//Add More external stylesheets Οι 6 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για να συμπιέσετε τις φωτογραφίες σας



Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024

Οι 6 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για να συμπιέσετε τις φωτογραφίες σας

read

Οι φωτογραφίες που διακινούμε μέσω του διαδικτύου πρέπει για ευνόητους λόγους να έχουν όσο το δυνατόν μικρότερο μέγεθος διατηρώντας όμως παράλληλα όσο είναι εφικτό την αρχική τους ποιότητα. Στην πραγματικότητα όταν συμπιέζουμε μία φωτογραφία, αυτή χάνει ένα μέρος από την αρχική της ποιότητα, ωστόσο, υπάρχουν σήμερα αρκετά εργαλεία που μπορούν να μας βοηθήσουν έτσι ώστε να συμπιέσουμε τις φωτογραφίες μας στο επιθυμητό μέγεθος με τις μικρότερες απώλειες. Για το σκοπό αυτό θα δούμε παρακάτω τα 6 καλύτερα δωρεάν προγράμματα που διαλέξαμε για το σκοπό αυτό.



1.

Γρήγορος, ισχυρός, δωρεάν μετατροπέας εικόνας που μπορεί να αυτοματοποιήσει την επεξεργασία που απαιτείται για τεράστιες συλλογές φωτογραφιών. Μπορείτε να περιστρέψετε, να μετατρέψετε και να συμπιέσετε εύκολα διαφορετικές εικόνες και να εφαρμόσετε πάνω από 80 δράσεις, όπως ρυθμίσεις για το χρώμα της φωτογραφίας, φίλτρα, και άλλα). Υποστηρίζονται όλες οι συνηθισμένες μορφές εικόνας και γραφικών (JPEG, TIFF, PNG, GIF, WEBP, PSD, JPEG2000, OpenEXR, RAW και φωτογραφικών μηχανών, HEIC, PDF, DNG, CR2). Μπορείτε να αποθηκεύσετε και να επαναχρησιμοποιήσετε τις προεπιλογές σας για μαζικές μετατροπές εικόνων. Τέλος, το XnConvert είναι συμβατό με περισσότερες από 500 μορφές εικόνας και με δυνατότητα εξαγωγής σε περίπου 70 διαφορετικές μορφές.


RIOT

2.



Εφαρμογή για για να συγκρίνετε την πρωτότυπη με μία βελτιστοποιημένη εικόνα της ίδιας φωτογραφίας σε πραγματικό χρόνο και να δείτε αμέσως το μέγεθος του αρχείου. Χρησιμοποιεί ένα διπλό πάνελ και εμφανίζει τις φωτογραφίες σας τη μία δίπλα στην άλλη, προκειμένου να συγκρίνετε το πρωτότυπο με τη βελτιστοποιημένη εικόνα σε πραγματικό χρόνο και να δείτε αμέσως το μέγεθος του αρχείου. Είναι ελαφρύ, γρήγορο και απλό στη χρήση, και με ιδιαίτερες δυνατότητες για προχωρημένους χρήστες που θα τους βοηθήσουν ώστε να ελέγχουν τη συμπίεση, τον αριθμό των χρωμάτων, τις ρυθμίσεις των μεταδεδομένων και να επιλέξουν την τελική μορφή της εικόνας για σώσουν τις βελτιστοποιημένες φωτογραφίες τους ( JPG, GIF ή PNG ). Το RIOT μπορεί να ενσωματωθεί ως plug -in σε γνωστά προγράμματα θέασης και επεξεργασίας γραφικών όπως είναι GIMP , IrfanView και XnView

FILEminimizer Pictures

3.

Το FILEminimizer Pictures είναι ένα δωρεάν λογισμικό για τη μείωση του μεγέθους των εικόνων, σας κατά έως και 98% μέσω της τεχνολογίας βελτιστοποίησης εγγενών αρχείων. Μετά τη συμπίεση, οι φωτογραφίες σας βρίσκονται και φαίνονται ακόμη εξ΄ίσου όμορφα - αλλά είναι πολύ μικρότερες σε μέγεθος! Μοιραστείτε εύκολα τις φωτογραφίες και στείλτε τις εύκολα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορεί να επιτευχθεί συμπίεση εικόνας έως και 98% σε φωτογραφίες με μέγεθος 5MB που μπορεί να μειωθεί στα 0.1MB.

Caesium

4.



Το Caesium είναι η εφαρμογή που κάνει τη διαφορά, δίνοντάς σας αυτή τη δυνατότητα, έτσι μπορείτε να μειώσετε συνολικά το μέγεθος που καταλαμβάνουν οι φωτογραφίες σας στα μέσα αποθήκευσης, και παράλληλα αν είστε webmaster αποτελεί ίσως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να βελτιστοποιήσετε τα γραφικά της ιστοσελίδας σας, γεγονός που θα έχει σαν συνέπεια την ταχύτερη προσπέλασή της αφού μειώνεται ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας ή των σελίδων που περιέχουν γραφικά. 

Πρόκειται για ένα δωρεάν ανοιχτού κώδικα συμπιεστή εικόνας που μπορεί να μειώσει το μέγεθος των εικόνων σας έως και 90% χωρίς να χάσετε από την αρχική ποιότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για πολλούς λόγους: εξοικονόμηση χώρου στο σκληρό σας δίσκο, να μειώσετε το μέγεθος των εικόνων σας ώστε να μπορείτε να τις ανεβάσετε τα πιο γρήγορα σε διάφορες ιστοσελίδες ή Blogs, πολύτιμο εργαλείο για webmasters, bloggers, φωτογράφους που αναζητούν τρόπος ώστε να βελτιστοποιήσουν τις συλλογή τους και να μειώσουν το χρόνο φόρτωσης για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας τους.

JPEG Compressor

5.



Ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε στα Windows για τον καθορισμό και την επεξεργασία ψηφιακών εικόνων σε μορφή JPEG (JPG) παγκοσμίως. Ο συμπιεστής JPEG εκτελεί όλες τις εργασίες επεξεργασίας εικόνας που χρειάζεστε ώστε τις φωτογραφίες σας έτοιμες για κοινή χρήση, αποθήκευση και εκτύπωση. Μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος στις φωτογραφίες σε οποιαδήποτε καθορισμένη διάσταση (σε εικονοστοιχεία, ίντσες ή cm) ή μέγεθος αρχείου (σε kBytes) που χρειάζεστε και να τις χρησιμοποιήσετε σε έναν ιστότοπο, κοινωνικά δίκτυα, διαφημίσεις, γραφικά διαδικτύου, για αποστολή εικόνων μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλες εργασίες. 

Έχει σχεδιαστεί για να επεξεργάζεται με ιδιαίτερη προσοχή τις ψηφιακές σας φωτογραφίες για να διατηρεί την αρχική ποιότητα εικόνας. Σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τα "προφίλ" και τη λειτουργία επεξεργασίας μαζικής επεξεργασίας. Αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν το λογισμικό πολύ απλό και αποτελεσματικό ειδικά για την επεξεργασία πολλαπλών εικόνων. Μπορεί να λειτουργήσει ως ισχυρός μετατροπέας εικόνας JPEG και μετατρέψει εικόνες GIF, TIFF, PNG, BMP σε μορφή JPG.

Crushee

6.


Eυέλικτη εφαρμογή βελτιστοποίησης και μετατροπής εικόνας που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τα Windows. Περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο σύνολο λειτουργιών για συμπίεση, αλλαγή μεγέθους και μετατροπής εικόνων.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του είναι το φιλικό μενού μεταφοράς και απόθεσης, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να εισάγουν γρήγορα εικόνες στην εφαρμογή για επεξεργασία.

Η εφαρμογή υπερέχει στη συμπίεση εικόνας, διαθέτοντας διάφορους αλγόριθμους συμπίεσης και ρυθμίσεις για να διαλέξετε. Μπορείτε να προσαρμόσετε το επίπεδο συμπίεσης για να επιτύχετε την τέλεια ισορροπία μεταξύ της μείωσης του μεγέθους του αρχείου και της διατήρησης της ποιότητας της εικόνας. Χρησιμοποιεί προηγμένες τεχνικές συμπίεσης για να διασφαλίσει την ποιότητα των εικόνων, ακόμη και μετά από σημαντική μείωση του μεγέθους.

Εκτός από τη λειτουργία συμπίεσης, παρέχει ακόμη, δυνατότητα αλλαγής μεγέθους της εικόνας. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να καθορίσουν τις επιθυμητές διαστάσεις ορίζοντας τις παραμέτρους πλάτους και ύψους ή επιλέγοντας από προκαθορισμένα μεγέθη. Αυτή η δυνατότητα είναι ιδιαίτερα χρήσιμη όταν οι εικόνες πρέπει να ταιριάζουν σε συγκεκριμένες περιοχές προβολής ή να πληρούν συγκεκριμένες απαιτήσεις μεγέθους.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .