//Add More external stylesheets Συμβουλές για να αξιοποιήστε καλύτερα τα windows 11


Δευτέρα 15 Απριλίου 2024

Συμβουλές για να αξιοποιήστε καλύτερα τα windows 11

read

Τα Windows 11, το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, συνοδεύονται από πολλές νέες δυνατότητες και ενημερώσεις που μπορούν να βελτιώσουν την εμπειρία σας στον υπολογιστή. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές και κόλπα που θα σας βοηθήσουν να προηγηθείτε και να τα αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Ας   τις δούμε πιο αναλυτικά :

  1. Πατήστε Win + Tab για πρόσβαση στην προβολή εργασιών και δημιουργία ξεχωριστών εικονικών υπολογιστών για διαφορετικές εργασίες
  2. Snap Assist: Πατήστε το  Win + Z για να  χρησιμοποιήστε το Snap Assist για την  αποτελεσματική εκτέλεση πολλαπλών εργασιών. Σύρετε τα παράθυρα στα πλάγια της οθόνης για να τα κουμπώσετε στη θέση τους. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε διατάξεις Snap και ομάδες Snap για να οργανώσετε τα παράθυρά σας.
  3. Γρήγορες ρυθμίσεις: Μεταβείτε στον πίνακα γρήγορων ρυθμίσεων κάνοντας κλικ στο εικονίδιο δικτύου στη γραμμή εργασιών. Επιλέξτε:Έναρξη> Ρυθμίσεις  > Ειδοποιήσεις > συστήματος. Προσαρμόστε το ώστε να περιλαμβάνει ρυθμίσεις που χρησιμοποιούνται συχνά, όπως Wi-Fi, Bluetooth, λειτουργία πτήσης και άλλα.
  4. Προσαρμογή μενού "Έναρξη": Προσαρμόστε το μενού "Έναρξη" κάντε αναδιάταξη και αλλαγή μεγέθους των πλακιδίων και καρφιτσώστε τις αγαπημένες σας εφαρμογές για γρήγορη πρόσβαση.
  5. Ιστορικό προχείρου: Πατήστε Win + V για πρόσβαση στο Ιστορικό του Προχείρου. Αποθηκεύει πολλά στοιχεία που έχετε αντιγράψει, καθιστώντας ευκολότερη την επικόλλησή τους όταν χρειάζεται.
  6. Focus Assist: Ενεργοποιήστε το Focus Assist για να ελαχιστοποιήσετε τους περισπασμούς και να παραμείνετε συγκεντρωμένοι. Σταματάει  τις ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια συγκεκριμένων περιόδων ή όταν παίζετε παιχνίδια. Για να το ενεργοποιήσετε ακολουθήστε τη διαδρομή Έναρξη  > Ρυθμίσεις  > Προσβασιμότητα > Οπτικά εφέ .
  7. Dark Mode: Ενεργοποιήστε τη Dark Mode για πιο άνετη εμπειρία θέασης, ειδικά σε περιβάλλοντα χαμηλού φωτισμού. Μεταβείτε στις Ρυθμίσεις > Εξατομίκευση > Χρώματα για να το ενεργοποιήσετε.
  8. Προσαρμογή γραμμής εργασιών: Κάντε δεξί κλικ στη γραμμή εργασιών για να αποκτήσετε πρόσβαση σε επιλογές προσαρμογής της εμφάνισης και της συμπεριφοράς της. Μπορείτε να επιλέξετε να αποκρύψετε ή να εμφανίσετε συγκεκριμένα εικονίδια και να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις της γραμμής εργασιών σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
  9. Λειτουργίες προσβασιμότητας: Τα Windows 11 προσφέρουν διάφορες δυνατότητες προσβασιμότητας για να κάνουν τη συσκευή σας πιο εύχρηστη για άτομα με συγκεκριμένες ανάγκες. Εξερευνήστε ρυθμίσεις όπως Μεγεθυντικός φακός, Αφηγητής και Κέντρο διευκόλυνσης πρόσβασης για επιλογές προσαρμογής. Για να ανοίξετε γρήγορα το μενού προσβασιμότητας, πατήστε το πλήκτρο με το λογότυπο των Windows+U.
  10. Windows Hello: Ρυθμίστε το Windows Hello για γρήγορο και ασφαλή βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας. Χρησιμοποιήστε το πρόσωπο, το δακτυλικό σας αποτύπωμα ή ένα PIN για να ξεκλειδώσετε τη συσκευή σας χωρίς να πληκτρολογήσετε κωδικό πρόσβασης. Για να μεταβείτε ακολουθήστε τη διαδρομή Έναρξη  > Ρυθμίσεις  > Λογαριασμοί  > Επιλογές εισόδου.
  11. Χρησιμοποιήστε Emoji : Πατήστε τη συντόμευση πλήκτρο με το λογότυπο των Windows + τελεία (.) για να αποκτήσετε πρόσβαση στο Emoji & περισσότερα πληκτρολόγια, αν η γλώσσα σας το υποστηρίζει.  
  12. Συντομεύσεις πληκτρολογίου: Μάθετε και χρησιμοποιήστε τις συντομεύσεις πληκτρολογίου για πιο αποτελεσματική πλοήγηση στα Windows . 
ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟΥ
Συνδυασμός πλήκτρων Αποτέλεσμα
Win + D Εμφάνιση ή απόκρυψη της επιφάνειας εργασίας
Win + E Ανοίξτε την Εξερεύνηση αρχείων
Win + I Ανοίξτε τις Ρυθμίσεις
Win + A Ανοίξτε το Κέντρο δράσης
Win + S Ανοίξτε την Αναζήτηση
Win + Tab Ανοίξτε την Προβολή εργασιών
Win + L Κλείδωμα της συσκευής
Win + X Ανοίξτε το μενού Γρήγορη σύνδεση
Win + R Ανοίξτε το πλαίσιο διαλόγου Εκτέλεση
Ctrl + Shift + Esc Ανοίξτε τη Διαχείριση εργασιών
Alt + Tab Εναλλαγή μεταξύ ανοιχτών παραθύρων
Ctrl + C Αντιγραφή επιλεγμένου κειμένου ή αρχείων
Ctrl + V Επικόλληση αντιγραμμένου κειμένου ή αρχείων
Ctrl + X Αποκοπή επιλεγμένου κειμένου ή αρχείων
Ctrl + Z/td> Αναίρεση της τελευταίας ενέργειας
Ctrl + Y Επαναλάβετε την τελευταία ενέργεια
Ctrl + F Ανοίξτε το εργαλείο εύρεση στις περισσότερες εφαρμογές
Ctrl + Shift + N Δημιουργήστε έναν νέο φάκελο στην Εξερεύνηση αρχείων
Alt + F4 Κλείστε το ενεργό παράθυρο ή την εφαρμογή
Print Screen Τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης ολόκληρης της οθόνης
Alt + Print Screen Τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης του ενεργού παραθύρου

Φυσικά δεν μπορούν να περιγραφούν σε ένα άρθρο όλες οι δυνατότητες, ωστόσο οι συμβουλές αυτές πιστεύω ότι θα σας βοηθήσουν να αξιοποιήσετε και να βελτιώσετε την παραγωγικότητά και τη συνολική σας εμπειρία με τα windows.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .