Τα 21 καλύτερα δωρεάν προγράμματα 3D σχεδίασης, μοντελοποίησης



Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Τα 21 καλύτερα δωρεάν προγράμματα 3D σχεδίασης, μοντελοποίησης

read

Ο σχεδιασμός και η απεικόνιση τρισδιάστατων αντικειμένων είναι μία ιδιαίτερη κατηγορία γραφικών που συνήθως απευθύνεται σε γραφίστες. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να τα δουλέψει και ένας απλός χρήσης υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα πρέπει να έχει κάποιες βασικές γνώσεις σχετικά με το αντικείμενο και όρεξη για διάβασμα. 

Σε κάθε περίπτωση, εμείς επιλέξαμε τις καλύτερες-κορυφαίες εφαρμογές 3D σχεδίασης για διάφορες χρήσεις. 

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στις εφαρμογές αυτές συμπεριλαμβάνονται κάποιες που διατίθενται απολύτως δωρεάν, και πολλές ακόμη που περιλαμβάνουν τουλάχιστον κάποιο τμήμα τους που παρέχεται δωρεάν με την δυνατότητα επέκτασης και απόκτησης ολόκληρου του πακέτου μέσω συνδρομών ή κάποιας εφάπαξ πληρωμής. Η συλλογή αυτή δεν περιλαμβάνει εφαρμογές με περιορισμένο χρόνο χρήσης



1.

Sweet Home 3D

Το Sweet Home 3D απευθύνεται σε εκείνους που θέλουν να σχεδιάσουν μόνοι τους τα δωμάτια του σπιτιού τους. Μπορείτε να φτιάξετε τους τοίχους των δωματίων σας, να αλλάξετε το χρώμα των τοίχων, τις διαστάσεις, να βάλετε έπιπλα (καθιστικό, κουζίνα), επίσης μπορείτε να εισάγετε 3D μοντέλα που φτιάξατε εσείς ή να βρείτε αντίστοιχα σε διάφορα web sites, να αλλάξετε το μέγεθος και τον προσανατολισμό κάθε επίπλου και να προβάλετε τις αλλαγές στο σχέδιο ταυτόχρονα στην προβολή 3D, επίσης μπορείτε να εκτυπώσετε το σχέδιο. 

Σχεδιάστε ευθείς, κυρτούς ή επικλινείς τοίχους με ακρίβεια χρησιμοποιώντας το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο, εισάγετε πόρτες και παράθυρα στους τοίχους σύρωντας τα στο σχέδιο, και αφήστε το Sweet Home 3D να υπολογίσει τα ανοίγματα, προσθέστε έπιπλα στο σχέδιο από έναν κατάλογο με δυνατότητες επέκτασης και αναζήτησης οργανωμένο σε κατηγορίες όπως κουζίνα, σαλόνι, κρεβατοκάμαρα, λουτρό. Αλλάξτε χρώμα, υφή, μέγεθος, πάχος, τόπο και προσανατολισμό των επίπλων, τοίχων, δαπέδων και οροφών.

Καθορίστε στο σχέδιο περιοχές δωματίων, διαστάσεις, κείμενα και τοποθετήστε το βορά μέσω πυξίδας. Εισάγετε κατόψεις της οικίας για να σχεδιάσετε τους τοίχους, 3D μοντέλα για να συμπληρώσετε τον κατάλογο, και υφές για να αλλάξετε τις επιφάνειες.

Εκτυπώστε και εξάγετε PDF, ψηφιακές εικόνες ή διανυσματικές εικόνες, βίντεο και 3D αρχεία σε γνωστούς τύπους αρχείων, επεκτείνετε τις δυνατότητες του Sweet Home 3D με επεκτάσεις προγραμματισμένες σε Java, ή αναπτύσσοντας μια εξέλιξη της εφαρμογής βασισμένη στην Model View Controller αρχιτεκτονική της. 

2.

DreamPlan Home Design Software

Οπτικοποιήστε και σχεδιάστε το σπίτι των ονείρων σας με ένα ρεαλιστικό μοντέλο 3D. Δημιουργήστε το σχέδιο δαπέδου του σπιτιού, ή του διαμερίσματός σας, προσαρμόστε χρώματα, υφές, έπιπλα, διακοσμητικά, σκάλες, και πολλά άλλα. 

Πριν αρχίσετε να σχεδιάζετε ένα νέο σπίτι ή να εργάζεστε σε ένα έργο βελτίωσης κατοικίας, τελειοποιήστε την κάτοψη. Ποιο συγκεκριμένα, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των λειτουργιών προβολής 3D, 2D να χρησιμοποιήστε τη λειτουργία ανίχνευσης για να εισάγετε τα υπάρχοντα σχέδια, να σχεδιάσετε εξωτερικούς χώρους (π.χ. κήπους) και πολλές άλλες λειτουργίες. 

Το Live Home 3D είναι ίσως πιο διαισθητική εφαρμογή σχεδιασμού για το σπίτι. Σχεδιάστε λεπτομερείς 2D κατόψεις και παρακολουθήστε καθώς η δομή είναι αυτόματα κατασκευασμένη σε 3D. Σχεδιάστε και διακοσμήστε το εσωτερικό, βελτιστοποιώντας τη διάταξη των επίπλων και κάνοντας έξυπνες επιλογές χρωμάτων σε ένα πλήρες λειτουργικό 3D περιβάλλον. Το Live Home 3D δημιουργεί αυτόματα μία 3D απεικόνιση μόλις σχεδιάσετε ένα σχέδιο. Το τελευταίο μπορεί να κατασκευαστεί από το μηδέν ή να εντοπιστεί από μια εισαγόμενη εικόνα χρησιμοποιώντας τα έξυπνα εργαλεία που προσφέρει η εφαρμογή.

4.

DIALux

Δωρεάν λογισμικό που μπορεί να σας βοηθήσει σχεδιάσετε και να υπολογίσετε το φωτισμό που απαιτείται, σε δωμάτια, ορόφους, κτίρια και εξωτερικούς χώρους. Το DIALux χρησιμοποιείται ως εργαλείο σχεδιασμού από περισσότερους από 700.000 σχεδιαστές φωτισμού παγκοσμίως, εξελίσσεται συνεχώς και πληροί τις απαιτήσεις του σύγχρονου σχεδιασμού και υπολογισμού του φωτισμού. Το DIALux, μπορεί να ταιριάξει απόλυτα στην υπάρχουσα ροή εργασίας σας. 

Υποστηρίζει πολλές ανοικτές διεπαφές και μορφές αρχείων όπως IFC, STF, DWG, DXF, IES ή LDT. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δεδομένα από ένα διαφορετικό λογισμικό CAD και να δημιουργήσετε ένα σχέδιο φωτισμού στο DIALux. Με μενού στα ελληνικά, και δυνατότητες εγγραφής σε φόρουμ αλλά και παρακολούθηση βίντεο και ανάγνωσης οδηγιών σχετικά με το πώς να δουλέψετε με το λογισμικό, θα έλεγα ότι είναι ένα ένα από τα καλύτερα προγράμματα στο είδος τους κατάλληλο για μηχανικούς, αλλά και τον οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί και να υπολογίσει επαρκώς τον ακριβή φωτισμό που πρέπει να έχουν τα δωμάτια του σπιτιού του.

Ωστόσο, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι αν και το πρόγραμμα σε γενικές γραμμές δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, παρ΄όλα αυτά χρειάζεται να έχει κανείς τουλάχιστον τις βασικές γνώσεις και κάποια σχετική εμπειρία με σχεδιαστικά προγράμματα ώστε να μην ΄΄χαθεί΄΄.
Μπορείτε ακόμη, να κατεβάσετε την εφαρμογή για Android και iOS αν και στην περίπτωση αυτή δεν θα έχετε το πλήθος των χαρακτηριστικών που έχει η desctop έκδοση. Ωστόσο, με αυτή την εφαρμογή μπορείτε να συλλέξετε πληροφορίες σχετικά με ένα δωμάτιο και να δημιουργήσετε ένα σύστημα φωτισμού. 

 5.

FreeCAD



Το FreeCAD είναι ένας παραμετρικός τρισδιάστατος μοντελοποιητής ανοιχτού κώδικα που έχει δημιουργηθεί κυρίως για να μπορεί να σχεδιάζει αντικείμενα οποιουδήποτε μεγέθους. Η παραμετρική μοντελοποίηση σας επιτρέπει να τροποποιήσετε εύκολα το σχέδιό σας αλλάζοντας τις παραμέτρους του. 

Σάς επιτρέπει, να σχεδιάζετε 2D σχήματα με περιορισμένη γεωμετρία που μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε ως βάση για την κατασκευή άλλων αντικειμένων. Περιέχει πολλά εξαρτήματα για την προσαρμογή των διαστάσεων ή την εξαγωγή λεπτομερειών σχεδίασης από τρισδιάστατα μοντέλα για τη δημιουργία υψηλής ποιότητας έτοιμων σχεδίων.

Διαβάζει και γράφει σε μορφές αρχείων όπως STEP, IGES, STL, SVG, DXF, OBJ, IFC, DAE και πολλά άλλα, καθιστώντας δυνατή την ομαλή ενσωμάτωσή τους στη εργασία σας.είναι ένας παραμετρικός τρισδιάστατος μοντελοποιητής ανοιχτού κώδικα που έχει δημιουργηθεί κυρίως για να μπορεί να σχεδιάζει αντικείμενα οποιουδήποτε μεγέθους. 

Η παραμετρική μοντελοποίηση σας επιτρέπει να τροποποιήσετε εύκολα το σχέδιό σας αλλάζοντας τις παραμέτρους του. Σάς επιτρέπει, να σχεδιάζετε 2D σχήματα με περιορισμένη γεωμετρία που μπορείτε να τα χρησιμοποιείτε ως βάση για την κατασκευή άλλων αντικειμένων. 

Περιέχει πολλά εξαρτήματα για την προσαρμογή των διαστάσεων ή την εξαγωγή λεπτομερειών σχεδίασης από τρισδιάστατα μοντέλα για τη δημιουργία υψηλής ποιότητας έτοιμων σχεδίων. Διαβάζει και γράφει σε μορφές αρχείων όπως STEP, IGES, STL, SVG, DXF, OBJ, IFC, DAE και πολλά άλλα, καθιστώντας δυνατή την ομαλή ενσωμάτωσή τους στη εργασία σας. 

  6.

Daz Studio

Ισχυρό σχεδιαστικό εργαλείο FREE 3D, το οποίο δεν είναι μόνο εύκολο στη χρήση, αλλά διαθέτει πλούσια λειτουργικότητα. Είτε είστε αρχάριος είτε επαγγελματίας το DaDaz Studioz Studio σας δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε εκπληκτικά 3D. 

Χρησιμοποιείται για την παραγωγή εικόνων καθώς και βίντεο. Οι προβολές μπορούν να πραγματοποιηθούν με τη χρήση είτε του μηχανισμού rendering 3Delight είτε του μηχανισμού rendering Iray, οι οποίοι και οι δύο διατίθενται δωρεάν μαζί με το Daz Studio ή με μια ποικιλία προστιθέμενων plug-in από τρίτους. 

Το Daz Studio υποστηρίζει επίσης την εισαγωγή και εξαγωγή διαφόρων μορφών αρχείων για 3D αντικείμενα και κινούμενα σχέδια, ώστε να επιτρέπεται η χρήση άλλου 3D περιεχομένου στο Daz Studio, καθώς και η λήψη περιεχομένου από το Daz Studio για χρήση σε άλλες εφαρμογές 3D. Για να κατεβάσετε την εφαρμογή θα πρέπει πρώτα να κάνετε registration.


Το Bforartists είναι μια δωρεάν ολοκληρωμένη σουίτα 3D για τη δημιουργία 3D περιεχομένου. Σας προσφέρει τον πλήρη βοηθό τρισδιάστατης τεχνικής για να δημιουργήσετε γραφικά παιχνιδιών, ταινίες και φωτογραφίες. Από μοντελοποίηση, γλυπτική, υφή, κινούμενα σχέδια, απόδοση, έως και μετά την επεξεργασία. 

Όπως συμβαίνει και με το Blender, είναι ένα λογισμικό ανοικτού κώδικα που διατίθεται δωρεάν. Σημειώστε ότι το Bforartists είναι πλήρως λειτουργικό χωρίς κανένα περιορισμό.

Όπως συμβαίνει και με κάθε παρόμοια εφαρμογή για να δουλέψετε μαζί της χρειάζεται να έχετε κάποια εξοικείωση-εμπειρία με λογισμικά αυτού του είδους. Στην σελίδα του δημιουργού της, θα βρείτε φυσικά και το απαραίτητο manual για να ξεκινήσετε την εκμάθηση του.

Πλήρως λειτουργικό πρόγραμμα μοντελοποίησης ιδανικό για φοιτητές, απλούς χρήστες ή για οποιονδήποτε άλλο ενδιαφέρεται για το σχεδιασμό ενός πλοίου και που φυσικά όπως υποδηλώνει και το όνομα του διατίθεται δωρεάν!

Οι επιφάνειες υποδιαίρεσης που χρησιμοποιούνται από το DELFTship επιτρέπουν την ταχεία μοντελοποίηση των πιο σύνθετων σχημάτων με πολύ ευέλικτο τρόπο. Συνδυάστε αυτό με ένα πολύ έξυπνο περιβάλλον χρήστη και τα ίδια εργαλεία αναφοράς με το DELFTship Professional και θα σχεδιάζετε επαγγελματικά σκάφη σε χρόνο μηδέν!

Μπορείτε να χρησιμοποιήστε το DELFTship free για να μοντελοποιήσετε κάθε τύπο σκάφους. Το πρόγραμμα περιορίζεται σε κύτη που είναι συμμετρικά σε σχέση με το κεντρικό επίπεδο. Εκτελέστε βασικούς υπολογισμούς υδροστατικής και αντίστασης.

Χρησιμοποιήστε το μετασχηματισμό Lackenby hullform για να ρυθμίσετε αυτόματα παραμέτρους όπως η μετατόπιση και το διάμηκες κέντρο της πλευστότητας. Μπορεί να κάνει εξαγωγή σε διάφορες μορφές αρχείων 2D / 3D (.STL, .DXF, .OBJ, .GHS κ.λπ.).

Αν και δεν διαθέτει κάποια από τα πιο εξελιγμένα χαρακτηριστικά μοντέλου του DELFTship Professional, τα αρχεία που έχουν δημιουργηθεί με οποιαδήποτε εκδοχή του προγράμματος είναι πλήρως συμβατά μεταξύ τους.

Το MakeHuman είναι ένα δωρεάν εργαλείο που έχει σχεδιαστεί ώστε να απλοποιεί τη δημιουργία εικονικών χαρακτήρων χρησιμοποιώντας μια γραφική διεπαφή χρήστη, ( GUI). Πρόκειται για έναν εξειδικευμένο κλάδο του γενικότερου θέματος της τρισδιάστατης μοντελοποίησης. 

Η ομάδα MakeHuman επικεντρώνεται σε αυτόν τον συγκεκριμένο κλάδο προκειμένου να επιτύχει το καλύτερο δυνατό επίπεδο ποιότητας και ευκολίας χρήσης σε αυτόν τον τομέα. 

Ο απώτερος στόχος είναι να είναι να μπορεί κανείς να παράγει γρήγορα μια μεγάλη γκάμα ρεαλιστικών εικονικών ανθρώπων με μερικά μόνο κλικ του ποντικιού και να είναι σε θέση να τα σώσει ως εικόνες στον υπολογιστή του, ή να τα εξάγει για χρήση σε άλλα λογισμικά. 

Οι άνθρωποι δημιουργούνται με τον κατάλληλο χειρισμό στην εφαρμογή που επιτρέπουν την ανάμειξη διαφορετικών ανθρώπινων χαρακτηριστικών για τη δημιουργία μοναδικών 3D ανθρώπινων χαρακτήρων.

Τα στοιχεία ελέγχου προορίζονται να παρέχουν στον χρήστη έναν απλό τρόπο δημιουργίας χαρακτήρων που δίνουν έκφραση στο ευρύτερο δυνατό φάσμα ανθρώπινων μορφών. Τα ελεγχόμενα χαρακτηριστικά χωρίζονται σε δύο ομάδες: μακροεντολή και λεπτομέρεια. 

Αυτό περιλαμβάνει ορισμένα εργαλεία που δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμα ή βρίσκονται σε πρώιμα στάδια ανάπτυξης για πράγματα όπως στάσεις, κύκλους κινουμένων σχεδίων, διαχείριση των εκφράσεων του προσώπου, τα μαλλιά και τα ρούχα.

Με εξαίρεση τη μοντελοποίηση, τα περισσότερα από αυτά τα εργαλεία ακολουθούν μια προσέγγιση "point and click" χρησιμοποιώντας τη βιβλιοθήκη του MakeHuman. Μέσω της βιβλιοθήκης MakeHuman, μπορείτε να προσθέσετε κινούμενα σχέδια εκφράσεις προσώπου, παπούτσια,ρούχα και άλλες λεπτομέρειες πάνω στον χαρακτήρα τους.

Διαθέτει επίσης εργαλεία για την εξαγωγή εικονικών ανθρώπων σε άλλο λογισμικό (όπως η σουίτα μοντελοποίησης Blender 3D), όπου μπορούν να γίνουν περαιτέρω βελτιώσεις. Είναι διαθέσιμο για windows και Mac OS X. Για να τρέξετε την εφαρμογή αφού κατεβάσετε το αρχείο αποσυμπιέστε το και τρέξτε το εκτελέσιμο αρχείο makehuman.

 10.

LibreCAD

Δωρεάν Open Source εφαρμογής 2D-CAD για Windows, Macintosh και Linux. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μια βελτίωση στις εφαρμογές τύπου cad που διατίθενται για Linux και συνεχώς όλο και κάτι νέο προκύπτει. Η εφαρμογή είναι νέα και βρίσκεται σε συνεχή ανάπτυξη, και σε αυτή φάση τουλάχιστον δεν μπορεί να συγκριθεί με επαγγελματικά προϊόντα του τύπου AutoCAD, παρ΄ όλα αυτά λόγω της συνεχούς βελτίωσης του βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. 

 11.

Carbide Creat

Συνδυάστε τη δύναμη της 2D σχεδίασης και επεξεργασίας, με 3D προσομοίωση και δείτε τα σχέδιά σας να ζωντανεύουν. Το Carbide Create είναι λογισμικό με δυνατότητα λήψης που εκτελείται σε υπολογιστές με Windows και OSX. Στην πραγματικότητα, είναι το μόνο διαθέσιμο λογισμικό CAD / CAM cross-platform που δεν εξαρτάται από το "The Cloud". Το καλύτερο από όλα, είναι δωρεάν για όλους και όχι μόνο για τους πελάτες του Carbide 3D. Για να το κατεβάσετε θα πρέπει να κάνετε registration Και στο e-mail σας θα σας σταλεί εκτός από το λινκ για να το κατεβάσετε και επεξηγηματικά βίντεο.

 12.

Energy3D

Πρόκειται για ένα εργαλείο μηχανικής που βασίζεται στην προσομοίωση για το σχεδιασμό πράσινων κτιρίων και σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που αξιοποιούν τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας για την επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης. 

Οι χρήστες μπορούν γρήγορα να σχεδιάσουν μια ρεαλιστική δομή ή να εισαγάγουν ένα από ένα υπάρχον αρχείο CAD, να το τοποθετήσουν πάνω σε μια εικόνα χάρτη (π.χ. Χάρτες Google ή πολλούς χάρτες) και στη συνέχεια να αξιολογήσουν την ενεργειακή τους απόδοση για οποιαδήποτε δεδομένη ημέρα και τοποθεσία.

Με βάση την υπολογιστική φυσική και τα καιρικά δεδομένα, το Energy3D μπορεί να δημιουργήσει γρήγορα γραφήματα χρόνου (παρόμοια με καταγραφείς δεδομένων) και χάρτες θερμότητας (που μοιάζουν με υπέρυθρες κάμερες) για αναλυτικές μελέτες.

Η τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιείται επίσης για την υποστήριξη του γενετικού σχεδιασμού, της βελτιστοποίησης της μηχανικής και της αυτόματης αξιολόγησης.Στο τέλος του σχεδιασμού, το Energy3D επιτρέπει στους χρήστες να το εκτυπώνουν, να κόβουν τα κομμάτια και να τα χρησιμοποιούν για να συναρμολογήσουν ένα μοντέλο φυσικής κλίμακας.

Το Energy3D αναπτύχθηκε κατά κύριο λόγο για να προσφέρει ένα προσομοιωμένο περιβάλλον σχεδιασμού μηχανικής για την υποστήριξη της επιστήμης και της μηχανικής εκπαίδευσης και κατάρτισης από τα σχολεία μέσης εκπαίδευσης έως τα μεταπτυχιακά σχολεία. 

Δεδομένου ότι τα αποτελέσματα προσομοίωσης είναι ακριβή και οι διεπαφές χρήστη είναι φιλικές, μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως εργαλείο εισόδου σε επίπεδο προσομοίωση ενέργειας για τους επαγγελματίες. Τα σχετικά βίντεο για το πώς θα δουλέψετε με την εφαρμογή δείτε τα εδώ.

 13.

Blender



Από τα καλύτερα freeware προγράμματα για την δημιουργία τρισδιάστατων αντικείμενων. Χρησιμοποιείται για modeling, rigging, προσομοιώσεις νερού, animation, rendering, μη γραμμική επεξεργασία και για δημιουργία αλληλεπιδραστικών 3D εφαρμογών όπως τα βιντεοπαιχνίδια. Είναι διαθέσιμο για όλα τα κύρια λειτουργικά συστήματα όπως Windows Linux και Mac OS X. Το Blender διαθέτει προχωρημένα εργαλεία για animation, διάφορα εργαλεία για σχεδίαση χαρακτήρων και ρούχων για τον χαρακτήρα, εργαλεία για δημιουργία υλικού καθώς επίσης και τη γλώσσα προγραμματισμού Python για εσωτερικό scripting.

 14.

3DCrafter

Ένα ακόμα δωρεάν λογισμικό σε πραγματικό χρόνο 3D modeling και animation εργαλείο που ενσωματώνει μια διαισθητική προσέγγιση drag-and-drop σε 3D modeling. Ενδείκνυται ακόμη και για αρχάριους χρήστες αφού μέσω ενός πολύ επεξηγηματικού μενού σας οδηγεί βήμα προς βήμα. Μπορείτε να κατασκευάσετε πολύπλοκα μοντέλα από απλά 3D μοντέλα. Η βασική έκδοση του 3DCrafter είναι ένα πλήρως λειτουργικό προϊόν που παρέχεται δωρεάν. Οι αναβαθμίσεις είναι διαθέσιμες για εκείνους που απαιτούν πρόσθετα χαρακτηριστικά είτε για την ανάπτυξη παιχνιδιών ή για την παροχή φωτορεαλιστικών εικόνων, τώρα, διαθέσιμο και ως εφαρμογή στο Windows Store.

 15.

PotterDraw

Το PotterDraw είναι μια δωρεάν εφαρμογή λογισμικού 3D για το σχεδιασμό και την απεικόνιση κεραμικής. Είναι χρήσιμο για τη δημιουργία κυλινδρικών σχημάτων όπως γλάστρες, φιάλες, αγγεία, κύπελλα, πλάκες, γυαλιά, ποτήρια, ή οτιδήποτε παρόμοιο. 

Το εξωτερικό τοίχωμα, τραβιέται χρησιμοποιώντας μια σφήνα, η οποία αποτελείται από ένα ή περισσότερα καμπύλα ή γραμμικά τμήματα. Ο εσωτερικός τοίχος δημιουργείται αυτόματα. Το PotterDraw μπορεί να εξάγει αρχεία κατάλληλα για εκτύπωση 3D. 

Μπορεί επίσης να χαρτογραφήσει συνθετικές ή καθορισμένες από το χρήστη υφές πάνω στο δοχείο. Οι ιδιότητες ματιών και υφής μπορούν να διαμορφωθούν από ταλαντωτές για πιο πολύπλοκα εφέ και οι διαμορφώσεις μπορούν να κινούνται για τη δημιουργία βίντεο.

 16.

Model Air Design

O νέος, δωρεάν, γρήγορος και εύκολος τρόπος δημιουργίας μοντέλων αεροπλάνων. Είναι ένα σύγχρονο εργαλείο λογισμικού για τον σχεδιασμό μοντέλων αεροσκαφών.Το Model Air Design απευθύνεται σε κάθε άτομο, που έχει την επιθυμία να σχεδιάσει και να δημιουργήσει μοντέλα αεροπλάνων, αλλά έχει βρει το λογισμικό Computer Aided Design (CAD) πολύ δύσκολο και χρονοβόρο για εκμάθηση.

Μπορείτε να σχεδιάζετε μοντέλα υπολογιστών, σε μορφή 3D, χωρίς την πολυπλοκότητα του λογισμικού 3D CAD. Είναι τόσο εύκολο και διαισθητικό στη χρήση που δεν θα δυσκολευτείτε να μάθετε να δημιουργείτε με αυτό. Θα σχεδιάσετε μοντέλα αεροπλάνων μέσα σε λίγα λεπτά.

Με το Model Air Design μπορείτε να δημιουργείτε ένα μοντέλο αεροσκάφους υπολογιστή από μια ομάδα εξαρτημάτων αεροπλάνου. Αντί να σχεδιάζετε προσεκτικά κάθε λεπτομέρεια του αεροσκάφους, απλώς επιλέγετε από μια επιλογή προσχεδιασμένων εξαρτημάτων. 

Το Model Air Design θα συναρμολογήσει και θα σχεδιάσει το αεροσκάφος από τα μέρη που θα επιλέξετε. Επιπλέον, θα μπορείτε να τροποποιήσετε και να τοποθετήσετε τα μέρη του αεροπλάνου όπως θέλετε. 

Για παράδειγμα, μπορείτε να τροποποιήσετε ένα φτερό σε μήκος, πλάτος ή ύψος και μπορείτε να το τοποθετήσετε ψηλότερα, χαμηλότερα, εμπρός ή πίσω. Το Model Air Design καθιστά δυνατή την οπτικοποίηση των ιδεών σχεδιασμού του αεροσκάφους σας. Μόλις δείτε πώς θα μοιάζει το αεροπλάνο σας, μπορείτε να ξεκινήσετε να σχεδιάζετε σχέδια, να κόβετε ξύλο, να διαμορφώνετε αφρό ή να χρησιμοποιείτε υαλοβάμβακα για να φτιάξετε το μοντέλο σας.

Το Model Air Design δεν μοιάζει με ένα συμβατικό πρόγραμμα CAD. Πρόκειται στην ουσία για ένα εργαλείο οπτικού σχεδιασμού. Δεν είναι όπως πρόγραμμα CAD με την έννοια ότι δεν παρέχει μετρήσεις και δεν δημιουργεί γραμμικά σχέδια που θα βοηθούσαν στη δημιουργία σχεδίων μοντέλων αεροπλάνου. 

Ωστόσο, η εμπορική έκδοση αυτής της εφαρμογής, όταν ολοκληρωθεί, θα εξάγει ένα αρχείο μοντέλου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα περισσότερα προγράμματα CAD για την παραγωγή γραμμικών σχεδίων και την παροχή ακριβών μετρήσεων για την κατασκευή ενός μοντέλου αεροσκάφους.

 17.

Room Planner

Ανακαινίστε το διαμέρισμά σας, εμπνευστείτε από τις προεπιλεγμένες διατάξεις και σχεδιάστε το υπνοδωμάτιο, το μπάνιο, ή το σαλόνι σας. Μπορείτε να επιλέξετε αντικείμενα εσωτερικού χώρου από έναν ολοκληρωμένο κατάλογο προϊόντων για να σχεδιάσετε και να εφοδιάσετε το σπίτι σας με τον τρόπο που πάντα θέλατε και μπορείτε να δείτε πώς θα μοιάζουν τα πάντα στην εικονική πραγματικότητα 3D. 

Ξεκινήστε ένα από τα υπάρχοντα σχέδια που έχουν δημιουργηθεί από επαγγελματίες του κλάδου ή δημιουργήστε το δικό σας. Αλλάξτε έπιπλα, διακόσμηση, προσθέστε νέα αντικείμενα, παρατηρήστε το σπίτι σας από διαφορετικά σημεία, δημιουργήστε ρεαλιστικά στιγμιότυπα και δείτε πώς η εικόνα σας γίνεται πραγματικότητα.

Πρόσθετες λειτουργίες όπως έτοιμα σχέδια, πλήρης κατάλογος επίπλων (5.000 προϊόντα), απεριόριστος αριθμός δωματίων για κατασκευή και ρεαλιστικές αποδόσεις HD διατίθενται μέσω μιας αυτόματης ανανεώσιμης συνδρομής για μια εβδομάδα, ένα μήνα ή ένα έτος.

 18.

RoomSketcher



Εύκολο στη χρήση λογισμικό σχεδιασμού σπιτιού  που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να σχεδιάσετε και να οπτικοποιήσετε τα σχέδια του σπιτιού σας. Δημιουργήστε κατόψεις, επιπλώστε και διακοσμήστε και, στη συνέχεια, δείτε τα όλα σε 3D. Δημιουργήστε κατόψεις και σχέδια σπιτιών χρησιμοποιώντας την εφαρμογή RoomSketcher ή παραγγείλετε κατόψεις. Διαδραστικά ζωντανά 3D, εκπληκτικές φωτογραφίες 3D και πανοραμικές προβολές 360, διαθέσιμες με το πάτημα ενός κουμπιού. 

Με ισχυρά χαρακτηριστικά ικανό να καλύψει όλες τις ανάγκες κάτοψης και σχεδίασης του σπιτιού σας. Είτε χτίζετε ένα νέο σπίτι, ανανεώνετε ένα δωμάτιο είτε ετοιμάζεστε να πουλήσετε το σπίτι σας, το RoomSketcher σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε κατόψεις, να επιπλώσετε να διακοσμήσετε και να οπτικοποιήσετε τις σχεδιαστικές σας ιδέες σε 2D και 3D. 

Η εφαρμογή περιλαμβάνει εξαιρετικές δυνατότητες για να καλύψει τις ανάγκες σχεδιασμού του σπιτιού σας, είτε επιθυμείτε να αλλάξετε την θέση των επίπλων σας ή να σχεδιάσετε μια ανακαίνιση.

Όλες οι δυνατότητες της εφαρμογής είναι εύχρηστες και κατανοητές, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως. Η διεπαφή χρήστη με μεταφορά και απόθεση διευκολύνει τη σχεδίαση τοίχων και την προσθήκη παραθύρων, θυρών και επίπλων. 

Δοκιμάστε εύκολα διαφορετικές διατάξεις τοίχων και επίπλων, αλλάξτε τα χρώματα και τα φινιρίσματα σε τοίχους, οροφές και δάπεδα και δείτε τα σε 3D.Η λειτουργία Live 3D, σας επιτρέπει να περπατάτε γύρω από την κάτοψή σας σαν να βρίσκεστε πραγματικά εκεί.

Μόλις ολοκληρωθεί ο σχεδιασμός του σπιτιού σας, μοιραστείτε το και συνεργαστείτε εύκολα με τους φίλους και την οικογένειά σας. Το RoomSketcher είναι ιδανικό για εργολάβους, ιδιοκτήτες κατοικιών, σχεδιαστές και διακοσμητές που χρειάζονται ένα λογισμικό σχεδίασης σπιτιού με 3D οπτικοποίηση υψηλής ποιότητας.

Δεν απαιτεί τεχνικές γνώσεις 3D σχεδίασης, αφού η απαιτητική δουλειά της σχεδίασης και της δημιουργίας τρισδιάστατων εικόνων γίνεται αυτόματα από την εφαρμογή.

 19.

Wings 3D

Το Wings 3D μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη μοντελοποίηση και την υφή μοντέλων πολυγώνων χαμηλού έως μεσαίου εύρους. Δεν υποστηρίζει κινούμενα σχέδια και διαθέτει μόνο βασικές εγκαταστάσεις απόδοσης OpenGL, αν και μπορεί να κάνει εξαγωγή σε λογισμικό εξωτερικής απόδοσης όπως το POV-Ray και το YafRay . 

Xρησιμοποιείται συχνά σε συνδυασμό με άλλο λογισμικό, οπότε τα μοντέλα που κατασκευάζονται στο Wings εξάγονται σε εφαρμογές πιο εξειδικευμένες στην απόδοση και τα κινούμενα σχέδια, όπως το Blender. 

Λόγω του σχεδιασμού της Wings με ευαισθησία στο περιβάλλον, κάθε λειτουργία επιλογής έχει το δικό της σύνολο εργαλείων πλέγματος. Πολλά από αυτά τα εργαλεία προσφέρουν τόσο βασικές όσο και προηγμένες χρήσεις, επιτρέποντας στους χρήστες να καθορίσουν διανύσματα και σημεία για να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο ένα εργαλείο θα επηρεάσει το μοντέλο τους. Το Wings επιτρέπει επίσης στους χρήστες να προσθέτουν υφές και υλικά σε μοντέλα.

 20.

Blockbench

Δωρεάν, μοντέρνο πρόγραμμα επεξεργασίας μοντέλων για low-poly και boxy μοντέλα με υφές pixel art. Τα μοντέλα μπορούν να εξαχθούν σε τυποποιημένες μορφές, να κοινοποιηθούν, να εκτυπωθούν σε 3D εκτυπωτές, ή να χρησιμοποιηθούν σε μηχανές παιχνιδιών. Υπάρχουν επίσης πολλές αποκλειστικές μορφές για Minecraft Java και Bedrock Edition με χαρακτηριστικά ειδικά για τη μορφή. 

Διαθέτει μοντέρνο και διαισθητικό περιβάλλον εργασίας χρήστη, υποστήριξη προσθηκών και καινοτόμες λειτουργίες. Αποτελεί δε, το βιομηχανικό πρότυπο για τη δημιουργία προσαρμοσμένων μοντέλων 3D για το Minecraft Marketplace. 

Παρέχει τα κατάλληλα εργαλεία για την δημιουργία μοντέλων low-poly ( πλέγμα πολυγώνων σε τρισδιάστατα γραφικά υπολογιστή που έχει σχετικά μικρό αριθμό πολυγώνων. Τα low-poly εμφανίζονται σε εφαρμογές σε πραγματικό χρόνο π.χ. παιχνίδια) ώστε να φτιάξετε περίπλοκα σχήματα χρησιμοποιώντας τα εργαλεία μοντελοποίησης της εφαρμογής. 

Δημιουργήστε, επεξεργαστείτε και ζωγραφίστε την υφή σας μέσα από την εφαρμογή. Δημιουργήστε ή εισαγάγετε παλέτες και ζωγραφίστε ή σχεδιάστε σχήματα. Το Blockbench μπορεί να δημιουργήσει αυτόματα έναν χάρτη και ένα πρότυπο UV για το μοντέλο σας, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε αμέσως τη ζωγραφική. 

Μπορείτε να ζωγραφίσετε απευθείας το μοντέλο σας σε χώρο 3D, να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα επεξεργασίας υφής 2D ή να συνδέσετε το αγαπημένο σας εξωτερικό πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας. Επίσης, διαθέτει, ένα ισχυρό πρόγραμμα επεξεργασίας κινούμενων σχεδίων με το οποίο μπορείτε να προσαρμόστε το μοντέλο σας και, στη συνέχεια, να χρησιμοποιήστε τα βασικά καρέ θέσης, περιστροφής και κλίμακας για να το ζωντανέψετε. 

Χρησιμοποιήστε το πρόγραμμα επεξεργασίας γραφημάτων για να ρυθμίσετε με ακρίβεια τη δημιουργία σας. Τα κινούμενα σχέδια μπορούν αργότερα να εξαχθούν στο Minecraft, Bedrock Edition, ή σε προγράμματα επεξεργασίας τρισδιάστατων μοντέλων όπως είναι το Blender και το Maya. Τέλος, μπορείτε να προσαρμόστε το Blockbench με την λήψη προσθέτων. 

Τα πρόσθετα επεκτείνουν τη λειτουργικότητα του προγράμματος πέρα ​​από αυτό που είναι ήδη ικανό, αφού προσθέτουν νέα εργαλεία, και υποστήριξη για νέες μορφές εξαγωγής και γεννήτριες μοντέλων.

 21.

Planner 5D

Εφαρμογή απλή στη χρήση, που επιτρέπει στον καθένα να δημιουργήσει όμορφα και ρεαλιστικά 2D και 3D σχέδια για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. 

Μπορείτε να επιλέξετε εσωτερικά και εξωτερικά στοιχεία από ένα ολοκληρωμένο κατάλογο, ώστε να σχεδιάσετε και να φτιάξετε το σπίτι σας ή οποιοδήποτε άλλο χώρο με τον τρόπο που επιθυμείτε χρησιμοποιώντας τη λειτουργία εικονικής πραγματικότητας. 

Η δωρεάν έκδοση περιέχει: απεριόριστο αριθμό έργων, κατάλογο με 150+ δωρεάν είδη, 2D και 3D επεξεργασία. Στο Planner 5D δεν υπάρχουν περιορισμοί στην επιλογή σχεδίου κάτοψης, δημιουργώντας σχέδιο και σχεδιασμό δωματίου: κουζίνα, μπάνιο, σαλόνι ή υπνοδωμάτιο. 

Προσθέστε εσωτερική διακόσμηση στο δωμάτιο: πίνακες ζωγραφικής, ρολόγια, βάζα, λάμπες, κουρτίνες και άλλα. Φτιάξτε ένα σπίτι και σχεδιάστε το σχεδιασμό του τοπίου γύρω από το σπίτι: πισίνα, θάλασσα ή λίμνη, κήπο με κούνια και μέρος για να χαλαρώσετε. Στην εφαρμογή, μπορείτε να κάνετε όχι μόνο εσωτερική διακόσμηση σπιτιού ή σχεδιασμό δωματίου, αλλά και το σχεδιασμό ενός καφέ ή γυμναστηρίου.





ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!