//Add More external stylesheets Οι 10 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για την προστασία της ιδιωτικότητάς σας



Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Οι 10 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές για την προστασία της ιδιωτικότητάς σας

read

Η Microsoft έχει εισάγει πολλές νέες "διαγνωστικές" λειτουργίες με τα Windows 10 και 11. Αυτές οι υπηρεσίες βοηθούν τη Microsoft να συλλέξει δεδομένα χρήσης και έτσι να παρέχει καλύτερη εξυπηρέτηση.

Ωστόσο, η συλλογή και κοινή χρήση των δεδομένων σας με μία από τις κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας παγκοσμίως ενδεχομένως να θέσει σε κίνδυνο το απόρρητο σας. Υπάρχουν υπηρεσίες που είναι σε θέση να καταγράφουν την είσοδο πληκτρολογίου, την ομιλία σας και οποιεσδήποτε άλλες ενέργειες του χρήστη. 

Άλλοι μοιράζονται τα διαπιστευτήρια WiFi με την επαφή σας ή σας συνδέουν με δίκτυα που μοιράζονται οι επαφές σας. Για το σκοπό αυτό επιλέξαμε τις 10 καλύτερες  δωρεάν εφαρμογές μέσω των οποίων μπορείτε να διαχειριστείτε και να αποκλείσετε υπηρεσίες που δεν επιθυμείτε.




1


WPD


Ένα μικρό αλλά ισχυρό φορητό εργαλείο που λειτουργεί μέσω του API των Windows. Το WPD είναι ίσως ο πιο βολικός και κατάλληλος τρόπος για να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις που σχετίζονται με την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων στα Windows. Προσαρμόστε την πολιτική ομάδας, τις υπηρεσίες, τις εργασίες και άλλες ρυθμίσεις που είναι υπεύθυνες για τη συλλογή και τη μετάδοση δεδομένων. Περιλαμβάνει επίσης, δυνατότητα αποκλεισμού IP τηλεμετρίας και σας επιτρέπει να αφαιρέσετε τα προεγκατεστημένα προγράμματα του Microsoft Store ή οποιασδήποτε άλλης εφαρμογής.

2


O&O ShutUp10


Με το ShutUp10 θα έχετε πλήρη τον έλεγχο των λειτουργιών που θέλετε να χρησιμοποιήσετε και να αποφασίσετε σχετικά με τη μετάδοση των δεδομένων σας στα Windows 10. 

Χρησιμοποιώντας ένα πολύ απλό μενού μπορείτε να αποφασίσετε πώς τα Windows 10 θα χειριστούν την ιδιωτικότητά σας αποφασίζοντας ποιες ανεπιθύμητες λειτουργίες θα πρέπει να απενεργοποιηθούν. Πρόκειται για ένα νέο, εντελώς δωρεάν πρόγραμμα που δεν χρειάζεται να εγκατασταθεί και μπορεί απλά να τρέξει απευθείας στον υπολογιστή σας.

Αν είστε προχωρημένος χρήστης μπορείτε να το παραμετροποιήσετε κατά βούληση, ωστόσο η άποψή μου είναι ότι είναι αρκετό να ενεργοποιήσουμε απλά τις προκαθορισμένες ρυθμίσεις της εφαρμογής. Έτσι λοιπόν αφού τρέξετε το πρόγραμμα επιλέξτε από το μενού της εφαρμογής Action και μετά πατήστε στο Apply only recommended settings.

Το πρόγραμμα θα σας ζητήσει να κάνετε επανεκκίνηση, από εκεί και μετά όταν μπείτε ξανά στα windows και ανοίξετε την εφαρμογή θα δείτε ότι οι ρυθμίσεις που επιλέξατε έχουν ενεργοποιηθεί.

3


DoNotSpy11


Είναι το κατάλληλο εργαλείο για να προστατεύσετε την ιδιωτικότητά σας τον υπολογιστή σας στα Windows. Το ευέλικτο περιβάλλον εργασίας του χρήστη σάς επιτρέπει να διαχειριστείτε τον τρόπο με τον οποίο τα Windows 10 και 11 σέβονται την ιδιωτικότητά τους. Το DoNotSpy10 σάς παρέχει την ευκαιρία να διαχειριστείτε εύκολα τι θέλετε να μοιραστείτε και τι όχι.

Ενώ πολλές από τις ρυθμίσεις αντιπροσωπεύουν αυτό που μπορείτε να διαμορφώσετε χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις και διάφορες άλλες εφαρμογές, υπάρχουν επίσης τροποποιήσεις που δεν είναι εύκολα προσβάσιμες μέσω των εφαρμογών που παρέχουν τα Windows.

4


Privacy Repairer


Το Privacy Repairer είναι ένα εργαλείο για τα Windows 10 που έχει σχεδιαστεί για την προστασία του απορρήτου σας. Έρχεται με σχεδόν 60 επιλογές που έχουν σχεδιαστεί για να τροποποιήσουν προσεκτικά το σύστημά σας με έναν τρόπο που είναι πιο επωφελής για την ιδιωτικότητά σας.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για σύνθετες και υπερβολικές ρυθμίσεις, καθώς κάθε επιλογή έρχεται με ένα απλό κουμπί εναλλαγής και είναι διαθέσιμες λεπτομερείς πληροφορίες για κάθε επιλογή.

Οι επαγγελματίες μπορεί να εκτιμήσουν τις προχωρημένες επιλογές που βελτιώνουν σημαντικά το απόρρητο σας, αλλά μπορεί όμως να μειώσουν και την ασφάλειά σας.

Για παράδειγμα, η απενεργοποίηση του΄΄SmartScreen΄΄ θα σταματήσει να διαρρέει πληροφορίες για το λογισμικό που τρέχετε , αλλά μπορεί να ανοίξει την ΄΄πόρτα΄΄ σε κάποιο κακόβουλο λογισμικό καθώς οι λήψεις σας δεν θα ελέγχονται σε σχέση με μια υπηρεσία φήμης στο διαδίκτυο. Ωστόσο, το σημαντικότερο είναι ότι όλες οι αλλαγές που κάνετε είναι πάντα αναστρέψιμες με ασφάλεια.

5


W10Privacy


Τα από προεπιλογή, εξαιρετικά αμφισβητήσιμες επιλογές σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής και των δεδομένων στα Windows 10 με έδωσαν την ιδέα στον προγραμματιστή να φτιάξει αυτό το πρόγραμμα./div>

Η Microsoft γενναιόδωρα επιτρέπει σε όλους να αλλάξουν τις σχετικές ρυθμίσεις, αλλά τους κρύβει σε αμέτρητα μενού, όπου ένας κανονικός χρήστης δεν θέλει να ψάξει! Συνεπώς, το πρόγραμμα πρέπει να είναι μια βοήθεια, για να εμφανίζονται οι διαθέσιμες ρυθμίσεις σχετικά σαφώς και για να ορίσετε τις επιθυμητές επιλογές αν είναι απαραίτητο.

Η κύρια εστίαση της εφαρμογής είναι στις ρυθμίσεις για τα Windows 10 και 11 και τις εφαρμογές της (για παράδειγμα το νέο πρόγραμμα περιήγησης "Edge"). Το πρόγραμμα θα επεκταθεί σταδιακά, αν είναι δυνατό και διαθέσιμο, με τα αντίστοιχα χαρακτηριστικά των Windows 8.1 στο μέλλον. 

Το W10Privacy σίγουρα δεν αποτελεί αριστούργημα προγραμματισμού, αλλά ανταποκρίνεται στον προβλεπόμενο σκοπό του.

6


Optimizer


Φορητό βοηθητικό πρόγραμμα που σας βοηθά να επαναφέρετε τα προσωπικά σας δεδομένα και να αυξήσετε την ασφάλειά σας. Το Optimizer συνιστάται ιδιαίτερα, μετά από μια νέα, καθαρή εγκατάσταση των Windows για την επίτευξη της μέγιστης ιδιωτικότητας και ασφάλειας.

Ανάλογα με την έκδοση των Windows που διαθέτετε, το Optimizer θα σας επιτρέψει επίσης να εκτελέσετε ορισμένες συγκεκριμένες τροποποιήσεις όπως να επιταχύνετε το σύστημα και την απόδοση του δικτύου σας, να απενεργοποιήστε τις άσκοπες υπηρεσίες των Windows, να απενεργοποιήστε την τηλεμετρία των Windows, να απενεργοποιήστε την τηλεμετρία του Office (λειτουργεί μόνο με το 2016), να απενεργοποιήστε την Cortana, τις αυτόματες ενημερώσεις των Windows 10 και 11, να καταργήστε την εγκατάσταση εφαρμογών UWP και να επιδιορθώστε ζητήματα μητρώου, να καταργήστε τα ανεπιθύμητα προγράμματα που εκτελούνται κατά την εκκίνηση, να αλλάξτε το φάκελο λήψης του Microsoft Edge και να προσθέστε στοιχεία στο μενού δεξιών κλικ στην επιφάνεια εργασίας.

7


Spybot Anti-Beacon


Το απόρρητο και η ασφάλεια του υπολογιστή μας είναι πολύ σημαντική. Το Spybot Anti-Beacon, είναι ένα εξαιρετικό λογισμικό που προστατεύει τον υπολογιστή σας από προγράμματα παρακολούθησης και σας βοηθά να σταματήσετε την αποστολή των δεδομένων σας σε τρίτους. 

Έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει τα συστήματα παρακολούθησης (τηλεμετρίας) που υπάρχουν στα Windows 10 και 11. Είναι απλό στη χρήση και στην βασική του έκδοση παρέχεται δωρεάν. Ωστόσο στην επί πληρωμή έκδοση περιλαμβάνονται περισσότερες δυνατότητες. 

Για να το ενεργοποιήσουμε κάνουμε κλικ στο κουμπί Anti-Beacon στην κύρια οθόνη της εφαρμογής και θα απενεργοποιηθούν αμέσως όλες οι λειτουργίες παρακολούθησης των Windows.

8


Spybot Identity Monitor


Πιθανώς έχετε εγγραφεί σε δεκάδες ιστότοπους, δίνοντάς τους τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας, και πιθανώς και άλλα προσωπικά δεδομένα, όπως, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις και κωδικούς πρόσβασης.


Ωστόσο, κατά καιρούς όπως είναι γνωστό, υπήρξαν παραβιάσεις από χάκερς και υποκλοπή από τη βάση δεδομένων σε κάποιους αυτούς. Το Spybot Identity Monitor, είναι ένα πολύ απλό-εύχρηστο εργαλείο, που σας επιτρέπει να ελέγξετε , αν οι πληροφορίες σας βρίσκονται ήδη στα χέρια των χάκερς.

Στην περίπτωση που το Spybot Identity Monitor σας ενημερώσει ότι σε μια, ή περισσότερες υπηρεσίες, έχουν διαρρεύσει τα δεδομένα σας θα πρέπει, να αλλάξτε τον κωδικό πρόσβασης σας σε αυτή την υπηρεσία, ωστόσο, θα πρέπει να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασης και σε όλες τις άλλες υπηρεσίες που έχετε εγγραφεί στην περίπτωση που έχετε χρησιμοποιήσει τον ίδιο κωδικό.

9


Privatezilla


Το Privatezilla είναι ίσως ο απλούστερος τρόπος για να πραγματοποιήσετε έναν γρήγορο έλεγχο απορρήτου - ασφάλειας στα Windows 10. Ενσωματώνει τις πιο σημαντικές ρυθμίσεις απορρήτου των Windows 10 και σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε γρήγορα, έλεγχο απορρήτου, έναντι αυτών των ρυθμίσεων.


Σας επιτρέπει να βελτιστοποιήσετε πολλές ρυθμίσεις των Windows και να διαμορφώσετε το απόρρητο σας, χωρίς να περιηγηθείτε σε εκατό διαφορετικά μενού. Οι ενεργές ρυθμίσεις επισημαίνονται με την κατάσταση "Configured" και υποδεικνύει ότι το απόρρητο σας προστατεύεται.

Οι ανενεργές δηλώνονται ως "χωρίς διαμόρφωση". Όλες οι διαθέσιμες ρυθμίσεις μπορούν να ενεργοποιηθούν και να απενεργοποιηθούν. Θα τρέξει σε Windows 10 και 11 32-bit και 64-bit.

10


AntiSpy for Windows 10


Τα Windows 10 προσφέρουν πολλά χαρακτηριστικά όπως τη προσωπικό σας σύμβουλο Cortana, η οποία μπορεί να κάνει τη καθημερινή σας ζωή ευκολότερη. Για να γίνει αυτό δυνατό, τα Windows 10 πρέπει να συλλέξουν ένα τεράστιο όγκο δεδομένων. Επίσης αναλύουν τα προφίλ των χρηστών για να εμφανίσουν διαφημίσεις παρόμοιες με τα ενδιαφέροντα των χρηστών όπως και η Microsoft προαναφέρει. 

Έτσι από προεπιλογή, τα Windows 10 έχουν ρυθμιστεί έτσι ώστε να συλλέγουν δεδομένα από όλους τους χρήστες των Windows 10 αν αυτοί βεβαίως το επιτρέπουν. Ωστόσο, μέσω αυτής της εφαρμογής, αποφασίζετε εσείς τι πρέπει να ξέρουν τα Windows 10 για σας διαμορφώνοντας τις ρυθμίσεις ασφαλείας, προστατεύοντας το απόρρητό σας, και αποτρέποντας τα από το να στέλνουν διαγνωστικά και δεδομένα χρήσης.



Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .