MemTest86 : Ειδική δωρεάν εφαρμογή ελέγχου για τη μνήμη RAM



Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022

MemTest86 : Ειδική δωρεάν εφαρμογή ελέγχου για τη μνήμη RAM

read

Η ελαττωματική μνήμη RAM μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα σε ένα υπολογιστή, όπως κατεστραμμένα δεδομένα, κολλήματα και ανεξήγητη συμπεριφορά. Η κακή μνήμη RAM είναι ένα από τα πιο απογοητευτικά προβλήματα, καθώς τα συμπτώματα είναι συχνά τυχαία και δύσκολα αποκαλύπτονται. 

Το MemTest86 ωστόσο, είναι ένα εξαιρετικό διαγνωστικό που μπορεί να βοηθήσει στη διάγνωση ελαττωματικής μνήμης RAM (ή να το αποκλείσει ως αιτία αστάθειας του συστήματος). Ως εκ τούτου χρησιμοποιείται συχνά από καταστήματα επισκευής PC, overclockers και κατασκευαστές υπολογιστών. 

Εκκινεί από μια μονάδα flash USB ή CD και ελέγχει τη μνήμη RAM στον υπολογιστή σας για σφάλματα χρησιμοποιώντας μια σειρά ολοκληρωμένων αλγορίθμων και μοτίβα δοκιμών. Η τελευταία έκδοση του MemTest86 υποστηρίζει όλες τις τρέχουσες τεχνολογίες, όπως :

  • 13 διαφορετικοί αλγόριθμοι δοκιμής RAM
  • Υποστήριξη DDR4 RAM (και DDR2 & DDR3)
  • XMP - προφίλ μνήμης υψηλής απόδοσης
  • UEFI - Το νέο γραφικό πρότυπο για το BIOS
  • 64bit - Από την έκδοση 5, ο MemTest86 είναι εγγενής 64bit κώδικας
  • ECC RAM - υποστήριξη για RAM κώδικα διόρθωσης σφαλμάτων
  • Ασφαλής εκκίνηση - Με το MemTest86 να υπογράφει κώδικα από τη Microsoft
  • Γραφική διεπαφή, υποστήριξη ποντικιών και καταγραφή αποτελεσμάτων στο δίσκο
  • Αυτόματη εκκίνηση από το USB ή το CD, χωρίς να χρειάζεται DOS, Linux και Windows

Η εφαρμογή διατίθεται σε δύο εκδόσεις, σε BOOT ISO και USB. Μπορείτε να κατεβάσετε και να τρέξετε όποια από τις δύο εκδόσεις επιθυμείτε, ωστόσο η έκδοση USB χρησιμοποιείται πιο συχνά. Για να γράψουμε την εφαρμογή, θα χρειαστούμε ένα οποιοδήποτε στικάκι USB χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις χώρου. 

Κατεβάζουμε την εφαρμογή Image for creating bootable USB Drive αποσυμπιέζουμε τον φάκελο και τρέχουμε την εφαρμογή imageUSBΑπό εκεί και μετά επιλέγουμε το αρχείο memtest86-usb και πατάμε στο κουμπί Write για να ξεκινήσει η εγγραφή.



Τέλος, για να ελέγξουμε τη μνήμη του υπολογιστή μας κάνουμε επανεκκίνηση χωρίς να αφαιρέσουμε το στικάκι ώστε να ξεκινήσει η εκκίνηση του υπολογιστή μας από αυτό. Στη πρώτη εικόνα που θα δείτε επιλέξτε Config και,

 στην επόμενη καρτέλα πατήστε S για να ξεκινήσει το τέστ,
Από εκεί και πέρα περιμένετε έως ότου η εφαρμογή αναλύσει τη μνήμη του υπολογιστή σας για τυχόν λάθη.


Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .