//Add More external stylesheets speek: Ανώνυμος crypto messenger



Κυριακή 18 Φεβρουαρίου 2024

speek: Ανώνυμος crypto messenger

read

Είναι ο πρώτος ανώνυμος crypto messenger που είναι αποκεντρωμένος και χωρίς μεταδεδομένα από σχεδιασμό. Δεν κάνει συμβιβασμούς στην ευκολία χρήσης και είναι τόσο εύκολο στη χρήση όσο και τα δημοφιλή προγράμματα επικοινωνίας. 

Σε σύγκριση με δημοφιλείς παρόμοιες εφαρμογές,  όπως το Telegram, το Threema και το Signal, το Speek είναι μακράν ο πιο ασφαλής και ανώνυμος τρόπος συνομιλίας αφού δεν χρησιμοποιεί διακομιστή, δεν αποθηκεύει δεδομένα, και χρήστες αναγνωρίζονται μόνο με δημόσια κλειδιά χωρίς να απαιτεί  κάποιο άλλο αναγνωριστικό στοιχείο  ή αριθμό τηλεφώνου, παράλληλα δε όλα τα μηνύματα είναι κρυπτογραφημένα στη συσκευή σας και δρομολογούνται μέσω του δικτύου Tor*.

*Δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα για την ενεργοποίηση της ανώνυμης επικοινωνίας που κατευθύνει την κυκλοφορία του διαδικτύου μέσω ενός δωρεάν, παγκόσμιου, εθελοντικού δικτύου με σκοπό να αποκρύψει την τοποθεσία και τη χρήση ενός χρήστη από οποιονδήποτε επιτήρηση δικτύου ή ανάλυση κυκλοφορίας. Η χρήση του Tor καθιστά πιο δύσκολο τον εντοπισμό της δραστηριότητας ενός χρήστη στο Διαδίκτυο, η δε επιδιωκόμενη χρήση του Tor είναι να προστατεύει το προσωπικό απόρρητο των χρηστών του, καθώς και την ελευθερία και την ικανότητά τους να επικοινωνούν εμπιστευτικά μέσω της ανώνυμων διευθύνσεων IP.
Σε αντίθεση με άλλες εφαρμογές όπως για παράδειγμα το Telegram που δεν είναι εντελώς ανοιχτού κώδικα και δεν είναι ανώνυμο και αποκεντρωμένο, αφού ναι μεν η εφαρμογή είναι ανοιχτού κώδικα ωστόσο, ο κώδικας του διακομιστή δεν είναι. και δεν μπορεί να ελεγχθεί. Επιπλέον, δεν μπορείτε να είστε ανώνυμος, γιατί χρειάζεστε έναν αριθμό τηλεφώνου για να τον χρησιμοποιήσετε.

Στο Signal, χρειάζεστε επίσης έναν αριθμό τηλεφώνου για να το χρησιμοποιήσετε, πράγμα που σημαίνει ότι δεν είναι επίσης ανώνυμος και όλη η επικοινωνία εκτελείται μέσω του διακομιστή Signal και δεν μπορείτε ποτέ να μάθετε ποιο λογισμικό τρέχει στους διακομιστές τους.

Το ίδιο συμβαίνει πάνω κάτω και με τις άλλες δημοφιλείς εφαρμογές επικοινωνίας. Έτσι λοιπόν με τη χρήση του speek, κάθε χρήστης μπορεί να μοιραστεί το δημόσιο κλειδί του με άλλους και να τους προσθέσει στη λίστα επαφών.

Τίποτα δεν αποθηκεύεται και δεν υπάρχουν μεταδεδομένα. Μόλις κλείσετε το Speek messenger όλα τα μηνύματά σας διαγράφονται. Υποστηρίζεται η κρυπτογραφημένη κοινή χρήση αρχείων και τα αρχεία είναι επίσης κοινόχρηστα p2p και όλη η κίνηση είναι κρυπτογραφημένη.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows, Android, linux, macOS 
 Κατεβάστε   την εφαρμογή speek


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .