTP, Rsync και Unison. Ακόμη μπορεί να τρέξει από CD, ή USB stick ή να εγκατασταθεί στο σκληρό δίσκο.Όταν εκτελείται από το CD μπορεί κανείς να αποθηκεύσει τις ρυθμίσεις του σε ένα USB stick ή δισκέτα, γεγονός που τo καθιστά ακόμη πιο ασφαλές. Διαθέτει και αρκετές άλλες χρήσιμες λειτουργίες, όπως είναι η υποστήριξη για RAID και κρυπτογράφηση, δίδοντας έτσι περισσότερη ασφάλεια στα δεδομένα σαςΒΗΜΑΤΑ

1
Κατεβάζετε το iso και το καίτε σε ένα cd. Κάντε επανεκκίνηση έχοντας το cd στο cd-drive του υπολογιστή που θέλετε να το εγκαταστήσετε. Όπως βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία αυτή είναι η πρώτη εικόνα που θα συναντήσετε πατήστε (1) και μετά enter
2
Επιλέξτε εγκατάσταση.
3
Επιλέξτε σε ποιό τον σκληρό δίσκο θα εγκαταστήσετε την εφαρμογή.
4
Επιβεβαιώστε την επιλογή σας και πατάτε ναί.
5
Αφού τελειώσει η εγκατάσταση αφαιρούμε το cd και κάνουμε επανεκκίνηση.
6
Μόλις φορτώσει η εφαρμογή θα μας βγάλει σε αυτόν τον πίνακα (η ip που βλέπετε ίσως να είναι διαφορετική σε εσάς)
7
Τώρα γράψτε την ip που βλέπετε στο pc σας ανοίγοντας τον firefox ή όποιο περιηγητή διαθέτετε πατήστε enter. Είστε πλέον έτοιμοι να διαχειρισθείτε την ηλεκτρονική σας αποθήκη μέσα από ένα απλό και πλούσιο σε δυνατότητες web interface. Πρίν προχωρήσετε στο μενού της εφαρμογής θα σας ζητηθεί να προσθέσετε ένα κωδικό.
Αν επιθυμείτε ως γλώσσα να επιλέξετε τα ελληνικά πατήστε settings-language και επιλέξτε Greek και μετά πατήστε save.

 FreeNAS : 11.02

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Linux


FreeNAS : Πώς να μετατρέψετε τον παλιό σας υπολογιστή σε δικτυακή συσκευή αποθήκευσης
4/ 5 stars - "FreeNAS : Πώς να μετατρέψετε τον παλιό σας υπολογιστή σε δικτυακή συσκευή αποθήκευσης" Οι περισσότεροι, όλο και κάποιον παλιό υπολογιστή θα έχετε στην άκρη, τί θα λέγατε να του δώσετε ζωή και να τον μετατρέψετε σε ...Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια
.

AOMEI PE Builder : Δωρεάν εργαλεία των Windows PE για τη δημιουργία Bootable Windows PE σε USB και CD / DVD και ISO

–>