Πώς να ελέγξετε αν έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός σας



Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Πώς να ελέγξετε αν έχει παραβιαστεί ο λογαριασμός σας

read

Οι παραβιάσεις δεδομένων είναι ανεξέλεγκτες και πολλοί δεν εκτιμούν την κλίμακα ή τη συχνότητα εμφάνισής τους. Συγκεντρώνοντας τα δεδομένα, ελπίζω ότι όχι μόνο βοηθά τα θύματα να μάθουν για τύχη των λογαριασμών τους, αλλά και τονίζουν τη σοβαρότητα των κινδύνων online επιθέσεων στο σημερινό διαδίκτυο δηλώνει  ο Troy Hunt, περιφερειακός διευθυντής της Microsoft για την ασφάλεια προγραμματιστών, διεθνής ομιλητής για την ασφάλεια στο διαδίκτυο και συγγραφέας πολλών κορυφαίων σειρών μαθημάτων ασφαλείας.

Ας έρθουμε όμως στο θέμα και ας δούμε την ιστοσελίδα που έφτιαξε ο εν λόγω κύριος. Πρόκειται για εκπληκτική online εφαρμογή που περιλαμβάνει λίστες με λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αλλά και άλλα προσωπικά στοιχεία που έχουν παραβιαστεί ή έχουν υποκλαπεί τα στοιχεία κατόχου από χάκερς ανά τον κόσμο. Υπάρχουν έως τώρα περίπου 3,8 δισεκατομμύρια υποκλαπέντες ή χακαρισμένοι λογαριασμοί.

Ας δούμε όμως τι μπορούμε να κάνουμε μέσω της εφαρμογής. Αν λοιπόν έχετε την υποψία ή απλά την περιέργεια ότι κάποιος από του λογαριασμούς σας πιθανόν να έχει υποκλαπεί από χάκερς πληκτρολογήστε απλά το username ή το e-mail που χρησιμοποιείται για την είσοδό σας στις υπηρεσίες που είστε εγγεγραμμένοι και δείτε άμεσα τα αποτελέσματα.

Αν είστε από τους τυχερούς δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα, αν όμως τώρα δείτε ότι ο λογαριασμός είναι είναι παραβιασμένος δώστε ένα e-mail για επιβεβαίωση και αφού σας σταλεί το e-mail επιβεβαίωσης κάντε κλικ επάνω και θα δείτε με κάθε λεπτομέρεια την υπηρεσία απ΄όπου έχει υποκλαπεί ο κωδικός το username ή άλλα προσωπικά σας στοιχεία.

Αυτό βέβαια που θα πρέπει να κάνετε στην συνέχεια εάν ήδη δεν το έχετε κάνει ήδη είναι απλά να αλλάξετε τους κωδικούς σας στην υπηρεσία απ΄όπου έχουν υποκλαπεί τα στοιχεία σας αν δεν θέλετε να έχετε ανεπιθύμητες επισκέψεις στους λογαριασμούς σας.

Author's Website:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!