Πώς να δημιουργήσετε επιπλέον Partition στον δίσκο των windows



Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Πώς να δημιουργήσετε επιπλέον Partition στον δίσκο των windows

read

Στις μέρες μας οι σκληροί δίσκοι πλέον έχουν ξεπεραστεί και διατίθενται σε πολύ μεγάλες χωρητικότητες, χρησιμοποιούνται δε από πολλούς ως μονάδες αποθήκευσης, οι SSDs, έχουν πάρει πλέον την σκυτάλη του ανταγωνισμού και εγκαθίστανται πλέον στους νέους υπολογιστές. 

Ωστόσο, είτε έχουμε σκληρό δίσκο, είτε SSD στον υπολογιστή μας, από πλευράς τακτικής θα πρέπει να έχουμε χωρίσει το σκληρό μας δίσκο σε 2 περισσότερα parttions ανάλογα με την χωρητικότητά του, ένα για το λειτουργικό μας σύστημα και ένα ή περισσότερα για τις φωτογραφίες μας τη μουσική, ή τις εφαρμογές και τα παιχνίδια μας. 

Το να χωρίσουμε το σκληρό μας δίσκο σε διαμερίσματα είναι μία διαδικασία πολύ απλή και μπορεί να γίνει μέσα από τα Windows.

ΒΗΜΑΤΑ 


1


Σήμερα θα δούμε, πώς θα δημιουργήσουμε ένα ξεχωριστό Partition στο δίσκο μας. Για το σκοπό αυτό πατήστε ταυτόχρονα τα πλήκτρα Windows +R και πληκτρολογήστε την εντολή diskmgmt.msc.


2


 Στην επόμενη καρτέλα,  επιλέξτε τον δίσκο  που είναι εγκατεστημένα τα windows και επιλέξτε συρρίκνωση τόμου.


3


Ανάλογα με τη χωρητικότητα που διαθέτει  ο δίσκος σας, επιλέξτε τη χωρητικότητά του  και τέλος, πατήστε στο κουμπί συρρίκνωση.



4


Στο νέο δίσκο που θα δημιουργηθεί επιλέξτε  νέος τόμος.


5


Αφήστε στα windows να επιλέξουν το γράμμα του δίσκου και πατήστε επόμενο.



6


Αφήστε το σύστημα αρχείων ως έχει και πατήστε επόμενο. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία είμαστε πλέον έτοιμοι. Ωστόσο, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι για να ολοκληρωθεί η διαδικασία θα πρέπει ο δίσκος να έχει  διαθέσιμη χωρητικότητα που να μην είναι δεσμευμένη από τα windows. Μην ανησυχείτε όμως για αυτό, αφού αν δεν υπάρχει η απαιτούμενη χωρητικότητα τα windows δεν θα σας αφήσουν να συνεχίσετε 

Η  όλη διαδικασία είναι ασφαλής, παρ΄όλα αυτά  δεν πρέπει να ξεχνάμε τον βασικό κανόνα που δεν είναι άλλος από τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας που θα πρέπει πάντα να παίρνουμε άσχετα με το πόσο απλή ή δύσκολη είναι μία διαδικασία.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .