Venmon : Eργαλείο παρακολούθησης των πόρων του υπολογιστή σας

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Venmon : Eργαλείο παρακολούθησης των πόρων του υπολογιστή σας

read

Το Venmon είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης πόρων συστήματος για τα Windows. Μπορεί να παρακολουθεί τη μνήμη του υπολογιστή, τον επεξεργαστή, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, το χρόνο λειτουργίας, το χρόνο αδράνειας, την κυκλοφορία δικτύου και τις μονάδες δίσκου. Χρησιμοποιεί ελάχιστη ισχύ επεξεργασίας και χρήση μνήμης ενώ εμφανίζει στατιστικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο. Μπορεί να τρέξει και σε φορητή λειτουργία, αν επιλέξετε το αντίστοιχο αρχείο

Είναι πολύ απλό στη χρήση και διαθέτει μια ευρεία γκάμα δυνατοτήτων για την παρακολούθηση του συστήματός σας και του δικτύου σας. Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε χρήστη των Windows που θέλει να διατηρεί το σύστημά του σε κορυφαία κατάσταση και να ελέγχει τη συνδεσιμότητα των συσκευών του δικτύου του.

Παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη χρήση των πόρων του συστήματός σας, όπως τη CPU, τη μνήμη, τον δίσκο και το δίκτυο. Μπορείτε επίσης να παρακολουθείτε την απόδοση του συστήματός σας μέσω γραφημάτων και διαγραμμάτων, που σας βοηθούν να κατανοήσετε καλύτερα τη συμπεριφορά του.

Επιπλέον, σας επιτρέπει να πραγματοποιήσετε πολλαπλά ping προς διάφορες συσκευές στο δίκτυό σας, προκειμένου να ελέγξετε τη συνδεσιμότητά τους. Μπορείτε να παρακολουθείτε την απόκρισή τους και να λαμβάνετε ειδοποιήσεις σε περίπτωση που κάποια συσκευή δεν ανταποκρίνεται.

Η κύρια οθόνη του Venmon εμφανίζει μια γενική περίληψη συστήματος, τη χρήση μνήμης, τη χρήση του επεξεργαστή, την κατάσταση της μπαταρίας, το χρόνο λειτουργίας και τον χρόνο αδράνειας. Τα συμβάντα συστήματος θα αναφέρουν δραστηριότητες όπως, δραστηριότητα μπαταρίας (ποσοστό φόρτισης/πρίζας/αποσύνδεσης/φόρτισης/μη φόρτισης), αλλαγές μνήμης που έχουν εκχωρηθεί και αναφέρουν περιόδους μεγάλων χρόνων αδράνειας. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν μεγάλοι χρόνοι αδράνειας για να δείτε πότε κάποιος χρησιμοποίησε για τελευταία φορά τον υπολογιστή.


Το εργαλείο Ping περιλαμβάνει τη δυνατότητα προσθήκης έως και 1024 αυτοματοποιημένων Ping ανά διεύθυνση IP ή ονόματα κεντρικών υπολογιστών με ρυθμιζόμενο χρονικό διάστημα. Εμφανίζει τη διεύθυνση IP, τα ονόματα κεντρικών υπολογιστών, τον χρόνο σε ms, TTL, TOS, ληφθέντα, χαμένα, χαμένα %, και χρονοδιάγραμμα με φίλτρο χρόνου απόκρισης.

Τα ping μπορούν να διαγραφούν, να τεθούν σε παύση ή να επαναφέρονται μεμονωμένα ή σε μια επιλεγμένη ομάδα. Πολλαπλά ping κατανέμονται σε όλους τους πυρήνες του επεξεργαστή για να εξισορροπηθεί το φορτίο της CPU. Τα δεδομένα ping αποθηκεύονται σε ένα αρχείο JSON κάθε ώρα ή κατά το κλείσιμο του προγράμματος.

Οι κίτρινες γραμμές είναι αργοί χρόνοι απόκρισης που ορίζονται από τη ρύθμιση χρονικού ορίου μεταξύ 50 και 800 ms, οι κόκκινες γραμμές είναι ping που έληξαν και οι μπλε γραμμές υποδεικνύουν ότι πιθανώς λείπουν δεδομένα από την επανεκκίνηση συστήματος ή προγράμματος.

Κάθε σημείο γραμμής χρόνου μπορεί να τοποθετηθεί με τον δείκτη του ποντικιού πάνω με περισσότερες λεπτομέρειες ή να κάνετε δεξί κλικ για να εξαγάγετε όλα τα δεδομένα στο πρόχειρο, έτοιμα να επικολληθούν σε ένα email ή έγγραφο κειμένου.


Κύριες Λειτουργίες

  • Παρακολούθηση Πόρων: Μπορείτε να παρακολουθείτε τη χρήση της CPU, της μνήμης RAM, του δίσκου και του δικτύου σε πραγματικό χρόνο. Αυτό σας επιτρέπει να εντοπίζετε γρήγορα τυχόν προβλήματα ή ανωμαλίες στην απόδοση του συστήματός σας.
  • Multi-Ping Εργαλείο: Η δυνατότητα του multi-ping σας επιτρέπει να στέλνετε ping σε πολλαπλούς στόχους ταυτόχρονα, κάτι που είναι ιδανικό για την παρακολούθηση πολλαπλών δικτυακών συσκευών ή υπηρεσιών.
  • Ειδοποιήσεις: Μπορεί να σας ειδοποιήσει όταν οι πόροι του συστήματος υπερβαίνουν συγκεκριμένα όρια ή όταν οι απαντήσεις ping δεν είναι επιτυχείς, εξασφαλίζοντας ότι είστε πάντα ενημερωμένοι για την κατάσταση του δικτύου σας.
  • Προσαρμοσμένες Ρυθμίσεις: Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του για να ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας, ρυθμίζοντας τα όρια για τις ειδοποιήσεις και επιλέγοντας ποιους πόρους θέλουν να παρακολουθούν.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Venmon