20 δωρεάν προγράμματα καθαρισμού, βελτιστοποίησης για τα Windows

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

20 δωρεάν προγράμματα καθαρισμού, βελτιστοποίησης για τα Windows

read

Η απόδοση του υπολογιστή μας με την πάροδο του χρόνου αλλά και ανάλογα την χρήση πέφτει βαθμιαία, το γεγονός αυτό οφείλετε στον κατακερματισμό του σκληρού μας δίσκου στην συσσώρευση άχρηστων εφαρμογών, σε κατάλοιπα από παλιά προγράμματα, στον κατακερματισμό του μητρώου των Windows και σε πολλές ακόμη αιτίες. Ωστόσο υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρείτε τον υπολογιστή σας πάντα σε φόρμα.Advanced SystemCare

1.

Από τα καλύτερα ίσως προγράμματα για την συντήρηση και τον καθαρισμό του υπολογιστή. Αναλαμβάνει τον καθαρισμό του υπολογιστή διορθώνοντας και αφαιρώντας άχρηστες καταχωρήσεις στην registry, άχρηστα προσωρινά αρχεία, μπορεί ακόμη να βρει και να αφαιρέσει spyware και adware, να βελτιστοποιήσει το σύστημα, να αφαιρέσει τα προσωρινά αρχεία κατά την περιήγησή μας στο internet κ.λ.π. 

Διαθέτει λειτουργίες που αφορούν την σταθερότητα και την καλή λειτουργία του υπολογιστή,γ ια παράδειγμα μπορείτε να επιλέξετε να ελέγξετε την φυσική κατάσταση των σκληρών σας δίσκων, να απεγκαταστήσετε κάποιο πρόγραμμα, η να επιλέξετε ποια εφαρμογή θέλετε να τρέχει κατά την εκκίνηση ή όχι. Μπορείτε να ρυθμίσετε και να απενεργοποιήσετε υπηρεσίες που τρέχουν στον υπολογιστή σας αλλά δεν είναι απολύτως απαραίτητες για την λειτουργία του, επιταχύνοντας κατ΄αυτό τον τρόπο την λειτουργία του.

Glary Utilities

2.

Δωρεάν, ισχυρό όλα-σε-ένα βοηθητικό πρόγραμμα. Προσφέρει πολλές δυνατότητες παρέχοντάς μας ένα σύστημα με εργαλεία και βοηθητικά προγράμματα για τον καθαρισμό, την επιτάχυνση, τη διατήρηση και την προστασία του υπολογιστή σας. Σαρώνει και καθαρίζει τον υπολογιστή σας, καθαρίζει τα προσωρινά αρχεία, αφαιρεί τα άχρηστα αρχεία, επιδιορθώνει ΄΄σπασμένες΄΄ συντομεύσεις, και γενικά επιλύει ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων. Μπορείτε να ρυθμίσετε με την επιλογή One-Click να τρέξει μόνο εκείνες τις διαδικασίες που θέλετε με ένα μόνο κλικ.

Puran Utilities

3.


Σειρά εφαρμογών που έχει ως σκοπό την συντήρηση και βελτιστοποίηση του λειτουργικού μας. Περιλαμβάνει καθαρισμό του σκληρού μας δίσκου από τα κατάλοιπα των εφαρμογών εκκαθάριση του μητρώου των windows (registry) και πολλές ακόμη εφαρμογές που θα μας βοηθήσουν ώστε να έχουμε πάντα το λειτουργικό μας στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. 

Μπορείτε να επιδιορθώσετε το μητρώο των Windows, να ανακτήσετε κατεστραμμένους τομείς στον σκληρό σας δίσκο χρησιμοποιώντας την εφαρμογή chkdsk, να βρείτε και να διαγράψτε άχρηστα αρχεία από τον υπολογιστή σας, να διαγράψτε διπλά αρχεία, να ανακτήσετε κατεστραμμένα δεδομένα και να ελευθερώσετε χώρο στο δίσκο, να απεγκαταστήσετε προγράμματα από τον υπολογιστή σας, να ανακτήστε διαγραμμένα αρχεία από το σκληρό σας δίσκο, να διαγράψτε τα αρχεία σας μόνιμα έτσι ώστε να μην μπορούν να ανακτηθούν, να διαγράψετε το ιστορικό σας από διάφορες εφαρμογές, για παράδειγμα από τα προγράμματα περιήγησης στο ίντερνετ, να ενεργοποιήσετε και να απενεργοποίησετε υπηρεσίες των Windows, να απενεργοποιήσετε ή να ενεργοποιήσετε ποια προγράμματα θέλετε να τρέχουν κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας και πολλές ακόμη χρήσιμες λειτουργίες που θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε τον υπολογιστή σας πάντα καθαρό και σε φόρμα.

Η εφαρμογή μας εξέπληξε ευχάριστα αφού μας απέδειξε στην πράξη ότι είναι ένα πολύ ισχυρό ισχυρό εργαλείο όχι μόνο λόγω της πληθώρας των εφαρμογών αλλά και της ποιότητας και της απόδοσης που το χαρακτηρίζει που διατίθεται μάλιστα εντελώς δωρεάν.

Privacy Eraser

4.

Σουίτα όλα-σε-ένα για την προστασία της ιδιωτικότητά σας και τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του υπολογιστή σας, συμβατό με Internet Explorer (IE), Microsoft Edge, Firefox, Google Chrome, Safari και Opera, καθαρίζει μνήμη cache το ιστορικό περιήγησης, τα cookies, δακτυλογραφημένα URLs, το ιστορικό των downloads, πρόσφατα έγγραφα, τα προσωρινά αρχεία, τον κάδο ανακύκλωσης, την cache DNS, τις αναφορές σφαλμάτων, εφαρμογές τρίτων και πολλά άλλα. Παράλληλα, αφαιρεί τις παρωχημένες και άκυρες καταχωρήσεις μητρώου για τις μη υπάρχουσες εφαρμογές, διορθώνει κατεστραμμένες καταχωρήσεις μητρώου, βελτιστοποιεί την απόδοση του υπολογιστή σας και επιταχύνει την εκκίνηση των Windows. Μπορείτε να το ρυθμίσετε να εκτελείται αυτόματα κάθε φορά που κλείνετε τον browser σας, ή μπορείτε να ορίσετε να παρακολουθεί το σύστημα των Windows στο παρασκήνιο και να ανιχνεύσει πότε να καθαρίσετε.

Clean Space

5.

Αυτό το πρόγραμμα σχεδιάστηκε για να απαλλάξει τον υπολογιστή σας από τα ηλεκτρονικά σκουπίδια και να προστατεύσει το ιδιωτικό σας απόρρητο. Τα σκουπίδια του υπολογιστή σας περιλαμβάνουν πολλά αρχεία (για παράδειγμα, προσωρινή μνήμη και προσωρινά αρχεία διαφόρων προγραμμάτων και Windows OS), αρχεία cookie στο διαδίκτυο, ιστορικό περιήγησης στο διαδίκτυο, αρχεία καταγραφής, αρχεία index.dat, καταχωρήσεις μητρώου κ.λ.π. στον υπολογιστή σας, συνήθως σε κρυφό φάκελο συστήματος, που σημαίνει εκτός των άλλων, σπατάλη σε gigabytes πολύτιμου χώρου στο δίσκο. Ο καθαρισμός της ανεπιθύμητης προσωρινής μνήμης, θα επιτρέψει στο λειτουργικό σύστημα των Windows και σε άλλα προγράμματα να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Η βελτίωση της απόδοσης του υπολογιστή είναι ένας από τους πρωταρχικούς στόχους του προγράμματος και κανείς δεν θα μπορεί να παρακολουθεί την ηλεκτρονική σας δραστηριότητα. Τα δεδομένα διαγράφονται μόνιμα, έτσι φυσικά παραμένετε ασφαλής.

HDCleaner

6.

Πολλά υποσχόμενη εφαρμογή που μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε και να βελτιστοποιήσετε την απόδοση του υπολογιστή σας. Μέσα από ένα πλήρες και επεξηγηματικό μενού μπορείτε να δείτε την κατάσταση του υπολογιστή σας όπως την προστασία που έχει τυχόν firewall την κατάσταση που βρίσκεται ο σκληρός σας δίσκος και πολλές άλλες πληροφορίες. 

Τώρα, στον τομέα του καθαρισμού περιλαμβάνει καθαρισμό της Registry, καθαρισμό του Browser, καθαρισμό του συστήματος και τον καθαρισμό πρόσθετων που πιθανώς τον επιβραδύνουν. Μπορείτε να βελτιώσετε τον χρόνο εκκίνησης του αλλά και να βελτιστοποιήσετε την λειτουργία των Windows και του σκληρού σας δίσκου. 

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε κάποιες παραμέτρους όπως για παράδειγμα τον αυτόματο καθαρισμό και την εποπτεία του υπολογιστή σας. Τέλος θα βρείτε δεκάδες ακόμη εργαλεία που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Για παράδειγμα μπορείτε να απεγκαταστήσετε προγράμματα, να ρυθμίσετε ποια προγράμματα επιθυμείτε να τρέχουν στην εκκίνηση, να καθαρίσετε τα διπλά αρχεία, να κρυπτογραφήσετε αρχεία, να διαγράψετε αρχεία με απόλυτη ασφάλεια και πολλές ακόμη μικρολειτουργίες που θα σας λύσουν τα χέρια.

 Εν κατακλείδι, αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο για κάθε χρήστη που θα πρέπει να εγκαταστήσετε οπωσδήποτε στον υπολογιστή σας.

TweakPower

7.

Σουίτα τύπου "all-in-one" που έχει σχεδιαστεί για βέλτιστη ταχύτητα και αποτελεσματικότητα. Προστατεύει τους χρήστες από τα κοινά προβλήματα PC, αυξάνοντας παράλληλα την απόδοση και την ασφάλεια του υπολογιστή τους. 

Περιλαμβάνει εξελιγμένους βελτιστοποιητές απόδοσης, που σας βοηθούν να επιτύχετε υπερβολικά γρήγορους χρόνους φόρτωσης εφαρμογών, να εργάζεστε πιο γρήγορα και να κάνετε τα παιχνίδια σας να τρέχουν πιο ομαλά. Τώρα, είναι πιο εύκολο από ποτέ, να αποκτήσετε ένα καθαρό υπολογιστή. Ποιο συγκεκριμένα, καταργήστε τα περιττά αρχεία, καθαρίστε το μητρώο, διαγράψτε τα ίχνη του διαδικτύου και βελτιστοποιήστε τον υπολογιστή σας με ένα μόνο κλικ για να εξασφαλίσετε μεγαλύτερη σταθερότητα. 

 Μπορείτε ακόμη, να προγραμματίστε την αυτόματη εκκίνηση προγραμμάτων, αυτόματη αναπαραγωγή και διαχείριση προγραμματισμένων εργασιών, να απεγκαταστήσετε εφαρμογές, και να αντιμετωπίσετε τυπικά προβλήματα των Windows. 

Ακόμη με την προσαρμογή των Windows, δώστε το δικό σας στυλ, προσαρμόζοντας την εμφάνιση τους, συμπεριλαμβανομένων χρωμάτων, πλαισίων παραθύρων, εικονιδίων, κουμπιών, οθόνης εκκίνησης και σύνδεσης, μενού εκκίνησης, προβολής επιφάνειας εργασίας, εξερευνητή και σύνδεσης. 

Προσαρμόστε τον Internet Explorer, τον Firefox και τις συνδέσεις σας στις ανάγκες σας και συγχρονίστε τον υπολογιστή σας. Με την λειτουργία οικονομίας δώστε μεγάλη διάρκεια στη ζωής της μπαταρίας, μειώνοντας την κατανάλωση ρεύματος του επεξεργαστή, σβήνοντας τις περιττές διαδικασίες φόντου και μειώνοντας την κατανάλωση ενέργειας από εσωτερικές και εξωτερικές συσκευές. 

Στο πεδίο τμήμα επισκευής των Windows μπορείτε να διορθώσετε μια μεγάλη πλειοψηφία των γνωστών προβλημάτων των Windows. Αλλάξτε τις ρυθμίσεις του συστήματος, των συσκευών εισόδου, των μονάδων δίσκου, των προγραμμάτων εφαρμογής και των εφέ, για να προσαρμόσετε καλύτερα τα Windows στις ανάγκες σας. 

Τέλος, η λειτουργία επαναφοράς σάς επιτρέπει να επαναφέρετε τα αρχεία και τις ρυθμίσεις του υπολογιστή σε προηγούμενη κατάσταση όταν όλα λειτουργούσαν σωστά και να πραγματοποιήσετε πλήρη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας ή επαναφορά του μητρώου. 

Άλλες λειτουργίες: Ο διαχωριστής αρχείων σάς επιτρέπει να διαχωρίζετε αρχεία οποιουδήποτε μεγέθους σε πολλαπλά αρχεία, γρήγορα και εύκολα να μάθετε για τις πλήρεις ρυθμίσεις του συστήματος και τις συσκευές, να περιηγείστε στο μητρώο σε λειτουργία Turbo και να έχετε μια επισκόπηση σημαντικών βοηθημάτων του συστήματος.

WinExt

8.

Πρόκειται για ένα ισχυρό λογισμικό για τα Windows που περιλαμβάνει πολλές απαραίτητες και χρήσιμες λειτουργίες, όπως το να διορθώστε τα ζητήματα μητρώου του συστήματος των windows, να καθαρίστε τα σκουπίδια του συστήματος, να προστατεύστε το απόρρητό σας να βελτιώσετε την απόδοση, την ταχύτητα και τη σταθερότητα του υπολογιστή σας, να βρείτε τα διπλότυπα αρχεία, να παρακολουθήστε τη δραστηριότητα των Windows και πολλές ακόμη λειτουργίες που θα σας διευκολύνουν και θα σας δώσουν την δυνατότητα να διατηρείτε τον υπολογιστή σας πάντα σε φόρμα. Ωστόσο, πρέπει να επισημάνω ότι κάποιες από τις δυνατότητες στην δωρεάν έκδοση του προϊόντος δεν είναι πλήρεις.

Red Button

9.

Το κόκκινο κουμπί είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη βελτιστοποίηση και τον καθαρισμό του υπολογιστή με Windows. Θα αφαιρέσει τα ανεπιθύμητα αρχεία και τα περιττά συστατικά των Windows, θα απελευθερώσει χώρο στο σκληρό δίσκο, θα σβήσει τα κομμάτια δραστηριότητας του Internet και τα ψηφιακά σας αποτυπώματα, θα προστατεύσει το απόρρητο, θα καθαρίσει και θα βελτιστοποιήσει το μητρώο, θα ενεργοποιήσει εκατοντάδες κρυφές ρυθμίσεις των Windows, ανεβάζοντας τη συνολική απόδοση του υπολογιστή σας. 

Περιλαμβάνει ένα τεράστιος αριθμός (εκατοντάδες) λειτουργιών, με απίστευτα μικρό μέγεθος. Πριν πατήσετε το κουμπί κάντε κλικ στην επιλογή Features και ενεργοποιήστε τις λειτουργίες που επιθυμείτε. Εν κατακλείδι, πρόκειται για μία πολύ χρηστική εφαρμογή με επιδόσεις αντιστρόφως ανάλογες του μεγέθους του

WinOptimizer FREE 

10.

Το Ashampoo WinOptimizer FREE επιταχύνει, καθαρίζει και διορθώνει τα Windows. Δεν είναι μόνο ένας καθαριστής, αλλά παρέχει επίσης συντήρηση συστήματος και προσαρμοσμένα βοηθητικά προγράμματα. Βελτιώστε την ασφάλειά σας και προστατέψτε το απόρρητό σας με μερικά μόνο κλικ, Αυτός ο βελτιστοποιητής όχι μόνο επιταχύνει τον υπολογιστή σας, αλλά αφαιρεί περιττές υπηρεσίες και διαδικασίες. Καθαρίζει επίσης το φάκελο εκκίνησης για ταχύτερους χρόνους εκκίνησης και περισσότερο χώρο στο δίσκο. 

Ο Καθαριστής Διαδικτύου εξαλείφει τα ανεπιθύμητα αρχεία που δημιουργήθηκαν κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο ή τις λήψεις. Καταργήστε την προσωρινή αποθήκευση των προγραμμάτων περιήγησης για όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα περιήγησης και διαγράψτε αρχεία που σχετίζονται με το ιστορικό και άλλα αντικείμενα, ακόμα και σε πολλαπλά προφίλ χρηστών! Καθαρίστε τον υπολογιστή σας από τα ανεπιθύμητα αρχεία και ανακτήστε χώρο στο δίσκο! 

Παρέχει επίσης μεμονωμένες επιλογές διαμόρφωσης για επεξεργασία Chrome, Safari, Edge, Opera και συνοδεύεται από εκτεταμένες αναλυτικές δυνατότητες που περιλαμβάνουν όχι μόνο τη χρήση του χώρου στο δίσκο, αλλά και τα σημεία αναφοράς του υπολογιστή σας για τον προσδιορισμό της απόδοσης του συστήματος, του επεξεργαστή και του σκληρού δίσκου. 

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα εξαρτήματα του συστήματος και του υλικού είναι επίσης διαθέσιμες με λεπτομέρειες για το εγκατεστημένο υλικό και το λογισμικό. Ακόμη, διαθέτει δύο ισχυρές ενότητες για την παραμετροποίηση των Windows και την προστασία της ιδιωτικής σας ζωής. 

Το AntiSpy φροντίζει για την τηλεμετρία, την κοινή χρήση φακέλων, την απομακρυσμένη πρόσβαση και τις ρυθμίσεις ενημέρωσης, ενώ το Win10 Privacy Control επιτρέπει στους χρήστες να απενεργοποιούν τις υπηρεσίες τοποθεσίας, τον συγχρονισμό cloud, την Cortana και πολλά άλλα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με την προστασία της ιδιωτικής ζωής. 

Αυτό όχι μόνο θα σας βοηθήσει να προστατεύσετε το απόρρητό σας, αλλά θα διατηρήσει επίσης πολύτιμους πόρους του συστήματος. Κατά τη διαγραφή ευαίσθητων δεδομένων, είναι σημαντικό τα αρχεία να μην μπορούν να ανακτηθούν. Το File Wiper εξαλείφει τα αρχεία μόνιμα και τα καθιστά μη ανακτήσιμα, ακόμα και για ειδικά εργαλεία ανάκτησης δεδομένων. 

Τέλος, μπορεί να χωρίσει μεγάλα αρχεία, π.χ. για να τα τοποθετήσετε σε ξεχωριστούς τόμους αποθήκευσης και να ανακτήσετε τυχαία διαγραμμένα αρχεία - εκτός και αν διαγράφηκαν με το File Wiper, φυσικά! Το πρόγραμμα διατίθεται απολύτως δωρεάν, και η μόνη προϋπόθεση είναι να κάνετε εγγραφή για να σας δοθεί ο κωδικός εγγραφής.

Temp Cleaner

11.

Για να διατηρείτε τον υπολογιστή σας σε καλή κατάσταση λειτουργίας, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι οποιαδήποτε ακαταστασία και τα αχρησιμοποίητα αρχεία αφαιρούνται σε τακτική βάση. Τα προσωρινά αρχεία αποθηκεύονται στον σκληρό δίσκο μπορούν να γεμίσουν τους φακέλους Temp, ωστόσο η τακτική συντήρηση μπορεί να βοηθήσει στην ταχύτητα τους. 

To Temp Cleaner, είναι ένα μικρό, δωρεάν λογισμικό που θα σας βοηθήσει να ελευθερώστε πολύ χώρο. Μπορεί εύκολα να καθαρίσει τον φάκελο TEMP. και διαγράφει μόνο τα αχρησιμοποίητα αρχεία στους φακέλους "% temp%" και "% systemroot% \ temp", ωστόσο ορισμένα αρχεία και φάκελοι ενδέχεται να μην διαγραφούν εάν χρησιμοποιηθούν. 

Η εφαρμογή δεν έχει κάποιο μενού και αρκεί να τρέξετε το εκτελέσιμό αρχείο TempCleaner και στα δεξιά του υπολογιστή σας θα δείτε ένα μικρό αναδυόμενο μήνυμα που σας ενημερώνει ότι ο φάκελος έχει καθαρισθεί.

Wise Game Booster

12.

Το Wise Game Booster έχει σχεδιαστεί για να να αυξήσει την απόδοση του υπολογιστή σας βελτιστοποιώντας τις ρυθμίσεις του, τερματίζοντας τα περιττά προγράμματα και σταματώντας τις άσχετες υπηρεσίες με ένα μόνο κλικ, περιορίζοντας τις υπηρεσίες του υπολογιστή σας στις απολύτως απαραίτητες. 

Σάς επιτρέπει να προσθέσετε τα εγκατεστημένα παιχνίδια στον υπολογιστή σας στο πεδίο τα "Παιχνίδια μου", οπότε δεν χρειάζεται να τα ψάχνετε. Εδώ μπορείτε να διαχειριστείτε τα παιχνίδια σας και να ελέγξετε τις πληροφορίες του κάθε παιχνιδιού. 

Βελτιστοποιεί τις σχετικές ρυθμίσεις του συστήματος για καλύτερη σταθερότητα και μεγαλύτερη ταχύτητα μετατρέποντας τον υπολογιστή σας σε μία ΄΄ πραγματική παιχνιδομηχανή΄΄. Φυσικά, μην περιμένετε να κάνει θαύματα, αλλά ωστόσο το σίγουρο είναι ότι θα σας βοηθήσει να παίξετε τα παιχνίδια σας πιο ομαλά και πιο γρήγορα.

Smart Disk Cleanup

13.


Με τον καιρό, ο υπολογιστής σας αρχίζει να γεμίζει με παλιά και περιττά αρχεία. Το Smart Disk Cleanup είναι μία δωρεάν εφαρμογή, που παρέχει έναν ασφαλή και εύκολο τρόπο καθαρισμού των ανεπιθύμητων αρχείων, διπλών και μεγάλων αρχείων. Σε λίγα μόνο λεπτά μπορείτε να ελευθερώσετε με ασφάλεια και εύκολα πολλά GB χώρου στο δίσκο. 

Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να καθαρίσετε τα περιττά διπλότυπα αρχεία που μπορεί να καταλαμβάνουν πολλά GB χώρου στο δίσκο. Τώρα με μια γρήγορη σάρωση μπορείτε να βρείτε, να κάνετε προεπισκόπηση και να καταργήσετε διπλά αρχεία, φωτογραφίες, μουσικά αρχεία και βίντεο. 

Αν έχετε παλιά μεγάλα αρχεία που δεν χρειάζεστε πια εκτελέστε μια σάρωση αρχείων για να εντοπίσετε αρχεία που είναι ασφαλή στον καθαρισμό και να απαλλαγείτε από αυτά εφόσον δεν τα χρησιμοποιείτε πλέον. 

 Τέλος, ελευθερώστε επιπλέον χώρο στο δίσκο σας καθαρίζοντας τα προσωρινά αρχεία, όπως, αρχεία καταγραφής, αρχεία προσωρινής μνήμης εφαρμογών, αρχεία προσωρινής μνήμης προγράμματος περιήγησης, απομεινάρια και άλλα, αδειάζοντας τον κάδο ανακύκλωσης των Windows.

Advanced Disk Cleaner

14.

Δωρεάν πρόγραμμα που σας βοηθά να βρείτε εύκολα και να σκουπίστε όλα τα αρχεία σκουπίδια στον υπολογιστή σας. Σαρώνει γρήγορα τους δίσκους σας και εμφανίζει τα αρχεία σκουπίδια έτσι ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε ποια από αυτά θέλετε να καταργήσετε. Έχει σχεδιαστεί για μια αποτελεσματική και ευχάριστη λειτουργία, καθιστώντας το σε τελική ανάλυση μια πολύ καλή επιλογή για τη διατήρηση της υγείας του υπολογιστή σας. Λειτουργεί σε όλες τις εκδόσεις των Windows.

Wise Disk Cleaner

15.

Με την πάροδο του χρόνου, συσσωρεύονται ανεπιθύμητα αρχεία, προσωρινά αρχεία, όλα τα είδη αρχείων συστήματος και άλλα στοιχεία που δεν χρειάζεστε καθόλου στον υπολογιστή σας. Αυτά τα άχρηστα αρχεία καταλαμβάνουν πολύτιμο χώρο στον σκληρό δίσκο και επιβραδύνουν τον υπολογιστή σας. 

Tο Wise Disk Cleaner μπορεί να διαγράψει αυτά τα περιττά αρχεία στον σκληρό σας δίσκο για να ελευθερώσει χώρο στο δίσκο και να κάνει τον υπολογιστή σας να λειτουργεί πιο γρήγορα. Παρέχει επίσης πολλές προσαρμοσμένες επιλογές και επιτρέπει στους προχωρημένους χρήστες να καθαρίζουν περισσότερα αρχεία που δεν χρειάζονται. 

Εξοπλισμένο με προηγμένους αλγόριθμους, το Wise Disk Cleaner μπορεί να σαρώσει και να τα αφαιρέσει μέσα σε δευτερόλεπτα, καθιστώντας το ένα από τα πιο αποτελεσματικά καθαριστικά μέσα για τα windows. 

Καθαρίζει το ιστορικό του διαδικτύου και άλλα ίχνη στον υπολογιστή σας προστατεύοντας το απόρρητό σας. Επίσης, ανιχνεύει και καθαρίζει όλα τα άλλα ίχνη που προκαλούνται από τα Windows, και άλλες εφαρμογές. Αφαιρώντας όλα αυτά τα ίχνη επιμελώς, το απόρρητό σας θα προστατεύεται καλά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Βελτιώστε την απόδοση του υπολογιστή σας με την ανασυγκρότηση και την αναδιάταξη αρχείων στο δίσκο σας. 

Ο κατακερματισμός κάνει τον σκληρό σας δίσκο να κάνει επιπλέον εργασία που μπορεί να επιβραδύνει τον υπολογιστή σας. Η δυνατότητα ανασυγκρότησης δίσκου μπορεί να αναδιατάξει τα κατακερματισμένα δεδομένα, ώστε οι δίσκοι και οι μονάδες δίσκου σας να μπορούν να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. 

Το -Disk Defrag- σάς προσφέρει επίσης ένα σαφές γραφικό διάγραμμα της επιλεγμένης μονάδας δίσκου, που σας ενημερώνει για τη χρήση της μονάδας με μια ματιά. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να αναλύσετε και να ανασυγκροτήσετε τυχόν εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης. Στις ρυθμίσεις, μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα εικονίδιο -Καθαρισμός με 1 κλικ- και να το τοποθετήσετε στην επιφάνεια εργασίας. Με αυτήν τη δυνατότητα, μπορείτε να καθαρίσετε τα ανεπιθύμητα αρχεία κάνοντας απλώς κλικ στο εικονίδιο χωρίς να ανοίξετε το Wise Disk Cleaner. Η εφαρμογή διατίθεται απολύτως δωρεάν.

BleachBit

16.

Δωρεάν πρόγραμμα που καθαρίζει και απελευθερώνει χώρο στο δίσκο σας γρήγορα και ακούραστα, πραγματικός φρουρός της ιδιωτικής σας ζωής. Μπορείτε να διαγράψτε τα cookies, το πιο πρόσφατο ιστορικό κατά την περιήγησή σας στο διαδίκτυο, τα προσωρινά αρχεία, και τα αρχεία καταγραφής. Είναι σχεδιασμένο για Linux και Windows και καθαρίζει τα κατάλοιπα τουλάχιστον από 90 εφαρμογές συμπεριλαμβανομένων των Firefox, Internet Explorer, Adobe Flash, Google Chrome, Opera, Safari, και πολλών άλλων. Πέρα από τη διαγραφή το BleachBit περιλαμβάνει προηγμένα χαρακτηριστικά όπως τον τεμαχισμό των αρχείων και τον καθαρισμό του ελεύθερου χώρο στον σκληρό σας δίσκο για να κρύψει τα ίχνη των αρχείων που διαγράφονται από άλλες εφαρμογές. Αν κατεβάσετε την φορητή έκδοση δεν απαιτείται εγκατάσταση.

Cleaning Suite

17.

Εάν ο υπολογιστής σας γίνεται όλο και πιο αργός και ο σκληρός σας δίσκος είναι υπερφορτωμένος, τότε είναι καιρός για ένα διεξοδικό καθαρισμού του συστήματος σας. Ωστόσο, ποια δεδομένα μπορούν να διαγραφούν χωρίς κίνδυνο και τα οποία ωστόσο εξακολουθούν να απαιτούνται για την ομαλή ροή του της λειτουργίας των windows και των προγραμμάτων; 

Η Σουίτα Καθαρισμού δίνει την απάντηση! Συνολικά έξι βοηθοί αναλύουν το σύστημά σας και επιτρέπουν βαθιές εργασίες καθαρισμού. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαγράψετε προσωρινά αρχεία, να καθαρίσετε το ιστορικό του προγράμματος περιήγησης, και τα cookies από όλα τα δημοφιλή προγράμματα περιήγησης στο Internet και να αποτρέψετε την αυτόματη εκκίνηση των εγκατεστημένων εφαρμογών και εργαλείων κατά την εκκίνηση του συστήματος. 

Το μητρώο των Windows μπορεί επίσης να βελτιστοποιηθεί. Επιπλέον, η Σουίτα Καθαρισμού παρέχει προηγμένες δυνατότητες για τον Κάδο Ανακύκλωσης των Windows. Ένα κέντρο επαναφοράς παρέχει τη δυνατότητα αναίρεσης ορισμένων ενεργειών του λογισμικού ανά πάσα στιγμή. Το λεπτομερές ημερολόγιο παρέχει επίσης πληροφορίες σχετικά με ολόκληρο το ιστορικό καθαρισμού.

Wise Care 365

18.

Καθαρίστε το μητρώο των Windows και άχρηστα αρχεία από το PC σας. Προστατέψετε το απόρρητο σας και βοηθήστε τον υπολογιστή σας να είναι πιο ασφαλής και γρήγορος. Η εφαρμογή σας δίνει την δυνατότητα να βελτιστοποιήσετε και να επιταχύνετε τον υπολογιστή σας. Αφαιρεί τις άκυρες καταχωρήσεις του μητρώου των Windows, καθαρίζει άχρηστα αρχεία, το ιστορικό περιήγησης, τις άκυρες συντομεύσεις, τα ίχνη σας στο διαδίκτυο, τη μνήμη cache, τα cookies, κωδικούς πρόσβασης, και αρχεία με συγκεκριμένες επεκτάσεις επιτρέποντας στα Windows για να τρέξουν πιο γρήγορα απελευθερώνοντας μνήμη και περισσότερο χώρο στο σκληρό σας. Πέραν όμως του κλασικού καθαρισμού, θα σας προστατεύσει από εφαρμογές που προσπαθούν να κάνουν τροποποιήσεις χωρίς την άδειά σας και θα εντοπίσει και θα σταματήσει κάθε διεργασία που επιχειρεί να αλλάξει κρυφά το μητρώο των Windows.

\

PC Manager

19.

Σε επίσημο ιστότοπο της microsoft υπάρχει μια νέα εφαρμογή που ονομάζεται PC Manager, η οποία παρέχει στους χρήστες μια επισκόπηση της υγείας του συστήματός τους. Η εφαρμογή μπορεί να βοηθήσει τους χρήστες να καθαρίσουν προσωρινά αρχεία, να διαχειριστούν τις εφαρμογές που εκτελούνται και να παρακολουθούν τις ενημερώσεις, όλα στο ίδιο σημείο. 

Η καρτέλα εκκαθάριση επιτρέπει τον εντοπισμό προσωρινών αρχείων, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων όπως αρχεία καταγραφής συστήματος, και τη διαγραφή τους για να ελευθερώσει χώρο. Ομοίως, η εφαρμογή σάς επιτρέπει να βλέπετε τις διεργασίες που εκτελούνται για να δείτε τι μπορεί να χρησιμοποιεί πόρους συστήματος, κάτι που συνήθως θα κάνατε με τη διαχείριση εργασιών. Μπορεί επίσης να προτείνει την απενεργοποίηση ορισμένων εφαρμογών κατά την εκκίνηση, προκειμένου να βελτιωθεί η απόδοση. 

 Πατώντας το κύριο κουμπί "boost" θα διαγραφούν προσωρινά αρχεία και θα ελευθερωθεί μνήμη, κάτι που θα μπορούσε να είναι χρήσιμο σε παλαιότερους υπολογιστές. Η δημόσια beta του PC Manager έχει εμφανιστεί σε έναν επίσημο ιστότοπο της Microsoft, αλλά ο ιστότοπος είναι κινέζικος. Εχει σχεδιαστεί για Windows 10 και νεότερες εκδόσεις και στοχεύει περισσότερο σε φορητούς υπολογιστές και υπολογιστές χαμηλών προδιαγραφών.

DiskMax

20.


Ξέρετε γιατί ο υπολογιστής σας δεν είναι πλέον τόσο γρήγορος όσο όταν τον πήρατε για πρώτη φορά; Αυτό οφείλεται στη συσσώρευση ανεπιθύμητων αρχείων και άλλων δεδομένων στο σύστημά σας σε συνδυασμό με την ανεπαρκή διάταξη σημαντικών αρχείων. Τρέξτε το και η διαφορά θα γίνει άμεσα αντιληπτή. 

Οι εφαρμογές θα ξεκινήσουν πιο γρήγορα, και τα παιχνίδια σας θα τρέξουν καλύτερα. Η λειτουργία του DiskMax από καιρό σε καιρό συνιστάται να διατηρείτε πάντα σε φόρμα τον υπολογιστή σας Ακόμα κι αν είστε έμπειρος χρήστης, το DiskMax θα σας χρησιμεύσει δεδομένου ότι αυτοματοποιεί όλες τις εργασίες που απαιτούνται για να κρατήσετε το σύστημά σας καθαρό και γρήγορο. 

Αυτοματοποιεί το άδειασμα του κάδου ανακύκλωσης (αν έχει καθοριστεί), τον καθαρισμό των υπολειμμάτων εγκατάστασης και τις πληροφορίες εντοπισμού σφαλμάτων. Καθαρίζει το Ιστορικό, τα προσωρινά αρχεία Internet, τα Cookies (αν έχουν καθοριστεί), τη λίστα πρόσφατων αδειών, την προσωρινή μνήμη explorer και τα αρχεία καταγραφής σφαλμάτων των Windows. 

Πραγματοποιεί, εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης των Windows, αχρησιμοποίητων δρομολογητών παλαιού τύπου (στα Vista, αν έχει καθοριστεί), πληροφορίες εντοπισμού σφαλμάτων, αρχεία καταγραφής στο διαδίκτυο, προσωρινές αποθηκευμένες πληροφορίες, πληροφορίες επισκευής, διαγραφές DLL, αρχεία καταγραφής και προσωρινά αρχεία.


Αν σας άρεσέ το άρθρο μας διαδώστε το!!


TAGS: SYLLOGES


Μπορείτε να σχολιάστε το θέμα μας μέσω της σελίδας μας στο Facebook ( m.me/132070110136869 ).