//Add More external stylesheets VirtualBox: Τρέξτε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα στον υπολογιστή σας



Πέμπτη 11 Απριλίου 2024

VirtualBox: Τρέξτε διαφορετικά λειτουργικά συστήματα στον υπολογιστή σας

read

Η δυνατότητα να τρέχουμε πολλαπλά λειτουργικά συστήματα σε έναν μόνο υπολογιστή έχει ανοίξει νέους ορίζοντες για την ανάπτυξη και την εκμάθηση. Ένα από τα πιο δημοφιλή λογισμικά εικονικοποίησης είναι το VirtualBox. Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε το VirtualBox και θα ανακαλύψουμε τα πλεονεκτήματα που μας προσφέρει.

Το VirtualBox είναι μια  δωρεάν εφαρμογή εικονικοποίησης που επιτρέπει στους χρήστες να τρέχουν πολλαπλά λειτουργικά συστήματα σε έναν υπολογιστή, χωρίς την ανάγκη για επιπλέον υλικό. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να έχετε παράλληλα εγκατεστημένα Windows, Linux, macOS και πολλά άλλα λειτουργικά συστήματα σε έναν μόνο υπολογιστή. Το VirtualBox είναι δωρεάν και ανοιχτού κώδικα, κάτι που το καθιστά προσιτό σε όλους τους χρήστες.

Πλεονεκτήματα :
  1. Ευελιξία: Με το VirtualBox, μπορείτε να δημιουργήσετε και να διαχειριστείτε εικονικές μηχανές με ευκολία. Μπορείτε να προσαρμόσετε τον αριθμό των επεξεργαστών, τη μνήμη και τον αποθηκευτικό χώρο που είναι διαθέσιμος για κάθε εικονική μηχανή, ανάλογα με τις ανάγκες σας.
  2. Δοκιμές :  Είναι ιδανικός για τη δοκιμή νέου λογισμικού ή εφαρμογών σε διάφορα περιβάλλοντα χωρίς να χρειάζεται να επηρεάζετε τον κύριο υπολογιστή σας.
  3. Ασφάλεια:  Μπορείτε να δοκιμάσετε ανασφαλείς ιστοσελίδες ή εφαρμογές χωρίς να κινδυνεύετε τον πραγματικό υπολογιστή σας. Οποιαδήποτε αλλαγή ή ζημία που μπορεί να προκληθεί σε μια εικονική μηχανή δεν θα επηρεάσει το λειτουργικό σας σύστημα.

Οδηγίες εγκατάστασης:

1. Κατεβάστε το VirtualBox από την επίσημη ιστοσελίδα του (https://www.virtualbox.org).
2. Ακολουθήστε τις οδηγίες εγκατάστασης που παρέχονται στην ιστοσελίδα.
3. Αφού ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, ανοίξτε το VirtualBox και δημιουργήστε μια νέα εικονική μηχανή.
4. Ακολουθήστε τις οδηγίες για να εγκαταστήσετε το επιθυμητό λειτουργικό σύστημα στην εικονική μηχανή σας.

Τρέχει σε Windows, Linux, Macintosh, και Solaris και υποστηρίζει ένα μεγάλο αριθμό λειτουργικών συστημάτων. Το VirtualBox αναπτύσσεται ενεργά με συχνές κυκλοφορίες και έχει μια συνεχώς αυξανόμενη λίστα χαρακτηριστικών, και υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα και πλατφόρμες που τρέχει.

Θα πρέπει να σημειώσω και πριν προχωρήσετε στην εγκατάστασή του, ότι εκτός από το VirtualBox, θεωρώ απολύτως απαραίτητο να εγκαταστήσετε και το VirtualBox Extension Pack που θα προσθέσει πολλές επιπλέον δυνατότητες και που χωρίς αυτό οι δυνατότητες τους είναι αρκετά φτωχές.

Τρέξτε την εφαρμογή, επιλέξτε από το μενού του προγράμματος δημιουργία εικονικής μηχανής και καθορίστε το λειτουργικό σύστημα που θέλετε να τρέξετε.

Η ταχύτητα του νέου σας λειτουργικού δεν είναι βέβαια αυτή που θα έχει τρέχοντας στο φυσικό του περιβάλλον όμως ανάλογα με τον επεξεργαστή που διαθέτετε και τη συνολική μνήμη του συστήματος σας μπορεί να κυμανθεί από μέτρια έως και άριστη,, ιδιαίτερα αν ο επεξεργαστής σας είναι συμβατός με την τεχνολογία Hardware virtualization.

Hardware virtualization και πώς το ενεργοποιούμε



Το Hardware virtualization είναι μια εξελισσόμενη τεχνολογία που κερδίζει δημοτικότητα σε πλατφόρμες διακομιστών.   Η βασική ιδέα της τεχνολογίας είναι να εδραιώσει πολλούς μικρούς φυσικούς servers σε ένα μεγάλο φυσικό server, έτσι ώστε ο επεξεργαστής να μπορεί να χρησιμοποιηθεί πιο αποτελεσματικά. 

Το λειτουργικό σύστημα που εκτελείται σε ένα φυσικό server μπορεί να μετατραπεί σε ένα ξεχωριστό λειτουργικό σύστημα που τρέχει μέσα στην εικονική μηχανή.

Στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε αν ο υπολογιστή μας διαθέτει τεχνολογία Hardware virtualization, μπορούμε να το εξακριβώσουμε μέσω ενός απλού δωρεάν λογισμικού του LeoMoon CPU-V (κλικ εδώ) μέσω του οποίου μπορούμε να δούμε όχι μόνο αν ο επεξεργαστής μας διαθέτει το ανωτέρω χαρακτηριστικό αλλά και αν αυτό είναι ενεργοποιημένο.


Τώρα, στην περίπτωση που ο επεξεργαστής μας διαθέτει Hardware virtualization και δεν είναι ενεργοποιημένο ο τρόπος ενεργοποίησης είναι απλός και γίνεται μέσω του Bioς του υπολογιστή σας, και όπου ανάλογα με το Bios που διαθέτετε θα δείτε αυτές περίπου τις εικόνες, η πρώτη αφορά σε επεξεργαστές intel και η δεύτερη σε AMD.


Συνοψίζοντας το VirtualBox είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο που προσφέρει ευελιξία, ασφάλεια και δυνατότητα δοκιμών σε  εικονικά λειτουργικά συστήματα.
       
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή VirtualBox


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!