//Add More external stylesheets Τα 5 συχνότερα προβλήματα των Windows 11 και πώς να τα επιλύσετε


Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

Τα 5 συχνότερα προβλήματα των Windows 11 και πώς να τα επιλύσετε

read

Το Windows 11 είναι το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Microsoft με πολλές βελτιώσεις και νέα χαρακτηριστικά. Ωστόσο, όπως συμβαίνει με κάθε νέα έκδοση λογισμικού,  κάποιοι, μπορεί να αντιμετωπίσετε ορισμένα προβλήματα και δυσκολίες.
Σε αυτό το άρθρο, θα εξετάσουμε τα πέντε ποιο συχνά προβλήματα  που  έχουν αναφερθεί σχετικά με τα Windows 11 και θα παρουσιάσουμε τρόπους για να τα επιλύσετε.

1. Ασυμβατότητα με παλαιότερο λογισμικό ή περιφερειακά συστήματα:

Η μετάβαση σε ένα νέο λειτουργικό σύστημα μπορεί να προκαλέσει προβλήματα συμβατότητας με παλαιότερο λογισμικό ή περιφερειακά συστήματα. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να δοκιμάσετε τις παρακάτω λύσεις:

   - Ελέγξτε για ενημερωμένες εκδόσεις του λογισμικού που χρησιμοποιείτε. Οι κατασκευαστές λογισμικού συνήθως κυκλοφορούν ενημερώσεις που είναι συμβατές με τα νεότερα λειτουργικά συστήματα.
   - Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κατασκευαστή του περιφερειακού συστήματος που αντιμετωπίζει προβλήματα και αναζητήστε πιθανές ενημερώσεις οδηγών ή λογισμικού που υποστηρίζουν το Windows 11.

2. Απρόσμενα κλείσιμο ή αργή απόκριση: 

Κάποιοι χρήστες έχουν αναφέρει ότι το Windows11 παρουσιάζει απρόσμενα κλείσιμό ή αργή απόκριση. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να οφείλονται σε διάφορους λόγους, όπως συγκρούσεις με οδηγούς ή προγράμματα, ανεπαρκή ρύθμιση του συστήματος ή προβλήματα με τον σκληρό δίσκο. Παρακάτω παρέχονται ορισμένες συμβουλές για να αντιμετωπίσετε αυτά τα προβλήματα:

   - Τρέξτε μια ενημέρωση των οδηγών της κάρτας γραφικών σας. Μερικές φορές, οι παλαιότερες εκδόσεις των οδηγών μπορεί να προκαλέσουν ασυμβατότητες ή προβλήματα στο σύστημα.
   -  Κάντε μια επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να επαναφέρετε τυχόν προβλήματα που προκαλούνται από προσωρινές ανωμαλίες στο σύστημα.
   -  Κάντε  διάγνωση σκληρού δίσκου και επιδιορθώστε προβλήματα τομέων με χαμηλή απόδοση.
   -  Ελέγξτε τον χώρο στον σκληρό δίσκο σας. Η έλλειψη διαθέσιμου χώρου μπορεί να προκαλέσει αργή απόκριση ή καθυστέρηση στη λειτουργία του συστήματος.
   -  Καθαρίστε τα προσωρινά αρχεία και τον φάκελο αποθήκευσης cache. Πολλές φορές, τα προσωρινά αρχεία μπορούν να προκαλέσουν αργή απόκριση ή ανεπάρκεια στο σύστημα.


3. Προβλήματα με τη συνδεσιμότητα του δικτύου: 

Ορισμένοι χρήστες έχουν αναφέρει  επίσης, προβλήματα με τη συνδεσιμότητα του δικτύου μετά την αναβάθμιση στο Windows 11. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει απώλεια σύνδεσης Wi-Fi, αδυναμία ανίχνευσης δικτύων ή αργή ταχύτητα σύνδεσης. Παρακάτω παρέχονται ορισμένες πιθανές λύσεις:

   - Επανεκκινήστε το δρομολογητή  σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην επαναφορά της σύνδεσης και να διορθώσει προβλήματα που οφείλονται σε προσωρινές ανωμαλίες στη συσκευή.
   - Βεβαιωθείτε ότι οι οδηγοί της κάρτας δικτύου σας είναι ενημερωμένοι. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του κατασκευαστή της κάρτας δικτύου σας και να κατεβάσετε τις πιο πρόσφατες εκδόσεις των οδηγών.
   - Ελέγξτε τις ρυθμίσεις δικτύου σας. Βεβαιωθείτε ότι οι ρυθμίσεις IP, DNS και πύλης προεπιλεγμένης πύλης είναι σωστές.
   - Κάντε μία επανεκκίνηση του υπολογιστή σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει να επαναφέρετε τυχόν προβλήματα σύνδεσης που προκαλούνται από προσωρινές ανωμαλίες στο λειτουργικό σύστημα.

4. Προβλήματα συμβατότητας με εφαρμογές: 

Κάποιες εφαρμογές ενδέχεται να μην είναι πλήρως συμβατές με το Windows 11 και μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την εκτέλεσή τους. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με συγκεκριμένες εφαρμογές, μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής:

   -  Ελέγξτε αν υπάρχουν διαθέσιμες ενημερώσεις για τις εφαρμογές που αντιμετωπίζουν προβλήματα. Οι προγραμματιστές ενδέχεται να έχουν δημοσιεύσει ενημερώσεις που επιλύουν τυχόν συμβατότητας.
   -  Ενημερωθείτε σχετικά με την κατάσταση συμβατότητας της εφαρμογής με τα Windows 11 για να πάρετε οδηγίες για την επίλυση τυχόν προβλημάτων.
   -  Εξετάστε τη δυνατότητα εκτέλεσης της εφαρμογής σε λειτουργία συμβατότητας. Το Windows 11 παρέχει τη δυνατότητα εκτέλεσης εφαρμογών σε λειτουργία συμβατότητας με προηγούμενες εκδόσεις των Windows.


5. Μπλε Οθόνη Θανάτου (BSOD)

Η Μπλε Οθόνη Θανάτου (Blue Screen of Death - BSOD) είναι ένα από τα πιο ενοχλητικά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσει κάποιος στα Windows 11. Εμφανίζεται όταν το σύστημα παρουσιάζει κάποιο κρίσιμο σφάλμα και πρέπει να επανεκκινήσει. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την αντιμετώπιση της BSOD στα Windows 11:

 -  Βεβαιωθείτε ότι έχετε τις τελευταίες εκδόσεις των drivers για τον επεξεργαστή, την κάρτα γραφικών, τις συσκευές αποθήκευσης κλπ.
-   Χρησιμοποιήστε το Διαχειριστή Συσκευών για να εντοπίσετε τυχόν προβληματικές συσκευές και αντικαταστήστε τις εάν χρειάζεται.
-  Εγκαταστήστε όλες τις διαθέσιμες ενημερώσεις των Windows καθώς πολλές περιλαμβάνουν διορθώσεις για BSOD σφάλματα.

 
Αυτά είναι μερικά επιπλέον στοιχεία που μπορούν να σας βοηθήσουν να γνωρίσετε περισσότερα για το Windows 11 και να αντιμετωπίσετε ορισμένα πιθανά προβλήματα.
Θυμηθείτε ότι η πλήρης κατανόηση του λειτουργικού συστήματος και η εξοικείωση με τις διάφορες ρυθμίσεις και επιλογές του απαιτούν χρόνο και πρακτική εμπειρία.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .