EnglishGreek

Παρασκευή 12 Μαΐου 2023

Οι 7 καλύτεροι δωρεάν torrent clients

read

Το BitTorrent είναι ένα πρωτόκολλο επικοινωνίας για κοινή χρήση αρχείων peer-to-peer (P2P), το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να διανέμουν δεδομένα με αποκεντρωμένο τρόπο. 

Για την αποστολή ή τη λήψη αρχείων, οι χρήστες χρησιμοποιούν έναν υπολογιστή-πελάτη BitTorrent στον υπολογιστή τους που είναι συνδεδεμένος στο διαδίκτυο. 

Ένας BitTorrent client είναι ένα πρόγραμμα που υλοποιεί το πρωτόκολλο BitTorrent. Στο σύστημα διανομής αρχείων BitTorrent, ένα αρχείο torrent ή ένα αρχείο μετα-πληροφοριών είναι ένα αρχείο υπολογιστή που περιέχει μεταδεδομένα σχετικά με αρχεία και φακέλους που πρόκειται να διανεμηθούν και συνήθως επίσης μια λίστα με τις τοποθεσίες δικτύου των ιχνηλατών, οι οποίοι είναι υπολογιστές που βοηθούν τους συμμετέχοντες στην σύστημα βρίσκει ο ένας τον άλλον και σχηματίζει αποτελεσματικές ομάδες διανομής που ονομάζονται σμήνη.

Η λήψη αρχείων απευθείας από έναν διακομιστή μπορεί να έχει μεγάλο χρόνο αναμονής και συνεπώς αργές ταχύτητες. Από την άλλη πλευρά, ένας πελάτης torrent καθιστά δυνατές μεγαλύτερες ταχύτητες λήψης και μικρότερους χρόνους λήψης. Σήμερα, επιλέξαμε και παρουσιάζουμε και σας παρουσιάζουμε τους καλύτερους δωρεάν torrent clients.
Transmission

1

Το Transmission είναι ένας BitTorrent Client που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την ευκολία χρήσης, την ασφάλεια και τις χαμηλές απαιτήσεις σε επίπεδο πόρων του συστήματος. 

Από κατασκευής, έχει ήδη ρυθμισμένες τις κατάλληλες προεπιλογές, ώστε να λειτουργεί σωστά και χρειάζεται, μόνο μερικά κλικ για να διαμορφώσετε τις πιο προηγμένες λειτουργίες όπως καταλόγους παρακολούθησης, κακές λίστες αποκλεισμού ομότιμων και τη διεπαφή ιστού. 

Σε αντίθεση με πολλές άλλες εφαρμογές, ενσωματώνεται άψογα με το λειτουργικό σας σύστημα, η δε μετάδοση στο macOS είναι μια πραγματικά εγγενής και εκλεπτυσμένη εμπειρία. 

Διαθέτει, ένα από τα χαμηλότερα αποτυπώματα μνήμης και πόρων από οποιονδήποτε άλλο BitTorrent Client, αυτός είναι ένας λόγος για τον οποίο είναι κατάλληλο για οικιακούς διακομιστές NAS και πολυμέσων.

Έχοντας χρησιμοποιηθεί από τις Western Digital, Zyxel και Belkin, το Transmission προσφέρει πραγματικά εντυπωσιακές επιδόσεις σε σχεδόν οποιοδήποτε συμβατό υλικό.

Διαθέτει κρυπτογράφηση, ανταλλαγή ομότιμων, μαγνητικές συνδέσεις, προώθηση θυρών DHT, TP, UPnP και NAT-PMP, υποστήριξη webseed, επεξεργασία tracker,όρια ταχύτητας ανά torrent και πολλές άλλες λειτουργίες.

Εν κατακλείδι, θα έλεγα χωρίς υπερβολή, ότι η χρήση του συγκεκριμένου BitTorrent Client, είναι μονόδρομος.


qBittorrent

2

Το qBittorrent στοχεύει να παρέχει ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα εναλλακτικό του μTorrent. Επιπλέον, το qBittorrent εκτελείται και παρέχει τις ίδιες δυνατότητες σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες (FreeBSD, Linux, macOS, Windows).

Διαθέτει. εύχρηστο περιβάλλον εργασίας με το οποίο μπορεί να εργαστεί ακόμη και ένας αρχάριος χρήστης. Χρησιμοποιώντας τη μηχανή αναζήτησής του, μπορείτε να διευκολύνετε την αναζήτηση των απαραίτητων πληροφοριών.


FrostWire

3

Το FrostWire, ένας Clients BitTorrent που δημιουργήθηκε από μια συνεργατική προσπάθεια εκατοντάδων προγραμματιστών Open Source αλλά και ανεξάρτητους προγραμματιστές από όλο τον κόσμο.

Οι προγραμματιστές του FrostWire δίνουν μεγάλη προσοχή και σεβασμό στη Γενική Άδεια Δημόσιας Χρήσης του GNU και θεωρούν ότι είναι το ιδανικό υπόβαθρο μιας δημιουργικής και ελεύθερης αγοράς επιχειρήσεων.

Το FrostWire έχει εξελιχθεί για να αντικαταστήσει τον πυρήνα BitTorrent του LimeWire με αυτόν του Vuze, του Azureus BitTorrent Engine και τελικά για να αφαιρέσει τον πυρήνα Gnutella του LimeWire για να γίνει τέλος ένα 100% BitTorrent client που είναι απλό στη χρήση.

Το FrostWire επιτρέπει σε οποιοδήποτε άτομο να μοιραστεί το περιεχόμενό του με εκατομμύρια ανθρώπους απευθείας από τον υπολογιστή του χωρίς κανένα κόστος χάρη στο δίκτυο P2T του BitTorrent και συμβάλλει στην εξίσωση του χώρου της διανομής περιεχομένου για τους δημιουργούς περιεχομένου.

Επιπλέον, κάθε αντίγραφο του FrostWire είναι μια αυτόνομη έξυπνη μηχανή αναζήτησης που ανιχνεύει όχι μόνο το δίκτυο BitTorrent, είναι σε θέση να βρει τα πιο σπάνια αρχεία που έχουν αναγραφεί από μηχανές αναζήτησης torrent, αλλά και μέσα από το YouTube, το SoundCloud και το Archive.org, παρέχοντας στους χρήστες την ευρύτερη δυνατή επιλογή περιεχομένου. Οι χρήστες μπορούν να δουν τα αρχεία από πηγές σύννεφου και να αναπαράγουν τα αρχεία που έχουν ληφθεί από το δίκτυο BitTorrent συχνά πριν ολοκληρωθούν οι μεταφορές.

Το λογισμικό έρχεται πλέον με μια ισχυρή βιβλιοθήκη πολυμέσων που σας επιτρέπει να οργανώσετε και να βρείτε αρχεία που έχουν ληφθεί στον υπολογιστή σας, συγκεντρώνει ραδιοφωνικούς σταθμούς στο διαδίκτυο και υποστηρίζει την αναπαραγωγή ήχου και βίντεο στις πιο δημοφιλείς μορφές ήχου. Σας επιτρέπει να κάνετε μεταφορές μεταξύ υπολογιστών χωρίς να χρειάζεστε ενδιάμεσο server. 

Στην ιστοσελίδα του προγράμματος θα βρείτε ακόμη για Downloads εκτός από την κλασική του έκδοση για τα windows και τα (Mac OS X) και για διάφορες εκδόσεις Linux αλλά και για Android για κινητά τηλέφωνα.


Tixati

4

Ισχυρή εφαρμογή P2P, 100% δωρεάν, απλή και εύκολη στη χρήση, που θα σας βοηθήσει να κατεβάσετε torrent και magnet link με υποστήριξη για Windows και Linux. 

Απλό και εύκολο στη χρήση, με εξαιρετικά γρήγορους αλγόριθμους λήψης, υποστήριξη DHT, PEX και Magnet link, με απλή και γρήγορη εγκατάσταση με κρυπτογράφηση σύνδεσης RC4 για πρόσθετη ασφάλεια, λεπτομερή διαχείριση και χαρτογράφηση εύρους ζώνη UDP Peer Connections και με προηγμένες δυνατότητες όπως RSS, IP Filtering αποτελεί θα έλεγα τηn ιδανικότερη περίπτωση για κάποιον που θέλει να κατεβάζει torrents χωρίς να επιβαρύνει ιδιαίτερα τον υπολογιστή του


PicoTorrent

5

Απλό, μικρό σε μέγεθος, δωρεάν πρόγραμμα, Client BitTorrent για τα Windows που έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την απλότητα και την ευκολία χρήσης, παρέχοντας ωστόσο υψηλή απόδοση και χαμηλή χρήση μνήμης. 

Διαθέτει ισχυρή κρυπτογράφηση με υποστήριξη για σήραγγες μέσω I2P, SOCKS4, SOCKS5 και HTTP (S) και λειτουργεί με πρότυπα IPv4 και IPv6. Με πολύγλωσσο περιβάλλον, ανοιχτού κώδικα, δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από άλλα σχετικά προγράμματα.


DC++

6

Πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων που σας επιτρέπει να μοιραστείτε αρχεία μέσω του Internet χωρίς περιορισμούς και όρια. Διαθέτει ένα πολύ εύχρηστο και εύκολο στη χρήση interface, παρέχει Firewall και router υποστήριξη και λειτουργίες, όπως πολυκομβικές συνδέσεις, αυτόματες συνδέσεις και επανέναρξη της λήψης των αρχείων.


Free Download Manager

7

Από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα στο είδος του. Διαθέτει την ικανότητα να κατεβάζει τα αρχεία σε τμήματα και στη συνέχεια να τα κατεβάζει ταυτόχρονα με αποτέλεσμα την αύξηση στο Download μέχρι και 600%.

Μπορείτε να κατεβάσετε εκτός από τα κλασικά αρχεία, αρχεία flash, torents ακόμη και να χρησιμοποιήσετε το πρόγραμμα για διαμοιρασμό αρχείων με άλλους χρήστες.

Επιπλέον, σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τη χρήση της ταχύτητας upoloads και Downloads και να οργανώσετε σε χρονοδιάγραμμα τις λήψεις σας. Τέλος ένα ακόμη δυνατό χαρακτηριστικό της εφαρμογής είναι η δυνατότητα downloads βίντεο από τις ιστοσελίδες.
Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .

AdBlock Detected!

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων. Ωστόσο, μπορείτε πολύ εύκολα να μας προσθέσετε στη λευκή λίστα εξαίρεσης