Οι 10 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για την προστασία της ιδιωτικότητάς σας στα WindowsΗ Microsoft έχει εισάγει πολλές νέες "διαγνωστικές" λειτουργίες με τα Windows 10. Αυτές οι υπηρεσίες βοηθούν τη Microsoft να συλλέξει δεδομένα χρήσης και έτσι να παρέχει καλύτερη εξυπηρέτηση. Ωστόσο, η συλλογή και κοινή χρήση των δεδομένων σας με μία από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο το απόρρητο σας. Υπάρχουν υπηρεσίες που είναι σε θέση να καταγράφουν την είσοδο πληκτρολογίου, την ομιλία σας και οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες του χρήστη. Άλλοι μοιράζονται τα διαπιστευτήρια WiFi με την επαφή σας ή σας συνδέουν με δίκτυα που μοιράζονται οι επαφές σας. Για το σκοπό αυτό  επιλέξαμε τις 6 καλύτερες εφαρμογές μέσω των οποίων μπορείτε να διαχειριστείτε και να αποκλείσετε υπηρεσίες που δεν επιθυμείτε.


1.

Ένα μικρό αλλά ισχυρό φορητό εργαλείο που λειτουργεί μέσω του API των Windows. Το WPD είναι ίσως ο πιο βολικός και κατάλληλος τρόπος για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων στα Windows. Προσαρμόστε την πολιτική ομάδας, τις υπηρεσίες, τις εργασίες και άλλες ρυθμίσεις που είναι υπεύθυνες για τη συλλογή και τη μετάδοση δεδομένων. Περιλαμβάνει επίσης, δυνατότητα αποκλεισμού IP τηλεμετρίας και σας επιτρέπει να αφαιρέσετε τα προεγκατεστημένα προγράμματα του Microsoft Store ή οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής.
Με το ShutUp10 θα έχετε πλήρη τον έλεγχο των λειτουργιών που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και να αποφασίσετε σχετικά με τη μετάδοση των δεδομένων σας στα Windows 10. Χρησιμοποιώντας ένα πολύ απλό μενού  μπορείτε να αποφασίσετε πώς τα Windows 10 θα χειριστούν την ιδιωτικότητά σας αποφασίζοντας ποιες ανεπιθύμητες λειτουργίες θα πρέπει να απενεργοποιηθούν. Πρόκειται για ένα νέο, εντελώς δωρεάν πρόγραμμα που δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί και  μπορεί απλά να τρέξει απευθείας στον υπολογιστή σας. Αν είστε προχωρημένος χρήστης μπορείτε να  το παραμετροποιήσετε κατά βούληση, ωστόσο η άποψή μου είναι ότι είναι αρκετό να ενεργοποιήσουμε απλά τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις της εφαρμογής. Έτσι λοιπόν αφού τρέξετε το πρόγραμμα επιλέξτε από το μενού της εφαρμογής Action και μετά πατήστε στο Apply only recommended settingsΤο πρόγραμμα θα σας ζητήσει να κάνετε επανεκκίνηση, από εκεί και μετά όταν μπείτε ξανά στα windows και ανοίξετε την εφαρμογή θα δείτε ότι οι ρυθμίσεις που επιλέξατε έχουν ενεργοποιηθεί.3.

Το Win10 Wizard είναι μία μια δωρεάν εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να αναβαθμίσετε παλιές εκδόσεις των Windows σε Windows 10. Μπορείτε να το τρέξετε σε έναν υπολογιστή με Windows 7 ή Windows 8.1, ώστε να βεβαιωθείτε ότι πληροί τις προϋποθέσεις για αναβάθμιση.  Ωστόσο μπορείτε να τρέξετε το πρόγραμμα και σε ένα υπολογιστή που ήδη τρέχει τα Windows 10 και να χρησιμοποιήστε τις δυνατότητες που σας παρέχει μετά την εγκατάσταση του λειτουργικού συστήματος ώστε να απενεργοποιήσετε διάφορες υπηρεσίες των Windows που πιθανώς δεν επιθυμείτε. Για να το κατεβάσετε θα πρέπει να κάνετε εγγραφή. 


4.
To DoNotSpy10 είναι το κατάλληλο εργαλείο για να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας τον υπολογιστή σας στα Windows 10. Το ευέλικτο περιβάλλον εργασίας του χρήστη σάς επιτρέπει να διαχειριστείτε τον τρόπο με τον οποίο τα Windows 10 σέβονται την ιδιωτικότητά τους.Το DoNotSpy10 σάς παρέχει την ευκαιρία να διαχειριστείτε εύκολα τι θέλετε να μοιραστείτε και τι όχι. Ενώ πολλές από τις ρυθμίσεις αντιπροσωπεύουν αυτό που μπορείτε να διαμορφώσετε χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις και διάφορες άλλες εφαρμογές, υπάρχουν επίσης τροποποιήσεις που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες μέσω των εφαρμογών που παρέχουν τα Windows.

5.

Πρόκειται για ένα εργαλείο για τα Windows 10 που έχει σχεδιαστεί για την προστασία του απορρήτου σας. Έρχεται με σχεδόν 60 επιλογές που έχουν σχεδιαστεί για να τροποποιήσουν προσεκτικά το σύστημά σας με έναν τρόπο που είναι πιο επωφελής για την ιδιωτικότητά σας. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για σύνθετες και υπερβολικές ρυθμίσεις, καθώς κάθε επιλογή έρχεται με ένα απλό κουμπί εναλλαγής! Οι ποιο προχωρημένοι μπορούν να εκτιμήσουν τις προχωρημένες επιλογές που βελτιώνουν σημαντικά το απόρρητο σας, αλλά μπορεί και να μειώσουν την ασφάλειά σας. Για παράδειγμα, η απενεργοποίηση του "SmartScreen για θα σταματήσει να διαρρέει το λογισμικό που κατεβάζετε, αλλά μπορεί να σας ανοίξει σε κακόβουλο λογισμικό καθώς οι λήψεις σας δεν θα ελέγχονται σε σχέση με μια υπηρεσία φήμης στο διαδίκτυο. Και θυμηθείτε, όλες οι αλλαγές που κάνετε είναι πάντα αναστρέψιμες  με ασφάλεια!

6.

Τα από προεπιλογή, εξαιρετικά αμφισβητήσιμες επιλογές σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων στα Windows 10 με έδωσαν την ιδέα να αναπτύξω αυτό το πρόγραμμα. Η Microsoft γενναιόδωρα επιτρέπει σε όλους να αλλάξουν τις σχετικές ρυθμίσεις, αλλά τους κρύβει σε αμέτρητα μενού, όπου ένας κανονικός χρήστης δεν θέλει να ψάξει! Συνεπώς, το πρόγραμμα πρέπει να είναι μια βοήθεια, για να εμφανίζονται οι διαθέσιμες ρυθμίσεις σχετικά σαφώς και για να ορίσετε τις επιθυμητές επιλογές αν είναι απαραίτητο. Η κύρια εστίαση είναι στις ρυθμίσεις για τα Windows 10 και τις εφαρμογές της (για παράδειγμα το νέο πρόγραμμα περιήγησης "Edge"). Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σταδιακά, αν είναι δυνατό και διαθέσιμο, με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά των Windows 8.1 στο μέλλον. Το W10Privacy σίγουρα δεν αποτελεί αριστούργημα προγραμματισμού, αλλά ανταποκρίνεται στον προβλεπόμενο σκοπό του.

7.
Φορητό βοηθητικό πρόγραμμα που σας βοηθά να επαναφέρετε τα προσωπικά σας δεδομένα και να αυξήσετε την ασφάλειά σας. Το Optimizer συνιστάται ιδιαίτερα, μετά από μια νέα, καθαρή εγκατάσταση των Windows για την επίτευξη της μέγιστης ιδιωτικότητας και ασφάλειας.Ανάλογα με την έκδοση των Windows που διαθέτετε, το Optimizer θα σας επιτρέψει επίσης να εκτελέσετε ορισμένες συγκεκριμένες τροποποιήσεις όπως να επιταχύνετε το σύστημα και την απόδοση του δικτύου σας, να απενεργοποιήστε τις άσκοπες υπηρεσίες των Windows, να απενεργοποιήστε την τηλεμετρία των Windows,  να απενεργοποιήστε την τηλεμετρία του Office (λειτουργεί μόνο με το 2016), να απενεργοποιήστε την Cortana, τις αυτόματες ενημερώσεις των Windows 10, να καταργήστε την εγκατάσταση εφαρμογών UWP και να επιδιορθώστε ζητήματα μητρώου, να καταργήστε τα ανεπιθύμητα προγράμματα που εκτελούνται κατά την εκκίνηση, να  αλλάξτε το φάκελο λήψης του Microsoft Edge και να προσθέστε στοιχεία στο μενού δεξιών κλικ στην επιφάνεια εργασίας.

8.
Οι προεπιλεγμένες ρυθμίσεις προστασίας προσωπικών δεδομένων των Windows 10 αφήνουν πολλά κενά,  σχετικά με   την προστασία της ιδιωτικότητάς σας και  και των προσωπικών σας και έχουν εγείρει αρκετές ανησυχίες σχετικά με το απόρρητο, λόγω του γεγονότος ότι έχει πολλές εφαρμογές τηλεμετρίας  είναι σε απευθείας σύνδεση και στέλνουν χαρακτηριστικά, των δεδομένων σας (ευαίσθητα και μη) στη Microsoft χωρίς ωστόσο μέσα από τα windows να παρέχεται λεπτομερώς η δυνατότητα να τα επιλέξει κανείς και να τα απενεργοποιήσει. Αυτό σημαίνει ότι o υπολογιστής σας αποστέλλει δεδομένα που πιθανώς να μην επιθυμείτε να τα μοιραστείτε με τη Microsoft. Το κενό αυτό έρχεται να καλύψει η σημερινή εφαρμογή και που θα μας βοηθήσει να επιλέξουμε τι επιθυμούμε να μοιραστούμε και τι όχι. Δεν απαιτείται εγκατάσταση.


9
Το Win10 Spy Disabler είναι μία πολύ απλή εφαρμογή για τα Windows που σας βοηθά να απενεργοποιήσετε τις υπηρεσίες και τα προγράμματα των Windows που χρησιμοποιούνται για την παρακολούθηση της δραστηριότητάς σας και τη συλλογή δεδομένων σχετικά με τη χρήση σας, την απενεργοποίηση της τηλεμετρίας και τη συλλογή δεδομένων. Φαίνεται ότι τα Windows 10 ενδέχεται να κατασκοπεύουν σχεδόν ό, τι κάνετε, σύμφωνα με τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων της Microsoft. Έτσι, αναπτύχθηκε αυτό το εργαλείο, ώστε να μπορείτε εύκολα να απενεργοποιήσετε όλες τις υπηρεσίες, τα προγράμματα και τις ρυθμίσεις συστήματος που είναι γνωστό ότι συλλέγουν δεδομένα και τηλεμετρία. Όταν εφαρμοστούν όλες οι αλλαγές, θα πρέπει να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας. Το πρόγραμμα θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο για τα Windows 7, 8, 8.1, 10 (32 \ 64-bit).

10.
Το απόρρητο και η ασφάλεια του υπολογιστή μας είναι πολύ σημαντική. Το Spybot Anti-Beacon, είναι ένα εξαιρετικό λογισμικό που προστατεύει τον υπολογιστή σας από προγράμματα παρακολούθησης και σας βοηθά να σταματήσετε την αποστολή των δεδομένων σας σε τρίτους. Έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει τα συστήματα παρακολούθησης (τηλεμετρίας) που υπάρχουν στα Windows 10. Είναι απλό στη χρήση και στην βασική του έκδοση παρέχεται δωρεάν. Ωστόσο στην επί πληρωμή έκδοση περιλαμβάνονται περισσότερες δυνατότητες. Για να το ενεργοποιήσουμε κάνουμε κλικ στο κουμπί Anti-Beacon   στην κύρια οθόνη της εφαρμογής και θα απενεργοποιηθούν αμέσως όλες οι λειτουργίες παρακολούθησης των Windows.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .