//Add More external stylesheets WinUAE Amiga emulator : Εmulator για Commodore Amiga στο PC σας



Κυριακή 25 Ιουνίου 2023

WinUAE Amiga emulator : Εmulator για Commodore Amiga στο PC σας

read

Ποιος δεν θυμάται το Mortal Kombat, το Superfrog, το Aladdin, το Arabian Nights, το Bubble Bobble το Trolls, πώς σας φαίνεται τώρα η ιδέα να μπορείτε τρέξετε όλα αυτά και πολλά άλλα παιχνίδια που σίγουρα μπορείτε να βρείτε εύκολα, πατώντας απλά το εικονίδιο του κάθε παιχνιδιού σαν να τρέχετε απλά μία εφαρμογή.

Πρόκειται για μία πραγματικά πρωτότυπη ιδέα που ξεκίνησε να από τους δημιουργούς της ώστε να απλοποιήσουν την κατάσταση που υπήρχε με τις δαιδαλώδεις ρυθμίσεις που απαιτούνταν για να τρέξουν αυτά τα παιχνίδια με τη χρήση κάποιου emulator στα windows.

Το θέμα μας αφορά την θρυλική πάλαι ποτέ παιχνιδομηχανή AMIGA που υπήρξε η ναυαρχίδα όλων των μοντέλων από πλευράς εξοπλισμού και δυνατοτήτων. Σήμερα αρκετά χρόνια μετά εξακολουθούν να υπάρχουν χιλιάδες φίλοι της σε όλο τον κόσμο, καθώς και πολλά sites που ασχολούνται μ΄αυτήν. 

Τα τελευταία χρόνια έχουν γραφθεί και προγράμματα που μέσω αυτών γίνεται εξομοίωση της στα PC. Ένα πολύ καλό πρόγραμμα freeware για αυτή τη δουλειά είναι το winuae, μ΄ αυτό μπορούμε να τρέξουμε προγράμματα και παιχνίδια από το αγαπημένο μας μηχάνημα συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε με το πώς θα κάνουμε τις βασικές ρυθμίσεις στον Emulator Winuae ο οποίος την εξομοιώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό δίνοντάς μας την δυνατότητα να ξαναθυμηθούμε τα παλιά ( για τους λίγο μεγαλύτερους) αλλά και να μας προσφέρει ατέλειωτες ώρες διασκέδασης.

Βέβαια οφείλω να ομολογήσω ότι αν δεν είστε λίγο εξοικειωμένος, θα σας ταλαιπωρήσει λίγο ή ρύθμιση.

Υποστηρίζει πλήρως το CD32.

To CD32, (με την κωδική ονομασία "Spellbound"), ήταν το πρώτο 32-bit CD-ROM με βάση κονσόλα παιχνιδιών βίντεο που κυκλοφόρησε στη Δυτική Ευρώπη, την Αυστραλία, τον Καναδά και τη Βραζιλία. 

Ανακοινώθηκε για πρώτη φορά στο Science Museum στο Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο στις 16 Ιουλίου 1993, και κυκλοφόρησε το Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Το CD32 βασίζεται σε προηγμένα chipset αρχιτεκτονικής γραφικών της Commodore, και είναι παρόμοια με τις προδιαγραφές μίας Amiga 1200. Χρησιμοποιώντας συσκευές τρίτων κατασκευαστών συσκευών, είναι δυνατή η αναβάθμιση του CD32 με πληκτρολόγιο, μονάδα δισκέτας, σκληρό δίσκο και το ποντίκι, μετατρέποντάς το σε έναν προσωπικό υπολογιστή. Τώρα βέβαια αποτελεί πια μουσειακό είδος.


Που μπορείτε να βρείτε adf παιχνίδια:

Κάνοντας μια απλή αναζήτηση με λέξεις amiga adf και θα δείτε δεκάδες σελίδες με αυτό το περιεχόμενο. 

Αν παρόλα αυτά για τον οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε ή δεν θέλετε να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία των ρυθμίσεων και σας ενδιαφέρουν τα παιχνίδια αλλά και οι εφαρμογές της Amiga, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα   Amiga Forever  όπου μπορείτε να αγοράσετε σε πολύ καλή τιμή τον ομώνυμο emulator που περιλαμβάνει τα πάντα και είναι έτοιμος προς χρήση από οποιονδήποτε.

Τέλος, οφείλουμε να επισημάνουμε ότι θα χρειαστείτε απαραίτητα  τις Kickstart ROMs. Ακριβώς όπως οι πραγματικοί υπολογιστές Amiga, οι εξομοιωτές Amiga χρειάζονται αρχεία ROM Amiga Kickstart για να εκκινήσουν το AmigaOS. 

Ωστόσο επειδή έχουν πνευματικά δικαιώματα, μπορείτε να τις αγοράσετε νόμιμα από το Amiga Forever επιλέγοντας το πακέτο που  σας ενδιαφέρει. Για παράδειγμα το φτηνό πακέτο Value Edition κοστίζει 9.95$ και περιλαμβάνει  την έκδοση 1.3 ROM  και Workbench + 25 προεγκατεστημένα  παιχνίδια και demos. 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή WinUAE Amiga emulator


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .