//Add More external stylesheets Maxima : Υπολογιστής για τον χειρισμό συμβολικών και αριθμητικών εκφράσεων



Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

Maxima : Υπολογιστής για τον χειρισμό συμβολικών και αριθμητικών εκφράσεων

read

Η Maxima είναι απόγονος του Macsyma, του θρυλικού συστήματος άλγεβρας υπολογιστών που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960 στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης. Είναι το μόνο σύστημα που βασίζεται σε αυτή την προσπάθεια που εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο στο κοινό και με ενεργή κοινότητα χρηστών, χάρη στη φύση του ανοιχτού κώδικα.

Το Macsyma ήταν επαναστατικό στην εποχή του και πολλά μεταγενέστερα συστήματα, όπως το Maple και το Mathematica, εμπνεύστηκαν από αυτό. Το Maxima είναι ένα σύστημα για τον χειρισμό συμβολικών και αριθμητικών εκφράσεων, συμπεριλαμβανομένων διαφοροποίησης, ολοκλήρωσης, σειρών Taylor, μετασχηματισμών Laplace, συνηθισμένων διαφορικών εξισώσεων, συστημάτων γραμμικών εξισώσεων, πολυωνύμων, συνόλων, λιστών, διανυσμάτων, πινάκων και τανυστών.

Το Maxima αποδίδει αριθμητικά αποτελέσματα υψηλής ακρίβειας χρησιμοποιώντας ακριβή κλάσματα, ακέραιους αριθμούς αυθαίρετης ακρίβειας και αριθμούς κινητής υποδιαστολής μεταβλητής ακρίβειας. Το Maxima μπορεί να σχεδιάσει συναρτήσεις και δεδομένα σε δύο και τρεις διαστάσεις.

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:Windows


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .