20 δωρεάν προγράμματα καθαρισμού, βελτιστοποίησης για τα Windows



Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024

20 δωρεάν προγράμματα καθαρισμού, βελτιστοποίησης για τα Windows

read

Η απόδοση του υπολογιστή μας με την πάροδο του χρόνου αλλά και ανάλογα την χρήση πέφτει βαθμιαία, το γεγονός αυτό οφείλετε στον κατακερματισμό του σκληρού μας δίσκου στην συσσώρευση άχρηστων εφαρμογών, σε κατάλοιπα από παλιά προγράμματα, στον κατακερματισμό του μητρώου των Windows και σε πολλές ακόμη αιτίες. 

Ο καθαρισμός και η βελτιστοποίηση των Windows είναι σημαντικές ενέργειες που πρέπει να κάνουμε τακτικά για τη διατήρηση της απόδοσης και της ασφάλειας του υπολογιστή μας. Ο καθαρισμός  περιλαμβάνει την αφαίρεση μη απαραίτητων προγραμμάτων, την ενημέρωση των οδηγών και του λογισμικού, καθώς και την απομάκρυνση των αρχείων που δεν χρειάζεστε πλέον. Αυτές οι ενέργειες μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση του υπολογιστή σας και να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης προβλημάτων.

Επιπλέον, η βελτιστοποίηση τους  μπορεί να περιλαμβάνει τη ρύθμιση των ρυθμίσεων απόδοσης και ασφάλειας, την εγκατάσταση ενημερώσεων και προστατευτικού λογισμικού, καθώς και την εκτέλεση αναγνώρισης και επιδιόρθωσης προβλημάτων.

Για να διατηρείτε τον υπολογιστή σας πάντα σε φόρμα υπάρχουν  πολλοί τόποι. Ωστόσο για το σκοπό αυτό  εμείς επιλέξαμε τις 20 καλύτερες  δωρεάν εφαρμογές.



1.  Advanced SystemCare


Από τα καλύτερα ίσως προγράμματα για την συντήρηση και τον καθαρισμό του υπολογιστή. Αναλαμβάνει τον καθαρισμό του υπολογιστή διορθώνοντας και αφαιρώντας άχρηστες καταχωρήσεις στην registry, άχρηστα προσωρινά αρχεία, μπορεί ακόμη να βρει και να αφαιρέσει spyware και adware, να βελτιστοποιήσει το σύστημα, να αφαιρέσει τα προσωρινά αρχεία κατά την περιήγησή μας στο internet κ.λ.π. 

Διαθέτει λειτουργίες που αφορούν την σταθερότητα και την καλή λειτουργία του υπολογιστή,γ ια παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε να ελέγξετε την φυσική κατάσταση των σκληρών σας δίσκων, να απεγκαταστήσετε κάποιο πρόγραμμα, η να επιλέξετε ποια εφαρμογή θέλετε να τρέχει κατά την εκκίνηση ή όχι. Μπορείτε να ρυθμίσετε και να απενεργοποιήσετε υπηρεσίες που τρέχουν στον υπολογιστή σας αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητες για την λειτουργία του, επιταχύνοντας κατ΄αυτό τον τρόπο την λειτουργία του.

2.  Glary Utilities


Δωρεάν, ισχυρό όλα-σε-ένα βοηθητικό πρόγραμμα. Προσφέρει πολλές δυνατότητες παρέχοντάς μας ένα σύστημα με εργαλεία και βοηθητικά προγράμματα για τον καθαρισμό, την επιτάχυνση, τη διατήρηση και την προστασία του υπολογιστή σας. Σαρώνει και καθαρίζει τον υπολογιστή σας, καθαρίζει τα προσωρινά αρχεία, αφαιρεί τα άχρηστα αρχεία, επιδιορθώνει ΄΄σπασμένες΄΄ συντομεύσεις, και γενικά επιλύει ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων. Μπορείτε να ρυθμίσετε με την επιλογή One-Click να τρέξει μόνο εκείνες τις διαδικασίες που θέλετε με ένα μόνο κλικ.

3. History Clean


Το History Clean σάς επιτρέπει να καθαρίζετε και να διαγράφετε μόνιμα όλο το ιστορικό των προγραμμάτων περιήγησής σας και των Windows ταυτόχρονα. Καθαρίζει όλα τα στοιχεία καθιστώντας τα μη αναστρέψιμα μετά τον καθαρισμό. Έρχεται επίσης με έναν καταστροφέα για τη μόνιμη διαγραφή φακέλων και δεν μπορεί να ανακτηθεί χρησιμοποιώντας προγράμματα ανάκτησης. Αφαιρεί με ασφάλεια όλα τα ίχνη χρήσης των Windows και δεν αφήνει στοιχεία πίσω. 

Καταργεί όλο το ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο και είναι συμβατό με όλα τα πιο δημοφιλή προγράμματα περιήγησης. Σας βοηθά να διατηρήσετε ανέπαφο το απόρρητό σας, ακόμα και όταν μοιράζεστε τον υπολογιστή σας με κάποιον. Σας επιτρέπει να διαγράψετε συγκεκριμένο τύπο δεδομένων και το ιστορικό περιήγησής σας. Σας δίνει τη δυνατότητα να καθαρίσετε πολλά προγράμματα περιήγησης ταυτόχρονα με ένα μόνο κλικ. Τέλος, μπορείτε να καθορίσετε ένα συγκεκριμένο χρονικό σημείο για τον καθαρισμό της περιήγησης και του σχετικού ιστορικού των Windows.

4.  Privacy Eraser


Σουίτα όλα-σε-ένα για την προστασία της ιδιωτικότητά σας και τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του υπολογιστή σας, συμβατό με Internet Explorer (IE), Microsoft Edge, Firefox, Google Chrome, Safari και Opera, καθαρίζει μνήμη cache το ιστορικό περιήγησης, τα cookies, δακτυλογραφημένα URLs, το ιστορικό των downloads, πρόσφατα έγγραφα, τα προσωρινά αρχεία, τον κάδο ανακύκλωσης, την cache DNS, τις αναφορές σφαλμάτων, εφαρμογές τρίτων και πολλά άλλα.

 Παράλληλα, αφαιρεί τις παρωχημένες και άκυρες καταχωρήσεις μητρώου για τις μη υπάρχουσες εφαρμογές, διορθώνει κατεστραμμένες καταχωρήσεις μητρώου, βελτιστοποιεί την απόδοση του υπολογιστή σας και επιταχύνει την εκκίνηση των Windows. Μπορείτε να το ρυθμίσετε να εκτελείται αυτόματα κάθε φορά που κλείνετε τον browser σας, ή μπορείτε να ορίσετε να παρακολουθεί το σύστημα των Windows στο παρασκήνιο και να ανιχνεύσει πότε να καθαρίσετε.

5.  Clean Space


Αυτό το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να απαλλάξει τον υπολογιστή σας από τα ηλεκτρονικά σκουπίδια και να προστατεύσει το ιδιωτικό σας απόρρητο. Τα σκουπίδια του υπολογιστή σας περιλαμβάνουν πολλά αρχεία (για παράδειγμα, προσωρινή μνήμη και προσωρινά αρχεία διαφόρων προγραμμάτων και Windows OS), αρχεία cookie στο διαδίκτυο, ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο, αρχεία καταγραφής, αρχεία index.dat, καταχωρήσεις μητρώου κ.λ.π. στον υπολογιστή σας, συνήθως σε κρυφό φάκελο συστήματος, που σημαίνει εκτός των άλλων, σπατάλη σε gigabytes πολύτιμου χώρου στο δίσκο.

 Ο καθαρισμός της ανεπιθύμητης προσωρινής μνήμης, θα επιτρέψει στο λειτουργικό σύστημα των Windows και σε άλλα προγράμματα να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Η βελτίωση της απόδοσης του υπολογιστή είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του προγράμματος και κανείς δεν θα μπορεί να παρακολουθεί την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα. Τα δεδομένα διαγράφονται μόνιμα, έτσι φυσικά παραμένετε ασφαλής.

6. HDCleaner

Πολλά υποσχόμενη εφαρμογή που μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε και να βελτιστοποιήσετε την απόδοση του υπολογιστή σας. Μέσα από ένα πλήρες και επεξηγηματικό μενού μπορείτε να δείτε την κατάσταση του υπολογιστή σας όπως την προστασία που έχει τυχόν firewall την κατάσταση που βρίσκεται ο σκληρός σας δίσκος και πολλές άλλες πληροφορίες. 


Τώρα, στον τομέα του καθαρισμού περιλαμβάνει καθαρισμό της Registry, καθαρισμό του Browser, καθαρισμό του συστήματος και τον καθαρισμό πρόσθετων που πιθανώς τον επιβραδύνουν. Μπορείτε να βελτιώσετε τον χρόνο εκκίνησης του αλλά και να βελτιστοποιήσετε την λειτουργία των Windows και του σκληρού σας δίσκου. 

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε κάποιες παραμέτρους όπως για παράδειγμα τον αυτόματο καθαρισμό και την εποπτεία του υπολογιστή σας. Τέλος θα βρείτε δεκάδες ακόμη εργαλεία που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Για παράδειγμα μπορείτε να απεγκαταστήσετε προγράμματα, να ρυθμίσετε ποια προγράμματα επιθυμείτε να τρέχουν στην εκκίνηση, να καθαρίσετε τα διπλά αρχεία, να κρυπτογραφήσετε αρχεία, να διαγράψετε αρχεία με απόλυτη ασφάλεια και πολλές ακόμη μικρολειτουργίες που θα σας λύσουν τα χέρια.  Εν κατακλείδι, αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο για κάθε χρήστη που θα πρέπει να εγκαταστήσετε οπωσδήποτε στον υπολογιστή σας.

7.  TweakPower


Σουίτα τύπου "all-in-one" που έχει σχεδιαστεί για βέλτιστη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Προστατεύει τους χρήστες από τα κοινά προβλήματα PC, αυξάνοντας παράλληλα την απόδοση και την ασφάλεια του υπολογιστή τους.


Περιλαμβάνει εξελιγμένους βελτιστοποιητές απόδοσης, που σας βοηθούν να επιτύχετε υπερβολικά γρήγορους χρόνους φόρτωσης εφαρμογών, να εργάζεστε πιο γρήγορα και να κάνετε τα παιχνίδια σας να τρέχουν πιο ομαλά. Τώρα, είναι πιο εύκολο από ποτέ, να αποκτήσετε ένα καθαρό υπολογιστή. Ποιο συγκεκριμένα, καταργήστε τα περιττά αρχεία, καθαρίστε το μητρώο, διαγράψτε τα ίχνη του διαδικτύου και βελτιστοποιήστε τον υπολογιστή σας με ένα μόνο κλικ για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη σταθερότητα. 

Μπορείτε ακόμη, να προγραμματίστε την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων, αυτόματη αναπαραγωγή και διαχείριση προγραμματισμένων εργασιών, να απεγκαταστήσετε εφαρμογές, και να αντιμετωπίσετε τυπικά προβλήματα των Windows.

Ακόμη με την προσαρμογή των Windows, δώστε το δικό σας στυλ, προσαρμόζοντας την εμφάνιση τους, συμπεριλαμβανομένων χρωμάτων, πλαισίων παραθύρων, εικονιδίων, κουμπιών, οθόνης εκκίνησης και σύνδεσης, μενού εκκίνησης, προβολής επιφάνειας εργασίας, εξερευνητή και σύνδεσης.

Προσαρμόστε τον Internet Explorer, τον Firefox και τις συνδέσεις σας στις ανάγκες σας και συγχρονίστε τον υπολογιστή σας. Με την λειτουργία οικονομίας δώστε μεγάλη διάρκεια στη ζωής της μπαταρίας, μειώνοντας την κατανάλωση ρεύματος του επεξεργαστή, σβήνοντας τις περιττές διαδικασίες φόντου και μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας από εσωτερικές και εξωτερικές συσκευές. 

Στο πεδίο τμήμα επισκευής των Windows μπορείτε να διορθώσετε μια μεγάλη πλειοψηφία των γνωστών προβλημάτων των Windows. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις του συστήματος, των συσκευών εισόδου, των μονάδων δίσκου, των προγραμμάτων εφαρμογής και των εφέ, για να προσαρμόσετε καλύτερα τα Windows στις ανάγκες σας. 

Τέλος, η λειτουργία επαναφοράς σάς επιτρέπει να επαναφέρετε τα αρχεία και τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σε προηγούμενη κατάσταση όταν όλα λειτουργούσαν σωστά και να πραγματοποιήσετε πλήρη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή επαναφορά του μητρώου. 

Άλλες λειτουργίες: Ο διαχωριστής αρχείων σάς επιτρέπει να διαχωρίζετε αρχεία οποιουδήποτε μεγέθους σε πολλαπλά αρχεία, γρήγορα και εύκολα να μάθετε για τις πλήρεις ρυθμίσεις του συστήματος και τις συσκευές, να περιηγείστε στο μητρώο σε λειτουργία Turbo και να έχετε μια επισκόπηση σημαντικών βοηθημάτων του συστήματος.

8.  WinExt


Πρόκειται για ένα ισχυρό λογισμικό για τα Windows που περιλαμβάνει πολλές απαραίτητες και χρήσιμες λειτουργίες, όπως το να διορθώστε τα ζητήματα μητρώου του συστήματος των windows, να καθαρίστε τα σκουπίδια του συστήματος, να προστατεύστε το απόρρητό σας να βελτιώσετε την απόδοση, την ταχύτητα και τη σταθερότητα του υπολογιστή σας, να βρείτε τα διπλότυπα αρχεία, να παρακολουθήστε τη δραστηριότητα των Windows και πολλές ακόμη λειτουργίες που θα σας διευκολύνουν και θα σας δώσουν την δυνατότητα να διατηρείτε τον υπολογιστή σας πάντα σε φόρμα. Ωστόσο, πρέπει να επισημάνω ότι κάποιες από τις δυνατότητες στην δωρεάν έκδοση του προϊόντος δεν είναι πλήρεις.


9.  Red Button


Το κόκκινο κουμπί είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη βελτιστοποίηση και τον καθαρισμό του υπολογιστή με Windows. Θα αφαιρέσει τα ανεπιθύμητα αρχεία και τα περιττά συστατικά των Windows, θα απελευθερώσει χώρο στο σκληρό δίσκο, θα σβήσει τα κομμάτια δραστηριότητας του Internet και τα ψηφιακά σας αποτυπώματα, θα προστατεύσει το απόρρητο, θα καθαρίσει και θα βελτιστοποιήσει το μητρώο, θα ενεργοποιήσει εκατοντάδες κρυφές ρυθμίσεις των Windows, ανεβάζοντας τη συνολική απόδοση του υπολογιστή σας. 


Περιλαμβάνει ένα τεράστιος αριθμός (εκατοντάδες) λειτουργιών, με απίστευτα μικρό μέγεθος. Πριν πατήσετε το κουμπί κάντε κλικ στην επιλογή Features και ενεργοποιήστε τις λειτουργίες που επιθυμείτε. Εν κατακλείδι, πρόκειται για μία πολύ χρηστική εφαρμογή με επιδόσεις αντιστρόφως ανάλογες του μεγέθους του.

10. Ashampoo WinOptimizer 2023



Απολαύστε το ολοκαίνουργιο Ashampoo WinOptimizer 2023 με πλήρη συμβατότητα με τα Windows 11, με βελτιώσεις και κόλπα τελευταίας τεχνολογίας και βελτιώστε τον υπολογιστή σας, δωρεάν και χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Τα Windows απέχουν πολύ από την τελειότητα και στερούνται πολλές ρυθμίσεις που επιθυμούν οι έμπειροι χρήστες. Με την πάροδο του χρόνου, τείνουν να επιβραδύνονται και να γίνονται ακατάστατα λόγω των αρχείων που έχουν απομείνει και των καταχωρίσεων του μητρώου.
Το Ashampoo WinOptimizer 2023 είναι ένας προσαρμόσιμος καθαριστής και επιταχυντής για τα Windows. Η προστασία της ιδιωτικής ζωής είναι μια άλλη εστίαση του προγράμματος, με τη δυνατότητα σημαντικού περιορισμού της τηλεμετρίας και της συλλογής δεδομένων από τη Microsoft. Περιλαμβάνει συνολικά 23 ενότητες για την ενίσχυση και την προσαρμογή των συστημάτων των Windows. Το πρόγραμμα αναλύει επίσης το λειτουργικό σύστημα και το υλικό σας, διαγράφει ή κρυπτογραφεί δεδομένα και βοηθά στην ανάκτηση αρχείων.

Περιλαμβάνεται επίσης η διαχείριση των δικαιωμάτων χρήστη και του συστήματος ενέργειας. Και για τη μέτρηση της απόδοσης, το λογισμικό συνοδεύεται από δύο συγκριτικά αποτελέσματα. Με εντελώς νέες τεχνολογικές βάσεις και αλγορίθμους, η έκδοση 2023 είναι κατά μέσο όρο 50% ταχύτερη και αποδοτικότερη από τον προκάτοχό της. 

Το πρόγραμμα χρησιμοποιεί το κομψό στυλ σχεδίασης των Windows 11 και υποστηρίζει πλήρως το Aero Snap. Τα benchmark, η επιθεώρηση συστήματος και οι λειτουργίες που σχετίζονται με την προστασία της ιδιωτικής ζωής έχουν αναδιαταχθεί σε ολοκληρωμένες και κατανοήτές ενότητες διαχείρισης. 

 Ο νέος διαχειριστής cookies είναι ιδιαίτερα χρήσιμος και παρέχει μια ισορροπημένη προσέγγιση όσον αφορά την άνεση της πλοήγησης στο διαδίκτυο και την προστασία της ιδιωτικής ζωής μέσω "ασφαλών" cookies. Όλες οι ενότητες βασίζονται στο WinOptimizer 25, το πιο ισχυρό WinOptimizer της αγοράς.κωδικός εγγραφής.

Για να λάβετε τη δωρεάν έκδοση του Ashampoo WinOptimizer, πρέπει να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό χρήστη στον ιστότοπο του κατασκευαστή (ή να συνδεθείτε σε έναν υπάρχοντα λογαριασμό) - προκειμένου να αποκτήσετε ένα δωρεάν κλειδί άδειας χρήσης.

11. Temp Cleaner


Για να διατηρείτε τον υπολογιστή σας σε καλή κατάσταση λειτουργίας, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι οποιαδήποτε ακαταστασία και τα αχρησιμοποίητα αρχεία αφαιρούνται σε τακτική βάση. Τα προσωρινά αρχεία αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο μπορούν να γεμίσουν τους φακέλους Temp, ωστόσο η τακτική συντήρηση μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτητα τους. 

To Temp Cleaner, είναι ένα μικρό, δωρεάν λογισμικό που θα σας βοηθήσει να ελευθερώστε πολύ χώρο. Μπορεί εύκολα να καθαρίσει τον φάκελο TEMP. και διαγράφει μόνο τα αχρησιμοποίητα αρχεία στους φακέλους "% temp%" και "% systemroot% \ temp", ωστόσο ορισμένα αρχεία και φάκελοι ενδέχεται να μην διαγραφούν εάν χρησιμοποιηθούν. 

Η εφαρμογή δεν έχει κάποιο μενού και αρκεί να τρέξετε το εκτελέσιμό αρχείο TempCleaner και στα δεξιά του υπολογιστή σας θα δείτε ένα μικρό αναδυόμενο μήνυμα που σας ενημερώνει ότι ο φάκελος έχει καθαρισθεί.


12.Wise Game Booster


Το Wise Game Booster έχει σχεδιαστεί για να να αυξήσει την απόδοση του υπολογιστή σας βελτιστοποιώντας τις ρυθμίσεις του, τερματίζοντας τα περιττά προγράμματα και σταματώντας τις άσχετες υπηρεσίες με ένα μόνο κλικ, περιορίζοντας τις υπηρεσίες του υπολογιστή σας στις απολύτως απαραίτητες. 


Σάς επιτρέπει να προσθέσετε τα εγκατεστημένα παιχνίδια στον υπολογιστή σας στο πεδίο τα "Παιχνίδια μου", οπότε δεν χρειάζεται να τα ψάχνετε. Εδώ μπορείτε να διαχειριστείτε τα παιχνίδια σας και να ελέγξετε τις πληροφορίες του κάθε παιχνιδιού. 

Βελτιστοποιεί τις σχετικές ρυθμίσεις του συστήματος για καλύτερη σταθερότητα και μεγαλύτερη ταχύτητα μετατρέποντας τον υπολογιστή σας σε μία ΄΄ πραγματική παιχνιδομηχανή΄΄.Φυσικά, μην περιμένετε να κάνει θαύματα, αλλά ωστόσο το σίγουρο είναι ότι θα σας βοηθήσει να παίξετε τα παιχνίδια σας πιο ομαλά και πιο γρήγορα.

13. Smart Disk Cleanup


Με τον καιρό, ο υπολογιστής σας αρχίζει να γεμίζει με παλιά και περιττά αρχεία. Το Smart Disk Cleanup είναι μία δωρεάν εφαρμογή, που παρέχει έναν ασφαλή και εύκολο τρόπο καθαρισμού των ανεπιθύμητων αρχείων, διπλών και μεγάλων αρχείων. Σε λίγα μόνο λεπτά μπορείτε να ελευθερώσετε με ασφάλεια και εύκολα πολλά GB χώρου στο δίσκο. 

Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να καθαρίσετε τα περιττά διπλότυπα αρχεία που μπορεί να καταλαμβάνουν πολλά GB χώρου στο δίσκο. Τώρα με μια γρήγορη σάρωση μπορείτε να βρείτε, να κάνετε προεπισκόπηση και να καταργήσετε διπλά αρχεία, φωτογραφίες, μουσικά αρχεία και βίντεο. 

Αν έχετε παλιά μεγάλα αρχεία που δεν χρειάζεστε πια εκτελέστε μια σάρωση αρχείων για να εντοπίσετε αρχεία που είναι ασφαλή στον καθαρισμό και να απαλλαγείτε από αυτά εφόσον δεν τα χρησιμοποιείτε πλέον. 

Τέλος, ελευθερώστε επιπλέον χώρο στο δίσκο σας καθαρίζοντας τα προσωρινά αρχεία, όπως, αρχεία καταγραφής, αρχεία προσωρινής μνήμης εφαρμογών, αρχεία προσωρινής μνήμης προγράμματος περιήγησης, απομεινάρια και άλλα, αδειάζοντας τον κάδο ανακύκλωσης των Windows.

14. Advanced Disk Cleaner


Δωρεάν πρόγραμμα που σας βοηθά να βρείτε εύκολα και να σκουπίστε όλα τα αρχεία σκουπίδια στον υπολογιστή σας. Σαρώνει γρήγορα τους δίσκους σας και εμφανίζει τα αρχεία σκουπίδια έτσι ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε ποια από αυτά θέλετε να καταργήσετε. Έχει σχεδιαστεί για μια αποτελεσματική και ευχάριστη λειτουργία, καθιστώντας το σε τελική ανάλυση μια πολύ καλή επιλογή για τη διατήρηση της υγείας του υπολογιστή σας. Λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις των Windows.

15. Wise Disk Cleaner


Με την πάροδο του χρόνου, συσσωρεύονται ανεπιθύμητα αρχεία, προσωρινά αρχεία, όλα τα είδη αρχείων συστήματος και άλλα στοιχεία που δεν χρειάζεστε καθόλου στον υπολογιστή σας. Αυτά τα άχρηστα αρχεία καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στον σκληρό δίσκο και επιβραδύνουν τον υπολογιστή σας. 

Tο Wise Disk Cleaner μπορεί να διαγράψει αυτά τα περιττά αρχεία στον σκληρό σας δίσκο για να ελευθερώσει χώρο στο δίσκο και να κάνει τον υπολογιστή σας να λειτουργεί πιο γρήγορα. Παρέχει επίσης πολλές προσαρμοσμένες επιλογές και επιτρέπει στους προχωρημένους χρήστες να καθαρίζουν περισσότερα αρχεία που δεν χρειάζονται. 

Εξοπλισμένο με προηγμένους αλγόριθμους, το Wise Disk Cleaner μπορεί να σαρώσει και να τα αφαιρέσει μέσα σε δευτερόλεπτα, καθιστώντας το ένα από τα πιο αποτελεσματικά καθαριστικά μέσα για τα windows. 

Καθαρίζει το ιστορικό του διαδικτύου και άλλα ίχνη στον υπολογιστή σας προστατεύοντας το απόρρητό σας. Επίσης, ανιχνεύει και καθαρίζει όλα τα άλλα ίχνη που προκαλούνται από τα Windows, και άλλες εφαρμογές. Αφαιρώντας όλα αυτά τα ίχνη επιμελώς, το απόρρητό σας θα προστατεύεται καλά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Βελτιώστε την απόδοση του υπολογιστή σας με την ανασυγκρότηση και την αναδιάταξη αρχείων στο δίσκο σας. 

Ο κατακερματισμός κάνει τον σκληρό σας δίσκο να κάνει επιπλέον εργασία που μπορεί να επιβραδύνει τον υπολογιστή σας. Η δυνατότητα ανασυγκρότησης δίσκου μπορεί να αναδιατάξει τα κατακερματισμένα δεδομένα, ώστε οι δίσκοι και οι μονάδες δίσκου σας να μπορούν να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. 

Το -Disk Defrag- σάς προσφέρει επίσης ένα σαφές γραφικό διάγραμμα της επιλεγμένης μονάδας δίσκου, που σας ενημερώνει για τη χρήση της μονάδας με μια ματιά. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αναλύσετε και να ανασυγκροτήσετε τυχόν εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης. Στις ρυθμίσεις, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα εικονίδιο -Καθαρισμός με 1 κλικ- και να το τοποθετήσετε στην επιφάνεια εργασίας. Με αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να καθαρίσετε τα ανεπιθύμητα αρχεία κάνοντας απλώς κλικ στο εικονίδιο χωρίς να ανοίξετε το Wise Disk Cleaner. Η εφαρμογή διατίθεται απολύτως δωρεάν.

16. BleachBit


Δωρεάν πρόγραμμα που καθαρίζει και απελευθερώνει χώρο στο δίσκο σας γρήγορα και ακούραστα, πραγματικός φρουρός της ιδιωτικής σας ζωής. Μπορείτε να διαγράψτε τα cookies, το πιο πρόσφατο ιστορικό κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο, τα προσωρινά αρχεία, και τα αρχεία καταγραφής. Είναι σχεδιασμένο για Linux και Windows και καθαρίζει τα κατάλοιπα τουλάχιστον από 90 εφαρμογές συμπεριλαμβανομένων των Firefox, Internet Explorer, Adobe Flash, Google Chrome, Opera, Safari, και πολλών άλλων. Πέρα από τη διαγραφή το BleachBit περιλαμβάνει προηγμένα χαρακτηριστικά όπως τον τεμαχισμό των αρχείων και τον καθαρισμό του ελεύθερου χώρο στον σκληρό σας δίσκο για να κρύψει τα ίχνη των αρχείων που διαγράφονται από άλλες εφαρμογές. Αν κατεβάσετε την φορητή έκδοση δεν απαιτείται εγκατάσταση.

17. Pristy Tools


Tο Pristy Tools είναι μια πλήρης, δωρεάν εργαλειοθήκη, για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του υπολογιστή σας, περιλαμβάνει τον καθαρισμό του υπολογιστή με τη διαγραφή περιττών αρχείων, και χρήση διαφόρων λειτουργιών και η ενημέρωση του για καλύτερη απόδοση.

18. Cleaner One Pro


Το Cleaner One Pro είναι ένα πλήρες εργαλείο καθαρισμού και βελτιστοποίησης που έχει σχεδιαστεί ειδικά για λειτουργικά συστήματα Windows. Αναπτύχθηκε από την Trend Micro, μια κορυφαία εταιρεία κυβερνοασφάλειας.Με το Cleaner One Pro, μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοση και την ταχύτητα του υπολογιστή σας αφαιρώντας ανεπιθύμητα αρχεία, βελτιστοποιώντας τις ρυθμίσεις συστήματος και διαχειριζόμενοι στοιχεία εκκίνησης. Σαρώνει το σύστημα διεξοδικά για να εντοπίσει και να αφαιρέσει περιττά αρχεία, όπως προσωρινά αρχεία, προσωρινή μνήμη, αρχεία καταγραφής και διπλότυπα, ελευθερώνοντας πολύτιμο χώρο στο δίσκο.

Η εφαρμογή περιλαμβάνει επίσης μια δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο που βοηθά τους χρήστες να παρακολουθούν τους πόρους του συστήματός τους, όπως η CPU, η μνήμη και η χρήση του δίσκου. Παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με διεργασίες που απαιτούν πόρους, επιτρέποντας στους χρήστες να τις εντοπίσουν και να τις κλείσουν για να ανακτήσουν πόρους του συστήματος.

Εκτός από τον καθαρισμό και τη βελτιστοποίηση, προσφέρει λειτουργίες προστασίας απορρήτου. Μπορεί να διαγράψει με ασφάλεια το ιστορικό περιήγησης, τα cookie και άλλα ίχνη διαδικτυακής δραστηριότητας για την προστασία του απορρήτου και την προστασία από πιθανές απειλές.

Επιπλέον, συνοδεύεται από ένα ενσωματωμένο πρόγραμμα απεγκατάστασης λογισμικού που επιτρέπει στους χρήστες να αφαιρούν εντελώς ανεπιθύμητες εφαρμογές. Διαχειρίζεται επίσης τα πρόσθετα και τις επεκτάσεις του προγράμματος περιήγησης, βοηθώντας τους χρήστες να διατηρήσουν μια ακατάστατη και ασφαλή εμπειρία περιήγησης. 

Επίσης ενεργοποιώντας την επιλογή memory booster μπορείτε να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο τη χρήση της CPU και την μνήμη που απομένει και αν αυτή πέσει πολύ να κάνετε κλικ στην επιλογή optimize για να επανέλθει. Στην δωρεάν εκδοχή περιλαμβάνει τις βασικές ρυθμίσεις ( μεταξύ των άλλων και τα παραπάνω) που αφορούν το καθαρισμό και την βελτιστοποίηση του υπολογιστή ενώ στην pro περιλαμβάνει ακόμη περισσότερες. ( καθαρισμός registry, καθαρισμός διπλών αρχείων)

19. Auto Recycle Bin


Χρησιμοποιούμε τον κάδο ανακύκλωσης συχνά, ωστόσο, από το 1995 αυτό το στοιχείο του λειτουργικού συστήματος δεν έχει αλλάξει καθόλου. Το σχήμα χρήσης είναι τόσο παλιό όσο το ίδιο το λειτουργικό σύστημα Windows, ο κάδος ανακύκλωσης συλλέγει στοιχεία έως ότου το αδειάσετε ή μέχρι να καταλάβει πολύ χώρο στο δίσκο. Σήμερα, παρουσιάζουμε βελτιώσεις για τον κάδο ανακύκλωσης, ο οποίος θα τον κάνει πολύ πιο χρήσιμο.

Τα αρχεία θα διατηρηθούν σε αυτό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, θα πάρουν μικρότερο μέγεθος από το χώρο του δίσκου σας και, το πιο σημαντικό, ο καθαρισμός θα είναι πλήρως αυτόματος ανάλογα με τους κανόνες σας. Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμά όλα τα στοιχεία στον κάδο ανακύκλωσης θα παρακολουθούνται και θα διαγράφονται ανάλογα με τους κανόνες σας. Μπορείτε να ρυθμίσετε τον κάδο ανακύκλωσης να αδειάζει κατά το κλείσιμο του λειτουργικού συστήματος Windows ή να το ρυθμίσετε ώστε να διαγράφει μεγάλα αρχεία μετά από λίγες μόνο ώρες. Εάν τα αρχεία δεν καταλαμβάνουν πολύ χώρο στο δίσκο, μπορείτε να τον ρυθμίσετε ώστε να τα διατηρεί για ένα μήνα ή άλλα μεγαλύτερα χρονικά πλαίσια.

20. Emjysoft Cleaner

 
Το Emjysoft Cleaner είναι μια δωρεάν εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί ακριβώς για το σκοπό αυτό. Σαρώνει και αφαιρεί περιττά τα αρχεία από το σύστημά σας. Αυτό περιλαμβάνει, προσωρινά αρχεία, cookies διαδικτύου και δεδομένα προσωρινής μνήμης που μπορούν να συσσωρευτούν με την πάροδο του χρόνου. Με την εξάλειψη τους απελευθερώνει  χώρο στο σκληρό σας δίσκο, επιτρέποντας στον υπολογιστή σας να λειτουργεί πιο αποτελεσματικά. Ωστόσο, εκτός από τον καθαρισμό των ανεπιθύμητων αρχείων, κάνει και μία λεπτομερή σάρωση του μητρώου του υπολογιστή.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!