//Add More external stylesheets Πώς να Βάλετε υδατογράφημα στις φωτογραφίες σας



Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Πώς να Βάλετε υδατογράφημα στις φωτογραφίες σας

read


Αν θέλουμε να προστατεύσουμε τις φωτογραφίες μας από την αντιγραφή αλλά και για να αποδείξουμε ότι μας ανήκουν, συνήθως τις υπογράφουμε ηλεκτρονικά. Πώς γίνεται αυτό; Πολύ απλά με τη χρήση του υδατογραφήματος που προσθέτουμε σε κάποιο σημείο της φωτογραφίας βάζοντας μέσα στη φωτογραφία το λογότυπο ή το όνομά μας.

1ος τρόπος!

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να το κάνουμε, εμείς όμως θα διαλέξουμε δύο τρόπους πολύ απλούς τόσο απλούς  που μπορεί να τους χρησιμοποιήσει ο καθένας ακόμη και αν δεν έχει ιδέα. Ο πρώτος τρόπος είναι μέσω internet και την όλη εργασία αναλαμβάνει να διεκπεραιώσει το picmarkr.com. Ο τρόπος χρήσης πολύ απλός,  μόλις επισκεφθούμε την ιστοσελίδα ακολουθούμε τις οδηγίες και πάμε στο πρώτο βήμα:


Μπορούμε να ανεβάσουμε συνολικά κάθε φορά μέχρι 5 αρχεία με συνολικό μέγεθος μέχρι 25 MB, το πρόγραμμα ακόμη μας δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσουμε και φωτογραφίες απευθείας από το Flickr το Facebook και το Picasa. Στο κάτω μέρος του μενού θα δείτε την επιλογή:

 Optional: resize uploaded pictures
Με αυτή την επιλογή μπορούμε αν θέλουμε να μειώσουμε το μέγεθος της φωτογραφίας ανάλογα με τη χρήση που θέλουμε να κάνουμε. Όταν τελειώσουμε με τις ρυθμίσεις πάμε  στο δεύτερο βήμα πατώντας το μπουτόν  OK! Go to Step 2
Στην επόμενη κάρτα ορίσουμε το λογότυπό μας που μπορεί να είναι ένα κείμενο ή ένα μικρό μπάνερ. Για τις ανάγκες της δοκιμής επέλεξα ένα μικρό κείμενο με το όνομα της ιστοσελίδας μας στο πεδίο: Text to display, επιλέγοντας και παράλληλα με το Watermark align σε ποιο ακριβώς σημείο της φωτογραφίας  θέλω  να είναι εμφανές το λογότυπό , (αριστερά δεξιά στη μέση κ.λ.π).



Αφού επιλέξουμε τη θέση του ολοκληρώνουμε την ενέργειά μας πατώντας στα δεξιά του μενού το μπουτόν
Η φωτογραφία μας είναι πλέον έτοιμη μπορούμε να τη σώσουμε στον υπολογιστή μας ή να την ανεβάσουμε απευθείας  στα Flickr το Facebook και το Picasa.

2ος τρόπος!

Τώρα θα εξετάσουμε τον δεύτερο τρόπο  και σ΄αυτό θα μας βοηθήσει το Xnview Αφού κατεβάσουμε το πρόγραμμα το τρέχουμε και ανοίγουμε τη φωτογραφία που μας ενδιαφέρει ακολούθως και από το μενού του προγράμματος επιλέγουμε εικόνα - Yδατόσημο.



Επιλέξτε το γραφικό σας και στην επιλογή τοποθεσία ορίστε σε ποιό σημείο της φωτογραφίας θέλετε να εμφανίζεται.

Είστε πλέον έτοιμοι σώστε τη φωτογραφίας σας και ανεβάστε τη στο blog σας σε κοινωνικά δίκτυα ή όπου αλλού θέλετε.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .