//Add More external stylesheets Universal Media Server : Μετατρέψτε τον υπολογιστή σας σε Media Server



Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022

Universal Media Server : Μετατρέψτε τον υπολογιστή σας σε Media Server

read

To Universal Media Server είναι ένα DLNA συμβατός διακομιστής UPnP Media που υποστηρίζει τα κυριότερα λειτουργικά συστήματα, Windows, Linux και Mac OS X και δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψουμε τον υπολογιστή μας σε ένα πολύ ισχυρό Media Server, με απλά λόγια μας δίνει τη δυνατότητα να ακούσουμε μουσική να δούμε ταινίες και φωτογραφίες από οποιοδήποτε υπολογιστή, κινητό τηλέφωνο, τηλεόραση, Tablet ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή μπορεί να έχει πρόσβαση στο τοπικό μας δίκτυο. 

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της εφαρμογής είναι ότι δεν χρειάζεται ιδιαίτερες ρυθμίσεις, απλά το τρέχετε και αυτόματα οποιοσδήποτε βρίσκεται στην εμβέλεια του δικτύου σας μπορεί να περιηγηθεί στο περιεχόμενο του υπολογιστή σας. Το UMS βασίζεται στα MEncoder, FFmpeg, tsMuxeR, AviSynth, MediaInfo και άλλα λογισμικά που συνδυάζονται για να προσφέρουν υποστήριξη για ένα ευρύ φάσμα διάφορων μορφών media.

ΒΗΜΑΤΑ

1


Αφού κατεβάσετε την εφαρμογή κάντε εγκατάσταση στον υπολογιστή σας ακολουθώντας τον οδηγό που θα σας κατευθύνει και σε λιγότερο από ένα λεπτό θα έχετε τελειώσει. Όσοι χρησιμοποιείται ασύρματο δίκτυο φροντίστε να επιλέξετε στην σχετική καρτέλα WIFI. 

Μετά το πέρας της εγκατάστασης, κάντε δεξί κλικ με το ποντίκι σας στο εικονίδιο της εφαρμογής που θα βρείτε στην μπάρα εργασίας του υπολογιστή σας. Αν όλα πήγαν καλά θα πρέπει να δείτε το παραπάνω μενού. Στην περιοχή κατάσταση μπορείτε να βλέπετε σε πραγματικό χρόνο τις συνδεδεμένες συσκευές στο σέρβερ σας. 





2


Για να μπείτε τώρα στο σέρβερ σας από οποιοδήποτε άλλο υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο που βρίσκεται στην εμβέλεια του τοπικού σας δικτύου κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της εφαρμογής στην μπάρα εργασίας του υπολογιστή σας, επιλέξτε διεπαφή ιστού, δείτε την ip και πληκτρολογήστε τη στον αγαπημένο σας browser και περιηγηθείτε πλέον στους φακέλους που έχετε αποθηκευμένη τη μουσική, τις φωτογραφίες ή τα βίντεο.

Για να προσθέσετε φακέλους με μουσική βίντεο ή φωτογραφίες επιλέξτε ρυθμίσεις πλοήγησης διαμοιρασμού και προσθέστε τους φακέλους που επιθυμείτε. Από εκεί και μετά επιλέξτε το τραγούδι, τις φωτογραφίες ή το βίντεο που θέλετε να ακούσετε ή να δείτε αντίστοιχα και απολαύστε το.

 Για να τρέξετε το Universal Media Server θα πρέπει να εγκαταστήσετε την Java στον υπολογιστή σας. Αν αντιμετωπίσετε πρόβλημα με τη σύνδεσή σας στο δίκτυο,  προσθέστε ένα κανόνα εξαίρεσης της εφαρμογής στο Firewall του υπολογιστή σας και όλα θα πάνε καλά.

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .