//Add More external stylesheets 5 δωρεάν προγράμματα για να μετρήσετε την ταχύτητα του SSD σας



Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

5 δωρεάν προγράμματα για να μετρήσετε την ταχύτητα του SSD σας

read

Η ταχύτητα του SSD είναι ένας σημαντικός παράγοντας που επηρεάζει τη γενική απόδοση του υπολογιστή μας. Είναι σημαντικό να μπορούμε να μετρήσουμε αυτή την ταχύτητα προκειμένου να ελέγξουμε την απόδοση του συστήματός μας. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλά δωρεάν προγράμματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να μετρήσουμε την ταχύτητα του SSD μας με ακρίβεια και αξιοπιστία.

Αυτά τα προγράμματα διαθέτουν διάφορες μεθόδους μέτρησης και αναφορές που μπορούν να μας δώσουν μια καλή εικόνα της απόδοσης του SSD μας. Με τη χρήση τους, μπορούμε να δούμε την ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής, τον χρόνο πρόσβασης στα δεδομένα, καθώς και άλλες σχετικές παραμέτρους που μπορούν να μας βοηθήσουν να βελτιώσουμε την απόδοση του συστήματός μας.




CrystalDiskMark Shizuku Edition

1.

Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλεία συγκριτικής αξιολόγησης για HD και SSD. Πρόκειται για ένα εργαλείο ανοιχτού κώδικα που διατίθεται δωρεάν και θεωρείται μία από τις καλύτερες επιλογές λογισμικού συγκριτικής αξιολόγησης μονάδων δίσκου. Όπως και το CrystalDiskMark, έτσι και αυτό, έχει σχεδιαστεί με έμφαση στις συσκευές SSD, υποστηρίζοντας και συνδέσεις NVMe εκτός από τα συνηθισμένα PATA και SATA ..

Crystal disk Mark

2.


Δωρεάν εφαρμογή που τεστάρει τους σκληρούς ή SSDs δίσκους και αναδεικνύει τις πραγματικές τους επιδόσεις. Επιλέξτε τον σκληρό δίσκο, η τον SSD που θέλετε να τεστάρετε πατήστε το κουμπί -All- και περιμένετε να τελειώσει το τεστάρισμα. Προοδευτικά θα βλέπετε στον πίνακα της εφαρμογής τις επιδόσεις του δίσκου σας ανά τεστ. Δεν χρειάζεται εγκατάσταση.

Userbenchmark

3.

Το Userbenchmark είναι μία online υπηρεσία που διαθέτει ένα εύχρηστο εργαλείο συγκριτικής αξιολόγησης που μπορεί να διαπιστώσει αν ο υπολογιστής σας λειτουργεί αργά και γιατί. Ίσως να έχετε έναν ξεπερασμένο υπολογιστή που παλεύει για να αντιμετωπίσει τις σύγχρονες εφαρμογές ή ίσως η απόδοση του να παρεμποδίζεται για κάποιο λόγο.

Μπορεί να σας βοηθήσει όχι μόνο να προσδιορίσετε ποιο είναι το πιο πιθανό πρόβλημα αλλά και να σας δώσει τη δυνατότητα να ελέγξετε την ταχύτητα του επεξεργαστή, του σκληρού δίσκου, της κάρτας γραφικών, της μνήμης, της μονάδας SSD και της μονάδας flash USB. Ο έλεγχος θα διαρκέσει μερικά λεπτά για να εκτελεστεί ανάλογα με το υλικό του υπολογιστή σας και στη συνέχεια μόλις ολοκληρωθεί θα σας παρουσιάσει τα αποτελέσματα σε μία σελίδα που θα ανοίξει αυτόματα στο Userbenchmark.com.

Parkdale

4.

Μετρήστε την ταχύτητα ανάγνωσης και εγγραφής σε SSD, CD-ROM, συσκευές USB και διακομιστές δικτύου σε Kilobyte, Megabyte ή ακόμη και Gigabyte ανά δευτερόλεπτο και συγκρίνετε τις δυνατότητες τους με άλλους. Εδώ θα βρείτε μία τεράστια βάση δεδομένων που θα σας βοηθήσει να δείτε τις δυνατότητες στης συσκευής σας σε σχέση με άλλες.

AS SSD Benchmark

5.

Οι SSDs έχουν μπει για τα καλά στην ψηφιακή μας ζωή και εκτοπίζουν σιγά σιγά τους κλασικούς αργούς μηχανικούς δίσκους που χρησιμοποιούσαμε για χρόνια. Τα βασικά πλεονεκτήματα των SSDs είναι η απουσία μηχανικών μερών και φυσικά οι μεγάλες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής σε σύγκριση με τους κλασικούς μηχανικούς σκληρούς δίσκους. Για να εξετάσουμε την ταχύτητά τους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αρκετές εφαρμογές, μία από αυτές είναι το AS SSD Benchmark. Πρόκειται για μία απλή μικρή, φορητή εφαρμογή που δεν χρειάζεται εγκατάσταση. 

Αρκεί να κατεβάσουμε το αρχείο να το αποσυμπιέσουμε και να τρέξουμε μέσα από τον φάκελο της εφαρμογής το εκτελέσιμο αρχείο AS SSD Benchmark. Η εφαρμογή θα αναγνωρίσει αυτόματα τους δίσκους που έχουμε στον υπολογιστή και από εκεί μετά αρκεί να επιλέξουμε αυτόν που μας ενδιαφέρει, να πατήσουμε το START και να περιμένουμε λίγο για τα αποτελέσματα.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .