//Add More external stylesheets Οι 25 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές διαχείρισης και μετατροπής εικόνας


Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023

Οι 25 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές διαχείρισης και μετατροπής εικόνας

read

Πολλές φορές κατά την ενασχόλησή μας με φωτογραφίες προκύπτει η ανάγκη μετατροπής και επεξεργασίας τους Κατά καιρούς έχουμε δημοσιεύσει αρκετά προγράμματα γ΄αυτή τη δουλειά, ωστόσο αυτή τη φορά επιλέξαμε τα καλύτερα από πλευράς απλότητας υπολογίζοντας παράλληλα ότι πρέπει να διαθέτουν λειτουργικότητα και ευελιξία. Παρουσιάζουμε λοιπόν τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα μετατροπής γραφικών όπου το ένα συμπληρώνει το άλλο, έτσι, πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μην βρείτε το κατάλληλο πρόγραμμα όσο μεγάλες απαιτήσεις και αν έχετε.



Image Resizer

1.


Συνήθως για να αλλάξουμε το μέγεθος σε κάποια εικόνα καταφεύγουμε σε διάφορα προγράμματα που κάποιες φορές δεν είναι και τόσο εύχρηστα και για τους απλούς χρήστες αποτελούν πονοκέφαλο αφού είναι δύσκολο να τα χειριστούν. 

Το Image Resizer for Windows έρχεται να μας δώσει λύση σε αυτά το πρόβλημα αφού με τον πιο απλό τρόπο μας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξουμε το μέγεθος στις εικόνες μας. Βέβαια δεν περιλαμβάνει πολλές δυνατότητες όμως για κάποιον που θέλει να το χρησιμοποιήσει στα γρήγορα για να κάνει τη δουλειά του είναι μια χαρά. Αφού κατεβάσουμε το πρόγραμμα κάνουμε εγκατάσταση.

Στην περίπτωση που θέλουμε να επεξεργαστούμε τις φωτογραφίες μας και να τις μετατρέψουμε κάνουμε απλά δεξί κλικ με το ποντίκι μας επάνω στην φωτογραφία που θέλουμε να μετατρέψουμε κάνοντας κλικ επάνω της.

Converseen

2.

Δωρεάν εφαρμογή που σας επιτρέπει να μετατρέψετε, να αλλάξετε το μέγεθος, να περιστρέψετε και να αναστρέψετε άπειρο αριθμό εικόνων με ένα κλικ . Επιπλέον είναι σε θέση να μετατρέψει ένα ολόκληρο αρχείο PDF σε μια δέσμη των εικόνων με τα χαρακτηριστικά που προτιμάτε, μπορείτε να επιλέξετε μία από τις 100+ μορφές, μπορείτε να ρυθμίσετε το μέγεθος, η ανάλυση και το όνομα του αρχείου.


Περιλαμβάνει ισχυρές δυνατότητες επεξεργασία εικόνας που αποτελούν και την βάση των δυνατοτήτων της εφαρμογής και μπορεί να υποστηρίξει περισσότερες από 100 διαφορετικές μορφές εικόνας, συμπεριλαμβανομένων των DPX, EXR, GIF, JPEG, JPEG 2000, PhotoCD, PNG, SVG, TIFF και πολλές άλλους. Σε γενικές γραμμές είναι πολύ εύκολο στη χρήση και, έχει σχεδιαστεί ώστε είναι γρήγορο και πρακτικό. Δεν απαιτείται εγκατάσταση


Hornil Photo Resizer

3.


Eφαρμογή για τα windows που θα σας βοηθήσει να μετατρέψετε να μετονομάσετε, να αλλάξετε το μέγεθος, να περιστρέψετε, και να προσθέσετε υδατογραφήματα στις φωτογραφίες σας. Ακόμη μπορείτε να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις και να επεξεργάζεστε την ίδια εργασία για άλλες εικόνες. 

Πιό συγκεκριμένα με τη χρήση της εφαρμογής μπορείτε να κάνετε μετατροπή, μετονομασία, αλλαγή μεγέθους και περιστροφή εικόνων, μετονομασία σε εικόνες με αύξοντα αριθμό και ημερομηνία, υποστηρίζει λειτουργίες auto level, auto contrast, αντιστροφή, όξυνση, κλίμακα του γκρι, σέπια, και vintage φίλτρα. Μπορείτε ακόμη να κάνετε προσθήκη watermakr σε εικόνες, να φορτώσετε και να αποθηκεύσετε τις ρυθμίσεις σας και να μετατρέψετε εικόνες σε διαφορετικές μορφές. Υποστηρίζει png, jpg, tif, bmp, ico, jpc, pcx, tga, tif, ico, jpc, jp2, pcx, pgx, pnm, pgm, ppm, ras, ska, wmf και tsp file formats.

XnConvert

4.


Bοηθητικό πρόγραμμα για τη μετατροπή αρχείων γραφικών, είναι ένα ακόμη ισχυρό εργαλείο, που σας επιτρέπει να μετατρέψετε εικόνες. Μπορείτε να εισάγετε εικόνες από 500 διαφορετικές μορφές αρχείων γραφικών, (πατήστε εδώ για να τα δείτε όλα) ακόμη μπορείτε να ρυθμίσετε την φωτεινότητα, το κοντράστ, να τροποποιήσετε τα χρώματα, να εφαρμόστε φίλτρα εφέ κ.λ.π.


rEASYze

5.


Εάν ψάχνετε για ένα έναν απλό εύκολο στη χρήση αλλά με ισχυρές δυνατότητες επεξεργαστή εικόνων, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το rEASYze και να κάνετε βασικές εργασίες επεξεργασίας, όπως περικοπή, μετονομασία, αλλαγή μεγέθους ακόμη και εφαρμογή υδατογραφημάτων στις φωτογραφίες σας. Μπορείτε να εργαστείτε ταυτόχρονα με μία ή περισσότερες εικόνες. Η εφαρμογή διατίθεται και σε φορητή έκδοση.


SendTo-Convert

6.

 
Πρόκειται ίσως για ένα από τα πιο χρηστικά προγράμματα με αιχμή του δόρατος την απλότητα, που ωστόσο μπορεί να μας βοηθήσει να μετατρέψουμε τις αγαπημένες μας φωτογραφίες από το ένα είδος αρχείου στο άλλο με τον απλούστερο και αποτελεσματικότερο τρόπο. 

Η λειτουργία του προγράμματος είναι αρκετά απλή και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι αφού τρέξουμε το πρόγραμμα να επιλέξουμε το είδος του αρχείου που θέλουμε να αποθηκεύσουμε τις φωτογραφίες μας και τον φάκελο που θα αποθηκευτούν καθώς και οποιαδήποτε άλλη επιλογή είναι διαθέσιμη από το πρόγραμμα, επιλέγουμε την ή τις φωτογραφίες που θέλουμε να μετατρέψουμε και με τη διαδικασία (drag and drop) μεταφέροντας δηλαδή τις φωτογραφίες με το ποντίκι ή το πληκτρολόγιο επάνω στο μενού του προγράμματος.

Μάλιστα, μας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξουμε και το μέγεθος του αρχείου που επιθυμούμε να έχουν οι φωτογραφίες μετά την μετατροπή τους. Έτσι μπούμε να μετατρέψουμε τις φωτογραφίες μας σε οποιοδήποτε διαστάσεις ( κρατώντας όμως αν το (επιλέξουμε) σταθερή τη μέγιστη χωρητικότητα σε kb ( επιλέγοντας και πληκτρολογώντας το μέγιστο μέγεθος αρχείου).


Altarsoft Photo Resizer

7.


Μετατρέψτε το μέγεθος των εικόνων σας με τον απλούστερο τρόπο. Πιο συγκεκριμένα μπορείτε να αλλάξετε τις διαστάσεις στις φωτογραφίες σας μετατρέποντάς τις από μέγεθος εικονιδίων μέχρι και σε υψηλής ποιότητας εικόνες HD. Αφού τρέξετε την εφαρμογή επιλέξτε File και διαλέξτε Add Images αν θέλετε μετατρέψετε μία ή περισσότερες φωτογραφίες ή Add Folder αν θέλετε να μετατρέψετε ένα ή περισσότερους φακέλους στον οποίο έχετε αποθηκεύσει τις φωτογραφίες σας. Διαλέξτε τώρα τις διαστάσεις που θέλετε και πατήστε το πράσινο κουμπάκι στο μενού για να ξεκινήσει η μετατροπή. Αν τώρα θέλετε να μετατρέψετε τις φωτογραφίες σας σε διαφορετικό φορμάτ πριν πατήσετε το κουμπάκι για να ξεκινήσει η μετατροπή επιλέξτε Convert και διαλέξτε το φορματ που θέλετε να σώσετε τις φωτογραφίες σας.


File Converter

8.


To File Converter είναι ένας εξαιρετικός μετατροπέας για τα περισσότερα είδη αρχείων που σας επιτρέπει, να μετατρέψετε και να συμπιέσετε ένα ή περισσότερα αρχεία με τη χρήση του μενού περιβάλλοντος στην εξερεύνηση των Windows και έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό στη χρήση. Όπως καταλάβετε, έχουμε να κάνουμε με ένα μετατροπέα για όλα σχεδόν τα είδη των αρχείων από αρχεία ήχου εικόνας και βίντεο μέχρι μετατροπές μεταξύ εγγράφων. 

Μπορείτε να προσαρμόσετε σε μεγάλο βαθμό την εφαρμογή, προκειμένου να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε προεπιλογές μετατροπής στα αρχεία μενού περιβάλλοντος ή να επεξεργαστείτε το υπάρχον για να αλλάξετε τις επιλογές μετατροπής. Για να μετατρέψτε ένα ή περισσότερα αρχεία κάντε απλά δεξί κλικ επάνω τους και επιλέξτε σε τι αρχείο θέλετε να το μετατρέψετε. Για περισσότερες επιλογές κάντε κλικ στο Configure Presets.


All format Files Converter

9.


Η μετατροπή αρχείων έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς μας. Συχνά βρισκόμαστε σε καταστάσεις όπου πρέπει να μετατρέψουμε αρχεία από τη μια μορφή στην άλλη. Είτε πρόκειται για μετατροπή ενός εγγράφου του Word σε PDF είτε ενός αρχείου εικόνας σε διαφορετική μορφή, είναι απαραίτητο να έχετε έναν αξιόπιστο και αποτελεσματικό μετατροπέα αρχείων. 


Ένα τέτοιο εργαλείο που ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα είναι το All Format Files Converter. Διαθέσιμο στο Microsoft Store, διαθέτει μια ευρεία γκάμα επιλογών μετατροπής, καθιστώντας τον μια πρώτη λύση για όλες τις ανάγκες μετατροπής αρχείων σας. Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που τον ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές του είναι η ευελιξία του. Υποστηρίζει μεγάλο αριθμό μορφών αρχείων, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά DOC, DOCX, PDF, PPT, PPTX, XLS, XLSX, JPG, PNG, GIF και πολλών άλλων.


PIXresizer

10.


Θα σας έχει τύχει πολλές φορές φορές να θέλετε να μετατρέψετε τις φωτογραφίες σας σε κάποια συγκεκριμένα μικρότερα μεγέθη, αλλά δεν ξέρετε τον τρόπο ή ποιο μπορεί να είναι το κατάλληλο πρόγραμμα γι΄αυτό το σκοπό. Το PIXresizer πιστεύω ότι ανταποκρίνεται απόλυτα στα ερωτήματα αυτού του τύπου και μας βοηθήσει ώστε να αλλάξουμε απλά και γρήγορα το μέγεθος στις φωτογραφίες μας ώστε να μπορούμε να τις διαχειριστούμε καλύτερα και ευκολότερα ιδιαίτερα δε αν θέλουμε να τις ανεβάσουμε στο internet ή να τις επισυνάψουμε στις επικοινωνίες μας ( e-mails). 


Το δυνατό σημείο της εφαρμογής που κάνει και τη διαφορά είναι η μαζική επεξεργασία-μετατροπή φωτογραφιών αφού με πολύ απλές ρυθμίσεις και γρήγορα μας δίνεται η δυνατότητα να μετατρέψουμε μεγάλα μεγέθη αρχείων (για παράδειγμα φωτογραφίες από φωτογραφικές μηχανές) σε κλασικές διαστάσεις εύκολα διαχειρίσιμες. Όπως βλέπετε υπάρχουν δύο επιλογές, η επιλογή Work with one file και work multiple files.

 Επιλέγοντας το πρώτο μπορούμε να επεξεργασθούμε τις φωτογραφίες μας μία μία ξεχωριστά, μέσα από το κλασικό τυποποιημένο μενού του προγράμματος που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία και να τις σώσουμε σε κάποιο από τα φορματ εικόνας που διαθέτει : Αυτό όμως που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι η μαζική μετατροπή των φωτογραφιών που θα την βρούμε στη δεύτερη επιλογή (work multiple files).


FILEminimizer Pictures

11.


Το FILEminimizer Pictures είναι ένα δωρεάν λογισμικό για τη μείωση του μεγέθους των εικόνων, σας κατά έως και 98% μέσω της τεχνολογίας βελτιστοποίησης εγγενών αρχείων. Μετά τη συμπίεση, οι φωτογραφίες σας βρίσκονται και φαίνονται ακόμη εξ΄ ίσου όμορφα - αλλά είναι πολύ μικρότερες σε μέγεθος! Μοιραστείτε εύκολα τις φωτογραφίες και στείλτε τις εύκολα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Μπορεί να επιτευχθεί συμπίεση εικόνας έως και 98% σε φωτογραφίες με μέγεθος 5MB που μπορεί να μειωθεί στα 0.1MB.


Free AVS Image Converter

12


Μετατρέψτε τις εικόνες σας μεταξύ όλων των βασικών μορφών, όπως JPEG, PDF, RAW, TIFF, TGA, RAS, GIF, JPEG 2000, GIF. PNG, κλπ. Σας δίνει τη δυνατότητα να αλλάξετε τις διαστάσεις στις φωτογραφίες σας αλλά περιλαμβάνει επίσης και μία ειδική επιλογή όπου μπορείτε να επιλέξτε αλλαγή μεγέθους της εικόνας στις πιο διαδεδομένες, δημοφιλείς μορφές εκτύπωσης. Ωστόσο, οι δυνατότητες της εφαρμογής, δεν σταματούν εδώ, αφού πέραν των προαναφερθέντων δυνατοτήτων σας μπορείτε να προσθέσετε διάφορα εφέ στις φωτογραφίες σας, να αλλάξετε τα χρώματα, αλλά και να προσθέσετε το προσωπικό σας υδατογράφημα. Εν κατακλείδι, πρόκειται ίσως για το πιο ολοκληρωμένο πρόγραμμα στην κατηγορία του που διακρίνεται, για την απλότητα χρήσης του, αλλά και για τις δυνατότητες που μπορεί να σας προσφέρει.


IrfanView

13.


Κορυφαίο πρόγραμμα θέασης εικόνων (graphic viewer) από τα καλύτερα freeware προγράμματα προβολής αλλά και μετατροπής εικόνων για τα Windows που συνοδεύεται με πολλά extras. Έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι απλό για τους αρχάριους και ισχυρό για τους επαγγελματίες επιδιώκει να δημιουργήσει μοναδικά, νέα, και ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.


FastStone Photo Resizer

14.


Mετατροπέας εικόνας και μετονομασίας που προτίθεται να επιτρέψει στους χρήστες να μετατρέψουν να μετονομάσουν, να αλλάξουν το μέγεθος, να περικόψουν, να περιστρέψουν, να αλλάξουν βάθος χρώματος, να προσθέσουν κείμενο και υδατογραφήματα σε εικόνες σε μια γρήγορη και εύκολη λειτουργία. Υποστηρίζει αρχεία εικόνων Υποστήριξη JPEG, BMP, GIF, PNG, TIFF και JPEG2000. Τέλος μία από τις δυνατές λειτουργίες του είναι η δυνατότητα να μπορεί να επεξεργάζεται και να μετατρέπει μαζικά πολλές φωτογραφίες μαζί. Σας παρέχει τη δυνατότητα να το τρέξετε και χωρίς εγκατάσταση.


 15.

XnView


Το XnView είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα, ίσως το καλύτερο δωρεάν, για την προβολή και τη μετατροπή των αρχείων γραφικών. Υποστηρίζει περισσότερες από 400 μορφές γραφικών! Διατίθεται για Windows, MacOS X, Linux x86, Linux ppc, FreeBSD x86, OpenBSD x86, NetBSD x86, Solaris SPARC, Solaris x86, Irix mips, HP-UX , AIX! Τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά είναι: Εισαγωγή περίπου 400 μορφές αρχείων γραφικών και εξαγωγή περίπου 50 μορφές αρχείων γραφικών.

Bzzt! Image Editor

16


Aπλούστατο πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων που μπορεί να συμπιέσει, να περιστρέψει, να αλλάξει το μέγεθος και να μετατρέψει τις εικόνες μαζικά μέσω μεταφοράς και απόθεσης των εικόνων σας. Αυτό που θα πρέπει να κάνετε είναι να επιλέξετε τον φάκελο εξόδου των εικόνων σας και το φορμά μετατροπής. Από εκεί και μετά, σύρτε τις εικόνες που θέλετε να μετατρέψετε με το ποντίκι σας μέσα στο πλαίσιο της εφαρμογής και η μετατροπή γίνεται αυτόματα.

XnResize

17.


Aπλός, δωρεάν, γρήγορος και ισχυρός μετατροπέας εικόνων. Στις μέρες μας η ανάλυση των εικόνων που λαμβάνονται από ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές είναι πολύ υψηλή και σε ιδανική ανάλυση για να τις δείτε ή τις εκτυπώσετε. Αλλά όταν πρόκειται να τις μοιραστείτε με τους φίλους ή τους συναδέλφους σας, είναι καλύτερα να τις συρρικνώσετε για πολλούς και πρακτικούς λόγους όπως για το ότι θα χρειαστείτε για παράδειγμα πολύ μικρότερο χρόνο για κάνετε upload τις φωτογραφίες σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και για το ότι με αυτό τον τρόπο θα καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στο τηλέφωνό σας.

Το XnResize σας επιτρέπει να μειώσετε την ανάλυση και να μετατρέψετε τις φωτογραφίες σας στις πιο διαδεδομένε μορφές μεγέθους. Υποστηρίζονται όλες σχεδόν οι μορφές εικόνας και γραφικών όπως (JPEG, TIFF, PNG, GIF, WEBP, PSD, JPEG2000, OpenEXR, camera RAW, HEIC, PDF, DNG, CR2).  Δεν διαθέτει ελληνικό μενού.

ImBatch

18.


Δωρεάν εργαλείο επεξεργασίας για τα Windows. Διαθέτει ένα εξαιρετικό user interface που είναι απλό στη χρήση για να σας βοηθήσει ώστε να μετατρέψετε, να αλλάξετε το μέγεθος, να περιστρέψτε, να βάλετε υδατογράφημα, και γενικά να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας μαζικά με πολλούς τρόπους. Μπορείτε να αλλάξετε τη σειρά των εργασιών, να προσθέσετε κάποιες εργασίες δύο ή περισσότερες φορές (για παράδειγμα, για να μετατρέψετε τις εικόνες σε μορφή JPEG και PNG σε ένα με μία κίνηση), να απενεργοποιήστε να ορίσετε συγκεκριμένα καθήκοντα να αποκλείσετε ν από τη λίστα στη διεκπεραίωση εργασιών.



FastStone Image Viewer

19.


O FastStone Image Viewer είναι ένας γρήγορος, σταθερός και φιλικός προς το χρήστη browser εικόνων, και μετατροπέας με πλούσια χαρακτηριστικά που περιλαμβάνουν εκτός από την τυπική προβολή φωτογραφιών, τη διαχείριση, τη σύγκριση, τη διόρθωση για το ΄΄φαινόμενο΄΄ κόκκινα μάτια, την αλλαγή μεγέθους, τη δημιουργία υδατογραφημάτων καθώς και τη δημιουργία μοναδικών slideshows. Η καινοτόμος αλλά διαισθητική λειτουργία πλήρους οθόνης παρέχει γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες EXIF, μικρογραφίες και σημαντικές λειτουργίες μέσω κρυφών γραμμών εργαλείων pop up όταν το ποντίκι σας αγγίζει τις τέσσερις άκρες της οθόνης.

Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα μεγεθυντικό φακό υψηλής ποιότητας και ένα μουσικό slideshow με 150 + εφέ μετάβασης, πτώση εφέ σκιάς, σχολιασμού εικόνας, υποστήριξη σαρωτή, ιστόγραμμα και πολλά άλλα Υποστηρίζει όλες τις μεγάλες μορφές γραφικών (BMP, JPEG, JPEG 2000, animated GIF, PNG, PCX, TIFF, WMF, ICO και TGA) αλλά και τα πιο δημοφιλή για ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές RAW (CRW, CR2, NEF, PEF, RAF, MRW, ORF, SRF, ARW, SR2, RW2 και DNG).

RIOT

20.


Το RIOT είναι μια μικρή απλή εφαρμογή για για να συγκρίνετε την πρωτότυπη με μία βελτιστοποιημένη εικόνα της ίδιας φωτογραφίας σε πραγματικό χρόνο και να δείτε αμέσως το μέγεθος του αρχείου. Χρησιμοποιεί ένα διπλό πάνελ και εμφανίζει τις φωτογραφίες σας τη μία δίπλα στην άλλη, προκειμένου να συγκρίνετε το πρωτότυπο με τη βελτιστοποιημένη εικόνα σε πραγματικό χρόνο και να δείτε αμέσως το μέγεθος του αρχείου. Είναι ελαφρύ, γρήγορο και απλό στη χρήση, και με ιδιαίτερες δυνατότητες για προχωρημένους χρήστες που θα τους βοηθήσουν ώστε να ελέγχουν τη συμπίεση, τον αριθμό των χρωμάτων, τις ρυθμίσεις των μεταδεδομένων και να επιλέξουν την τελική μορφή της εικόνας για σώσουν τις βελτιστοποιημένες φωτογραφίες τους ( JPG, GIF ή PNG ). Το RIOT μπορεί να ενσωματωθεί ως plug -in σε γνωστά προγράμματα θέασης και επεξεργασίας γραφικών όπως είναι GIMP , IrfanView και XnView.

Caesium

21.


Η εφαρμογή που κάνει τη διαφορά, δίνοντάς σας αυτή τη δυνατότητα, έτσι μπορείτε να μειώσετε συνολικά το μέγεθος που καταλαμβάνουν οι φωτογραφίες σας στα μέσα αποθήκευσης, και παράλληλα αν είστε webmaster αποτελεί ίσως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να βελτιστοποιήσετε τα γραφικά της ιστοσελίδας σας, γεγονός που θα έχει σαν συνέπεια την ταχύτερη προσπέλασή της αφού μειώνεται ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας ή των σελίδων που περιέχουν γραφικά. 

Πρόκειται για ένα δωρεάν ανοιχτού κώδικα συμπιεστή εικόνας που μπορεί να μειώσει το μέγεθος των εικόνων σας έως και 90% χωρίς να χάσετε από την αρχική ποιότητα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για πολλούς λόγους: εξοικονόμηση χώρου στο σκληρό σας δίσκο, να μειώσετε το μέγεθος των εικόνων σας ώστε να μπορείτε να τις ανεβάσετε τα πιο γρήγορα σε διάφορες ιστοσελίδες ή Blogs, πολύτιμο εργαλείο για webmasters, bloggers, φωτογράφους που αναζητούν τρόπος ώστε να βελτιστοποιήσουν τις συλλογή τους και να μειώσουν το χρόνο φόρτωσης για τους επισκέπτες της ιστοσελίδας τους.

SageThumbs

22.


Το SageThumbs είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα για τα Windows που σας επιτρέπει να βλέπετε μια προεπισκόπηση των εικόνων σας όταν είστε στον Εξερευνητή των Windows. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζεται πλέον να ανοίγετε κάθε φωτογραφία ξεχωριστά για να δείτε την περιεχόμενη της. Αντίθετα, μπορείτε απλά να κάνετε δεξί κλικ στην εικόνα και να δείτε μια γρήγορη προεπισκόπηση της.

Στα χαρακτηριστικά του θα βρείτε, εκτεταμένη προβολή μικρογραφιών εικόνας σε φάκελο Explorer, μενού περιβάλλοντος εξερευνητή με (δεξί κλικ επάνω στην εικόνα ), εκτεταμένες συμβουλές και πληροφορίες, υποστήριξη 162 μορφών εικόνας και με (224 επεκτάσεις), υποστήριξη επιπλέον 26 μορφών εικόνας μέσω του XnView plugins (εάν υπάρχει εγκατεστημένο) και μετατροπή εικόνων στις πιο δημοφιλείς μορφές.

Το SageThumbs είναι μια επέκταση για τον Windows Explorer, επομένως μην περιμένετε να δείτε κάποιο εκτελέσιμο αρχείο. Για να το χρησιμοποιήσετε, απλά ανοίξτε ένα οποιοδήποτε φάκελο με αρχεία εικόνας στην Εξερεύνηση των Windows, και στη συνέχεια κάντε δεξί κλικ σε ένα αρχείο που θέλετε να κάνετε προεπισκόπηση και θα δείτε τη μικρογραφία και τις επιλογές αμέσως στο μενού περιβάλλοντος. Αν θέλετε να αλλάξετε τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις κάντε κλικ στις προεπιλογές. Διαθέτει ελληνικό μενού.

Squoosh

23.

Το Squoosh είναι ένα ισχυρό διαδικτυακό εργαλείο που έχει σχεδιαστεί για να βελτιστοποιεί και να μεταμορφώνει τις εικόνες σας. Διαθέτει ένα ευρύ φάσμα λειτουργιών και επιλογών για να σας βοηθήσει να μειώσετε το μέγεθος των εικόνων σας χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα, καθώς και να τις προσαρμόσετε και να τις μετατρέψετε σε διαφορετικές μορφές.

Χρησιμοποιεί διάφορες τεχνικές συμπίεσης για να μειώσει το μέγεθος του αρχείου των εικόνων σας διατηρώντας παράλληλα την οπτική τους ποιότητα. Μπορείτε να επιλέξετε από διαφορετικούς τύπους συμπίεσης όπως WebP, MozJPEG και Brotli, ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες και προτιμήσεις σας.

Εκτός από τη βελτιστοποίηση, σάς επιτρέπει επίσης να κάνετε προεπισκόπηση των αποτελεσμάτων των βελτιστοποιήσεών σας πριν τα εφαρμόσετε. Αυτή η δυνατότητα σάς δίνει τη δυνατότητα να δείτε πώς θα επηρεαστεί η ποιότητα της εικόνας μετά τη συμπίεση, βοηθώντας σας να πάρετε αποφάσεις σχετικά με το επίπεδο συμπίεσης που θέλετε να εφαρμόσετε.

Επίσης, διαθέτει επιλογές προσαρμογής για τις εικόνες σας. Μπορείτε να προσαρμόσετε ρυθμίσεις όπως η ανάλυση, η περικοπή και η περιστροφή για να προσαρμόσετε με ακρίβεια τις εικόνες σας σύμφωνα με τις απαιτήσεις σας. Επιπλέον, μπορείτε να εφαρμόσετε εφέ όπως το φίλτρο Photoshop και το μετασχηματισμό Fourier για να βελτιώσετε ή να μεταμορφώσετε δημιουργικά τις εικόνες σας.

Flexxi Image Resizer

24.


Το Flexxi Image Resizer είναι μία απλή, δωρεάν εφαρμογή που που μπορεί να αλλάξει το μέγεθος, να περιστρέψει, να μετονομάσει και να μετατρέψει εικόνες. Η χρήση του είναι πολύ απλή και δεν χρειάζεται εγκατάσταση στην εφαρμογή.


Χαρακτηριστικά :
  • Αυτόματη περιστροφή εικόνων σε πορτραίτο.
  • Μετονομάστε τις εικόνες στην ημερομηνία που τραβήχτηκαν για να ενώσετε εικόνες από διαφορετικές κάμερες.
  • Αλλάξτε το μέγεθος των εικόνων και μειώστε την ποιότητα για να μειώσετε το μέγεθος του αρχείου για ευκολότερη αποστολή τους στην αλληλογραφία.
  • Μετατροπή εικόνων σε διαφορετική μορφή αρχείου (π.χ. jpg σε png με όλες τις εικόνες ίδιου μεγέθους και διαφανές φόντο γεμίσματος).
  • Ανοίξτε τις εικόνες σας στο Flexxi απλώς σύροντας τις πάνω στο εικονίδιο του Flexxi Image Resizer.
  • Προεπισκόπηση αλλαγών στις εικόνες πριν την εφαρμογή. 

RentASoft Image Converter

25.


Το RentASoft Image Converter είναι ένα εύκολο στη χρήση πρόγραμμα που μετατρέπει τα αρχεία εικόνας σας σε διαφορετική μορφή εικόνας. Για να μετατρέψετε μια εικόνα, απλώς κάντε δεξί κλικ πάνω της και κάντε κλικ στο «Μετατροπή εικόνας σε…» στη συνέχεια θα εμφανιστεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα που θα σας επιτρέψει να ορίσετε ιδιότητες μετατροπής (για παράδειγμα, JPEG σε GIF) και για κάποια εικόνα φορμά επιλέξτε την ποιότητα εικόνας. Για μετατροπή σε μορφή εικονιδίου, μπορείτε να επιλέξετε τα απαιτούμενα μεγέθη εικονιδίων. Το πρόγραμμα υποστηρίζει τη μετατροπή στις ακόλουθες μορφές: JPEG, GIF, Adobe PSD, TIFF, Bitmap (BMP), PNG, Icon, PCX, TGA, PXM, WBMP, PostScript (PS) και Adobe PDF.



Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .