.

06 Ιουλίου 2016

VirtualBox: Τρέξτε εικονικά windows και LinuxΤο VirtualBox είναι μία ισχυρή x86 και AMD64/Intel64 εφαρμογή virtualization για επιχειρήσεις, καθώς και για home users. Διαθέτει εξαιρετικά πλούσια χαρακτηριστικά, και είναι ένα προϊόν υψηλής απόδοσης και η μοναδική επαγγελματική λύση έως σήμερα που είναι ελεύθερα διαθέσιμη ως λογισμικό ανοικτού κώδικα σύμφωνα με τους όρους της GNU General Public License (GPL) έκδοση 2. Σήμερα, το VirtualBox τρέχει σε Windows, Linux, Macintosh, και Solaris φιλοξενεί και υποστηρίζει ένα μεγάλο αριθμό λειτουργικών συστημάτων που περιλαμβάνουν αλλά χωρίς να το περιορίζουν σε Windows (NT 4.0, 2000, XP, Server 2003, Vista, Windows 7), DOS / Windows 3 . x, Linux (2.4 και 2.6), Solaris και OpenSolaris, OS / 2, καθώς και OpenBSD. Το VirtualBox αναπτύσσεται ενεργά με συχνές κυκλοφορίες και έχει μια συνεχώς αυξανόμενη λίστα χαρακτηριστικών, και υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα και πλατφόρμες που τρέχει.


Εγκατάσταση Λειτουργικού

1
Για τις ανάγκες της δοκιμής επέλεξα τυχαία τα windows XP. Εννοείται ότι για την εγκατάσταση του ότι θα πρέπει να έχουμε το CD εγκατάστασης του ή να το έχουμε μετατρέψει σε αρχείο ISO. Αφού τώρα κατεβάσουμε το πρόγραμμα το εγκαθιστούμε και ακολουθούμε τις παρακάτω ρυθμίσεις.Θα πρέπει να σημειώσω και πρίν προχωρήσετε στην εγκατάστασή του, ότι εκτός από το VirtualBox θεωρώ απολύτως απαραίτητο να εγκαταστήσετε και το VirtualBox Extension Pack που θα προσθέσει πολλές επιπλέον δυνατότητες και που χωρίς αυτό οι δυνατότητες τους είναι αρκετά φτωχές.Τρέξτε την εφαρμογή και επιλέξτε από το μενού του προγράμματος New και καθορίστε το λειτουργικό σύστημα που θέλετε να τρέξετε.
2
Επιλέξτε το μέγεθος της μνήμης της λειτουργίας του εικονικούς σας συστήματος. Οι τιμές που βλέπετε είναι ενδεικτικές και προκαθορισμένες αυτόματα από την εφαρμογή. Φυσικά μπορείτε να τις αλλάξετε κατά βούληση αλλά καλό θα ήταν να μην το παρακάνετε.
3
Αφήστε το ώς έχει.
4
Κάντε το ίδιο και στην επόμενη καρτέλα για τον εικονικό σκληρό δίσκο που πρόκειται να δημιουργήσετε ή επιλέξτε το δικό σας.
5
Αφήστε ως έχει.
6
Η προκαθορίσμενη τιμή είναι αρκετή, όμως αν θέλετε μπορείτε να μεγαλώσετε το μέγεθος που θα καταλαμβάνει ο δίσκος.
7
Σχεδόν τελειώσαμε. Θα πρέπει τώρα να καθορίσετε το εικονικό CD-DVD ώστε η εφαρμογή να εγκαταστήσει το λειτουργικό. Επιλέξτε Settings-Storage. Τσεκάρετε την εικονική συσκευή CD-DVD διαλέξτε IDE Secodary Master-Host drive αν θέλετε να κάνετε εγκαττάσταση του λειτουργικού από το πραγματικό σας CD-DVD ή Choose a virtual CD-DVD File για κάνετε εγκατάσταση από ISO file.

Είμαστε έτοιμοι πατήστε Start και θα ξεκινήσει κανονικά η εγκατάσταση. Σε λίγη ώρα και μόλις ολοκληρωθεί θα έχετε στη διάθεσή σας το λειτουργικό που έχετε επιλέξει. Η ταχύτητα του νέου σας λειτουργικού δεν είναι βέβαια αυτή που θα έχει τρέχοντας στο φυσικό του περιβάλλον όμως ανάλογα με τον επεξεργαστή που διαθέτετε και τη συνολική μνήμη του συστήματος σας μπορει να κυμανθεί από μέτρια έως και άριστη ιδιαίτερα αν ο επεξεργαστής σας είναι συμβατός με την τεχνολογία Hardware virtualization.


VirtualBox 5.0.24

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Windows
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Write σχόλια