PortableApps.com Platform : Εγκαταστήστε και τρέξτε προγράμματα από το USB στικάκι σας



Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024

PortableApps.com Platform : Εγκαταστήστε και τρέξτε προγράμματα από το USB στικάκι σας

read

Το PortableApps.com Platform είναι μια εφαρμογή Windows που παρέχει έναν βολικό και φορητό τρόπο πρόσβασης και διαχείρισης μιας συλλογής φορητών εφαρμογών λογισμικού. Επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν τις αγαπημένες τους εφαρμογές και ρυθμίσεις μαζί τους σε μια μονάδα USB ή άλλη φορητή συσκευή αποθήκευσης, καθιστώντας εύκολη τη χρήση του λογισμικού που προτιμούν σε οποιονδήποτε υπολογιστή με Windows.

Μετά τη λήψη, οι φορητές εφαρμογές ενσωματώνονται αυτόματα στην πλατφόρμα, επιτρέποντας στους χρήστες να τις εκκινήσουν απευθείας από το μενού της πλατφόρμας. Αυτό εξαλείφει την ανάγκη εγκατάστασης και διαμόρφωσης κάθε εφαρμογής ξεχωριστά σε διαφορετικούς υπολογιστές.

Παρέχει επίσης δυνατότητες για ενημέρωση και διαχείριση φορητών εφαρμογών. Διαθέτει μια δυνατότητα αυτόματης ενημέρωσης που ελέγχει για ενημερώσεις σε εγκατεστημένες εφαρμογές και ειδοποιεί τους χρήστες όταν είναι διαθέσιμες νέες εκδόσεις. Οι χρήστες μπορούν εύκολα να ενημερώσουν τις εφαρμογές τους με λίγα μόνο κλικ, διασφαλίζοντας ότι έχουν πάντα τις πιο πρόσφατες δυνατότητες και ενημερώσεις κώδικα ασφαλείας.

Επιπλέον, περιλαμβάνει μια λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας των φορητών εφαρμογών και των ρυθμίσεών τους. Αυτό είναι χρήσιμο για τη διατήρηση προσαρμοσμένων διαμορφώσεων και προτιμήσεων, καθώς και για τη μεταφορά εφαρμογών σε νέες συσκευές ή την ανάκτηση από την απώλεια δεδομένων.

Όπως καταλαβαίνετε και μόνο αυτή η δυνατότητα μας απελευθερώνει από την διαδικασία εγκατάστασης και απεγκατάστασης και από το ενδεχόμενο να χάσουμε όλες μας τις εγκατεστημένες εφαρμογές σε περίπτωση βλάβης ή ή αναγκαστικού format του σκληρού μας δίσκου, παράλληλα μας παρέχει τη δυνατότητα να τις εγκαταστήσουμε σε οποιοδήποτε USB στικάκι για να τις τρέξουμε σε οποιοδήποτε υπολογιστή.

Ίσως το μόνο αρνητικό να είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις πιθανώς να είναι πιο αργές κάτι που όμως κατά κύριο λόγο οφείλεται στο ότι τα στικάκια USB έχουν κατά κανόνα χαμηλότερες ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής από τους σκληρούς δίσκους.

Όπως και να έχει η δυνατότητα να τρέχουμε τις αγαπημένες μας εφαρμογές και παιχνίδια σε οποιοδήποτε υπολογιστή χωρίς καμία εγκατάσταση και χωρίς να αφήνουμε ψηφιακά ίχνη αποτελεί ένα πολύ ισχυρό δέλεαρ στο να τις χρησιμοποιούμε.  Ξεκινάτε με ένα κενό USB stick, για παράδειγμα, μπορείτε να τα εγκαταστήσετε πρώτα εκεί, και να βρείτε τις εφαρμογές που παρουσιάζουν ενδιαφέρον.

Υπάρχουν παιχνίδια, media players, browsers και εργαλεία στο internet, εφαρμογές παραγωγικότητας, εργαλεία για την ασφάλεια και άλλα, πάνω από 200 εφαρμογές στο σύνολο. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία τότε θα έχετε ένα εύχρηστο φορητό πακέτο εργαλείων που μπορείτε να να τρέξετε σε οποιοδήποτε υπολογιστή.

Για να φτιάξετε τη δική σας εκδοχή, αφού κατεβάσετε την εφαρμογή εγκαταστήσετε τη στο σκληρό σας δίσκο ή σε κάποιο USB στικάκι, μόλις ανοίξει το παράθυρο του προγράμματος πατήστε επάνω στο κουμπί διαχείριση εφαρμογών και επιλέξτε τις εφαρμογές που θέλετε να εγκαταστήσετε. Πιο συγκεκριμένα, επιλέξτε λήψη περισσοτέρων εφαρμογών ανά κατηγορία και κλικάρετε τις εφαρμογές που θέλετε να εγκαταστήστε. Από εκεί μετά επιλέξτε τα προγράμματα που θέλετε να κατεβάσετε και είστε έτοιμοι. Μπορείτε ανά πάσα στιγμή να επαναλάβετε τη διαδικασία ώστε να κατεβάσετε περισσότερα προγράμματα η να να επιλέξετε να κατεβάσετε τις αναβαθμίσεις για τις υπάρχουσα εφαρμογές που έχετε εγκαταστήσει

Συνολικά,  πρόκειται για  ένα ευέλικτο - φιλικό προς τον χρήστη εργαλείο για τη διαχείριση φορητών εφαρμογών λογισμικού που το καθιστούν απαραίτητο εργαλείο για τους χρήστες που θέλουν να έχουν μαζί τους το αγαπημένο τους λογισμικό όπου κι αν πάνε.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή PortableApps.com Platform

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .