//Add More external stylesheets Οι 5 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές μετάφρασης



Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023

Οι 5 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές μετάφρασης

read

Συνήθως για να μεταφράσουμε ένα κείμενο σε μία γλώσσα με δεν γνωρίζουμε, χρησιμοποιούμε το Google translate.  Ωστόσο, παρ΄ότι έχει βελτιωθεί αρκετά δεν διαθέτει κάποια επιπλέον επίπεδα παραμετροποίησης. Ψάχνοντας λοιπόν στο διαδίκτυο βρήκαμε και παρουσιάζουμε τις 5 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για τα windows που θα μας βοηθήσουν στο σκοπό μας.
1


Translation Comparison


Το Translation Comparison μεταφράζει κείμενο και συγκρίνει μεταφράσεις μεταξύ Google, Microsoft, Yandex και άλλων μηχανών μετάφρασης.

Η επέκταση σύγκρισης μετάφρασης μεταφράζει λέξεις, φράσεις και κείμενα και συγκρίνει τα αποτελέσματα της μετάφρασης μεταξύ διαφόρων παρόχων διαδικτυακών μεταφράσεων όπως, Google Translate, Microsoft Bing Translator, Yandex Translator και Translator.

Το εργαλείο σύγκρισης μετάφρασης μεταφράζει μεταξύ 90 γλωσσών και εμφανίζει τις μεταφράσεις δίπλα-δίπλα.

2


ImTranslator


Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε πολλά προγράμματα μετάφρασης, ωστόσο λίγα είναι αυτά που πέραν αυτού το οποίο καλούνται να κάνουν διαθέτουν απλό και εύχρηστο μενού που να διευκολύνει τη μετάφραση. Ένα από αυτά είναι και το ImTranslator.

Στη ουσία πρόκειται για ένα πρόσθετο που περιλαμβάνει άμεση μετάφραση ενός επιλεγμένου κειμένου, λέξεων, φράσεων και ιστοσελίδων. με τις εξής επιλογές, ενσωματωμένη μετάφραση, μετάφραση σε παράθυρο, αναδυόμενη μετάφραση και μετάφραση ιστοσελίδων. 

Μπορεί να μεταφράσει σε 91 γλώσσες με δυνατότητα 5 χιλιάδων χαρακτήρων ανά μετάφραση. Υποστηρίζει όλους τους γνωστούς Browsers.

 
3


Crow Translate


To Crow Translate, είναι ένας απλός μεταφραστής που σας επιτρέπει να μεταφράζετε και να ακούτε το κείμενο σας, χρησιμοποιώντας το Google, το Yandex, το Bing, το LibreTranslate και το Lingva translate API. Παρέχει υποστήριξη 125 διαφορετικών γλωσσών, χαμηλή κατανάλωση μνήμης και συντομεύσεις εξαιρετικά προσαρμόσιμες. Τέλος, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ποντίκι σας ή τις προεπιλεγμένες συντομεύσεις πληκτρολογίου και να αλλάξετε αν επιθυμείτε τις ρυθμίσεις.

4


Copyfish


Χρειάζεται να εξαγάγετε κείμενο από εικόνες, βίντεο ή PDF; Αν ναι, τότε το OCR Copyfish είναι το ιδανικό λογισμικό για εσάς. Ο πιο απλός τρόπος συνήθεις για να εξαγάγετε κείμενο από εικόνες είναι να το γράψετε κάπου να το αποθηκεύσετε και να το στείλετε με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή να το μεταφράσετε. 

Ουσιαστικά μέχρι τώρα, η μόνη επιλογή σας ήταν να εκτυπώσετε το κείμενο. Ειδικά για την περίπτωση μεταφράσεων υποτίτλων, το Copyfish έχει μια επαναλαμβανόμενη λειτουργία. 

 Μαρκάρετε την περιοχή του υπότιτλου μία φορά και στη συνέχεια χρησιμοποιήστε το κουμπί "Do OCR" για να τραβήξετε το τελευταίο κείμενο από την οθόνη. 

Τώρα, αν χρειάζεται να αλλάζετε συχνά τις γλώσσες OCR μπορείτε να ορίσετε κουμπιά "γρήγορης εναλλαγής" για έως και τρεις γλώσσες στη σελίδα ρυθμίσεων. Ωστόσο, εκεί που μπορεί να μας φανεί πολύ χρήσιμο είναι το εξάγουμε ως κείμενο OCR οποιοδήποτε κείμενο μέσα σε φωτογραφίες βίντεο αρχεία PDF και άλλα μέσα. 

Ο τρόπος λειτουργίας του σε γενικές γραμμές είναι ο εξής : Πατώντας στο κουμπί Copyfish επιλέγουμε το κείμενο που επιθυμούμε μέσα από την φωτογραφία και περιμένουμε λίγο μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία OCR. 

Από εκεί και μετά μπορείτε να το επικολλήσετε ( μέσω του Copy to Clipboard) σε οποιοδήποτε επεξεργαστή κειμένου ή να πατήστε το εικονίδιο του Google Translate για άμεση μετάφραση. Θα δουλέψει σε Google Chrome Mozila και Edge.

 
5


QTranslate


Εκπληκτικός δωρεάν μεταφραστής για Windows. Με αυτό το μικρό βοηθητικό πρόγραμμα, μπορείτε απλά επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να μεταφράσετε και πατήστε τα πλήκτρα για άμεση πρόσβαση (Ctrl + Q για να δείξει τη μετάφραση στο αναδυόμενο παράθυρο ή Ctrl διπλό κλικ για να δείτε τη μετάφραση στο κύριο παράθυρο). 

Το πρόγραμμα έχει επίσης τη δυνατότητα να φωνητικής απόδοσης του κειμένου (Ctrl + E). Επίσης, μπορείτε να ανοίξετε το κύριο παράθυρο του προγράμματος και να πληκτρολογήσετε το κείμενο με μη αυτόματο τρόπο. Το πρόγραμμα μεταφράζει ένα κείμενο με τη χρήση των πιο διαδεδομένων online υπηρεσιών μετάφρασης, όπως, GoogleTranslate, Bing Translator, Babylon, Yandex Translate, SDL FreeTranslatiocom και Baidu.

Τώρα, για να ενεργοποιήσετε την επιλογή άμεσης μετάφρασης από οποιαδήποτε ιστοσελίδα, αφού τρέξετε το πρόγραμμα κάντε κλικ στο εικονίδιο του που θα δείτε στην Task Manager, μόλις γίνει πράσινο σημαίνει ότι η επιλογή σας έχει ενεργοποιηθεί. 

Από κει και μετά επιλέξτε απλά το κείμενο της ιστοσελίδας που θέλετε να μεταφράσετε και στο αναδυόμενο μενού που θα δείτε κάντε κλικ στο εικονίδιο του QTranslate. 

Αν δεν σας αρέσει η μετάφραση, για να αλλάξετε την υπηρεσία μετάφρασης απλά μετακινήστε προς τα κάτω το ποντίκι σας μέσα στο πλαίσιο μετάφρασης και επιλέξτε όποια άλλη υπηρεσία επιθυμείτε.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .