EnglishGreek

Δευτέρα 17 Απριλίου 2023

50 επιλεγμένες δωρεάν εφαρμογές για τα Windows

read

Οι εφαρμογές Windows Metro ή μοντέρνες εφαρμογές είναι η δημιουργία μίας βάσης δεδομένων της Microsoft για εφαρμογές που λειτουργούν σε κινητά tablets ή λάπτοπ με λειτουργικό σύστημα windows

Οι εφαρμογές αυτές έκαναν την εμφάνιση τους με την έλευση των windows 8. H Microsoft σχεδίασε το Metro, γνωστό και ως Modern interface για να απλοποιήσει την χρήση των εφαρμογών καθιστώντας τις εύκολες στη χρήση ακόμη και από τους πιο αδαείς.

Μέσω του Windows Store διακινούνται καθημερινά χιλιάδες εφαρμογές αλλά και προστίθενται πολλές νέες. Ωστόσο, όπως άλλωστε συμβαίνει και στα αντίστοιχα Stores της Apple και της Google αν και οι δωρεάν εφαρμογές είναι πολλές, οι πολύ καλές δωρεάν εφαρμογές είναι λίγες.

Και για να το διευκρινίσουμε ακόμη περισσότερο, καλές, εννοούμε για εμάς τις εφαρμογές εκείνες που είτε δεν προβάλλουν καθόλου ή προβάλουν ελάχιστες, ή μη ενοχλητικές διαφημίσεις αλλά παράλληλα είναι αξιόπιστες και απολύτως λειτουργικές.

Έτσι λοιπόν, με βάση το παραπάνω σκεπτικό, αναζητήσαμε εντοπίσαμε και παρουσιάζουμε τις καλύτερες εφαρμογές που βρήκαμε και που πιστεύουμε ότι πληρούν τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Φυσικά ο κατάλογος είναι μακρύς και σίγουρα υπάρχουν πολλές ακόμη αξιόλογες εφαρμογές που δεν έχουν εξετασθεί και θα προστεθούν στο άμεσο μέλλον. 

Ωστόσο, μπορείτε και εσείς να βοηθήσετε, γράφοντας στα σχόλια σας εφαρμογές που τυχόν έχουμε παραλείψει και που κατά την γνώμη σας αξίζουν να δημοσιευθούν έτσι ώστε να τις γνωρίσουν και άλλοι αναγνώστες μας.


ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑf.lux

1.

Γνωρίζουμε ότι η νυχτερινή έκθεση στο μπλε φως επηρεάζει τον κιρκάδιο ρυθμό. Η επιστήμη που τα εξηγεί αυτά, έχει σημειώσει αλματώδη πρόοδο τα τελευταία 20 χρόνια, με την ανακάλυψη μιας νέας φωτοχρωστικής ουσίας στο μάτι, που ονομάζεται Melanopsin. 

Ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων φαίνεται ότι μπορεί να διεγείρει τον κιρκάδιο ρυθμό στους ανθρώπους, και έτσι, ενώ αναφερόμαστε στο "μπλε φως" για να το διακρίνουμε από το φως που βλέπει το οπτικό μας σύστημα, περιλαμβάνει και φώτα που φαίνονται ως πράσινα, μπλε, κυανό , ακόμη και πορτοκαλί. Οι οθόνες υπολογιστών, τα tablet και τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν φως πλήρους φάσματος όλο το εικοσιτετράωρο, ακριβώς όπως ο ήλιος. 

Η έκθεση στο μπλε φως τη λάθος ώρα της ημέρας μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους και να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας. Το f.lux προσπαθεί να σας βοηθήσει αφαιρώντας το μπλε και το πράσινο φως και να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τις νυχτερινές ώρες. 

Μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες για να συνηθίσετε τα νέα χρώματα τη νύχτα, γι' αυτό σας συνιστούμε να ρυθμίσετε τα νυχτερινά χρώματα στην εφαρμογή με αυτό που ταιριάζει καλύτερα στα μάτια σας. Μετά από λίγες μέρες χρήσης με το f.lux, και αφού πειραματιστείτε λίγο με τις ρυθμίσει βρείτε ποιο χρώμα ταιριάζει καλύτερα για εσάς. 

Η προεπιλεγμένη ρύθμιση των 3400K στα Windows αφαιρεί περίπου τα 3/4 του μπλε και περίπου το μισό του πράσινου φωτός. Μπορείτε να αφαιρέσετε ακόμη περισσότερο φως ειδοποίησης επιλέγοντας, επέκταση εύρους χρωμάτων για να ξεκλειδώσετε και άλλα χρώματα. 34

Lunacy

2.

Το Lunacy είναι ένα εκπληκτικό λογισμικό διανυσματικών γραφικών επόμενης γενιάς για σχεδιασμό γραφικών ιστοσελίδων και όχι μόνο. Έχει όλα όσα έχετε συνηθίσει σε άλλες παρόμοιες εφαρμογές και υπερβαίνει τα όρια. Δημιουργήθηκε από σχεδιαστές έτσι ώστε να επικεντρωθούν οι σχεδιαστές στη ροή εργασίας και να ελαχιστοποιήσουν τους περισπασμούς.

Δεν χρειάζεται πλέον να χάνουμε χρόνο σερφάροντας στο διαδίκτυο για γραφικά ή εναλλαγή εφαρμογών για να αφαιρέσετε φόντο ή σκεφτείτε κείμενα κράτησης θέσης.To Lunacy είναι μία προηγμένη εφαρμογή σχεδιασμού για την δημιουργία μενού.

Έχει όλα όσα έχεις συνηθίσει να χρησιμοποιείς σε παρόμοιες εφαρμογές και ακόμα περισσότερα. Δεν χρειάζεται πλέον να ξοδεύεις χρόνο και να ψάχνεις στο internet για γραφιστικά και να αλλάζεις εφαρμογές μόνο και μόνο για να αφαιρέσεις ένα background ή να σκέφτεσαι τι κείμενο να βάλω για placeholder! Το Lunacy έχει τα πάντα. Πιο γρήγορο από ότι το Figma και πιο έξυπνο από ότι το Sketch!

Τι μπορείτε να κάνετε με την εφαρμογή

Μπορείτε να μεγεθύνετε εικόνες και να βελτιώσετε την ανάλυσή τους, να αφαιρέσετε το φόντο απο φωτογραφίες κάνοντας το φόντο διαφανές σε οποιαδήποτε φωτογραφία. 

Διαθέτει επίσης γεννήτρια Avatar και γεννήτρια κειμένου για να δημιουργήστε κείμενα για τα μενού σας σας. 

Περιλαμβάνει επαγγελματικά εικονίδια από την ομάδα της rockstar, καταπληκτικές εικονογραφήσεις από κορυφαίους καλλιτέχνες του Dribbble, χιλιάδες στοκ φωτογραφίες και όλα, εντελώς δωρεάν, για προσωπική και εμπορική χρήση.

Μέσα στο Lunacy, θα βρείτε επίσης πολλά εύχρηστα εργαλεία που θα σας εξοικονομήσουν πολύ χρόνο στην σχεδίαση των γραφικών σας. Μπορείτε ακόμη, να εργαστείτε τόσο στο cloud όσο και με τοπικά έγγραφα. Είναι στο χέρι σας το τι θα επιλέξετε.&

Μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ της λειτουργίας cloud και της τοπικής λειτουργίας όποτε θέλετε. Σε λειτουργία cloud μπορεί να υπάρχει πρόσβαση από οπουδήποτε, μέχρι και έως 10 ταυτόχρονους συντάκτες με διαφορετικά επίπεδα συνεργασίας.3.

Το Lively Wallpaper είναι μία δωρεάν εφαρμογή που διαθέτει μια βιβλιοθήκη όπου μπορείτε να περιηγηθείτε και να δείτε μια προεπισκόπηση των ταπετσαριών σας. Υποστηρίζει, ταπετσαρίες σε πραγματικό χρόνο και προσαρμόσιμους ιστότοπους. Επίσης, το λογισμικό παρέχει μια επιλογή για τη χρήση του προτιμώμενου εξωτερικού κωδικοποιητή Directshow. Με ποιο απλά λόγια, πρόκειται για μία εκπληκτική, δωρεάν εφαρμογή, που υποστηρίζει τη χρήση gifs, βίντεο και ιστοσελίδων ως ταπετσαρίες για την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι υποστηρίζει τις πιο πρόσφατες τεχνολογίες στο διαδίκτυο και πρότυπα βίντεο.

Fluent Search

4.

Η Fluent Search είναι μια γρήγορη και εύχρηστη εφαρμογή αναζήτησης που σας επιτρέπει να αναζητήσετε εφαρμογές που εκτελούνται, καρτέλες προγράμματος περιήγησης, σελιδοδείκτες, αρχεία και άλλα. Σε αντίθεση με το μενού έναρξης των Windows, η Fluent Search εστιάζει στη συνέχιση της υπάρχουσας εργασίας, σας επιτρέπει να μεταπηδάτε εύκολα μεταξύ των καρτελών εφαρμογών που εκτελούνται και του προγράμματος περιήγησης και να βρείτε αρχεία με βάση την τρέχουσα ροή εργασίας σας.

Χρησιμοποιώντας το Fluent Search, μπορείτε να αναζητήσετε άμεσα διάφορους πόρους που είναι διαθέσιμοι στον υπολογιστή σας και να αποκτήσετε πρόσβαση σε αυτούς. Η εφαρμογή έχει πολλές δυνατότητες.

Η αναζήτηση διεργασιών σάς επιτρέπει να βρείτε εύκολα τυχόν ενεργές διεργασίες στον υπολογιστή σας. (Μια διεργασία είναι μια ενεργή εφαρμογή που έχει ένα παράθυρο, μπορείτε να το βρείτε αναζητώντας τον τίτλο του παραθύρου ή το όνομα της διαδικασίας). Επιπλέον, μπορεί να βρει στοιχεία εντός της εφαρμογής, όπως καρτέλες, κουμπιά και υπερσυνδέσμους μέσα σε διαδικασίες για άμεση πρόσβαση σε αυτές. 

Όπως αναφέραμε παραπάνω, η Fluent Search αναζητά σε διάφορους πόρους στον υπολογιστή σας, που περιλαμβάνει, ενδεικτικά, αρχεία, εφαρμογές, διαδικασίες, σελιδοδείκτες, αποτελέσματα ιστορικού και άλλα. Η εφαρμογή δημιουργήθηκε με μοντέρνο σχεδιασμό, αλλά το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό είναι η δυνατότητα να την προσαρμόσετε στα μέτρα σας.

Για να σας βοηθηθείτε να έχετε το πιο σχετικό αποτέλεσμα με ευκολία, διαθέτει μια λειτουργία που ονομάζεται "ετικέτες αναζήτησης". Κάθε αποτέλεσμα μπορεί να περιέχει πολλές ετικέτες που περιγράφουν αυτό το αποτέλεσμα, χρησιμοποιώντας αυτές τις ετικέτες μπορείτε εύκολα να φιλτράρετε την αναζήτησή σας για να βρείτε το πιο σχετικό αποτέλεσμα.

Duolingo

5.

Η εκμάθηση με το Duolingo είναι διασκεδαστική. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει ποικιλία από μαθήματα ανάγνωσης, ακοής, μεταφράσεις και ασκήσεις πολλαπλών επιλογών σε πόντους με σωστές απαντήσεις, αγωνίσου ενάντια στο χρόνο και ανέβα επίπεδα.

Δες άμεσα ποιες ερωτήσεις απάντησες σωστά. Το Duolingo σου δίνει κίνητρα για να πετύχεις τους στόχους της ημέρας καταγράφοντας πόσες συνεχόμενες ημέρες κατέβαλλες προσπάθεια για να μάθεις μία γλώσσα. Οι καρδούλες κρατάνε το μάθημα ζωντανό! Τις χάνεις όταν απαντάς λάθος στις ερωτήσεις. Όταν σου τελειώσουν οι καρδούλες, ξεκίνα απ’ την αρχή και ξαναπροσπάθησε.

Κάντε τα διαλείμματα και τον χρόνο μετακινήσεων πιο δημιουργικά με τις εφαρμογές για iPhone και Android και windows. Η πιο δημοφιλής πλατφόρμα εκμάθησης ξένων γλωσσών στον κόσμο είναι τώρα διαθέσιμη και για τις σχολικές αίθουσες.

Χιλιάδες δάσκαλοι ήδη το χρησιμοποιούν για να ενισχύσουν τη διδασκαλία τους. Πολλοί δάσκαλοι αλλά και κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, βλέπουν ήδη το Duolingo σαν το ιδανικό εκπαιδευτικό συμπλήρωμα για τις τάξεις τους.

Τα μαθήματα του Duolingo προσφέρουν σε κάθε μαθητή εξατομικευμένες παρατηρήσεις και πρακτική άσκηση, και τους βοηθάει να αφομοιώσουν καλύτερα την ύλη του μαθήματος. Τώρα οι δάσκαλοι μπορούν να παρακολουθούν την πρόοδο των μαθητών τους εύκολα με την χρήση του νέου ταμπλό.

Συνδεση τηλεφώνου

6.

Πρόκειται για τη γνωστή εφαρμογή "Το τηλέφωνό σας" από την microsoft που σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε άμεση πρόσβαση στις φωτογραφίες, τα κείμενα και άλλα στοιχεία του τηλεφώνου (Android) στον υπολογιστή σας. Έτσι λοιπόν αφού συνδέσετε το τηλέφωνό σας με τον υπολογιστή μπορείτε να έχετε πρόσβαση από αυτόν στις φωτογραφίες και τα μηνύματα σας. Ωστόσο σας δίνει τη δυνατότητα να στείλετε ή να λάβετε μηνύματα μέσω του υπολογιστή σας στο τηλέφωνό σας. Εν κατακλείδι, είναι αρκετά αξιόλογη εφαρμογή που πιθανώς να χρήζει περαιτέρω βελτιώσεων, αλλά που ωστόσο ακόμη και έτσι, λύνει πραγματικά τα χέρια του χρήστη. Αν θέλετε να προσθέσετε άλλο τηλέφωνο θα πρέπει να κάνετε έξοδο από το λογαριασμό Microsoft στο κινητό σας, και μετά να τρέξετε την εφαρμογή και να κάνετε είσοδο από το άλλο.

Dj Mixer

7.

Το Dj Mixer είναι μία εφαρμογή metro για τα windows που μετατρέπει το tablet σας σε μίξερ DJ, ιδανικό για να παίζετε μουσική στο πάρτι σας, εύκολο στη χρήση και εντελώς δωρεάν, χωρίς διαφημίσεις και χωρίς αγορές εντός εφαρμογής. Η εφαρμογή περιλαμβάνει 2 πικάπ Dj και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε τις playlist σας αλλά και δυνατότητα να προσθέσετε τραγούδια "on the fly" στις συνεδρίες σας, και να τα αναμίξετε. 

Περιλαμβάνει το χαρακτηριστικό automix για την ανάμειξη της μουσική σας αυτόματα, έτσι ώστε να μην σταματήσει ποτέ.

Στα χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται εκτός τις δυνατότητες δημιουργίας playlists, μηχανή αναζήτησης συγκεκριμένων τραγουδιών, τυχαίο κουμπί καταλόγων παιχνιδιού ουρών ταξινόμησης, περιστροφή/scrash έλεγχος αλλαγής ταχύτητας, παύση με την προοδευτική διακοπή δίσκων, και προοδευτική επανεκκίνηση στη διακοπή συνέχισης. 

Εν κατακλείδι, η συγκεκριμένη εφαρμογή μπορεί να μην έχει τα ιδιαίτερα εφέ και τις extra λειτουργίες που περιλαμβάνονται σε παρόμοια προγράμματα, ωστόσο ένα είναι βέβαιο, ότι δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει.

Fotor-Color Splash Studio

8.

Εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών που επιτρέπει στους χρήστες να δώσουν στις φωτογραφίες τους ΄΄ζωή΄΄ με την επιλεκτική προσθήκη χρώματος σε μια ασπρόμαυρη φωτογραφία. Τώρα με Color Splash Studio, ο καθένας μπορεί να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα χωρίς να ξοδέψει ατέλειωτες ώρες εργασίας με αμφίβολα αποτελέσματα. Ο τρόπος χρήσης είναι πολύ εύκολος, απλά, ανοίξτε το Color Splash Studio, επιλέξτε μια φωτογραφία, και δουλέψτε με το πινέλο πάνω από τα μέρη που θέλετε να ξεχωρίσετε, χρησιμοποιώντας παράλληλα και την γόμα, όπου αυτό είναι απαραίτητο. Ωστόσο, όχι μόνο μπορείτε να επαναφέρετε επιλεκτικά το αρχικό χρώμα μιας φωτογραφίας, αλλά μπορείτε να επιλέξετε να προσθέσετε και κάποιο εφέ φίλτρου στις βουρτσισμένες περιοχές.

Transitions DJ

9.

Το Transitions DJ είναι μια εφαρμογή DJ χωρίς διαφημίσεις, σχεδιασμένη για επιτραπέζιους υπολογιστές, ιδανική για live DJ και παραγωγή mixtape. Στα χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται η πρόσβαση στο Soundcloud, η μίξη με ρυθμό, η προσαρμογή του ρυθμού, και ο συγχρονισμός ρυθμού. Το Transitions DJ παρέχει πρόσβαση σε μια βάση δεδομένων τραγουδιών που προέρχεται για να σας βοηθήσει στην προετοιμασία της μίξης σας.

Cool Screen Recorder

10.

Εκπληκτικά απλή, δωρεάν εφαρμογή λήψη οθόνης, ήχου, δρομέα, κλικ του ποντικιού και πληκτρολόγησης. Μέσω αυτής, μπορείτε να εγγράψετε οτιδήποτε βλέπετε στην οθόνη του υπολογιστή σας, συμπεριλαμβανομένων επιλεγμένων περιοχών, εφαρμογών, ενεργών παραθύρων και πολλά άλλα.

Στα χαρακτηριστικά της εφαρμογής περιλαμβάνονται δυνατότητες όπως, λήψη στιγμιότυπων οθόνης, καταγραφή παιχνιδιών, λήψη ScreenCast (Avi/Gif/Mp4),λήψη με/χωρίς δρομέα ποντικιού, καταγραφή συγκεκριμένων περιοχών, ή πλήρης οθόνες εφαρμογών των Windows, λήψη μέσω καθορισμένων πλήκτρων ή με το ποντίκι σας, μίξη ήχου που έχει εγγραφεί από έξοδο μικροφώνου και ηχείου και λήψη από WebCam ή συνδυασμό webcam με λήψη οθονών. 

Πρόκειται για μία πολύ αξιόλογη εφαρμογή που διαθέτει πολλές επιλογές και ταυτόχρονα καταναλώνει ελάχιστους πόρους σε σχέση με άλλα παρεμφερή προγράμματα.

Easy Poster Printer

11.

Θέλετε να δημιουργήσετε τη δική σας αφίσα και δεν ξέρετε πώς; Αυτό είναι ακριβώς που μπορεί να κάνει ο εκτυπωτής Easy Poster για εσάς. Δεν χρειάζεστε καν έναν ειδικό εκτυπωτή αφίσας! Ο εκτυπωτής Easy Poster εκτελεί την εργασία με έναν κανονικό εκτυπωτή καθημερινής χρήσης. Σύρετε την εικόνα σας στο Easy Poster Printer, επιλέξτε τη διάταξη (μέγεθος, ζουμ, προσανατολισμός, ανάλυση κ.λ.π.) και κάντε κλικ στην εκτύπωση.

O εκτυπωτής Easy Poster υποστηρίζει πλέον την επεξεργασία κειμένου. Ακόμη, μπορείτε να δημιουργήστε εφέ κειμένου με υφές, κλίσεις, σκιές, περιστροφές και ανάμειξη και δείτε τα εφέ κειμένου σας σε πραγματικό χρόνο και σε πραγματική κλίμακα 1: 1.

Με τον εκτυπωτή Easy Poster μπορείτε να δημιουργήστε αφίσες οποιουδήποτε μεγέθους (μέγ. 20x20 μέτρα) χρησιμοποιώντας έναν κανονικό εκτυπωτή (για παράδειγμα A4), να αποθηκεύστε την αφίσα σας και να την μοιραστείτε την με άλλους, να εκτυπώσετε ή να κάνετε προεπισκόπηση οποιασδήποτε σελίδας ανά πάσα στιγμή, να καθορίστε το μέγεθος της αφίσας σας σε χιλιοστά, εκατοστόμετρα, ίντσες ή ακόμη και σε σελίδες, να ρυθμίστε το μέγεθος της αφίσας χρησιμοποιώντας αλγόριθμους ενσωμάτωσης για μεγέθυνση προς τα πάνω ή προς τα κάτω να αποθηκεύστε τις δικές σας προσαρμοσμένες μορφές για ευκολότερη αναπαραγωγή, να δημιουργήστε αφίσες υψηλής ποιότητας από τις κανονικές εικόνες και πολλά άλλα.

Adobe Photoshop Express

12.

Εύχρηστο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας με επαγγελματικές δυνατότητες. Το Photoshop Express, σας παρέχει ένα πλήρες φάσμα εργαλείων και εφέ. ώστε να εξατομικεύστε τις φωτογραφίες σας με περιγράμματα και κείμενο, να ενισχύστε το χρώμα και τις εικόνες, να δημιουργήστε κολλάζ, και να βελτιώστε τα σημεία που θέλετε. 

Επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας με τρόπο απλό και γρήγορο, προσαρμόζοντας κάθε φωτογραφία στα μέτρα σας και ενεργοποιήστε την δυνατότητα των αυτόματων επιδιορθώσεων απλά με ένα άγγιγμα. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε από περισσότερα 45 εντυπωσιακά εφέ. 

Στα βασικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται η περικοπή, περιστροφή, αφαίρεση του φαινομένου κόκκινων ματιών, ισορροπία λευκού, αφαίρεση λεκέδων και σκόνης από τις φωτογραφίες η εφαρμογή διαφορετικών φίλτρων, υποστήριξη RAW και φυσικά η δυνατότητα να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας με τους φίλους και την οικογένειά σας στο Facebook, Instagram, ή στο e-mail σας.

WinDynamicDesktop

13.

Το WinDynamicDesktop φέρνει τη δυνατότητα δυναμικής επιφάνειας εργασίας από το MacOS Mojave στα Windows 10. Χρησιμοποιεί την τοποθεσία σας για να καθορίσει τις ώρες ανατολής και ηλιοβασιλέματος και αλλάζει την ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας σας με βάση την ώρα της ημέρας. 

 Επιλέξτε ένα θέμα και εισάγετε την τοποθεσία σας την πρώτη φορά που θα εκτελέσετε την εφαρμογή, τότε θα ελαχιστοποιηθεί στο δίσκο του συστήματός σας και θα αλλάξει την ταπετσαρία στο παρασκήνιο. Μπορείτε να εισαγάγετε προσαρμοσμένα θέματα ή να δημιουργήσετε το δικό σας και να προσαρμόσετε την εφαρμογή ώστε να αλλάζει αυτόματα το χρώμα των Windows 10 ή να ενημερώνει περιοδικά την τοποθεσία σας. 

Η εφαρμογή χρησιμοποιεί το API LocationIQ για να μετατρέψει την τοποθεσία σας σε γεωγραφικό πλάτος και γεωγραφικό μήκος ή το API τοποθεσίας των Windows, εάν δοθεί άδεια. Τα δεδομένα τοποθεσίας είναι ανώνυμα και δεν αποθηκεύονται ποτέ χωρίς τη συγκατάθεσή σας.

uView Player

14.

Εφαρμογή που σας επιτρέπει να παίζετε βίντεο ενώ εργάζεστε με άλλες εφαρμογές. Το πλωτό παράθυρο αναπαραγωγής βίντεο είναι ρυθμισμένο ώστε να παραμείνει πάντα πάνω από άλλα παράθυρα και υποστηρίζει ρύθμιση διαφάνειας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να παρακολουθήσετε τα αγαπημένα σας βίντεο ενώ παίζετε παιχνίδια ή εργάζεστε. Παρακολουθήστε βίντεο ροής κατά την αναπαραγωγή παιχνιδιών ή τη λειτουργία οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής, Απλά πρέπει να επιλέξετε τον επιθυμητό τομέα και, στη συνέχεια, αντιγράψτε τη διεύθυνση URL βίντεο στο πρόχειρο ή χρησιμοποιώντας την επέκταση του προγράμματος αναπαραγωγής Univer Player ή τρέξτε οποιοδήποτε βίντεο από τον υπολογιστή σας.

Inkscape

15.

Είτε είστε εικονογράφος, σχεδιαστής, σχεδιαστής ιστοσελίδων ή απλά χρειάζεστε να δημιουργήσει κάποιο διάνυσμα με εικόνες; Τότε το Inkscape είναι για εσάς! Πρόκειται για μία απολύτως δωρεάν εφαρμογή επαγγελματικών προδιαγραφών εφοδιασμένη με ευέλικτα εργαλεία σχεδίασης και με ευρεία συμβατότητα μορφών αρχείου. 

Το Inkscape είναι ένα ουσιαστικά ένα πρόγραμμα επεξεργασίας παρόμοιο με το Adobe Illustrator, το Corel Draw, το Freehand, ή το Xara X με το οποίο μπορείτε να δουλέψετε διανυσματικά γραφικά. Όλα τα παραγόμενα αρχεία του Inkscape μπορούν να εξαχθούν σε μορφές φιλικές για το σύνολο των Browser, συν τοις άλλοις είναι και cross-platform, που σημαίνει ότι είναι εύκολο να τρέξει σε Windows, Mac OS X και Linux διανομές. 

Αν είστε νέοι στη διαδικασία δημιουργίας διανυσματικών γραφικών μπορεί να νιώσετε άβολα στην αρχή, ωστόσο θα είστε γρήγορα ευχαριστημένοι από την ευελιξία και τη δύναμη που προσφέρει η Inkscape. 

Ο σχεδιασμός του φορέα είναι συχνά η προτιμώμενη μέθοδος δημιουργίας εικόνων για λογότυπα, εικόνες και τέχνη που απαιτούν υψηλή επεκτασιμότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η εφαρμογή Inkscape χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα βιομηχανικών εφαρμογών σχεδίασης (marketing, CAD, γραφικά web, γελοιογραφίες) και άλλες επιμέρους χρήσεις.

ShareX

16.

To ShareX είναι ένα open source πρόγραμμα που σας επιτρέπει να πάρετε screenshots από οποιαδήποτε επιλεγμένη περιοχή με ένα μόνο πλήκτρο, να τις αποθηκεύσετε στο πρόχειρο σας, στο σκληρό δίσκο να τις φορτώσετε σε πάνω από 25 διαφορετικές υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων, μπορεί να συλλάβει screenshots με διαφορετικά σχήματα όπως ορθογώνιο, στρογγυλεμένο ορθογώνιο, ελλειπτικό, τρίγωνο, πολύγωνο και ελεύθερη σχεδίαση, μπορείτε να ανεβάσετε εικόνες, αρχεία κειμένου και άλλους τύπους αρχείων. Τέλος μπορείτε επιλέγοντας το Screen Recording (FFmpeg) μπορείτε να καταγράψετε σε μορφή βίντεο ή επιλέγοντας Screen Recording (Gif) να καταγράψετε σε μορφή animation Gif.

PhotoScape X

17.

Ένα από τα κορυφαία προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών με πολλές δυνατότητες, και που εκτός από την τυπική προβολή των εικόνων σας σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε και να διορθώνετε τις ατέλειες στις φωτογραφίες σας. 

Ποιο συγκεκριμένα, με την βοήθεια του προγράμματος μπορούμε να αλλάξουμε το μέγεθος στις φωτογραφίες μας, να προσθέσουμε κείμενα, φίλτρα, να επεξεργαστούμε πολλές φωτογραφίες, να συγχωνεύσουμε πολλαπλές φωτογραφίες στο πλαίσιο μίας σελίδας για να δημιουργήσουμε μία φωτογραφία, να συνδέσουμε πολλαπλές φωτογραφίες κάθετα ή οριζόντια για να δημιουργήσουμε μία φωτογραφία, να προσθέσουμε διαδοχικά πολλές φωτογραφίες μαζί ώστε να δημιουργήσουμε κινούμενες φωτογραφίες (animation), να εκτυπώσουμε πορτραίτα και φωτογραφίες διαβατηρίου, να κόψουμε μία φωτογραφία σε πολλά κομμάτια, να μετατρέψουμε αρχεία ROW σε JPG και πολλές άλλες ακόμη δυνατότητες. Στην επαγγελματική έκδοση του προϊόντος θα βρείτε περισσότερες δυνατότητες.

ambie

18.

Πρόκειται για μία πολύ απλή εφαρμογή για τα windows που θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε ακούγοντας ήχους της φύσης και άλλους ήχους. Μπορείτε να επιλέξετε κάθε φορά έως και 4 διαφορετικούς ήχους. Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή και ως screen saver, να αλλάξετε τις διαστάσεις του μενού της εφαρμογής αλλά και να καθορίσετε και το χρόνο. Πιο συγκεκριμένα περιλαμβάνει μία λίστα προεγκατεστημένων ήχων, χρονοδιακόπτη ύπνου για παύση της αναπαραγωγής μετά από συγκεκριμένο χρονικό διάστημα κατάλογο ήχων για τη λήψη νέων ήχων και προφύλαξη οθόνης που ενεργοποιείται μετά από λίγο χρόνο. Τέλος, χρησιμοποιήστε τη λειτουργία Compact για να εμφανίσετε ένα mini παράθυρο της εφαρμογής.

Smart Disk Cleanup

19.

Με τον καιρό, ο υπολογιστής σας αρχίζει να γεμίζει με παλιά και περιττά αρχεία. Το Smart Disk Cleanup είναι μία δωρεάν εφαρμογή, που παρέχει έναν ασφαλή και εύκολο τρόπο καθαρισμού των ανεπιθύμητων αρχείων, διπλών και μεγάλων αρχείων. 

Σε λίγα μόνο λεπτά μπορείτε να ελευθερώσετε με ασφάλεια και εύκολα πολλά GB χώρου στο δίσκο. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να καθαρίσετε τα περιττά διπλότυπα αρχεία που μπορεί να καταλαμβάνουν πολλά GB χώρου στο δίσκο. Τώρα με μια γρήγορη σάρωση μπορείτε να βρείτε, να κάνετε προεπισκόπηση και να καταργήσετε διπλά αρχεία, φωτογραφίες, μουσικά αρχεία και βίντεο.

Αν έχετε παλιά μεγάλα αρχεία που δεν χρειάζεστε πια εκτελέστε μια σάρωση αρχείων για να εντοπίσετε αρχεία που είναι ασφαλή στον καθαρισμό και να απαλλαγείτε από αυτά εφόσον δεν τα χρησιμοποιείτε πλέον.

Τέλος, ελευθερώστε επιπλέον χώρο στο δίσκο σας καθαρίζοντας τα προσωρινά αρχεία, όπως, αρχεία καταγραφής, αρχεία προσωρινής μνήμης εφαρμογών, αρχεία προσωρινής μνήμης προγράμματος περιήγησης, απομεινάρια και άλλα, αδειάζοντας τον κάδο ανακύκλωσης των Windows.

Telegram

20.

Γρήγορο, απλό, δωρεάν και πολλά υποσχόμενο το Telegram είναι μία νέα εφαρμογή επικοινωνίας για κινητά τηλέφωνα tablets και PC. Μπορείτε να δημιουργήσετε ομάδες συνομιλιών με έως και 200 άτομα, ώστε να μπορείτε να μείνετε συνδεδεμένοι με όλους ταυτόχρονα. Πλέον, μπορείτε να μοιραστείτε βίντεο, να στείλετε πολλές φωτογραφίες από το διαδίκτυο. Όλα τα μηνύματά σας είναι στο ΄΄σύννεφο΄΄, έτσι ώστε να μπορείτε εύκολα να έχετε πρόσβαση σε αυτά από οποιαδήποτε από τις συσκευές σας. 

Για όσους ενδιαφέρονται για τη μέγιστη προστασία της ιδιωτικότητάς τους, μπορούν να δημιουργήσουν μυστικές συζητήσεις, με κρυπτογράφηση ώστε να εξασφαλιστεί ότι τα μηνύματα τους θα διαβαστούν μόνο από τον αποδέκτη τους. Όταν πρόκειται για μυστικές συζητήσεις, δεν καταγράφεται τίποτα στους διακομιστές και μάλιστα μπορείτε να προγραμματίσετε αυτόματα την αυτοκαταστροφή των μηνυμάτων σας. 

 Σε αντίθεση με το WhatsApp, το Telegram είναι μια εφαρμογή cloud-based messenger με απρόσκοπτο συγχρονισμό. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα μηνύματα σας από πολλές συσκευές ταυτόχρονα, και να μοιραστείτε& απεριόριστο αριθμό φωτογραφιών, βίντεο και αρχείων (doc, zip, mp3, κτλ) και αν δεν θέλετε να αποθηκεύσετε τα δεδομένα στη συσκευή σας, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε στο ΄΄σύννεφο΄΄. Για να ενεργοποιήσετε την εφαρμογή σε υπολογιστές με Windows ή Mac, θα πρέπει πρώτα να την έχετε ενεργοποιήσει στο κινητό σας τηλέφωνο. το Telegram προσφέρει Secret Chats. 

Τα μυστικά μηνύματα συνομιλίας μπορούν να προγραμματιστούν για αυτόματη καταστροφή από τις δύο συμμετέχουσες συσκευές. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να στείλετε όλους τους τύπους εξαφανισμένου περιεχομένου - μηνυμάτων, φωτογραφιών, βίντεο και ακόμη και αρχείων.

Οι μυστικές συνομιλίες χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση από άκρο σε άκρο για να διασφαλιστεί ότι ένα μήνυμα μπορεί να διαβαστεί μόνο από τον αποδέκτη του προορισμού. Μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα μηνύματά σας από όλες τις συσκευές σας ταυτόχρονα.

Ξεκινήστε την πληκτρολόγηση στο τηλέφωνό σας και ολοκληρώστε το μήνυμα από το tablet ή το φορητό υπολογιστή σας. Μπορείτε να στείλετε αρχεία χωρίς περιορισμούς για τον τύπο και το μέγεθος τους. Το σύνολο του ιστορικού συζήτησης δεν θα απαιτεί χώρο στη συσκευή σας και θα αποθηκευτεί με ασφάλεια στο σύννεφο των τηλεγράφων για όσο διάστημα το χρειάζεστε. 

Τα πάντα στο Telegram, συμπεριλαμβανομένων των συνομιλιών, των ομάδων, των μέσων ενημέρωσης κ.λπ., είναι κρυπτογραφημένα χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό 256-bit συμμετρικής κρυπτογράφησης AES, κρυπτογράφησης RSA 2048-bit και ασφαλούς ανταλλαγή κλειδιών Diffie-Hellman.

Facebook Messenger

21.

Σχεδιασμένο για μεγάλη οθόνη, αποκτήστε πρόσβαση σε γραπτά μηνύματα και λειτουργίες φωνητικών κλήσεων και βιντεοσυνομιλιών υψηλής ποιότητας, ειδικά διαμορφωμένες για υπολογιστή. Πληκτρολογήστε ακόμα πιο γρήγορα, κάντε πολλά πράγματα ταυτόχρονα ενώ συνομιλείτε μέσω βίντεο, για να μην χάνετε ούτε στιγμή, και μείνετε συνδεδεμένοι με τις ειδοποιήσεις για υπολογιστή. Πραγματοποιήστε διαπροσωπικές συναντήσεις ή ομαδικές συνομιλίες φωνητικών κλήσεων και βιντεοσυνομιλιών υψηλής ποιότητας. Στείλτε ένα σύνδεσμο για να κάνετε μια ομαδική βιντεοκλήση ακόμα και με άτομα που δεν έχουν λογαριασμό στο Messenger. Φιλοξενήστε έως 50 άτομα χωρίς χρονικούς περιορισμούς. Περιορίστε τις αντανακλάσεις από την οθόνη σας σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, για να μπορείτε να συνομιλείτε όπου και όποτε θέλετε.

FilmForth - Video Editor & Movie Maker

22.

Το Filmforth είναι ένας ολοκληρωμένος, ισχυρός, επεξεργαστής βίντεο Πρόκειται για ένα δωρεάν Windows Movie Maker και Slideshow Maker. Ως δωρεάν επεξεργαστής βίντεο, το filmforth μπορεί να εξάγει κάθε είδους μορφή βίντεο υποστηρίζοντας YouTube, Instagram, IGTV, Snapchat, Twitch. Μπορείτε να τον δοκιμάσετε και να δημιουργήσετε εύκολα τις δικές σας ταινίες ή κάποια άλλη παρουσίαση διαφανειών για το YouTube ή το Instagram. Μπορείτε επίσης εύκολα να δημιουργήσετε ταινίες από φωτογραφίες, βίντεο κλιπ και να προσθέσετε την αγαπημένη σας τη μουσική. Τέλος μπορείτε να συνδυάσετε και να δημιουργήσετε ένα βίντεο με φωτογραφίες, να προσθέσετε μουσική, μεταβάσεις, λεζάντες κειμένου και εικόνα πάνω στην εικόνα.

GFX Memory Speed Benchmark

23.

Δωρεάν εφαρμογή αναφοράς και αξιολόγησης των δυνατοτήτων σε ταχύτητα της μνήμης RAM, σε υπολογιστές που τρέχουν windows. Εμφανίζει την ταχύτητα της μνήμης RAM του συστήματος σε μέση και μέγιστες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής. Πολύ χρήσιμο εργαλείο που θα μας βοηθήσει να δούμε τις δυνατότητες της μνήμης RAM του υπολογιστή μας και να κάνουμε συγκριτική αξιολόγηση μεταξύ διαφορετικών τύπων μνήμης αλλά και την διαφορά ταχύτητας ή όχι στην περίπτωση που θέλουμε να πειράξουμε τον υπολογιστή μας (Overcloking). Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι τα αποτελέσματα θα πρέπει να συγκρίνονται μόνο στον ίδιο υπολογιστή τρέχοντας την ίδια έκδοση του GFX Memory Speed ​​Benchmark.

EZ CD Audio Converter Free

24.

Μετατρέψτε αρχεία ήχου μεταξύ οποιασδήποτε μορφής αρχείου ήχου. Κάψτε CD ήχου CD, δίσκους MP3 και δίσκους δεδομένων. Ο μετατροπέας μουσικής μετατρέπει αρχεία ήχου σε και από mp3, flac, m4a, aac, χωρίς απώλειες, και πολλές άλλες μορφές αρχείων ήχου. Μετατρέψτε ελεύθερα μεταξύ όλων των μορφών ήχου. Μετατρέψτε όλες τις βιβλιοθήκες μουσικής και διατηρήστε τη δομή του φακέλου και τα ονόματα αρχείων ή προσαρμόστε το φάκελο εξόδου και τα ονόματα αρχείων με ετικέτες μεταδεδομένων. Μετατρέψτε ελεύθερα μεταξύ οποιασδήποτε μορφής ήχου. Δεν έχει σημασία αν θέλετε να κάνετε Flac σε MP3, M4A σε MP3, WAV προς Flac, WAV σε MP3 ή οποιαδήποτε άλλη μετατροπή μουσικής, η εφαρμογή υποστηρίζει όλους τους συνδυασμούς μορφών αρχείων ήχου.

Απόκομμα και σχέδιο

25.

Δημιουργήστε ένα στιγμιότυπο, για να αντιγράψετε λέξεις ή εικόνες από ένα μέρος ή από ολόκληρη την οθόνη του υπολογιστή σας. Χρησιμοποιήστε το εργαλείο αποκομμάτων, για να κάνετε αλλαγές ή να κρατήσετε σημειώσεις και κατόπιν αποθηκεύστε και μοιραστείτε το. Σχολιάστε γρήγορα στιγμιότυπα οθόνης, φωτογραφίες και άλλες εικόνες με την πένα, την αφή ή το ποντίκι και αποθηκεύστε, επικολλήστε ή κοινοποιήστε σε άλλες εφαρμογές. 

Για να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο αποκομμάτων όταν έχετε ποντίκι και πληκτρολόγιο, πατήστε το πλήκτρο με το λογότυπο των Windows + Shift + S. Η επιφάνεια εργασίας θα σκοτεινιάσει ελαφρώς ενώ επιλέγετε μια περιοχή για το στιγμιότυπο οθόνης σας. 

H ορθογώνια λειτουργία είναι επιλεγμένη από προεπιλογή. Μπορείτε να αλλάξετε το σχήμα του αποκόμματος, επιλέγοντας μία από τις παρακάτω επιλογές στην γραμμή εργαλείων, ορθογώνια λειτουργία, λειτουργία παραθύρου, λειτουργία πλήρους οθόνης και λειτουργία ελεύθερης μορφής. Το στιγμιότυπο οθόνης αντιγράφεται αυτόματα στο πρόχειρο. 

Τέλος, μια ειδοποίηση εμφανίζεται επίσης όταν ολοκληρώσετε τη λήψη ενός στιγμιότυπου οθόνης. Εν κατακλείδι, πρόκειται για μία εκπληκτικά απλή, χρηστική εφαρμογή που θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στον υπολογιστή σας.

Rufus

26.

Πρόγραμμα με την βοήθεια του οποίου μπορούμε να φτιάξουμε εκκινήσιμους δίσκους USB από εικόνες ISO. Φυσικά, αν έχετε μια εικόνα ISO, τότε θα μπορούσατε να την γράψετε σε ένα CD ή DVD, όμως αυτό δεν θα σας βοηθήσει και πολύ αν ο υπολογιστής που θέλετε να τρέξετε την εικόνα δεν διαθέτει CD-DVD Drive. 

Εκτός αυτού τα USB είναι πολύ πιο εύκολο να μεταφερθούν δύσκολα θα υποστούν ζημιές και φυσικά είναι πολύ πιο γρήγορα. Μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις περιπτώσεις όπου: θέλετε να δημιουργήσετε μέσα εγκατάστασης USB από είδωλα ISO με δυνατότητα εκκίνησης (Windows, Linux, UEFI, κλπ.) θέλετε να δουλέψετε σε ένα σύστημα το οποίο δεν έχει εγκατεστημένο κάποιο λειτουργικό σύστημα θέλετε να κάνετε flash το BIOS ή άλλο υλικολογισμικό από το DOS θέλετε να εκτελέσετε ένα βοηθητικό πρόγραμμα(low-level).Παρά το μικρό μέγεθος της εφαρμογής, το Rufus παρέχει οτιδήποτε χρειάζεστε!

Ένα πλεονέκτημα του Rufus είναι ότι είναι αρκετά γρήγορο. Παραδείγματος χάριν, είναι περίπου δύο φορές πιο γρήγορο από τα UNetbootin, Universal USB Installer ή το Windows 7 USB download tool, στην δημιουργία ενός USB εγκατάστασης των Windows 7 από ένα είδωλο ISO. Επίσης το Rufus είναι οριακά πιο γρήγορο και στις περιπτώσεις δημιουργίας USB με δυνατότατα εκκίνησης για Linux από ένα είδωλο ISO.Ο κατάλογος των μορφών ISO που υποστηρίζονται από το Rufus μπορεί να βρεθεί στο κάτω μέρος της σελίδας.

To Rufus δεν απαιτεί καμία εγκατάσταση, και θα ανιχνεύσει αυτόματα το USB drive σας. Εάν χρειάζεστε περισσότερες επιλογές σας δίνει τη δυνατότητα να ρυθμίσετε πώς η μονάδα USB θα πρέπει να διαμορφωθεί (σύστημα αρχείων, το μέγεθος και ούτω καθεξής), το πρόγραμμα περιλαμβάνει ακόμη και μερικές επιλογές που μπορεί να σας βοηθήσουν ώστε να αναγνωριστούν οι εφαρμογές σας σε παλαιότερους υπολογιστές, (αν και συνήθως αυτές-οι επιλογές- δεν είναι απαραίτητες).

ScreenToGif

27.

Καταγράψτε την επιφάνεια εργασίας σας και αποθηκεύσετε τη απευθείας σε Gif Animation. Μπορείτε να μετακινείτε το παράθυρο για να καταγράφετε ό, τι θέλετε αφαιρώντας τα πλαίσια που δεν θέλετε, να επιλέξτε ένα φάκελο για να αποθηκεύσετε το αρχείο σας ή απλά να αφήστε το πρόγραμμα να το αποθηκεύσει στην επιφάνεια εργασίας και να προσαρμόσετε το μέγεθος στο παράθυρο της εφαρμογής ανάλογα με αυτό που θέλετε να καταγράψετε. Περιλαμβάνει, ενα ισχυρό επεξεργαστή εικόνας με πολλές επιλογές! Μπορείτε να επεξεργαστείτε την εγγραφή σας ή ακόμα και να επεξεργαστείτε gifs από άλλες πηγές. Μπορείτε να εξάγετε το GIF, βίντεο ή να αποθηκεύσετε ως έργο να επεξεργαστείτε αργότερα.

Shutdown Timer Classic

28.

Δωρεάν εφαρμογή για τα Windows που σας επιτρέπει να ρυθμίσετε ένα χρονοδιακόπτη που θα τερματίσει, θα επανεκκινήσει, θα αδρανοποιήσει, θα θέση σε κατάσταση ΄΄ύπνωσης΄΄ ή θα κλειδώσει ον υπολογιστή σας. 

Ο χρονομετρητής λειτουργίας τερματισμού (στην πραγματικότητα τα Windows θα κάνουν αυτό), απλώς δίνει την εντολή για να κλείσουν τυχόν εφαρμογές ώστε να εξασφαλίσει ότι ο τερματισμός δεν διακόπτεται. Επομένως, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε απώλεια δεδομένων εάν οποιαδήποτε εφαρμογή βρίσκεται σε διαδικασία επεξεργασίας δεδομένων ή αποθήκευσης όταν αρχίζει η διακοπή λειτουργίας. Από προεπιλογή, το παράθυρο αντίστροφης μέτρησης θα είναι πάντα πάνω από κάθε άλλο παράθυρο, ώστε να μην ξεχνάτε ότι έχετε έναν ενεργό χρονοδιακόπτη τερματισμού λειτουργίας. Η αντίστροφη μέτρηση μπορεί επίσης να κρυφτεί επιλέγοντας το πλαίσιο ελέγχου. 

Wavepad Audio Editor

29.

To Wavepad Audio Editor είναι ένα εξαιρετικό λογισμικό επεξεργασίας ήχου, ένας πλήρης επαγγελματικός audio editor για Windows και Mac. Σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε και να επεξεργάζεστε μουσική, φωνητικά και άλλα ηχητικά αρχεία. Κατά την επεξεργασία αρχείων ήχου μπορείτε να κόβετε, να αντιγράφετε και να επικολλάτε τμήματα των ηχογραφήσεων και, εφόσον απαιτείται, να προσθέσετε εφέ όπως echo, για ενίσχυση ή μείωση του θορύβου. 

Το WavePad εργάζεται ως μοντέρ wav ή mp3 editor αλλά υποστηρίζει, επίσης, μια σειρά από άλλες μορφές αρχείων συμπεριλαμβανομένων VOX, GSM, Real Audio, AU, AIF, FLAC, OGG και άλλα. Τα εργαλεία επεξεργασίας ήχου περιλαμβάνουν αποκοπή, αντιγραφή, επικόλληση, διαγραφή, εισαγωγή, σίγαση, αυτόματη περικοπή, συμπίεση, μετατόπιση τόνου και άλλα. Τα ηχητικά εφέ περιλαμβάνουν ενίσχυση, ρύθμιση ήχου, ισοσταθμιστή, αντήχηση, ηχώ, αντιστροφή και άλλα. Υποστηρίζει σχεδόν όλες τις μορφές αρχείων ήχου και μουσικής, όπως MP3, WAV, VOX, GSM, WMA, AU, AIF, FLAC, πραγματικό ήχο, OGG, AAC, M4A, MID, AMR κ,λ,π. 

Σε γενικές γραμμές, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να περικόψετε ήχο από μεγαλύτερα αρχεία ήχου, να μειώστε τα φωνητικά από ένα μουσικό κομμάτι, να συνδέστε τον ήχο για ραδιοφωνικές εκπομπές ή podcast, να αποθηκεύστε αρχεία για το iPod, το PSP ή άλλες φορητές συσκευές σας, να δημιουργήστε ήχους κλήσης από αρχεία μουσικής ή ηχογραφήσεις να διορθώσετε αρχεία ήχου αφαιρώντας θόρυβο, συριγμό ή βουητό και να ρυθμίσετε το επίπεδο των αρχείων ήχου. Το πρόγραμμα είναι διαθέσιμο μόνο για μη εμπορική χρήση, δεν λήγει και στη δωρεάν του έκδοση περιλαμβάνει πολλές από τις δυνατότητες της κύριας επαγγελματικής έκδοσης.

Simple IPTV Player

30.

Το Simple IPTV Player είναι ένας δωρεάν client IPTV για υπολογιστές που τρέχουν windows 10 και 11 μέσω του οποίου μπορείτε να δείτε τηλεοπτικά κανάλια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στον υπολογιστή σας. Είναι πολύ απλός στην χρήση και ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του είναι ότι δεν καταναλώνει πολλούς πόρους, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την απρόσκοπτη παρακολούθηση καναλιών ακόμη και αν κάνετε και άλλες εργασίες ταυτόχρονα στον υπολογιστή σας. Ο τρόπος λειτουργίας του πολύ απλός, φορτώστε λίστες αναπαραγωγής m3u, m3u8 και δείτε τα κανάλια που επιθυμείτε. Για να δείτε τηλεοπτικά κανάλια από Ελλάδα και την Κύπρο και όλο τον κόσμο χρησιμοποιείστε τις δωρεάν λίστες M3U που βρήκαμε στο https://github.com/iptv-org/iptv

Delight Media Player

31.

Πρωτοποριακό πρόγραμμα αναπαραγωγής που περιλαμβάνει μοναδικές και συναρπαστικές λειτουργίες, όπως το Picture in Picture (PIP), το Cast στο Chromecast και το DLNA, το κατέβασμα σε τοπικό αποθηκευτικό χώρο, kai αναπαραγωγή απευθείας από διακομιστές πολυμέσων OneDrive UPNP (Όπως το Vimeo, SoundCloud, και άλλα. Με το Delight Media Player θα απολαύσετε το αγαπημένο σας περιεχόμενο πολυμέσων στον υπολογιστή σας, στο Tablet, στο κινητό και στις μεγάλες οθόνες σας.

Με το Pip έχετε απεριόριστες δυνατότητες και μπορείτε να παρακολουθήσετε δύο ζωντανές ροές ταυτόχρονα ή μπορείτε να παρακολουθήσετε μια ταινία ενώ βάζετε μια άλλη στην τηλεόραση του παιδιού σας. Mπορείτε επίσης να κάνετε μετάδοση σε οποιαδήποτε συσκευή DLNA ή Chromecast. Δεν έχει σημασία αν η συσκευή σας υποστηρίζει το περιεχόμενο ή όχι. Δεν έχει σημασία αν θέλετε να μεταδώσετε περιεχόμενο ροής στο διαδίκτυο ή αποθηκευμένο σε τοπικό επίπεδο. 

Το Delight Media Player θα μεταφέρει οποιοδήποτε μέσο σε οποιαδήποτε συσκευή ακόμα κι αν η συσκευή δεν το υποστηρίζει (για παράδειγμα, το Chromecast δεν υποστηρίζει αρχεία FLV, με το Delight Media Player μπορείτε τώρα να μεταδώσετε αρχεία FLV και άλλα αρχεία σε συσκευές Chromecast). Εκτός από τη φόρτωση τοπικών υποτίτλων, μπορεί αυτόματα να ψάξει και να κατεβάσει τους υπότιτλους για εσάς. Μπορείτε επίσης να διαμορφώσετε την εμφάνιση των υποτίτλων. Επιπλέον, η λειτουργία διόρθωσης χρόνου θα σας επιτρέψει να προσαρμόσετε τους χρόνους υποτίτλων.

SafeInCloud

32.

To SafeInCloud είναι ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που σάς επιτρέπει να κρατήσετε ονόματα χρήστη, κωδικούς πρόσβασης και άλλες ιδιωτικές πληροφορίες ασφαλή, σε μια κρυπτογραφημένη βάση δεδομένων. Μπορείτε να συγχρονίσετε τα δεδομένα σας με ένα άλλο τηλέφωνο, tablet, Mac ή PC μέσω του δικού σας λογαριασμού στο σύννεφο. Τα δεδομένα σας είναι πάντα κρυπτογραφημένα σε μια συσκευή και στο σύννεφο με τον ισχυρό αλγόριθμο 256-bit Advanced Encryption Standard (AES).

Αυτός ο αλγόριθμος, χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την προστασία των άκρως απόρρητων πληροφοριών. Ο αλγόριθμος AES έχει επίσης υιοθετηθεί ευρέως σε όλο τον κόσμο και έγινε το de facto πρότυπο κρυπτογράφησης. Η βάση δεδομένων σας συγχρονίζεται αυτόματα με το δικό σας λογαριασμό στο σύννεφο (Google Drive, Dropbox, OneDrive, Yandex Disk, NAS, ownCloud, WebDAV). 

Έτσι μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε ολόκληρη τη βάση δεδομένων σας από το σύννεφο σε ένα νέο κινητό ή υπολογιστή (σε περίπτωση απώλειας ή αναβάθμισης). Το κινητό σας, το tablet και ο υπολογιστής, συγχρονίζονται αυτόματα μεταξύ τους μέσω του σύννεφου. Το SafeInCloud αναλύει την ισχύ του κωδικού πρόσβασης σας και εμφανίζει μια ένδειξη ισχύος δίπλα σε κάθε κωδικό πρόσβασης. Η ένδειξη ισχύος εμφανίζει τον εκτιμώμενο χρόνο σπασίματος ενός κωδικού πρόσβασης. Όλες οι κάρτες με αδύναμους κωδικούς πρόσβασης επισημαίνονται με ένα κόκκινο σήμα. 

Η γεννήτρια κωδικού πρόσβασης σας βοηθά να παράγετε τυχαίους και ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης. Υπάρχει επίσης η επιλογή να παράγετε εύκολα μνημονευσιμους αλλά συνάμα ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης. Η εφαρμογή για υπολογιστές μπορεί να ενσωματωθεί σε ένα πρόγραμμα περιήγησης. Αυτό σας επιτρέπει να επικολλήσετε τους κωδικούς πρόσβασης απευθείας στις ιστοσελίδες. Δεν χρειάζεται να αντιγράψετε και να επικολλήσετε χειροκίνητα τους κωδικούς πρόσβασης από το SafeInCloud στο πρόγραμμα περιήγησης.

 Η εφαρμογή για υπολογιστές μπορεί να εισάγει αυτόματα τα δεδομένα σας από έναν άλλο διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Δεν χρειάζεται να επανεισάγετε χειροκίνητα όλους σας τους κωδικούς πρόσβασης. Όλες οι λειτουργίες Pro για τα windows είναι δωρεάν, αλλά μερικές premium λειτουργίες (π.χ. ενσωμάτωση του Windows Hello) κοστίζουν 2,99 $. Όλες οι λειτουργίες Pro για Mac είναι δωρεάν.

FreeAlarmClock

33.

Δωρεάν, πλήρως εξοπλισμένο και φιλικό προς το χρήστη ξυπνητήρι σάς επιτρέπει να ορίσετε όσους συναγερμούς θέλετε. Μπορείτε να ορίσετε εφάπαξ ξυπνητήρια ή επαναλαμβανόμενα ξυπνητήρια - ενεργοποιούνται μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή και σας δίνουν την ευκαιρία να κοιμηθείτε τα Σαββατοκύριακα. 

Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικούς συναγερμούς για να υποδείξετε τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε με τον ήχο του συναγερμού. Αφού ορίσετε την ώρα και τον ήχο για κάθε ξυπνητήρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πεδίο κειμένου για να γράψετε μια σημείωση στον εαυτό σας ως υπενθύμιση σχετικά με το σκοπό του συναγερμού. 

Αναπαράγει αρχεία μουσικής MP3, έτσι μπορείτε να επιλέξετε τον ήχο με τον οποίο θέλετε να ξυπνήσετε. Η εφαρμογή έρχεται με πολλούς ήχους και προσφέρει πλήρη πρόσβαση στη μουσική βιβλιοθήκη σας. 

Τέλος, μπορεί να ενεργοποιήσει τον υπολογιστή σας από την κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Ο υπολογιστής θα ΄΄ξυπνήσει΄΄ και θα ακουστεί ένας ήχος αφύπνισης. Ωστόσο, αυτή η λειτουργία ενδέχεται να μην λειτουργεί σε ορισμένους υπολογιστές. Είναι επίσης απαραίτητο να απενεργοποιηθεί η προτροπή κωδικού πρόσβασης για τη σύνδεση στο σύστημα.

Pure Battery Analytics

34.

Παρακολουθήστε την μπαταρία σας για να δείτε την κατάσταση της και να ενημερωθείτε για τους χρόνους εκ φόρτισης στην κύρια οθόνη σας. Πρόκειται για μία από τις καλύτερες εφαρμογές μπαταρίας που διατίθενται στο Windows Store για τα Windows 10 και 11. Αυτή η εφαρμογή έχει σχεδιαστεί ειδικά για φορητούς υπολογιστές και tablets ώστε να βοηθήσει τους χρήστες στην πλήρη βελτιστοποίηση των συσκευών τους.

My Family Tree

35.

Το My Family Tree είναι μια γενεαλογική εφαρμογή για τα Windows. Έχει σχεδιαστεί προσεκτικά για να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε γρήγορα το οικογενειακό σας δέντρο χρησιμοποιώντας ένα απλό και διαισθητικό περιβάλλον εργασίας. Για όσους αρχίζουν να διερευνούν την οικογενειακή τους ιστορία, παρέχει έναν εύκολο τρόπο να απεικονίσουν και να μοιραστούν το οικογενειακό σας δέντρο με φωτογραφίες, ιστορίες και βασικά στοιχεία για κάθε άτομο. Πιο έμπειροι γενεαλόγοι θα βρουν πλήρη υποστήριξη για παραπομπές και στοιχεία και επιλογές για τη μεταφορά δεδομένων χρησιμοποιώντας τη μορφή αρχείου GEDCOM. Υποστηρίζει πλήρως την ελληνική γλώσσα. Για να την ενεργοποιήσετε, μαζί την εφαρμογή, κατεβάστε και τοlanguage pack και τρέξετε το αφού την εγκαταστήσετε πρώτα.

Translatium

36.

Aπολύτως δωρεάν εφαρμογή με πολλές δυνατότητες. Μπορεί να μεταφράσει από και προς 100+ γλώσσες και σας δίνει τη δυνατότητα να διατηρήστε το ιστορικό μεταφράσεων, να ακούσετε τη μετάφραση και να προσθέσετε τις αγαπημένες σας φράσεις. Μεταφράστε ότι και όποτε θέλετε, ακόμα και χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο. Μπορείτε ακόμη να μεταφράσετε κείμενο σε εικόνες άμεσα με το ενσωματωμένο εργαλείο OCR. Επιλέξτε κείμενο με το ποντίκι σας και μεταφράστε το με ένα μόνο κλικ εγκαθιστώντας τις επεκτάσεις PopClip. Διατίθεται απολύτως δωρεάν και χωρίς διαφημίσεις.

Ditto

37.

Το Ditto είναι μια δωρεάν εφαρμογή για την διαχείριση του clipboard στα Windows. Αποθηκεύει κάθε στοιχείο που τοποθετείται στο πρόχειρο, επιτρέποντάς σας να αποκτήσετε πρόσβαση σε οποιοδήποτε από αυτά τα στοιχεία αργότερα. Το Ditto σάς επιτρέπει να αποθηκεύετε κάθε τύπο πληροφοριών που μπορεί να τοποθετηθεί στο πρόχειρο, κείμενο, εικόνες, html, προσαρμοσμένες μορφές, αναζήτηση και επικόλληση προηγούμενων εγγραφών αντιγραφής. Τα δεδομένα κρυπτογραφούνται όταν αποστέλλονται μέσω του δικτύου. Για να δουλέψετε με την εφαρμογή επιλέξτε καταχώρηση με διπλό κλικ, πληκτρολογήστε ή σύρετε αποθέστε και επικολλήστε σε οποιοδήποτε παράθυρο. Για την πλήρη κατανόηση λειτουργίας της εφαρμογής διαβάστε το αρχείο βοηθείας.

Convert Text to Speech

38.

Με το Convert Text to Speech μπορείτε να πληκτρολογήσετε ή να επικολλήσετε οποιοδήποτε κείμενο και να το αποθηκεύστε ως αρχείο mp3. Πρόκειται μία δωρεάν εφαρμογή για τα windows 10 και 11. που μέσα από ένα απλό και κατανοητό μενού μπορείτε μετατρέψετε το κείμενο σας και να το σώσετε ως mp3. Η χρήση της εφαρμογής είναι πολύ απλή, πληκτρολογήστε ή επικολλήστε το κείμενό σας, επιλέξτε τη γλώσσα του κειμένου, πατήστε preview για να το ακούσετε και save as mp3 για να το σώσετε. Κάνοντας κλικ στην επιλογή open locαtion θα βρείτε το αποθηκευμένο σας αρχείο.

Aquile Reader

39.

Ο Aquile Reader είναι μια σύγχρονη εφαρμογή eBook Reader για Windows με ισχυρά χαρακτηριστικά πολύ φιλικό προς το χρήστη, προσαρμόσιμο και διαισθητικό περιβάλλον εργασίας χρήστη. Μπορείτε να διαβάσετε τα δικά σας τοπικά αρχεία eBook (χωρίς DRM) ή να περιηγηθείτε και να διαβάσετε περισσότερα από 50.000 δωρεάν eBook από διάφορους διαδικτυακούς καταλόγους eBook, όλα μέσα στην εφαρμογή.

speek

40.

Είναι ο πρώτος ανώνυμος crypto messenger που είναι αποκεντρωμένος και χωρίς μεταδεδομένα από σχεδιασμό. Δεν κάνει συμβιβασμούς στην ευκολία χρήσης και είναι τόσο εύκολο στη χρήση όσο και τα δημοφιλή προγράμματα επικοινωνίας. 

Σε σύγκριση με δημοφιλείς παρόμοιες εφαρμογές, όπως το Telegram, το Threema και το Signal, το Speek είναι μακράν ο πιο ασφαλής και ανώνυμος τρόπος συνομιλίας αφού δεν χρησιμοποιεί διακομιστή, δεν αποθηκεύει δεδομένα, και χρήστες αναγνωρίζονται μόνο με δημόσια κλειδιά χωρίς να απαιτεί κάποιο άλλο αναγνωριστικό στοιχείο ή αριθμό τηλεφώνου, παράλληλα δε όλα τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα στη συσκευή σας και δρομολογούνται μέσω του δικτύου Tor. Είναι ο πρώτος ανώνυμος crypto messenger που είναι αποκεντρωμένος και χωρίς μεταδεδομένα από σχεδιασμό.

Δεν κάνει συμβιβασμούς στην ευκολία χρήσης και είναι τόσο εύκολο στη χρήση όσο και τα δημοφιλή προγράμματα επικοινωνίας. Σε σύγκριση με δημοφιλείς παρόμοιες εφαρμογές, όπως το Telegram, το Threema και το Signal, το Speek είναι μακράν ο πιο ασφαλής και ανώνυμος τρόπος συνομιλίας αφού δεν χρησιμοποιεί διακομιστή, δεν αποθηκεύει δεδομένα, και χρήστες αναγνωρίζονται μόνο με δημόσια κλειδιά χωρίς να απαιτεί κάποιο άλλο αναγνωριστικό στοιχείο ή αριθμό τηλεφώνου, παράλληλα δε όλα τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα στη συσκευή σας και δρομολογούνται μέσω του δικτύου Tor.

Είναι ο πρώτος ανώνυμος crypto messenger που είναι αποκεντρωμένος και χωρίς μεταδεδομένα από σχεδιασμό. Δεν κάνει συμβιβασμούς στην ευκολία χρήσης και είναι τόσο εύκολο στη χρήση όσο και τα δημοφιλή προγράμματα επικοινωνίας. 

Σε σύγκριση με δημοφιλείς παρόμοιες εφαρμογές, όπως το Telegram, το Threema και το Signal, το Speek είναι μακράν ο πιο ασφαλής και ανώνυμος τρόπος συνομιλίας αφού δεν χρησιμοποιεί διακομιστή, δεν αποθηκεύει δεδομένα, και χρήστες αναγνωρίζονται μόνο με δημόσια κλειδιά χωρίς να απαιτεί κάποιο άλλο αναγνωριστικό στοιχείο ή αριθμό τηλεφώνου, παράλληλα δε όλα τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα στη συσκευή σας και δρομολογούνται μέσω του δικτύου Tor. Τέλος, για να ολοκληρωθεί η αμφίδρομη επικοινωνία, θα πρέπει και εσείς να κάνετε το ίδιο με κάθε ένα ξεχωριστά.

Visum Photo Viewer

41.

Πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών και βίντεο με κύριο χαρακτηριστικό του την ταχύτητα προβολής. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Windows 11 μέσω του Microsoft Store αλλά θα δουλέψει και στα Windows 10. Υποστηρίζει ένα πολύ μεγάλο αριθμό φορμά εικόνας όπως, BMP,JPEG,GIF,PNG,TIFF,WEBP και άλλα. Μπορείτε να περιστρέψετε τις φωτογραφίες σας, να τις περικόψετε, να τις επεξεργαστείτε (θόλωση, ισορροπία λευκού, εφέ σέπια), να προσαρμόσετε το μέγεθος τις εικόνας σας, να καθορίσετε τις εικόνες σας ώς οθόνη κλειδώματος ή ως ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας των windows και να τις μεγεθύνετε και φυσικά να τις σώσετε στον υπολογιστή σας. Θεωρώ πώς είναι μία από τις εφαρμογές που θα πρέπει οπωσδήποτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.

InPixio Photo Editor Free

42.

Το InPixio Photo Editor είναι μία καταπληκτική δωρεάν εφαρμογή γραφικών που έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι απλή στη χρήση και σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε φίλτρα και διάφορα εφέ έτσι ώστε να μετατρέψετε τις φωτογραφίες σας σε πραγματικά έργα τέχνης, να περικόψετε και να αλλάξετε την εστίαση και το μέγεθος στις φωτογραφίες σας χωρίς να είναι απαραίτητο να είστε επαγγελματίας να αλλάξετε το χρώμα και την φωτεινότητα να προσθέσετε κορνίζες, φανταστικά φίλτρα, να βελτιώσετε τις φωτογραφίες σας προσθέτοντας πλαίσια και σχέδια και τέλος να τα σώσετε στον υπολογιστή σας ή να τις μοιραστείτε με τους φίλους στα κοινωνικά δίκτυα. Ωστόσο, στην επαγγελματική του εκδοχή διαθέτει πολλές επιπλέον δυνατότητες, φίλτρα και εφέ και άλλες ευκολίες.

Viber

43.

Το Viber είναι ίσως η καλύτερη δωρεάν εφαρμογή Messenger που υπάρχει έως τώρα. Χρησιμοποιεί τη σύνδεση Internet του κινητού σας (είτε Wi-Fi είτε δεδομένα κινητής) για να στέλνετε μηνύματα κειμένου, να κοινοποιείτε φωτογραφίες και βίντεο, να προσθέτετε αυτοκόλλητα ή να κάνετε κλήσεις και βιντεοκλήσεις - όλα ΔΩΡΕΑΝ!

Στείλτε μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, στοιχεία επικοινωνίας και εγγραφές ήχου και πραγματοποιήσετε δωρεάν κλήσεις και βιντεοκλήσεις με ποιότητα ήχου. Εκφραστείτε με διασκεδαστικά αυτοκόλλητα και δώστε ζωή στα μηνύματά σας στέλνοντας πολύχρωμα αυτοκόλλητα, κινούμενα σχέδια και emoticon.

 Πραγματοποιήστε ομαδικές συνομιλίες με έως και 200 συμμετέχοντες και κάντε like στα μηνύματα. Διαγράψτε ένα μήνυμα ακόμη και μετά την αποστολή του. Χρησιμοποιείτε το Viber ταυτόχρονα στο tablet και στο κινητό σας. Ας δούμε τώρα πώς θα το χρησιμοποιήσουμε. Κατ΄αρχήν θα πρέπει πρώτα να κατεβάσουμε την εφαρμογή στο κινητό μας και να το ενεργοποιήσουμε γράφοντας στο σχετικό πεδίο τον αριθμό του τηλεφώνου μας. Θα λάβουμε ένα SMS με τον κωδικό που θα πρέπει να βάλουμε στο αντίστοιχο πεδίο ώστε να ενεργοποιηθεί.

Για τον υπολογιστή ακολουθούμε ακριβώς το ίδιο. Αφού εγκαταστήσουμε το πρόγραμμα τρέχουμε το εικονίδιο vιber από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μας και στο αντίστοιχο πεδίο γράφουμε τον αριθμό του κινητού μας τηλεφώνου.

Σε πολύ λίγο θα πάρουμε ένα SMS στο κινητό μας και αυτό τον κωδικό θα το βάλουμε στο αντίστοιχο πεδίο στην εφαρμογή στον υπολογιστή μας όπως ακριβώς κάναμε και για το κινητό μας. Με απλά λόγια για να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε το Viper από τον υπολογιστή μας θα πρέπει πρώτα να τρέξουμε και να ενεργοποιήσουμε την εφαρμογή μας από το κινητό μας.

WhatsApp

44.

Στείλτε μηνύματα στους φίλους και στην οικογένειά σας, συνομιλήστε μέσω φωνής και βίντεο και ανταλλάξτε αρχεία. Το WhatsApp χρησιμοποιεί τη σύνδεση internet του τηλεφώνου σας για να στέλνει μηνύματα, ώστε να αποφεύγετε τις χρεώσεις SMS. Κρατήστε επαφή με τις ομάδες ατόμων που σας νοιάζουν περισσότερο, όπως η οικογένεια ή οι φίλοι σας . Με τις ομαδικές συνομιλίες, μπορείτε να μοιράζεστε μηνύματα, φωτογραφίες και βίντεο με έως και 256 άτομα ταυτόχρονα. Μπορείτε επίσης, να δώσετε ένα όνομα στην ομάδα σας, να κάνετε σίγαση ή να προσαρμόσετε τις ειδοποιήσεις και πολλά άλλα.

Με τις εκδόσεις WhatsApp Web και Desktop, μπορείτε να συγχρονίζετε απρόσκοπτα όλες τις συνομιλίες στον υπολογιστή σας, για να συνομιλείτε σε όποια συσκευή σάς εξυπηρετεί περισσότερο. Κατεβάστε την εφαρμογή για υπολογιστές ή επισκεφθείτε τη διεύθυνση web.whatsapp.com για να ξεκινήσετε. Με τις φωνητικές κλήσεις, μπορείτε να μιλάτε με τους φίλους και την οικογένειά σας δωρεάν, ακόμα και αν βρίσκονται σε άλλη χώρα. Ενώ με τις δωρεάν βιντεοκλήσεις, μπορείτε να κάνετε συνομιλίες πρόσωπο με πρόσωπο όταν η φωνή και το κείμενο απλά δεν σας αρκούν.

Οι φωνητικές κλήσεις και οι βιντεοκλήσεις WhatsApp χρησιμοποιούν τη σύνδεση διαδικτύου του τηλεφώνου σας και όχι το πρόγραμμα ομιλίας σας, οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για ακριβές χρεώσεις κλήσεων. Η πλήρης κρυπτογράφηση του WhatsApp χρησιμοποιείται όταν στέλνετε μήνυμα σε ένα άλλο άτομο χρησιμοποιώντας το WhatsApp Messenger και εξασφαλίζει ότι μόνο εσείς και το άτομο με το οποίο επικοινωνείτε μπορείτε να διαβάζετε ή να ακούτε όσα συζητάτε. Κανένας άλλος, ούτε το ίδιο το WhatsApp. 

Αυτό ισχύει γιατί με την πλήρη κρυπτογράφηση τα μηνύματά σας προστατεύονται με ένα ηλεκτρονικό σύστημα κλειδώματος, ενώ μόνο ο παραλήπτης κι εσείς έχετε το απαραίτητο ειδικό κλειδί για να τα ξεκλειδώσετε και να τα διαβάσετε. Όλα αυτά γίνονται αυτόματα, επομένως, δεν χρειάζεται να ενεργοποιήσετε κάποια ρύθμιση για να προστατεύετε τα μηνύματά σας.

Μπορείτε ακόμη, να στείλετε φωτογραφίες και βίντεο άμεσα. Με το WhatsApp, η αποστολή φωτογραφιών και βίντεο γίνεται γρήγορα ακόμα και αν η σύνδεσή σας είναι αργή. Τέλος, μπορείτε να στείλετε PDF, έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις και πολλά άλλα έως και 100 MB.


Tweeten

45.

Το Tweeten βασίζεται στο TweetDeck που σημαίνει ότι προσφέρει μια ισχυρή διεπαφή βασισμένη σε στήλες που σας βοηθά να παρακολουθείτε όλα όσα συμβαίνουν στο Twitter χωρίς να χρειάζεται να πατήσετε το κουμπί ανανέωσης. Το Tweeten βελτιώνει τη σχεδίαση TweetDeck για να προσφέρει μια πολύ πιο καθαρή και διαισθητική εμπειρία καθιστώντας μία ισχυρή εφαρμογή Twitter για Windows 10 και 11. 

Περιλαμβάνει ένα καθαρό, καλαίσθητο μενού που σας βοηθά να παρακολουθείτε όλα όσα συμβαίνουν στο Twitter. Οι πολλαπλές στήλες του σάς βοηθούν να παρακολουθείτε ταυτόχρονα πολλαπλά χρονοδιαγράμματα από διαφορετικούς λογαριασμούς.

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις λίστες, τη δραστηριότητα, τις ειδοποιήσεις, τα άμεσα μηνύματα και πολλά άλλα. Περιλαμβάνει επίσης μια δυνατότητα αναζήτησης που σας επιτρέπει να παρακολουθείτε ένα συγκεκριμένο θέμα. Επίσης, σάς δίνει τη δυνατότητα να προγραμματίζετε τα tweets σας, ώστε να δημοσιεύονται την ιδανική στιγμή στους ακόλουθούς σας.

Αναζητήστε GIF, hashtags, έκτακτες ειδήσεις ή οτιδήποτε άλλο στο Tweeten σε πραγματικό χρόνο με προηγμένα φίλτρα από το TweetDeck.Μπορείτε να παρακολουθείτε όλα τα tweets που αρέσουν στα άτομα που ακολουθείτε ή κάθε φορά που κάποιος αρχίζει να ακολουθεί έναν νέο λογαριασμό στο TweetDeck. Οι ειδοποιήσεις του Tweeten σάς επιτρέπουν να λαμβάνετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο χωρίς να αποσπάτε την προσοχή σας.

Σάς επιτρέπει να κάνετε λήψη οποιουδήποτε βίντεο από τα χρονολόγιά σας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ανοίξετε μια υπηρεσία τρίτου μέρους για να το κατεβάσετε. Το Tweeten έχει σχεδιαστεί για τους λάτρεις των GIF. Η ενσωματωμένη λειτουργία αναζήτησης GIF σάς επιτρέπει να αναζητάτε GIF μέσω του Giphy και να τα προσθέτετε αυτόματα στα tweet και στις απαντήσεις σας. Μπορείτε να κατεβάσετε κυριολεκτικά οποιοδήποτε GIF βλέπετε στα tweets με ένα μόνο κλικ.

Media Player

46.

Το Media Player έχει σχεδιαστεί για να κάνει πιο ευχάριστη την ακρόαση και την παρακολούθηση του περιεχομένου πολυμέσων σας. Στην ΄΄καρδιά΄΄ του βρίσκεται μια βιβλιοθήκη μουσικής με πλήρεις δυνατότητες που σας επιτρέπει να περιηγείστε και να αναπαράγετε γρήγορα μουσική, καθώς και να δημιουργείτε και να διαχειρίζεστε λίστες αναπαραγωγής. Όλο το περιεχόμενό σας στους φακέλους μουσικής και βίντεο θα εμφανίζεται αυτόματα στη βιβλιοθήκη σας. Το Media Player περιλαμβάνει πλήρη υποστήριξη για περιήγηση, διαχείριση και παρακολούθηση της τοπικής σας συλλογής βίντεο.

Net Speed Meter

47.

Τα Windows δεν διαθέτουν κάποιο ενσωματωμένο εργαλείο για την παρακολούθηση της ταχύτητας Upload - Download της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πολλοί προγραμματιστές δημιούργησαν διάφορα βοηθητικά προγράμματα λογισμικού για να παρακολουθείτε σημαντικές παραμέτρους που σχετίζονται με τη σύνδεσή σας στο διαδίκτυο. Το Net Speed Meter είναι ένα από αυτά. ένας μετρητής σε πραγματικό χρόνο που αποκαλύπτει την ταχύτητα λήψης και μεταφόρτωσης της σύνδεσής σας.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι ένα από εκείνα τα μικροσκοπικά προγράμματα λογισμικού που μπορούν να αποδειχθούν αρκετά χρήσιμα. Μόλις το τρέξετε, εμφανίζεται ένας μικρός μετρητής στην επιφάνεια εργασίας σας. Κάντε κάνετε δεξί κλικ και διπλό κλικ στο μετρητή για να δείτε το μενού της εφαρμογής . Μπορείτε εύκολα να αλλάξτε την εμφάνιση του μετρητή και άλλες ρυθμίσεις της εφαρμογής για να προσαρμόσετε τη συμπεριφορά της. 

Για παράδειγμα, μπορείτε να αλλάξετε τη μονάδα ταχύτητας από bit ανά δευτερόλεπτο σε bytes ανά δευτερόλεπτο. Επιπλέον, η εμφάνιση του μετρητή, που είναι μαύρη από προεπιλογή, μπορεί να αλλάξει. Η γραμματοσειρά και το μέγεθος του κειμένου μπορούν επίσης να αλλάξουν. Το Net Speed ​​Meter μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να ξεκινά με Windows, έτσι ώστε να μην το ξεκινάτε χειροκίνητα κάθε φορά που ανοίγετε τον υπολογιστή σας. Ο μετρητής έχει ρυθμιστεί να παραμένει πάνω από όλα τα άλλα παράθυρα.

QuickLook

48.

Το QuickLook επιτρέπει μια πολύ γρήγορη προεπισκόπηση των περιεχομένων αρχείου πατώντας το πλήκτρo space. Πρόκειται για μια εφαρμογή που σας δίνει τη δυνατότητα γρήγορης εμφάνισης στον υπολογιστή σας . Σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπηση του περιεχομένου πολλών διαφορετικών τύπων αρχείων και σας παρέχει μια συνολική καλύτερη εμπειρία για την προεπισκόπηση περιεχομένου Όταν θέλετε να δείτε το περιεχόμενο ενός συγκεκριμένου αρχείου χωρίς να χρησιμοποιήσετε το προεπιλεγμένο του πρόγραμμα για να το ανοίξετε, επιλέγετε το αρχείο με τον κέρσορα και μετά πατάτε το πλήκτρο Space στο πληκτρολόγιό σας. Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση αρχείων που περιέχουν κείμενο, αρχεία, βίντεο και εικόνες, θα μπορείτε να αναπαράγετε βίντεο, να διαβάζετε περιεχόμενο κειμένου, να βλέπετε εικόνες και να κάνετε μεγέθυνση και σμίκρυνση.

Microsoft PowerToys

49.

Το Microsoft PowerToys είναι ένα σύνολο εργαλείων που προσθέτουν κάποια επιπλέον χρήσιμα χαρακτηριστικά στα Windows. Εμπνευσμένο από το PowerToys της εποχής των Windows 95, αυτή εφαρμογή, παρέχει ορισμένες βελτιώσεις με βασικότερες κατά την γνώμη μου το PowerRename, μια επέκταση Shell Windows για προηγμένη μαζική μετονομασία αρχείων και το image resize μέσω του οποίου μπορούμε να αλλάξουμε με τον απλούστερο τρόπο τις διαστάσεις σε οποιαδήποτε εικόνα. Για να διαβάσετε περισσότερες λεπτομέρειες το πώς ακριβώς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάθε μία από αυτές τις βελτιώσεις, κάντε κλικ στην επιλογή Overview,  σε κάθε ένα από αυτά τα στοιχεία.

Τι μπορείτε να κάνετε με Microsoft PowerToys

style="text-align: center;">
Ας δούμε τώρα που μπορεί να μας χρησιμεύσει η εφαρμογή.....

Το Always on Top σάς δίνει τη δυνατότητα να καρφιτσώσετε τα παράθυρα πάνω από άλλα παράθυρα με μια γρήγορη συντόμευση πλήκτρων. ( Win+Ctrl+T).

Το Color Picker περιέχει ένα πρόγραμμα επεξεργασίας που εμφανίζει ένα ιστορικό χρωμάτων που έχετε επιλέξει προηγουμένως, σας επιτρέπει να ρυθμίσετε με ακρίβεια το επιλεγμένο χρώμα και να αντιγράψετε διαφορετικές αναπαραστάσεις συμβολοσειρών.

Το PowerToys Awake έχει σχεδιαστεί για να κρατά έναν υπολογιστή ξύπνιο χωρίς να χρειάζεται να διαχειρίζεστε τις ρυθμίσεις τροφοδοσίας και αδρανοποίησης. Αυτή η συμπεριφορά μπορεί να είναι χρήσιμη κατά την εκτέλεση χρονοβόρων εργασιών, διασφαλίζοντας ότι ο υπολογιστής δεν τίθεται σε κατάσταση αναστολής λειτουργίας ή απενεργοποιεί τις οθόνες του.

Το FancyZones είναι ένας διαχειριστής παραθύρων που διευκολύνει τη δημιουργία σύνθετων διατάξεων παραθύρων και τη γρήγορη τοποθέτηση των παραθύρων σε αυτές τις διατάξεις.

Το Image Resizer είναι μια επέκταση του Windows Shell για γρήγορη αλλαγή μεγέθους εικόνων. Με ένα απλό δεξί κλικ από την Εξερεύνηση αρχείων, αλλάξτε το μέγεθος μιας ή πολλών εικόνων αμέσως

Το Keyboard Manager σάς επιτρέπει να προσαρμόσετε το πληκτρολόγιο ώστε να είναι πιο παραγωγικό αντιστοιχίζοντας ξανά τα πλήκτρα και δημιουργώντας τις δικές σας συντομεύσεις πληκτρολογίου. Τα βοηθητικά προγράμματα ποντικιού προσθέτουν λειτουργικότητα για να βελτιώσουν το ποντίκι και τον κέρσορα.

Με το Find My Mouse, εντοπίστε γρήγορα τη θέση του ποντικιού σας με έναν προβολέα που εστιάζει στον δρομέα σας.

Το Mouse Highlighter εμφανίζει οπτικές ενδείξεις όταν κάνετε κλικ στο αριστερό ή το δεξί κουμπί του ποντικιού.

Το PowerRename σάς δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιείτε μαζική μετονομασία, αναζήτηση και αντικατάσταση ονομάτων αρχείων. Περιλαμβάνει προηγμένες λειτουργίες, όπως τη χρήση κανονικών εκφράσεων, τη στόχευση συγκεκριμένων τύπων αρχείων, την προεπισκόπηση των αναμενόμενων αποτελεσμάτων και τη δυνατότητα αναίρεσης αλλαγών.

Το PowerToys Run μπορεί να σας βοηθήσει να αναζητήσετε και να εκκινήσετε την εφαρμογή σας αμέσως - απλώς πατήστε τη συντόμευση Alt+Space και ξεκινήστε να πληκτρολογείτε. Είναι ανοιχτού κώδικα και αρθρωτό για πρόσθετα πρόσθετα.

Ο οδηγός συντόμευσης πλήκτρων των Windows εμφανίζεται όταν πατάτε Win+Shift+/ και εμφανίζει τις διαθέσιμες συντομεύσεις για την τρέχουσα κατάσταση της επιφάνειας εργασίας. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε αυτή τη ρύθμιση και να πατήσετε παρατεταμένα Win.

Τέλος, το Video Conference Mute είναι ένας γρήγορος τρόπος για να κάνετε  "σίγαση" τόσο του μικροφώνου όσο και της κάμεράς σας χρησιμοποιώντας τα πλήκτρα Win+Shift+Q ενώ βρίσκεστε σε κλήση συνδιάσκεψης, ανεξάρτητα από την εφαρμογή που χρησιμοποιείτε.

Microsoft Sticky Notes

50.

Χρησιμοποιήστε τις αυτοκόλλητες σημειώσεις της Microsoft για να αποθηκεύσετε διάφορες πληροφορίες κρατώντας σημειώσεις για τα θέματα που σας απασχολούν ώστε να μη διακόψετε την εργασία σας. Μπορείτε να πληκτρολογήσετε τις σκέψεις σας, να τις γράψετε με πενάκι ή να προσθέσετε μια εικόνα, να μορφοποιήσετε το κείμενο, να κολλήσετε τις σημειώσεις στην επιφάνεια εργασίας, να τις μετακινήσετε οπουδήποτε θέλετε, να τις κλείσετε στη λίστα σημειώσεων και να τις συγχρονίσετε στις συσκευές και τις εφαρμογές σας, όπως τα OneNote Mobile, Microsoft Launcher για συσκευές Android και Outlook για Windows.
Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .

AdBlock Detected!

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων. Ωστόσο, μπορείτε πολύ εύκολα να μας προσθέσετε στη λευκή λίστα εξαίρεσης