Τα 26 καλύτερα δωρεάν προγράμματα παρακολούθησης και ανάλυσης του υπολογιστή σας



Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023

Τα 26 καλύτερα δωρεάν προγράμματα παρακολούθησης και ανάλυσης του υπολογιστή σας

read

Ερευνήστε, αξιολογήσετε, και τσεκάρετε το υλικό του υπολογιστή σας, όπως για παράδειγμα επεξεργαστές, μνήμες, κάρτες γραφικών, σκληρούς δίσκους, μετρήστε και δείτε σχετικές πληροφορίες με το υλικό και την απόδοση του υπολογιστή σας.



SiSoftware Sandra Lite

1.


Εξαιρετικό διαγνωστικό πρόγραμμα με το οποίο θα ανακαλύψετε κάθε ΄΄κρυφή΄΄ πτυχή του υπολογιστή σας, σας δίνει τη δυνατότητα ώστε να ελέγξετε πλήρως όχι μόνο το hardware αλλά και κάνετε Benchmarks στον επεξεργαστή σας, στη μνήμη σας στο σκληρό σας δίσκο κ.λ.π ώστε να δείτε τις διαφορές ανάμεσα στο υλικό του υπολογιστή σας και σε άλλα. Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα μοναδικό διαγνωστικό εργαλείο που πρέπει όλοι να έχετε.


HiBit System Information

2.


Ισχυρό βοηθητικό πρόγραμμα πληροφοριών συστήματος που συγκεντρώνει τα δεδομένα από τα εξαρτήματα του υλικού και το λογισμικού του υπολογιστή σας, έτσι ώστε να δείτε λεπτομέρειες σχετικά με το υλικό και το λογισμικό σας. Οι πληροφορίες χωρίζονται σε μερικές κύριες κατηγορίες όπως, εξοπλισμός: CPU, RAM, μητρική πλακέτα, BIOS, οθόνη, αποθήκευση, εκτυπωτής, δίκτυο, κάρτα ήχου, πληκτρολόγιο, συσκευή κατάδειξης και από πλευράς λογισμικού σε λειτουργικό σύστημα, λογισμικό ασφαλείας, λίστα διεργασιών, υπηρεσίες, οδηγοί συστήματος, εκκίνηση, εγκατεστημένα προγράμματα, αρχεία καταγραφής συμβάντων. Μπορείτε να αποθηκεύσετε τα αποτελέσματα της σάρωσης απευθείας ως αρχείο HTML. Τέλος η εφαρμογή διατίθεται και ως Portable για χρήση από από οποιοδήποτε φορητό μέσο.


HARDiNFO

3.


Όλα-σε-ένα σύστημα πληροφοριών, διαγνωστικό, δικτύου, ελέγχου, παρακολούθησης και απογραφής υλικού, με δυνατότητες Benchmark. Το HARDiNFO εμφανίζει τις πληροφορίες του υλικού σε άριστα οργανωμένες κατηγορίες με υψηλής ποιότητας γραφική αναπαράσταση του κάθε συστατικού υλικού για γρήγορη και εύκολη κατανόηση. Παρακολουθεί το υλικό του υπολογιστή, υπηρεσίες, διαδικασίες, προγράμματα οδήγησης, το δίκτυό σας και την μπαταρία του φορητού σας υπολογιστή. Περιλαμβάνει ένα προηγμένο σύστημα παρακολούθησης της κίνησης δικτύου και Notebook Battery monitor φόρτισης / αποφόρτισης για να αναλύσει την κατάσταση της μπαταρίας.


FurMark

4.


Τεστάρετε την απόδοση και την σταθερότητα της κάρτας γραφικών σας. To FurMark είναι μία μικρή εφαρμογή που χρησιμοποιεί ειδικούς αλγόριθμους απόδοσης για τη μέτρηση της απόδοσης της κάρτας γραφικών σας, ειδικά προσαρμοσμένους ώστε να ΄΄ζορίσουν΄΄ και να φτάσουν την κάρτα γραφικών στα άκρα.


CPU-Z

5.


Σκοπός του είναι να σας δώσει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την κάρτα γραφικών σας. Υποστηρίζει κάρτες γραφικών NVIDIA και ATI, εμφανίζει την ταχύτητα της κάρτας γραφικών σας καθώς και άλλες τεχνικές πληροφορίες. Διαθέτει υποστήριξη για όλα τα Windows από XP έως και Windows ( 32 και 64 bit εκδόσεις) .


SIV

6.


Δείτε πολλές χρήσιμες πληροφορίες για τα Windows όπως το δίκτυο, πληροφορίες για το hardware του υπολογιστή σας - CPU info, info PCI, PCMCIA, USB, και γενικά για το υλικό που τον αποτελεί.

HWiNFO

7.

Πολύ ισχυρό πρόγραμμα πληροφοριών για τον υπολογιστή σας. Θα αναλύσει και θα σας δώσει με κάθε λεπτομέρεια αναλυτικές πληροφορίες για το υλικό του υπολογιστή σας. Λειτουργεί με windows 32 και 64 bit, είναι πλήρως αναβαθμισμένο και λειτουργικό. Θα το βρείτε σε δύο εκδόσεις μία για να το εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας και μία portable ώστε να μπορέσετε να τρέξετε χωρίς εγκατάσταση.


OpenGL Extensions Viewer

8.


Διαγνωστική εφαρμογή που εμφανίζει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το OpenGL της κάρτας γραφικών σας. Το OpenGL Extensions Viewer είναι διαθέσιμο για Windows 32bit και 64bit MacOS X , iOS και Android. Εμφανίζει το όνομα του προμηθευτή, την έκδοση που υπάρχει, το όνομα του renderer αναλύει το υλικό και το λογισμικό του υπολογιστή σας, και σας παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με την κάρτα γραφικών σας, όπως για παράδειγμα την έκδοση του DirectX, το μοντέλο shader, την έκδοση του OpenGL την έκδοση των Drivers που χρησιμοποιεί, καθώς επίσης το μοντέλο renderer και τη μνήμη RAM που διαθέτει. Κάθε μία από τις τιμές αυτές, επηρεάζουν την απόδοση της ικανότητας απόδοσης του υπολογιστή σας, επομένως μια καλύτερη κάρτα γραφικών, με περισσότερη μνήμης RAM θα μπορούσε να ενισχύσει σημαντικά τις δυνατότητες του υπολογιστή σας.

OCCT

9.


Eφαρμογή για Windows που έχει σχεδιαστεί για να ελέγχει τη σταθερότητα και την απόδοση του υλικού του υπολογιστή σας. Χρησιμοποιείται συνήθως από overclockers και διαχειριστές συστημάτων για να διασφαλίσουν ότι τα συστήματά τους λειτουργούν ομαλά και αποτελεσματικά.Ο κύριος σκοπός του είναι η δοκιμή ακραίων καταστάσεων διαφόρων στοιχείων του υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων της CPU, της GPU και της μνήμης RAM. Υποβάλλοντας αυτά τα στοιχεία σε έντονο φόρτο εργασίας, το OCCT μπορεί να εντοπίσει τυχόν πιθανά ζητήματα όπως υπερθέρμανση, αστάθεια ή αστοχίες υλικού. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο κατά το overclocking του συστήματός σας, καθώς σας βοηθά να προσδιορίσετε τη βέλτιστη διαμόρφωση χωρίς να διακινδυνεύσετε το υλικό σας.

SystemInfo

10.


Το SystemInfo, είναι μία μικρή, αποτελεσματική εφαρμογή, που σάς επιτρέπει να βλέπετε πληροφορίες σχετικά με τα στοιχεία υλικού του υπολογιστή σας. Το πρόγραμμα σάς επιτρέπει να λαμβάνετε στιγμιότυπα οθόνης και να εξαγάγετε πληροφορίες υλικού με τις ακόλουθες μορφές, HTML (με CSS),XML και απλό κείμενο. Υποστηρίζει τα ακόλουθα λειτουργικά συστήματα, Windows Vista (x86 / x64),Windows 7 (x86 / x64), Windows 8 / 8.1 (x86 / x64),Windows 10 (x86 / x64). Παρ΄ ότι δεν πρόκειται για κάποια αναλυτική εφαρμογή εν τούτοις μπορεί να μας βοηθήσει να πάρουμε βασικές πληροφορίες για τον υπολογιστή μας. Δεν απαιτεί εγκατάσταση, επομένως μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε οποιοδήποτε άλλο υπολογιστή μέσα από το στικάκι σας.


Clear Disk Info

11.


Δωρεάν λογισμικό που σας παρέχει μια σαφή εικόνα των πληροφοριών υγείας και λειτουργικότητας σχετικά με τις συνδεδεμένες συσκευές αποθήκευσης στον υπολογιστή σας. Η παρακολούθηση των συσκευών αποθήκευσης είναι απαραίτητη όταν εργάζεστε με συστήματα υπολογιστών αφού η αστοχία κάποιας συσκευής θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια δεδομένων ή καταστροφή των αρχείων του συστήματος με αποτέλεσμα να εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του ή να οδηγήσουν ακόμη και πλήρη αποτυχία εκκίνησης. Το ClearDiskInfo, υποστηρίζει το πρότυπο παρακολούθησης S.M.A.R.T. και άλλες ενδείξεις λειτουργίας. Σε αντίθεση με τα περισσότερα εργαλεία του ίδιου είδους, το Clear Disk Info εμφανίζει τις πληροφορίες με τρόπο κατανοητό και φιλικό προς τον χρήστη.

Moo0 System Monitor

12.


Δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τις χρήσεις πόρων του συστήματος του υπολογιστή σας. Αυτή τη στιγμή υποστηρίζει 43 είδη πληροφοριών, όπως η CPU, η μνήμη, το δίκτυο και αναλυτικές χρήσεις του σκληρού δίσκου. Χρησιμοποιώντας αυτό το πρόγραμμα, μπορεί να ανακαλύψετε τι περιορίζει την απόδοση του συστήματός σας σε κάθε περίπτωση. Μπορεί να τρέξει και ως αυτόνομη εφαρμογή χωρίς εγκατάσταση.

CAM

13.


Δωρεάν λογισμικό παρακολούθησης για υπολογιστές που τρέχουν Windows που δημιουργήθηκε από το NZXT για λάτρεις PC και gamers. Τα τελευταία χρόνια, οι απαιτήσεις έχουν αυξηθεί, έτσι οι χρήστες χρειάζονται πολλαπλές εφαρμογές για να παρακολουθούν τις θερμοκρασίες των βασικών εξαρτημάτων του υπολογιστή τους να υπερχρονίζουν τις κάρτες γραφικών τους και να εμφανίζουν FPS στα παιχνίδια που τρέχουν για να βλέπουν την απόδοση της κάρτας γραφικών τους. Το CAM, έχει πλέον ενοποιήσει όλες αυτές τις λειτουργίες σε ένα εύχρηστο βοηθητικό πρόγραμμα τόσο για αρχάριους όσο και για προχωρημένους χρήστες. 


Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να έχετε παρακολούθηση καρέ ανά δευτερόλεπτο (FPS) για όλα τα αγαπημένα σας παιχνίδια, και να ανεβάζετε με ακρίβεια τη GPU σας ώστε να σπρώξτε το FPS στο μέγιστο. Μπορείτε ακόμη να αποκτήστε πρόσβαση σε πληθώρα πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων λεπτομερών γραφημάτων και λεπτομερών στατιστικών στοιχείων και να λαμβάνετε άμεση προειδοποίηση όταν τα στοιχεία δεν λειτουργούν σωστά. 

Επίσης, μπορείτε να δείτε τις βασικές θερμοκρασίες και μετρήσεις απόδοσης στο παιχνίδι, να παρακολουθείτε την θερμοκρασίας CPU και GPU ανά πάσα στιγμή, να ελέγχετε το ιστορικό των δεδομένων του υπολογιστή σας για τον εντοπισμό μη φυσιολογικών δραστηριοτήτων, και να δείτε τα στατιστικά στοιχεία FPS για τα τελευταία σας παιχνίδια.



FreeMeter

14.


To FreeMeter έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί τις επιδόσεις του συστήματός σας χωρίς να καταναλώνει πολλούς πόρους. Πρόκειται για ένα βοηθητικό πρόγραμμα που παρακολουθεί την απόδοση του συστήματος σας. Μπορεί να παρακολουθεί, τη χρήση χώρου στο δίσκο, τη χρήση της CPU, χρήση μνήμης, χρήση αρχείου σελίδοποίησης, και τους ρυθμούς μεταφοράς στο δίσκο. Αποτελείται από ένα παράθυρο στην επιφάνεια εργασίας και περιλαμβάνει ένα ή περισσότερα εικονίδια στη μπάρα εργασίας των Windows.


Core Temp

15.


Πρόκειται για ένα απλό αλλά ισχυρό πρόγραμμα για την παρακολούθηση της θερμοκρασίας του επεξεργαστή και άλλων ζωτικής σημασίας πληροφοριών του υπολογιστή σας σε πραγματικό χρόνο. Είναι σε θέση να εμφανίζει τη θερμοκρασία του πυρήνα του κάθε επεξεργαστή στο σύστημά σας. Μπορείτε να δείτε τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας σε πραγματικό χρόνο και να διαπιστώσετε ποια προγράμματα ζορίζουν περισσότερο τον επεξεργαστή σας. Υποστηρίζονται επεξεργαστές Intel, AMD και VIA. Αυτό που καθιστά το Core Temp μοναδικό είναι ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί. Είναι σε θέση να εμφανίζει τη θερμοκρασία για κάθε μεμονωμένο πυρήνα κάθε επεξεργαστή στο σύστημά σας! Μπορείτε να δείτε διακυμάνσεις θερμοκρασίας σε πραγματικό χρόνο με μεταβαλλόμενο φόρτο εργασίας. Πλέον, όλοι οι κατασκευαστές επεξεργαστών έχουν εφαρμόσει το "DTS" (ψηφιακό θερμικό αισθητήρα) στα προϊόντα τους.

SysGauge

16.


Δωρεάν εφαρμογή για την παρακολούθηση των επιδόσεων του υπολογιστή σας που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε τη χρήση της CPU, χρήση μνήμης, την ταχύτητα μεταφοράς του δικτύου, την απόδοση του λειτουργικού συστήματος, τους πόρους και τη χρήση των διεργασιών που εκτελούνται, τις επιδόσεις του συστήματος αρχείων, την απόδοση USB, τη χρήση χώρου στο δίσκο, την δραστηριότητα κατά την ανάγνωση και εγγραφή των δεδομένων στον σκληρό σας δίσκο, τον ρυθμός μεταφοράς ανάγνωσης, την ταχύτητα μεταφοράς εγγραφής δίσκου, και άλλες παραμέτρους.

Εκτός από τις εκθέσεις παρακολούθησης του συστήματος και τα αποτελέσματα της παρακολούθησης του συστήματος εξαγωγής σε διάφορες τυπικές μορφές, συμπεριλαμβανομένων των HTML, PDF, Excel, κείμενο, CSV και XML, στους έμπειρους χρήστες ή διαχειριστές παρέχεται η δυνατότητα να αποθηκεύουν σε τακτά χρονικά διαστήματα εκθέσεις για την κατάσταση του συστήματος, να θέτουν όρια που καθορίζονται από το χρήστη για τους μετρητές παρακολούθηση του συστήματος και προειδοποιητικά μηνύματα, ήχους ειδοποίησης παιχνίδι ή να στείλετε e-mail ειδοποιήσεις, όταν ένας μετρητής σύστημα παρακολούθησης ανεβαίνει πάνω ή πέφτει κάτω από το όριο που ορίζει ο χρήστης.

AgaueEye

17.


Εφαρμογή παρακολούθησης του υλικού σας με εργαλεία επικάλυψης μέσα στα παιχνίδια για τα Windows. Έτσι, μπορείτε να παρακολουθείτε το υλικό σας, όπως CPU / GPU / MB / HDD / RAM όταν παίζετε παιχνίδια. Υποστηρίζεται η επικάλυψη εντός παιχνιδιού για δημοφιλή παιχνίδια, έτσι ώστε να μπορείτε να παρακολουθείτε την κατάσταση υλικού στα παιχνίδια σας. ( 3400 παιχνίδια που υποστηρίζονται έως τώρα). Στη συνέχεια μπορείτε να ελέγξτε την απόδοση του υπολογιστή σας με την αναφορά ανάλυσης. Υποστηρίζει ακόμη, τις πλέον δημοφιλείς μηχανές γραφικών (DirectX 8,9,10,11,12 και OpenGL). Τέλος, σας παρέχει τη δυνατότητα αν το επιθυμείτε να υπερχρονίσετε και να ανεβάσετε πολύ εύκολα την απόδοση του επεξεργαστή της κάρτας γραφικών σας (NVIDIA / AMD).

DTaskManager

18.


Έξυπνη εφαρμογή διαχείρισης εργασιών για τα Windows που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρέχει μια σειρά από προηγμένες λειτουργίες πέραν αυτών που προβλέπονται από στη κλασική διαχείριση εργασιών των Windows, ενώ παρέχει όλες τις λειτουργίες της διαχείρισης εργασιών των Windows διατηρώντας παράλληλα παρόμοια εμφάνιση και αισθητική. Ορισμένα από τα πιο αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι η δυνατότητα ότι δεν χρειάζεται εγκατάσταση, έτσι μόλις αποσυμπιεστεί είναι έτοιμο να αναλάβει δράση.

Διαθέτει τέσσερις διακριτές εντολές κλεισίματος όπως τέλος εργασίας ή διαδικασίας, η οποία είναι παρόμοια με το πάτημα του εικονιδίου «x» στη γραμμή τίτλου του παραθύρου διαδικασίας, κλείσιμο διαδικασίας, η οποία είναι παρόμοια με τον αυτόματο τερματισμό, όταν ο χρήστης κλείνει τα Windows, αναγκαστικό τερματισμό της διαδικασίας, αναγκαστικό τερματισμό της Task ή της διαδικασίας με παράκαμψη των δικαιωμάτων προστασίας . 

Μπορείτε να επιλέξετε πολλαπλές διαδικασίες ή μεθόδους ταυτόχρονου τερματισμού. Τέλος παρέχει, πολλές μικρότερες δυνατότητες, όπως εμφάνιση της διαδρομής των διαδικασιών που βρίσκονται σε εκτέλεση, πολλαπλή επιλογή, την ικανότητα να ξεκινήσει από τη διαδικασία με διαφορετικό όνομα, την ικανότητα να αναγκάσει μια διακοπή λειτουργίας με λιγότερα άχρηστα μηνύματα επιβεβαίωσης. Με απλά λόγια πρόκειται για μία πολύ χρήσιμη εφαρμογή που μπορεί να αντικαταστήσει επάξια και μάλιστα με το παραπάνω την κλασική εφαρμογή TaskManager των Windows.

TrafficMonitor

19.


Δωρεάν εφαρμογή με μινιμαλιστικό μενού, που εμφανίζει τις ταχύτητες μεταφόρτωσης και λήψης στο διαδίκτυο από προεπιλογή. Ωστόσο, μπορείτε να δείτε πολλές περισσότερες πληροφορίες, όπως τη χρήση της CPU και της μνήμης του υπολογιστή σας. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το λογισμικό συνοδεύεται από πολλές επιλογές προσαρμογής για να μπορείτε να τροποποιήσετε την εφαρμογή ώστε να είναι πιο ορατή ή λιγότερο ενοχλητική ανάλογα με τα γούστα σας.

Με πρόσβαση στη γραμμή εργασιών από το μενού επιλογές, μπορείτε να αλλάξετε τη γραμματοσειρά, το χρώμα του κειμένου, το κείμενο της οθόνης, τον τρόπο εμφάνισης της CPU και της μνήμης, να ευθυγραμμίσετε τις τιμές, τον αριθμό των ψηφίων ή εάν θέλετε να διαχωρίσετε την τιμή και τη μονάδα με κενό διάστημα, για να αναφέρουμε μόνο μερικά.

Η τυπική έκδοση περιλαμβάνει όλες τις λειτουργίες, ενώ η έκδοση Lite δεν περιλαμβάνει λειτουργίες παρακολούθησης υλικού, όπως παρακολούθηση θερμοκρασίας, χρήση GPU και χρήση σκληρού δίσκου. Η τυπική έκδοση απαιτεί την εκτέλεση του διαχειριστή, ενώ η έκδοση Lite όχι. Εάν δεν υπάρχει ανάγκη παρακολούθησης της θερμοκρασίας και άλλων πληροφοριών υλικού, συνιστάται η χρήση της έκδοσης Lite που εμφανίζει την τρέχουσα ταχύτητα μεταφοράς δικτύου, τη χρήση της CPU και της μνήμης. Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να επιλέξετε την εμφάνιση του TrafficMonitor στη γραμμή εργασιών του υπολογιστή σας. Για να τρέξετε την εφαρμογή, κατεβάστε το αρχείο TrafficMonitor _V1.83 αποσυμπιέστε το και τρέξτε το εκτελέσιμο αρχείο (δεν απαιτείται εγκατάσταση).

IObit SysInfo Free

20.


Δωρεάν λογισμικό που διαθέτει έναν απλό, αλλά σαφή πίνακα πληροφοριών για να γνωρίζετε κάθε κομμάτι υλικού που είναι συνδεδεμένο στον υπολογιστή σας. Σας κρατά πάντα ενήμερους για την κατάσταση του συστήματος και του υλικού και σας βοηθά να αναγνωρίσετε ορισμένα ζητήματα και να αναβαθμίσετε ό,τι χρειάζεται. Η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο παρατηρεί τη θερμοκρασία και τον ρυθμό χρήσης των πόρων της CPU, της GPU, του δίσκου, της μητρικής πλακέτας και της μνήμης. Έτσι, μπορείτε να κατανοήσετε καλύτερα πώς καταναλώνονται οι πόροι του υπολογιστή σας και ο διαθέσιμος χώρος στους χώρους αποθήκευσης. 


Μια σαφής διάταξη οθόνης, θα σας δείξει τον τρέχοντα ρυθμό χρήσης μνήμης, τον διαθέσιμο χώρο υπολογιστή και τη χωρητικότητα μνήμης. Επιπλέον, η ειδοποίηση υπερθέρμανσης θερμοκρασίας θα σας βοηθήσει να προστατέψετε το υλικό του υπολογιστή σας και να αποτρέψετε τυχόν ζημιές που προκαλούνται από την υπερθέρμανση. 

Σάς παρέχει μια πλήρη περίληψη των πληροφοριών του συστήματος σας σχετικά με το λειτουργικό σας σύστημα, τις προδιαγραφές του υπολογιστή σας, τις συνθήκες δικτύου και υλικού. Τέλος, σας επιτρέπει, να επιλέξετε να εξαγάγετε οποιαδήποτε ενότητα και να την αποθηκεύσετε σε μορφές txt και HTML.

CPUTemp

21.


Η θερμοκρασία του επεξεργαστή είναι μια κρίσιμη μέτρηση για παρακολούθηση, καθώς μπορεί να επηρεάσει τόσο την απόδοση όσο και τη μακροζωία του επεξεργαστή. Η θερμοκρασία Tj Max (Junction Maximum) είναι η μέγιστη ασφαλής θερμοκρασία λειτουργίας που καθορίζεται από τον κατασκευαστή της CPU.

Εάν η θερμοκρασία του επεξεργαστή φτάσει σε αυτήν την τιμή, θεωρείται πολύ ζεστή και η CPU θα λάβει συνήθως μέτρα για να προστατευθεί, για παράδειγμα μειώνοντας την απόδοση για να μειώσει τη θερμότητα. Έχοντας αυτό υπόψη, από την πλευρά του κατασκευαστή, η θερμοκρασία CPU που είναι χαμηλότερη από την τιμή του Tj Max θεωρείται ασφαλής ή λειτουργική θερμοκρασία.

Μια CPU λειτουργεί συνήθως σε θερμοκρασίες μεταξύ 30°C και 65°C κατά τη διάρκεια τυπικών εργασιών όπως η περιήγηση στο διαδίκτυο, η χρήση εφαρμογών ή ακόμα και κάποιο ελαφρύ παιχνίδι, η επεξεργασία εικόνας κ.λπ. Αυτό το εύρος διασφαλίζει ότι η CPU έχει αρκετό θερμικό περιθώριο για να χειριστεί πιο εντατικές εργασίες χωρίς να υπερθερμανθεί.

Το CPU Temp είναι μια ελαφριά, φιλική προς το χρήστη εφαρμογή που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να παρακολουθεί τη θερμοκρασία της CPU σας σε πραγματικό χρόνο. Παρέχει πολύτιμες πληροφορίες για τη θερμική του απόδοση και σας επιτρέπει να πάρετε τα κατάλληλα μέτρα για να διατηρείτε την CPU σας δροσερή ώστε το σύστημά σας να λειτουργεί ομαλά.

Venmon

22.


Εργαλείο παρακολούθησης πόρων συστήματος για τα Windows. Μπορεί να παρακολουθεί τη μνήμη του υπολογιστή, τον επεξεργαστή, τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, το χρόνο λειτουργίας, το χρόνο αδράνειας, την κυκλοφορία δικτύου και τις μονάδες δίσκου. Χρησιμοποιεί ελάχιστη ισχύ επεξεργασίας και χρήση μνήμης ενώ εμφανίζει στατιστικά στοιχεία σε πραγματικό χρόνο. Μπορεί να τρέξει και σε φορητή λειτουργία, αν επιλέξετε το αντίστοιχο αρχείο

Είναι πολύ απλό στη χρήση και διαθέτει μια ευρεία γκάμα δυνατοτήτων για την παρακολούθηση του συστήματός σας και του δικτύου σας. Είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε χρήστη των Windows που θέλει να διατηρεί το σύστημά του σε κορυφαία κατάσταση και να ελέγχει τη συνδεσιμότητα των συσκευών του δικτύου του.

HWRadar

23.


 Απλό στη χρήση εργαλείο Hardware Monitor, που έχει σχεδιαστεί για να σας παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, σχετικά με τις περίπλοκες λεπτομέρειες του υλικού του υπολογιστή σας.

Το λογισμικό απευθύνεται σε όλους - από απλούς χρήστες που επιθυμούν να διατηρήσουν τη βέλτιστη απόδοση του συστήματος, έως οποιονδήποτε θέλει να δει απλά μία εικόνα της κατάστασης του  υπολογιστή του

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του HWRadar είναι η ικανότητά του να εξάγει δεδομένα αισθητήρων υλικού σε διάφορες μορφές, όπως PNG, PDF, CSV, DOC και HTML. Αυτό καθιστά εύκολη την κοινή χρήση δεδομένων και τη δημιουργία αναφορών, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να τεκμηριώνετε, να παρακολουθείτε και να μοιράζεστε τις τάσεις απόδοσης του συστήματος με την πάροδο του χρόνου.

Glow

24.


Δωρεάν εφαρμογή που παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με την CPU, τη μνήμη, την αποθήκευση, την κάρτα γραφικών και άλλα εξαρτήματα του υπολογιστή σας. Εμφανίζει επίσης πληροφορίες σχετικά με το λειτουργικό σύστημα, το εγκατεστημένο λογισμικό και τα προγράμματα οδήγησης. 

Mπορείτε να αναλύσετε γρήγορα την απόδοση του συστήματός σας και να εντοπίσετε τυχόν πιθανά προβλήματα. Παρέχει παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο της χρήσης της CPU, της χρήσης μνήμης, της δραστηριότητας του δίσκου και της δραστηριότητας του δικτύου. Αυτό σας βοηθά να κατανοήσετε την απόδοση του υπολογιστή σας και σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε την απόδοσή του.

Συνοψίζοντας, πρόκειται για ένα δωρεάν λογισμικό ανάλυσης που παρέχει λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τις δυνατότητες υλικού και λογισμικού του υπολογιστή σας με απλό και κατανοητό τρόπο.

Fan Control

25.

Το Fan Control είναι ένα εξειδικευμένο λογισμικό σχεδιασμένο ειδικά για τον έλεγχο των ανεμιστήρων στα Windows. Ενώ υπάρχουν διαθέσιμες άλλες επιλογές λογισμικού τρίτων κατασκευαστών, καμία από αυτές δεν μπορεί να ταιριάξει με το επίπεδο ελέγχου και ακρίβειας που προσφέρει το Fan Control.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα του είναι η ικανότητά του να παρέχει λεπτομερή έλεγχο της ταχύτητας και της απόδοσης του ανεμιστήρα. Αυτό σημαίνει ότι έχετε τη δυνατότητα να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις του ανεμιστήρα σας για να επιτύχετε τη βέλτιστη ψύξη ελαχιστοποιώντας παράλληλα τα επίπεδα θορύβου.

Σε αντίθεση με άλλες λύσεις λογισμικού, το Fan Control έχει αναπτυχθεί από άτομα που κατανοούν πραγματικά το πρόβλημα και έχουν αναλάβει να δημιουργήσουν μια λύση που αντιμετωπίζει αυτά τα ζητήματα.

CrystalDiskMark Shizuku Edition

26.


Πρόκειται για μια ειδική έκδοση του γνωστού λογισμικού δοκιμής δίσκων CrystalDiskMark, το οποίο δημιουργήθηκε από την εταιρεία Crystal Dew World. Η ιδιαιτερότητα της Shizuku Edition είναι ότι είναι εμπλουτισμένη με ιαπωνικά στοιχεία manga, προσφέροντας μια πιο ευχάριστη εμπειρία στους χρήστες.

Η βασική λειτουργία του  είναι η αξιολόγηση της απόδοσης των δίσκων σας, είτε πρόκειται για HDD, SSD ή εξωτερικούς δίσκους. Το λογισμικό διενεργεί διάφορες δοκιμές ανάγνωσης και εγγραφής, όπως δοκιμές τυχαίας και διαδοχικής ανάγνωσης/εγγραφής, προκειμένου να αξιολογήσει την απόδοση του δίσκου.

Eίναι εξαιρετικά εύκολο στη χρήση, ακόμη και για αρχάριους. Μετά την εγκατάσταση, επιλέγετε τον δίσκο που θέλετε να δοκιμάσετε, επιλέγετε τον τύπο της δοκιμής και πατάτε "All" για να ξεκινήσει η διαδικασία. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται σε μορφή γραφημάτων και μπορούν να αποθηκευτούν για μελλοντική αναφορά.


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .