Personal Backup : Δωρεάν, επαγγελματικό πρόγραμμα για την αποθήκευση των δεδομένων σας



Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Personal Backup : Δωρεάν, επαγγελματικό πρόγραμμα για την αποθήκευση των δεδομένων σας

read

Το Personal Backup είναι ένα δωρεάν επαγγελματικό πρόγραμμα για την αποθήκευση των δεδομένων σας σε οποιονδήποτε φάκελο προορισμού. Αυτός ο φάκελος μπορεί να βρίσκεται σε μια τοπική σταθερή ή αφαιρούμενη μονάδα δίσκου, σε διακομιστή δικτύου Windows ή σε διακομιστή FTP. Η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μπορεί να ξεκινήσει είτε χειροκίνητα είτε αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα χρονοδιάγραμμα που ορίζει ο χρήστης. 

Το πρόγραμμα θα τρέξει σε όλες τις δημοφιλείς εκδόσεις των Windows. Για τη λειτουργία του προγράμματος, παρέχεται ένας Πίνακας Ελέγχου που παρουσιάζει μια περίληψη όλων των σημαντικών πληροφοριών σχετικά με τα αντίγραφα ασφαλείας που ορίζονται από τον χρήστη σε μια σαφώς οργανωμένη μορφή. Απαιτούνται μόνο μερικά κλικ για να αλλάξετε τις διαμορφώσεις και να ξεκινήσετε μια ενέργεια.

Σημειώστε ωστόσο ότι  το πρόγραμμα  δεν  είναι κατάλληλο για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων συστήματος.

Ας δούμε τώρα τι περιλαμβάνει,

Πίνακας Ελέγχου:

Απεικόνιση:

  • Λίστα εργασιών δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας του χρήστη.
  • Όλες οι σημαντικές λεπτομέρειες της επιλεγμένης εργασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.
  • Χρονοδιάγραμμα που σχετίζεται με το επιλεγμένο αντίγραφο ασφαλείας.

Ενέργειες:

  • Δημιουργία νέας εργασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.
  • Επεξεργαστείτε μια υπάρχουσα εργασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.
  • Χειροκίνητη εκκίνηση ενός ή περισσότερων επιλεγμένων αντιγράφων ασφαλείας, απλά κάνοντας κλικ σε ένα κουμπί.
  • Δημιουργήστε συντομεύσεις επιφάνειας εργασίας για να ξεκινήσετε τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας.
  • Εύκολη διαμόρφωση των χρονοδιαγραμμάτων για αυτόματη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας κατά τη σύνδεση, την αποσύνδεση ή μια επιλεγμένη ώρα.
  • Διαμόρφωση αντιγράφων ασφαλείας με χρήση του Windows Task Scheduler.

Πρόσθετα εργαλεία:

  • Επαναφορά αρχείων που έχουν δημιουργηθεί.
  • Επαληθεύστε τα αρχεία με τα αντίγραφα ασφαλείας.
  • Εκκαθάριση καταλόγων αντιγράφων ασφαλείας

Σύντομη περιγραφή του προγράμματος

Επιλογή των δεδομένων προς δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας:

Η επιλογή των αρχείων προς δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας γίνεται κατά φάκελο. Όλοι οι υποφάκελοι περιλαμβάνονται αυτόματα, αλλά ο χρήστης μπορεί να αποκλείσει ή να συμπεριλάβει οποιουσδήποτε υποκαταλόγους από ή στο αντίγραφο ασφαλείας με επιλογή ή με φίλτρο. Πρόσθετα κριτήρια είναι η επιλογή ανά τύπο αρχείου, ηλικία αρχείου ή/και φίλτρο ονόματος αρχείου.

Επιλογή του προορισμού δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας: 

Μπορείτε να επιλέξετε ως προορισμό οποιονδήποτε φάκελο βρίσκεται σε μια τοπική σταθερή ή αφαιρούμενη μονάδα δίσκου, σε διακομιστή δικτύου Windows ή σε διακομιστή FTP. Εντός του φακέλου προορισμού, οι αρχικές μονάδες δίσκου (C:, D:, κ.λπ.) εμφανίζονται προαιρετικά ως υποκατάλογοι με το όνομα DrvC, DrvD, κ.λπ. 

Η αρχική δομή καταλόγου παραμένει αμετάβλητη κάτω από αυτούς τους φακέλους. Προαιρετικά, όλα τα δεδομένα μπορούν να συμπιεστούν ή/και να κρυπτογραφηθούν με αλγόριθμο AES.

Εργασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας: 

Μπορείτε να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε ως αρχείο όσες εργασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας θέλετε. Κάθε εργασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας που δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο μπορεί να ξεκινήσει χειροκίνητα ή αυτόματα χρησιμοποιώντας ένα χρονοδιάγραμμα. 

Το πρόγραμμα προσφέρει πολλές επιλογές για αυτό κατά τη σύνδεση, την αποσύνδεση ή μια σταθερή ώρα της ημέρας σε επιλεγμένες ημέρες της εβδομάδας. Εναλλακτικά, είναι εύκολο να ξεκινήσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας χρησιμοποιώντας το Windows Task Scheduler.

Επιπλέον, είναι δυνατό να καλέσετε ένα αντίγραφο ασφαλείας ενός καταλόγου με όλα τα αρχεία και τους υποκαταλόγους του χρησιμοποιώντας το μενού περιβάλλοντος της εξερεύνησης των Windows. Ο κατάλογος προορισμού και οι άλλες ρυθμίσεις (λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, συμπίεση, κρυπτογράφηση, κ.λπ.) θα ληφθούν από μια επιλέξιμη εργασία (η προεπιλεγμένη εργασία).

Εκτέλεση αντιγράφων ασφαλείας: 

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Από προεπιλογή, κατά τη διάρκεια της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας, το πρόγραμμα ελέγχει εάν το αρχείο που θα αποθηκευτεί είναι νεότερο από αυτό που έχει ήδη δημιουργηθεί αντίγραφο ασφαλείας. 

Αποθηκεύονται μόνο αρχεία με νεότερες χρονικές σημάνσεις και φυσικά, αρχεία για τα οποία δεν έχουν δημιουργηθεί ακόμη αντίγραφα ασφαλείας. Τέλος, οι έμπειροι χρήστες έχουν την επιλογή να διαμορφώσουν εναλλακτικά αντίγραφα ασφαλείας που αποτελούνται από ένα πλήρες και πολλά διαφορικά ή επαυξητικά αντίγραφα ασφαλείας.

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:Windows 
 Κατεβάστε   την εφαρμογή Personal Backup

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .