//Add More external stylesheets Οι 30 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές που πρέπει να έχεις στον υπολογιστή σου


Τρίτη 21 Μαρτίου 2023

Οι 30 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές που πρέπει να έχεις στον υπολογιστή σου

read

Η εγκατάσταση των windows είναι το πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τον θαυμαστό κόσμο των υπολογιστών, ωστόσο από μόνη της δεν φτάνει, αφού πέραν του λειτουργικού συστήματος δεν μας παρέχει μεγάλη ευελιξία και επιλογή σε προγράμματα. 

Έτσι λοιπόν είμαστε αναγκασμένοι να εγκαταστήσουμε για να αυξήσουμε την αποδοτικότητα του υπολογιστή μας προγράμματα τρίτων. 

Στο σημερινό μας άρθρο επιλέξαμε 30 από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα που πιστεύουμε ότι θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη. Ωστόσο επειδή ο κατάλογος είναι μεγάλος, πολύ σύντομα θα προσθέσουμε και άλλα.  
1

Windows Repair Toolbox

Κατεβάστε και τρέξτε "on-the-fly" το καλύτερο δωρεάν φορητό λογισμικό για τη διάγνωση και την επίλυση διαφόρων ειδών προβλημάτων των Windows. Τα εργαλεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κατηγοριοποιούνται με βάση τη λειτουργία τους και το πρόγραμμα θα κατεβάσει αυτόματα τη σωστή έκδοση των προγραμμάτων που θέλετε να τρέξετε για την έκδοση των Windows που διαθέτετε. 

Όταν τελειώσετε, απλά κλείστε την εφαρμογή και όλες οι εφαρμογές που έχετε κατεβάσει θα αφαιρεθούν αυτόματα. Στα προγράμματα περιλαμβάνοντα διάφορα προγράμματα ασφαλείας αλλά και προγράμματα που σας δίνουν τη δυνατότητα να εμφανίσετε πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας όπως για παράδειγμα την θερμοκρασία του επεξεργαστή σας, το ποσό της μνήμης RAM στο σύστημα σας, πόση μνήμη σας έχει απομείνει, τον ελεύθερο χώρο στους σκληρούς σας δίσκους, και τέλος σας παρέχει με ένα κλικ την πρόσβαση σε ορισμένα χρήσιμα εργαλεία των Windows.

 
2

FreeAlarmClock

Δωρεάν, πλήρως εξοπλισμένο και φιλικό προς το χρήστη ξυπνητήρι σάς επιτρέπει να ορίσετε όσους συναγερμούς θέλετε. Μπορείτε να ορίσετε εφάπαξ ξυπνητήρια ή επαναλαμβανόμενα ξυπνητήρια - ενεργοποιούνται μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή και σας δίνουν την ευκαιρία να κοιμηθείτε τα Σαββατοκύριακα. 

Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικούς συναγερμούς για να υποδείξετε τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε με τον ήχο του συναγερμού. Αφού ορίσετε την ώρα και τον ήχο για κάθε ξυπνητήρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πεδίο κειμένου για να γράψετε μια σημείωση στον εαυτό σας ως υπενθύμιση σχετικά με το σκοπό του συναγερμού. Αναπαράγει αρχεία μουσικής MP3, έτσι μπορείτε να επιλέξετε τον ήχο με τον οποίο θέλετε να ξυπνήσετε. 

Η εφαρμογή έρχεται με πολλούς ήχους και προσφέρει πλήρη πρόσβαση στη μουσική βιβλιοθήκη σας. Τέλος, μπορεί να ενεργοποιήσει τον υπολογιστή σας από την κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Ο υπολογιστής θα ΄΄ξυπνήσει΄΄ και θα ακουστεί ένας ήχος αφύπνισης. 

 Ωστόσο, αυτή η λειτουργία ενδέχεται να μην λειτουργεί σε ορισμένους υπολογιστές. Είναι επίσης απαραίτητο να απενεργοποιηθεί η προτροπή κωδικού πρόσβασης για τη σύνδεση στο σύστημα.
 
3

Lazesoft Recover My Password

Θέλετε να μπείτε στον υπολογιστή σας αλλά διαπιστώνετε ότι έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης Windows Login ή δεν μπορείτε να μπείτε στο Profil σας είτε γιατί ξεχάσατε τον κωδικό σας είτε γιατί αυτό για κάποιο λόγο είναι κατεστραμμένο; 

 Η λύση του φορμάτ ειδικά στην δεύτερη περίπτωση φαντάζει ιδανική είναι όμως έτσι; Ίσως είναι και αυτό μία λύση αλλά θα πρέπει να είστε πολύ απελπισμένος ή να μην γνωρίζετε την ύπαρξη αυτού του προγράμματος για να την επιλέξετε. 

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι ώστε να παρακάμψει κάποιος την προστασία που μας δίνει ο κωδικός πρόσβασης στον υπολογιστή μας αλλά τις περισσότερες φορές ακολουθούνται κάποιες τεχνικές όχι και τόσο απλές ειδικά για ένα αρχάριο χρήστη. 

Το Lazesoft Recover My Password Home Edition είναι η εφαρμογή που κάνει τη διαφορά και που θα μας δώσει λύση με τόσο απλό τρόπο που δεν μπορείτε να φανταστείτε.
 
4

Hitomi Downloader


Δωρεάν πρόγραμμα και που μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Μπορεί να κατεβάσει όλες τις εικόνες από έναν σύνδεσμο, να τις συμπιέσει και να αλλάξει το μέγεθός τους, καθώς και να αποθηκεύσει βίντεο από πολλούς ιστότοπους, όπως, Facebook, Twich, Flickr, Instagram και άλλους, στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση. 

Το πρόγραμμα είναι φορητό, που σημαίνει ότι δεν απαιτείται εγκατάσταση. Απλά, αφού αποσυμπιέσετε το αρχείο που θα κατεβάσετε, τρέξτε το εκτελέσιμο αρχείο και επικολλήστε τους συνδέσμους από τους οποίους θέλετε να κάνετε λήψη. 

Αν ψάχνετε για scripts που θα ενισχύσουν την λειτουργικότητα του, μπορείτε να τα κατεβάσετε από εδώ: github.com/KurtBestor. Για να τα προσθέσετε, επιλέξτε από το μενού της εφαρμογής Tools> Import Script. Εν κατακλείδι, είτε πρόκειται για βίντεο είτε για φωτογραφίες πιστεύω ότι η εφαρμογή σας έχει καλύψει σε μεγάλο βαθμό.
 
5

8GadgetPack

Η όλη ιστορία των Windows Desktop Gadgets μας πάει λίγο πίσω στο χρόνο. Τα εργαλεία γραφικών των Windows (Sidebar των Windows στα Windows Vista) είναι μια μηχανή widget που έχει διακοπεί για τα Gadget της Microsoft. Εισήχθη για πρώτη φορά με τα Windows Vista, στα οποία έχει μια πλευρική μπάρα στην δεξιά πλευρά της επιφάνειας εργασίας. 

Τα γραφικά στοιχεία που την αποτελούν μπορούν να εκτελούν διάφορες εργασίες, όπως την εμφάνιση της ώρας και της ημερομηνίας και την εμφάνιση της χρήσης της CPU. Στα Windows 7, η πλευρική γραμμή των Windows μετονομάστηκε σε Gadgets για επιφάνεια εργασίας των Windows και η ίδια η πλαϊνή γραμμή δεν περιλαμβάνεται στα Windows 7. 

Τα Windows Desktop Gadgets συμπεριλήφθηκαν σε όλες τις beta εκδόσεις των Windows 8 αλλά τελικά η microsoft δεν το στην τελική έκδοση. Αντίθετα, στις 10 Ιουλίου 2012 (η οποία βρίσκεται στο παρελθόν μεταξύ της τελευταίας έκδοσης των Windows 8 και της τελικής κυκλοφορίας της), η Microsoft εξέδωσε συμβουλές ασφάλειας για την απενεργοποίηση των Sidebar και Desktop Gadgets στα Windows Vista και 7, λόγω της ευπάθειας ασφαλείας εκτέλεση κώδικα. 

Τα Windows Desktop Gadgets τελικά εγκαταλείφθηκαν στα Windows 8. τις beta εκδόσεις των Windows 8 αλλά τελικά η microsoft δεν το στην τελική έκδοση.Τα gadget που περιλαμβάνονται είναι πραγματικά χρήσιμα όταν εργάζεστε με τον υπολογιστή. Σε αντίθεση με τα gadget Metro-Apps μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες συστήματος. 

Το ενσωματωμένο gadget Clipboard-Manager για παράδειγμα θα βελτιώσει σημαντικά την παραγωγικότητά σας. Με το gadget Sidebar, μπορείτε να κάνετε ορατά τα gadget ενώ εργάζεστε με μεγιστοποιημένα παράθυρα να παρακολουθήστε την κυκλοφορία του δικτύου, να ρυθμίσετε την ένταση με ένα κλικ και πολλές ακόμη ευκολίες. Απολύτως συμβατό με Windows 10 και 11.
 
6

f.lux

Γνωρίζουμε ότι η νυχτερινή έκθεση στο μπλε φως επηρεάζει τον κιρκάδιο ρυθμό. Η επιστήμη που τα εξηγεί αυτά, έχει σημειώσει αλματώδη πρόοδο τα τελευταία 20 χρόνια, με την ανακάλυψη μιας νέας φωτοχρωστικής ουσίας στο μάτι, που ονομάζεται Melanopsin. Ένα ευρύ φάσμα χρωμάτων φαίνεται ότι μπορεί να διεγείρει τον κιρκάδιο ρυθμό στους ανθρώπους, και έτσι, ενώ αναφερόμαστε στο "μπλε φως" για να το διακρίνουμε από το φως που βλέπει το οπτικό μας σύστημα, περιλαμβάνει και φώτα που φαίνονται ως πράσινα, μπλε, κυανό , ακόμη και πορτοκαλί.

Οι οθόνες υπολογιστών, τα tablet και τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν φως πλήρους φάσματος όλο το εικοσιτετράωρο, ακριβώς όπως ο ήλιος. Η έκθεση στο μπλε φως τη λάθος ώρα της ημέρας μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους και να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας. Το f.lux προσπαθεί να σας βοηθήσει αφαιρώντας το μπλε και το πράσινο φως και να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τις νυχτερινές ώρες. 

Μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες για να συνηθίσετε τα νέα χρώματα τη νύχτα, γι' αυτό σας συνιστούμε να ρυθμίσετε τα νυχτερινά χρώματα στην εφαρμογή με αυτό που ταιριάζει καλύτερα στα μάτια σας. Μετά από λίγες μέρες χρήσης με το f.lux, και αφού πειραματιστείτε λίγο με τις ρυθμίσει βρείτε ποιο χρώμα ταιριάζει καλύτερα για εσάς. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση των 3400K στα Windows αφαιρεί περίπου τα 3/4 του μπλε και περίπου το μισό του πράσινου φωτός. 

Μπορείτε να αφαιρέσετε ακόμη περισσότερο φως ειδοποίησης επιλέγοντας, επέκταση εύρους χρωμάτων για να ξεκλειδώσετε και άλλα χρώματα. Επίσης, ορίστε την τοποθεσία σας. Το f.lux λειτουργεί πολύ καλύτερα αν ξέρει πότε ανατέλλει και δύει ο ήλιος στην περιοχή σας, επομένως η ρύθμιση τηςμ είναι πολύ σημαντική για την κατανόηση του κιρκάδιου ρυθμού. 

Προσαρμόστε επομένως τις ρυθμίσεις χρώματος μετακινώντας το μεγάλο κουμπί ρύθμισης. Φυσικά μπορείτε να ρυθμίσετε τον φωτισμό της οθόνης του υπολογιστή σας οποιαδήποτε ώρα της ημέρας, ιδιαίτερα αν κάθεστε πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή σας.
 
7

Patch My PC

Το Patch My PC είναι ένα δωρεάν, εύχρηστο πρόγραμμα που διατηρεί ενημερωμένες περισσότερες από 300 εφαρμογές στον υπολογιστή σας. Είναι ένας εύκολος τρόπος να ενημερώσετε ή να εγκαταστήσετε μια μεγάλη λίστα προγραμμάτων στον υπολογιστή σας.

Ένα βασικό στοιχείο για να παραμείνετε ασφαλείς στο διαδίκτυο είναι να διατηρείτε τον υπολογιστή σας πάντα ενημερωμένο. Το ξεπερασμένο λογισμικό περιέχει συχνά ευπάθειες ασφαλείας, σφάλματα και άλλα ζητήματα που συχνά επιλύονται στην πιο πρόσφατη έκδοση.


8

Winstep Nexus

Δώστε εμφάνιση και λειτουργικότητα στον υπολογιστή σας ΄΄ζωντανεύοντας΄΄ το Desktop σας. Απαλλάξτε την επιφάνεια εργασίας σας από τα πολλά εικονίδια και φτιάξτε τη δική σας μπάρα εργασίας. 

Πρόκειται για το καλύτερο ίσως δωρεάν εργαλείο για την συγκεκριμένη εργασία. Επιλέξτε ένα από τα δεκάδες δωρεάν πρότυπα εμφάνισης και δείτε την μπάρα σας σε πραγματικό χρόνο. Το μενού του προγράμματος είναι απόλυτα παραμετροποίηση που σημαίνει ότι οι ρυθμίσεις για το αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και την λειτουργικότητας της μπάρας σας είναι πάρα πολλές παρ΄όλα αυτά η διαμόρφωση του μενού είναι κατά τέτοιο τρόπο δομημένη που αποκλείεται να ΄΄χαθείτε΄΄ όσο και αρχάριος να είστε. Για να έχετε μία καλύτερη άποψη και για να μην έχετε κανένα δισταγμό για να το εγκαταστήσετε.
9

Quick CPU

Στο παρελθόν, οι περισσότεροι υπολογιστές ήταν επιτραπέζιοι και δεν υπήρχε πραγματική ανάγκη για τεχνολογίες όπως είναι το SpeedStep, Turbo Boost κ.λπ. Ωστόσο, στις μέρες μας, η κατανάλωση ενέργειας έχει μερικές φορές μεγαλύτερη προτεραιότητα από την απόδοση. Λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές αλλαγές στην νέα τεχνολογία και τις προσδοκίες από το υλικό, οι CPU έχουν αποκτήσει πολλές νέες δυνατότητες, όπως είναι τα TurboBoost, SpeedStep, Hyper-Threading και μεμονωμένες καταστάσεις πυρήνα που συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και της θερμότητας.

Παρόλο που όλες αυτές είναι θετικές αλλαγές, μερικές φορές δημιουργείται μια κατάσταση όπου ο χρήστης δεν έχει κορυφαία απόδοση όταν αυτό απαιτείται (καθυστερημένη ενίσχυση απόδοσης). Αυτό μπορεί να προκληθεί από πολλούς απρόβλεπτους παράγοντες, όπως η κατάσταση του συστήματος, η διαθεσιμότητα, η κατάσταση της CPU, η θερμότητα και πολλά άλλα.

Αυτή η εφαρμογή, δημιουργήθηκε για να παρέχει βοήθεια στον έλεγχο τέτοιων παραγόντων και να μειώνει την επίδραση της υποβάθμισης της απόδοσης όταν είναι δυνατόν. Το Quick CPU είναι ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να προσαρμόζει και να παρακολουθεί σημαντικές παραμέτρους της CPU και του συστήματος , όπως η θερμοκρασία της CPU, η απόδοση της CPU, η ισχύς, η τάση, το ρεύμα, η στάθμευση πυρήνα, η κλιμάκωση συχνότητας, η μνήμη συστήματος, η ενίσχυση Turbo καθώς και άλλες ρυθμίσεις.

Η λειτουργικότητα της εφαρμογής σάς επιτρέπει να ελέγχετε τον αριθμό των πυρήνων της CPU (CPU Core parking) που πρέπει να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν (μπορείτε να ενεργοποιήσετε όλους τους πυρήνες ανά πάσα στιγμή, με βάση τις προσωπικές σας απαιτήσεις, ) και κοιτάζοντας το γράφημα της CPU να δείτε εάν  οι συγκεκριμένοι πυρήνες είναι ενεργοποιημένοι ή απενεργοποιημένοι.

Αυτές οι πληροφορίες είναι επίσης διαθέσιμες στην καρτέλα απόδοση της CPU, στην ενότητα "Ενεργοποιημένοι πυρήνες" και "Σταθμευμένοι πυρήνες". Όλες οι πληροφορίες είναι σε πραγματικό χρόνο, επομένως δεν χρειάζεται να πατήσετε το κουμπί "Ανανέωση" για να μάθετε την τρέχουσα κατάσταση.

Η κλιμάκωση συχνότητας CPU (CPU frequency scaling) είναι μια δυνατότητα που επιτρέπει στο λειτουργικό σύστημα να κλιμακώνει τη συχνότητα της CPU προς τα πάνω ή προς τα κάτω για να προσπαθήσει να ταιριάξει την προσφορά ενέργειας ανάλογα με τη ζήτηση, παρέχοντας απόδοση της CPU όταν χρειάζεται ή εξοικονομώντας ενέργεια όταν είναι δυνατόν.

Με παρόμοια τεχνική, όπως αυτή του Core Parking, προσπαθεί να κλιμακώσει τη συχνότητα της CPU δυναμικά με βάση το φορτίο του συστήματος. Ο δείκτης απόδοσης. είναι μια δυνατότητα λειτουργικού συστήματος που επιτρέπει στον τελικό χρήστη να καθορίσει πόσο ο επεξεργαστής θα πρέπει να ευνοεί την εξοικονόμηση ενέργειας έναντι της μέγιστης απόδοσης. Αυτή η δυνατότητα εισήχθη στο λειτουργικό σύστημα Windows 10 και δεν θα είναι διαθέσιμη σε προηγούμενες εκδόσεις.

Επομένως, αποκτώντας πρόσβαση σε όλες αυτές τις ρυθμίσεις, έχετε την δυνατότητα μίας πλήρους παραμετροποίησης της διαχείρισης ενέργειας στον υπολογιστή σας, έτσι ώστε να έχετε την καλύτερη απόδοση όταν πρέπει και την χαμηλότερη κατανάλωση στον υπολογιστή σας όταν αυτή δεν είναι απαραίτητη.

Σε τελική ανάλυση, είναι μακράν το καλύτερο δωρεάν λογισμικό που υπάρχει για το σκοπό αυτό έως σήμερα (τουλάχιστον από όσο γνωρίζω) και δεν πρέπει να λείπει από κανένα υπολογιστή.
10

WinfrGUI

Όταν αδειάζετε τον κάδο ανακύκλωσης που περιέχει διαγραμμένα αρχεία ή όταν χρησιμοποιείτε τη συντόμευση Shift + Delete για να διαγράψετε αρχεία, τα windows επισημαίνουν τα αρχεία ως διαγραμμένα και διαγράφουν όλους τους δείκτες σε αυτά, γι' αυτό και αυτά τα αρχεία είναι αόρατα στο χρήστη. Επίσης, ο χώρος που χρησιμοποιείται από τα διαγραμμένα αρχεία θα επισημανθεί ως ελεύθερος χώρος. 

Έτσι, τεχνικά, τα διαγραμμένα αρχεία θα εξακολουθούν να υπάρχουν στον υπολογιστή σας έως ότου τα windows τα αντικαταστήσουν με νέα δεδομένα. Το WinfrGUI είναι ένα δωρεάν λογισμικό ανάκτησης δεδομένων των Windows που υποστηρίζεται και εγκρίνεται από τη Microsoft. 

Συνεργάζεται πλήρως με τη λειτουργικότητα του Windows File Recovery (εφαρμογή γραμμής εντολών της Microsoft) και παρέχει εντέλει ένα γραφικό περιβάλλον χρήστη που επιτρέπει σε όλα για όλα επίπεδα δεξιοτήτων χρηστών, να ανακτούν τα διαγραμμένα αρχεία από τον υπολογιστή τους με τον ευκολότερο τρόπο.

Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να ανακτήστε τα χαμένα σας αρχεία συμπεριλαμβανομένων JPEG/PDF/DOCX/MP3/EXCEL/ZIP κ.λπ. από μέσα αποθήκευσης, SSD/HDD/USB/κάρτα μνήμης στα Windows 11/10, με διαμόρφωση διαμερισμάτων NTFS/FAT/exFAT/ReFS.

Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται σε τρία μόλις βήματα, αφού επιλέξτε ένα διαμέρισμα για τη σάρωση και μια τοποθεσία για αποθήκευση, επιλέξτε μετά τη μέθοδο σάρωσης (γρήγορη ή σε βάθος) και τέλος κάντε κλικ στο κουμπί έναρξη ανάκτησης. Θα εκπλαγείτε από τα αποτελέσματα.
11

OnionShare

Μοναδική εφαρμογή που σας σας επιτρέπει ανώνυμα και με ασφάλεια να μοιραστείτε αρχεία οποιουδήποτε μεγέθους και να επικοινωνήσετε μεταξύ σας ανταλλάσοντας μυνήματα. Λειτουργεί με την έναρξη ενός web server, μέσω Tor, και δημιουργώντας μία μοναδική URL για να αποκτήσετε πρόσβαση και να κατεβάσετε τα αρχεία.

Δεν απαιτεί τη δημιουργία διακομιστή στο διαδίκτυο και δεν χρησιμοποιεί οποιαδήποτε τρίτη υπηρεσία file-sharing.Μπορείτε να φιλοξενήσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας και να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία Tor για να καταστεί προσωρινά προσβάσιμο μέσω του διαδικτύου.Τώρα, απλά προσθέστε τα αρχεία ή τους φακέλους σας και κάντε κλικ στο κουμπί "Start Sharing" .

Ωστόσο, (και αυτό είναι το δυνατό σημείο του OnionShare), παρέχει μια URL που θα πρέπει να δώσετε σε αυτόν που θέλετε να κατεβάσει το αρχείο σας ώστε να κατέβει το αρχείο απευθείας στον υπολογιστή σου. Από προεπιλογή, το πρόγραμμα απενεργοποιεί την υπηρεσία μόλις τα αρχεία έχουν κατέβει μια φορά.

Έτσι λοιπόν ακόμα κι αν κάποιος άλλος υποκλέψει το URL αργότερα, σημαίνει πολύ απλά ότι αυτό δεν θα είναι διαθέσιμο πλέον, έτσι δεν μπορέσει κανείς να υποκλέψει τα αρχεία που έχετε διαθέσει για download.

Τρέξτε το OnionShare και σύρτε μέσα στο πλαίσιο της εφαρμογής το αρχείο που θέλετε να μοιράσετε και πατήστε στο κουμπί Start Sharing . Όπως βλέπετε αυτόματα δημιουργείται μία URL. Αντιγράψτε τώρα την URL και δώστε τη σ΄αυτόν που θέλετε να παραλάβει το αρχείο. Από εκεί και μετά, απλά θα πρέπει να κάνει επικόλληση την URL στον Tor Browser. (Πρέπει να έχετε εγκαταστήσει τον Tor Browser για να κατεβάσετε το αρχείο. Οποιοδήποτε άλλος μετά το πρώτο download δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σ΄αυτό ακόμη και αν διαθέτει την URL εκτός και αν δεν επιθυμείτε να το επιλέξετε.
12

Ventoy

Δωρεάν πρόγραμμα που δημιουργήθηκε ώστε να δημιουργήσει ένα bootable USB για αρχεία ISO. Με το ventoy, δεν χρειάζεται να διαμορφώσετε το δίσκο ξανά και ξανά, το μόνο που χρειάζεται να αντιγράψετε το αρχείο ISO στη μονάδα USB. Μπορείτε να αντιγράψετε πολλά αρχεία ISO σε μια στιγμή και ventoy θα σας δώσει ένα μενού εκκίνησης για να τα επιλέξετε. Υποστηρίζονται, τόσο τα BIOS παλαιού τύπου όσο και το UEFI με τον ίδιο τρόπο. Έχει δοκιμασθεί και λειτουργεί με πάνω από 200 αρχεία ISO. Απλό στη χρήση, γρήγορο (περιορίζεται μόνο από την ταχύτητα αντιγραφής του iso) και με υποστήριξη αρχείων μεγαλύτερα από 4GB με στυλ μενού εκκίνησης Legacy και UEFI
13

Simple IPTV Player

Δωρεάν client IPTV για υπολογιστές που τρέχουν windows 10 και 11 μέσω του οποίου μπορείτε να δείτε τηλεοπτικά κανάλια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στον υπολογιστή σας. Είναι πολύ απλός στην χρήση και ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του είναι ότι δεν καταναλώνει πολλούς πόρους, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την απρόσκοπτη παρακολούθηση καναλιών ακόμη και αν κάνετε και άλλες εργασίες ταυτόχρονα στον υπολογιστή σας. Ο τρόπος λειτουργίας του πολύ απλός, φορτώστε λίστες αναπαραγωγής m3u, m3u8 και δείτε τα κανάλια που επιθυμείτε.Για να δείτε τηλεοπτικά κανάλια από Ελλάδα και την Κύπρο χρησιμοποιείστε τις δωρεάν λίστεςM3U που βρήκαμε στο free-greek-iptv. Για κανάλια από όλο τον κόσμο χρησιμοποιήστε τις δωρεάν λίστες M3U που βρήκαμε στο https://github.com/iptv-org/iptv.
14

CustomFolder

Η ταξινόμηση των φακέλων στον υπολογιστή είναι μία δύσκολη υπόθεση ιδιαίτερα αν έχετε πολλούς φακέλους με διαφορετικό περιεχόμενο. Ωστόσο αν υπήρχε τρόπος να το αλλάξετε αυτό, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά.

Το CustomFolder είναι το λογισμικό που θα μας βοηθήσει σε αυτό. Πρόκειται για μία πραγματικά, απλή, εκπληκτική, δωρεάν εφαρμογή που θα μας επιτρέψει να προσαρμόσουμε τους φακέλους στον υπολογιστή. Περιλαμβάνει 4 προκαθορισμένα εικονίδια για χρωματισμό, εκ των οποίων 3 από αυτά μπορούν να περιστραφούν, ωστόσο μπορείτε και εσείς να δημιουργήστε τα δικά σας προσωπικά εικονίδια.

Επίσης, μπορείτε να κατεβάσετε περισσότερα από 60 έτοιμα εμβλήματα, και να προσθέσετε απεριόριστα εμβλήματα από τη δική σας συλλογή, να επιλέξετε το χρώμα φόντου της προεπισκόπησης του εικονιδίου και το χρώμα του παραθύρου.

Για τη διευκόλυνσή σας μπορείτε να βρείτε κάποια έτοιμα εικονίδια και να τα προσθέσετε στην εφαρμογή σας από εδώ και εδώ. (Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα στην προσθήκη εικονιδίων από την συλλογή της εφαρμογής απλά μετατρέψτε τα από.ico φορμάτ σε png με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών). Για καλύτερα αποτελέσματα προτιμήστε την εφαρμογή εγκατάστασης
15

FxSound

Αν θέλετε ένα ενισχυτή έντασης ήχου, ενισχυτή μπάσων, καλύτερη ποιότητα ήχου ή ένα εύχρηστο Windows EQ, είστε καλυμμένοι. Ειδικά αν χρησιμοποιείτε ηχεία φορητού υπολογιστή ή άλλο υλικό χαμηλής ποιότητας ήχου, το FxSound είναι το καλύτερο λογισμικό για την ενίσχυση της έντασης, των μπάσων και της ποιότητας του ήχου. Κανένα δωρεάν EQ για τα Windows δεν είναι πιο εύκολο στη χρήση από αυτό.

Τα απλά στερεοφωνικά ηχοσυστήματα και οι υπολογιστές έχουν κατασκευαστεί με έναν συμβιβασμό, υλικό οικονομικά προσιτό σε σχέση με την ποιότητα ήχου. Ωστόσο, αυτή η εφαρμογή, αντισταθμίζει το υλικό χαμηλής ποιότητας, στοχεύοντας και επεξεργάζοντας τη χροιά, την ένταση, τη ισορροπία και τη δυναμική του ήχου.

Αυτό σημαίνει για τον χρήστη, πιο καθαρός, δυνατός, βαθύτερος και ισορροπημένος ήχος που διορθώνει τους περιορισμούς της σχετικά χαμηλής ποιότητάς απόδοσης, ειδικά στους φορητούς υπολογιστές. Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα αξιόλογο λογισμικό που μάλιστα διατίθεται, απολύτως δωρεάν.
16

Redo Rescue

Το Redo Rescue Backup and Recovery είναι ένα απολύτως δωρεάν λογισμικό που μπορεί να δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας και να επαναφέρει ένα ολόκληρο σύστημα του υπολογιστή σας μέσα σε λίγα λεπτά, μέσα, από ένα πολύ απλό μενού. Υποστηρίζει αποθήκευση και επαναφορά από τοπικούς δίσκους ή κοινόχρηστες μονάδες δίσκου δικτύου. Επιλεκτικά επαναφέρετε τα διαμερίσματα και αντιστοιχίστε τα σε διαφορετικές θέσεις στη μονάδα δίσκου προορισμού. Συμπεριλαμβάνονται πρόσθετα εργαλεία για επεξεργασία διαμερισμάτων, περιήγηση στον Ιστό και άλλα. Εκτελείται από live CD/USB και δεν χρειάζεται εγκατάσταση.
17

Ashampoo Music Studio 2022

Το Ashampoo Music Studio είναι ένα λογισμικό μουσικής που επεξεργάζεται, συμπιέζει, οργανώνει και κάνει εγγραφή μουσική και ήχους. Μπορείτε ακόμη να σχεδιάσετε καλύμματα να δημιουργήσετε λίστες αναπαραγωγής συμβατές με τη συσκευή σας ή να μετατρέψετε τα τραγούδια σας σε mixtapes.

Δημιουργήστε mixtapes με μερικά μόνο κλικ. Ρυθμίστε τη διάθεση με μεταβάσεις προσαρμογής και σταδιακό σβήσιμο, επιλέξτε μια μορφή αρχείου και την ποιότητα του ήχου και είστε έτοιμοι. Το Ashampoo Music Studio 2022 έρχεται επίσης με έναν ευπροσάρμοστο σχεδιαστή καλυμμάτων. Επιλέξτε από πολλαπλά πρότυπα, χρησιμοποιήστε έξυπνες αυτόματες λειτουργίες, όπως το εφέ ψηφιδωτού, για να δημιουργήσετε το σωστό κάλυμμα για κάθε έργο σε ελάχιστο χρόνο.

Οι λίστες αναπαραγωγής, σας επιτρέπουν να αναπαράγετε τα τραγούδια σας με οποιαδήποτε σειρά σε σχεδόν οποιαδήποτε συσκευή. Με την υποστήριξη πολλαπλών μορφών ήχου (M3U, PLS, WPL, XSPF κ.λπ.), οι λίστες αναπαραγωγής που δημιουργούνται είναι συμβατές με σχεδόν κάθε συσκευή.

Η μετατροπή των μουσικών και ακουστικών βιβλίων σε μια μορφή εξοικονόμησης χώρου είναι μια γρήγορη διαδικασία με αυτό το πρόγραμμα. Χάρη στη γιγαντιαία βάση δεδομένων, τα κομμάτια σας θα ονομάζονται αυτομάτως και θα είναι εφοδιασμένα με το σωστό εξώφυλλο πριν αποθηκευτούν σε μια μορφή της επιλογής σας.

Τα ελλιπή ή ασυνεπή ονόματα αρχείων μπορούν να καταστρέψουν τη συλλογή των τραγουδιών σας. Περιλαμβάνει επίσης, έξυπνη αυτόματη ονομασία που βασίζεται σε προσαρμόσιμα ονόματα αρχείων. Ταξινομήστε μεμονωμένα κομμάτια ή ολόκληρους φακέλους με το πάτημα ενός κουμπιού και εξοικονομήστε χρόνο και προσπάθεια με αυτό το όμορφο χαρακτηριστικό!

Επίσης , εξάγει γρήγορα κομμάτια ήχου από βίντεο για να μπορέσετε να ακούσετε soundtracks από την αγαπημένη σας ταινία ή να μετατρέψετε ήχους σε ήχους κλήσης.Συνοδεύεται από πολλά χρήσιμα εργαλεία, όπως για παράδειγμα να επεξεργαστείτε μεταδεδομένα, να ομαλοποιήσετε τα τραγούδια ή να αναλύσετε τα αρχεία ήχου σας. Έχει πραγματικά όλα όσα χρειάζεστε από ένα εύχρηστο πρόγραμμα μουσικής.

Ο ενσωματωμένος επεξεργαστής όχι μόνο αποκόπτει ή κόβει αρχεία σε μεμονωμένα τμήματα, αλλά υποστηρίζει επίσης προσαρμογές έντασης, συμπεριλαμβανομένης της σίγασης ολόκληρων τμημάτων. Επεξεργαστείτε τα κομμάτια σας και δημιουργήστε τα τραγούδια που πάντα θέλατε!Τέλος, υποστηρίζει επίσης την καταγραφή των δικών σας αρχείων ήχου στον υπολογιστή σας. Απλά επιλέξτε τον ήχο και κάντε κλικ στο κουμπί "Εγγραφή". Στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα ενσωματωμένα εργαλεία για να επεξεργαστείτε τον ήχο σας.

Για να ενεργοποιήσετε τη δωρεάν έκδοση του πρέπει να δημιουργήσετε έναν νέο λογαριασμό χρήστη στον ιστότοπο του κατασκευαστή (ή να συνδεθείτε σε έναν υπάρχοντα λογαριασμό) - προκειμένου να αποκτήσετε ένα δωρεάν κλειδί άδειας χρήσης.
18

MyPublicWiF

Απολύτως δωρεάν εύχρηστο λογισμικό, που μετατρέπει τον υπολογιστή σας σε σημείο ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi ή σε πολυλειτουργικό Hotspot. Οποιοσδήποτε βρίσκεται κοντά μπορεί να σερφάρει στο διαδίκτυο μέσω της κοινής χρήσης σας. Αυτή είναι επίσης μια ιδανική λύση για τη δημιουργία ενός προσωρινού σημείου πρόσβασης σε δωμάτιο ξενοδοχείου, αίθουσα συσκέψεων, στο σπίτι ή κάτι παρόμοιο.

Ενεργοποιώντας τον έλεγχο ταυτότητας χρήστη, οι πελάτες θα ανακατευθυνθούν στη σελίδα σύνδεσής σας για έλεγχο ταυτότητας με κωδικό πρόσβασης ή αποδοχή των Όρων Χρήσης πριν αποκτήσουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον περιορισμό της πρόσβασης των χρηστών σε συγκεκριμένους διακομιστές. Μπορείτε επίσης να αποτρέψετε τη χρήση ορισμένων υπηρεσιών διαδικτύου (π.χ. προγράμματα κοινής χρήσης αρχείων) ή να αποκλείσετε τη χρήση δικτύων μέσων κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. Facebook). Το MyPublicWiFi μετατρέπει τον υπολογιστή σας σε δρομολογητή Adblock.

Το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να εξοικονομήσετε το εύρος ζώνης σας στο διαδίκτυο και να προστατεύσετε το απόρρητο του χρήστη σας. Η διαχείριση εύρους ζώνης σάς βοηθά να ελέγχετε τον ρυθμό λήψης και μεταφόρτωσης για τους πελάτες σας hotspot. και σάς επιτρέπει να καταγράφετε και να παρακολουθείτε όλες τις σελίδες url που έχετε επισκεφτεί στο εικονικό WiFi-Hotspot.

Τέλος, σάς επιτρέπει να ρυθμίσετε την προώθηση θύρας, είναι διαθέσιμο σε 12 γλώσσες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί επίσης και με επιλογή χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, υποστηρίζει το "Hosted Network" και το "WiFi Direct για Windows 10".
19

LosslessCut

Το LosslessCut αποτελεί μία απολύτως δωρεάν, εξαιρετική λύση για την περικοπή τμημάτων βίντεο. Πρόκειται για μία πολύ εύχρηστη εφαρμογή που δεν πρόκειται να σας προβληματίσει, δεδομένης της απλότητας και της ευχρηστίας που διαθέτει. Ο δε τρόπος λειτουργίας του είναι απλούστατος. Κατ΄αρχήν να επισημάνουμε, ότι η εφαρμογή είναι φορητή, αυτό σημαίνει ότι δεν θα εγκαταστήσουμε τίποτα στο υπολογιστή μας.

Αφού τρέξετε την εφαρμογή, επιλέξτε το βίντεο που επιθυμείτε, σύρτε το αρχείο που θέλετε να περικόψετε στο μενού της εφαρμογής ή εναλλακτικά επιλέξτε File-Open και βρείτε τη διαδρομή του αρχείου που επιθυμείτε να επεξεργαστείτε.

Τώρα, σύρτε με το ποντίκι σας την άσπρη κάθετη γραμμή στα αριστερά στο σημείο που θέλετε να ξεκινά το βίντεο, (εναλλακτικά βέβαια μπορείτε να το καθορίσετε και χρονικά εφόσον ξέρετε σε ποιο ακριβώς χρονικό σημείο θέλετε να ξεκινά η περικοπή) και κάντε διπλό κλικ στο εικονίδιο με το χεράκι.

Κάντε το ίδιο και από άλλη πλευρά και τέλος πατήστε το εικονίδιο με το ψαλιδάκι για να σώσετε το βίντεο. Το βιντεάκι σας είναι πλέον έτοιμο και θα το βρείτε μέσα στον αντίστοιχο φάκελο που είναι αποθηκευμένο και το κυρίως βίντεο σας.

Συμπερασματικά λοιπόν, πρόκειται ίσως, για ένα από τα καλύτερα προγράμματα του είδους, που θα σας ενθουσιάσει όχι μόνο για την απλότητά του, αλλά και για την ταχύτητα της περικοπής του βίντεο σας.
20

Icecream Video Converter

Γνωρίστε το Icecream Video Converter, ένα ολοκαίνουργιο 100% δωρεάν μετατροπέα βίντεο για τα Windows που θα σας βοηθήσει να μετατρέψετε τα βίντεο σας.Μπορείτε να προσθέστε πολλά αρχεία στην ουρά μετατροπής, να αλλάξετε τη μορφή των βίντεο σας μαζικά με ένα μόνο κλικ και να εφαρμόστε τις ρυθμίσεις εξόδου σε όλα τα αρχεία εάν αυτό απαιτείται.

Φυσικά η μετατροπή βίντεο ένα προς ένα εξακολουθεί να είναι διαθέσιμη. Η εφαρμογή υποστηρίζει όλες τις πιο δημοφιλείς μορφές βίντεο όπως: MP4, AVI, MKV, 3GP, WMV, MOV, M4V, MPG, M2TS, MTS και άλλα.

Επίσης, εάν χρειάζεται να περικόψετε οποιοδήποτε σημείο στο βίντεο σας και να το σώσετε ώς νέο βίντεο, δεν χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποιο πρόσθετο λογισμικό επεξεργασίας βίντεο αφού μπορείτε να το κάνετε απευθείας από το μενού της εφαρμογής πατώντας το πλήκτρο ώστε να επιλέξτε ποιο μέρος του βίντεο θέλετε να μετατρέψετε.

Ακόμη, σας δίνει τη δυνατότητα να μετατρέψετε βίντεο σε ήχο με εξαγωγή soundtrack ή ήχου από το βίντεο σας ως αρχείο ήχου MP3. Τέλος, μπορείτε να προσθέστε εύκολα ένα προσαρμοσμένο υδατογράφημα στα βίντεο εξόδου σας, χρησιμοποιώντας μια εικόνα ή κείμενο ως υδατογράφημα, να ορίστε το μέγεθος, τη διαφάνεια, τη γωνία και πολλά άλλα.

21

MyPhoneExplorer

Συνδέστε το τηλέφωνό σας μέσω καλωδίου, Wi-Fi, Bluetooth ή μέσω υπερύθρων και θα εκπλαγείτε πόσο εύκολα και αποτελεσματικά μπορείτε να διαχειριστείτε το τηλέφωνό σας. Το MyPhoneExplorer έχει εξελιχθεί και θεωρείται πλέον σαν ένα από τα πιο δημοφιλή εργαλείο freeware για κινητά τηλέφωνα που επεκτείνεται συνεχώς με νέα χαρακτηριστικά.

Για να συνδέσετε το κινητό σας με τον υπολογιστή μέσω wi-fi κατεβάστε την εφαρμογή MyPhoneExplorer Client από το Google Play Store τρέξτε τη στο κινητό σας, και μετά τρέξτε την εφαρμογή από τα windows, επιλέξτε αρχείο ρυθμίσεις και σύνδεση με wi-fi, κλείστε το παράθυρο και πατήστε σύνδεση.

Στην οθόνη της εφαρμογής εκτός των άλλων μπορείτε να πάρετε και πληροφορίες για το κινητό σας να δείτε την τρέχουσα κατάσταση της μπαταρίας σας, την μνήμη αλλά και τις ειδοποιήσεις από το κινητό σας.


22

Voicemeeter Banana

Προηγμένη δωρεάν εφαρμογή Audio Mixer με ενσωματωμένη μία εικονική συσκευή ήχου για μείξη και διαχείριση οποιονδήποτε πηγών ήχου από ή σε οποιεσδήποτε συσκευές ή εφαρμογές ήχου και επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να διαχειριστούμε τον ήχο στα Windows.

Είναι πλέον δυνατή η σύνδεση και μίξη οποιαδήποτε πηγή ήχου με οποιαδήποτε εφαρμογή ήχου με εύκολο τρόπο με απαράμιλλο έλεγχο στην ποιότητα ήχου. Συσκευές αναπαραγωγής όπως DVD, USB Mic, ASIO board, Video Game, iTunes και το Audio Pro Daw μπορούν να συνδεθούν με το Voicemeeter και να παρέχουν απίστευτες εμπειρίες ήχου!

Με 8 κανάλια, πλήρες παραμετρικό EQ και ενσωματωμένη εφαρμογή που μπορεί θα καταγράψει ή να αναπαράγει οποιεσδήποτε πηγές ήχου ή αρχεία ήχου με ένα μόνο κλικ του ποντικιού (WAV, AIFF, BWF, MP3 + MP4, M4A, MOV, AVI, WMA, WMV .), θεωρώ πώς είναι μία εφαρμογή που αξίζει οποσδήποτε να δοκιμάσετε.


23

Snapdrop for Android

Απολύτως δωρεάν εφαρμογή για συσκευές Android για τη μεταφορά αρχείων μεταξύ κινητών τηλεφώνων και μεταξύ υπολογιστή και κινητού. Χάρη στην τέλεια τέλεια ενσωμάτωση του στο Android, τα αρχεία αποστέλλονται ακόμη πιο γρήγορα, απευθείας μέσα από άλλες εφαρμογές.

Για να στείλετε αρχεία μεταξύ δύο κινητών εγκαταστήστε την εφαρμογή και στα δύο, κάντε κλικ στην συσκευή που θέλετε να αποστείλετε τα αρχεία και επιλέξτε από τη συσκευή σας το αρχείο που μπορεί να είναι οτιδήποτε, βίντεο φωτογραφίες, μουσική κ.λπ..

Tο αρχείο σας έχει αποσταλεί στον προορισμό του. Τώρα, για να στείλετε αρχεία από τον υπολογιστή σας ή να στείλετε αρχεία από το κινητό σας στον υπολογιστή κάντε κλικ στο snapdrop.net.

Αν έχετε ανοιχτά τη εφαρμογή στο κινητό σας θα δείτε τις συσκευές να εμφανίζονται. Από εκεί και μετά με τον ίδιο τρόπο μεταφέρετε τα αρχεία που επιθυμείτε. Η εφαρμογή web θα λειτουργήσει το ίδιο καλά για windows, mac, linux


24

Kodi

Το Kodi είναι μια δωρεάν εφαρμογή αναπαραγωγής πολυμέσων ανοιχτού κώδικα που αναπτύχθηκε από το Ίδρυμα Kodi, μια μη κερδοσκοπική τεχνολογική κοινοπραξία. Είναι διαθέσιμο για πολλαπλά λειτουργικά συστήματα και πλατφόρμες υλικού, για χρήση με τηλεοράσεις και τηλεχειριστήρια.

Επιτρέπει στους χρήστες να παίζουν και να προβάλλουν βίντεο, μουσική, podcast και άλλα αρχεία ψηφιακών πολυμέσων από τοπικά μέσα αποθήκευσης, μέσα αποθήκευσης στο δίκτυο σας και από διαδίκτυο.

Παίζει σχεδόν κάθε είδος πολυμέσων και ίσως το βρείτε το ιδανικό για παρακολούθηση τηλεόρασης, ταινιών και των αγαπημένων σας εκπομπών,Eίναι ο καλύτερος τρόπος για να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας στη μεγαλύτερη οθόνη του σπιτιού με μια προσωπική παρουσίαση.

Λειτουργεί με μια σειρά από δημοφιλή backend, όπως MediaPortal, MythTV, NextPVR, Tvheadend και πολλά άλλα. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να παίξετε ακόμη και παιχνίδια, απλά επιλέξτε ανάμεσα από έναν μεγάλο αριθμό εξομοιωτών αυτόν που επιθυμείτε, ή ακόμα παίξτε και ένα αυτόνομο παιχνίδι.


25

Hiren’s BootCD PE

Πρόκειται για το καλύτερο Boot CD που περιέχει πλήθος από εργαλεία (freeware) με την βοήθεια των οποίων μπορούμε να κάνουμε διαγνωστικά τεστ και ελέγχους που θα μας βοηθήσουν να επαναφέρουμε το PC μας σε περίπτωση βλάβης. Το BootCD PE (Preinstallation Environment) της Hiren είναι μια ανανεωμένη έκδοση του BootCD της Hiren με βάση τα Windows 10 PE x64. Περιλαμβάνει τα καλύτερα και ενημερωμένα δωρεάν εργαλεία που χρησιμοποιούνται στο BootCD του Hiren.

Υποστηρίζει εκκίνηση από το UEFI και απαιτεί ελάχιστη μνήμη RAM 2 GB. Με τα χρήσιμα εργαλεία μέσα στο ISO, μπορείτε να λύσετε πολλά προβλήματα που σχετίζονται με τον υπολογιστή σας και περιλαμβάνει μόνο δωρεάν, νόμιμο λογισμικό. Μετά την εκκίνηση, θα προσπαθήσει να εγκαταστήσει προγράμματα οδήγησης όπως γραφικά, ήχο, ασύρματη κάρτα και κάρτα Ethernet για το υλικό σας.Αφού κατεβάσετε το πρόγραμμα γράψτε το σε ένα CD-DVD και κάντε Boot από αυτό, τώρα ανάλογα με το τι θέλετε να κάνετε επιλέξτε και την αντίστοιχη εργασία.

Για να διαμορφώσετε και να εγκαταστήσετε την εφαρμογή σε κάποιο στικάκι USB μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φορητό εργαλείο BootCD PE-ISO2USB, το κατεβάζετε από εδώ. Θα λειτουργήσει σε όλα τα Windows από Windows 7 και πάνω. Εναλλακτικά κατεβάστε το iso και κάντε εκκίνηση του CD μέσω του Ventoy


26

Red Button

Το κόκκινο κουμπί είναι ένα ισχυρό εργαλείο για τη βελτιστοποίηση και τον καθαρισμό του υπολογιστή με Windows. Θα αφαιρέσει τα ανεπιθύμητα αρχεία και τα περιττά συστατικά των Windows, θα απελευθερώσει χώρο στο σκληρό δίσκο, θα σβήσει τα κομμάτια δραστηριότητας του Internet και τα ψηφιακά σας αποτυπώματα, θα προστατεύσει το απόρρητο, θα καθαρίσει και θα βελτιστοποιήσει το μητρώο, θα ενεργοποιήσει εκατοντάδες κρυφές ρυθμίσεις των Windows, ανεβάζοντας τη συνολική απόδοση του υπολογιστή σας.

Περιλαμβάνει ένα τεράστιο αριθμό, (εκατοντάδες) λειτουργιών, με απίστευτα μικρό μέγεθος. Πριν πατήσετε το κουμπί κάντε κλικ στην επιλογή Features και ενεργοποιήστε τις λειτουργίες που επιθυμείτε. Εν κατακλείδι, πρόκειται για μία πολύ χρηστική εφαρμογή με επιδόσεις αντιστρόφως ανάλογες του μεγέθους του


27

FSL Launcher

Κουραστήκατε να ψάχνετε κάθε φορά να βρείτε το πρόγραμμα που θέλετε να τρέξετε ανάμεσα στα δεκάδες εικονίδια στην επιφάνεια εργασίας σας; Λύστε το πρόβλημα με το FSL Launcher.Πρόκειται για ένα απλό, πολύ χρηστικό πρόγραμμα, που τρέχει κατά την εκκίνηση του υπολογιστή και θα σας βοηθήσει για να οργανώσετε τις συντομεύσεις σας. Μπορείτε να δημιουργήσετε τους τίτλους των εφαρμογών ανα κατηγορία και να αποθέσετε τα εικονίδια που βρίσκονται στην επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή σας στην αντίστοιχη κατηγορία. Με τον τρόπο αυτό θα μπορείτε να βρείτε πολύ γρήγορα το πρόγραμμα που θέλετε να τρέξετε.


28

SSuite Envelope Printer

Αν ανήκετε στην κατηγορία εκείνων που συνήθως προετοιμάζονται και τους αρέσει να στέλνουν ευχετήριες κάρτες σε φίλους ή την οικογένειά σας, τότε είναι πιθανό να χρειαστείτε το κατάλληλο εργαλείο που θα σας βοηθήσει να διαχειριστείτε τις επαφές και να εκτυπώσετε τους φακέλους ή τις κάρτες.

Όπως υποδηλώνει και το όνομα, το SSuite Envelope Printer είναι ένα βοηθητικό πρόγραμμα που σας επιτρέπει να εκτυπώσετε επιστολές και κάρτες. Όταν εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου του εκτυπωτή, επιλέξτε το κουμπί ιδιότητες του εκτυπωτή στη δεξιά πλευρά, και ορίστε τον τύπο χαρτιού του στο φάκελο.

Το φιλικό interface σας επιτρέπει να επιλέξετε το μέγεθος φακέλου, να ορίστε τον τύπο τροφοδοσίας εισόδου και να γράψετε ή να αντιγράψετε τα στοιχεία παραλήπτη από το πρόχειρο. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η εφαρμογή σας επιτρέπει να κάνετε προεπισκόπιση ώστε να δείτε την ετικέτα ή τον φάκελο πριν από την εκτύπωση.

Ακόμη περιλαμβάνει ένα εύχρηστο βιβλίο διευθύνσεων. Δεδομένου ότι ο ρόλος του προγράμματος είναι να κάνει τα πράγματα ευκολότερα, ενσωματώνει ένα βιβλίο διευθύνσεων όπου μπορείτε να προσθέσετε όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με τους φίλους, τους συναδέλφους και άλλες χρήσιμες επαφές.

Μπορείτε απλά να προσθέσετε τις πληροφορίες μία φορά, έτσι ώστε να είναι διαθέσιμες για εκτύπωση σε ειδική εκδήλωση ή άλλες σημαντικές ημερομηνίες. Η εφαρμογή σας επιτρέπει να συμπεριλάβετε μια εικόνα και να γράψετε σημειώσεις σχετικά με την επαφή σας, μια επιλογή που μπορεί να σας είναι χρήσιμη σε μακροπρόθεσμη βάση. Μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε ολόκληρο το βιβλίο διευθύνσεών σας σε μορφή XLM ή CSV.


29

Lunacy

Εκπληκτικό λογισμικό διανυσματικών γραφικών επόμενης γενιάς για σχεδιασμό γραφικών ιστοσελίδων και όχι μόνο. Έχει όλα όσα έχετε συνηθίσει σε άλλες παρόμοιες εφαρμογές και υπερβαίνει τα όρια. Δημιουργήθηκε από σχεδιαστές έτσι ώστε να επικεντρωθούν οι σχεδιαστές στη ροή εργασίας και να ελαχιστοποιήσουν τους περισπασμούς.

Δεν χρειάζεται πλέον να χάνουμε χρόνο σερφάροντας στο διαδίκτυο για γραφικά ή εναλλαγή εφαρμογών για να αφαιρέσετε φόντο ή σκεφτείτε κείμενα κράτησης θέσης.To Lunacy είναι μία προηγμένη εφαρμογή σχεδιασμού για την δημιουργία μενού.

Έχει όλα όσα έχεις συνηθίσει να χρησιμοποιείς σε παρόμοιες εφαρμογές και ακόμα περισσότερα. Δεν χρειάζεται πλέον να ξοδεύεις χρόνο και να ψάχνεις στο internet για γραφιστικά και να αλλάζεις εφαρμογές μόνο και μόνο για να αφαιρέσεις ένα background ή να σκέφτεσαι τι κείμενο να βάλω για placeholder! Το Lunacy έχει τα πάντα. Πιο γρήγορο από ότι το Figma και πιο έξυπνο από ότι το Sketch!
30

Bolide Slideshow Creator

Το Bolide Slideshow Creator είναι μία εφαρμογή παραγωγής Slideshows και αποτελεί μία από τις καλύτερες δωρεάν λύσεις Slideshows αποθηκεύοντας μια παρουσίαση ως AVI, MKV FLV, MP4 ή WMV. Αν θέλετε να μοιραστείτε τα Slideshows σας και με άλλους, μπορείτε να ανεβάσετε το αρχείο σας στο Youtube ή το Facebook.

Η απλότητα της εφαρμογής όπως θα δείτε και μόνοι σας είναι εμφανής από τα πρώτα βήματα.Έτσι δεν χρειάζεται να χάσετε το χρόνο σας ψάχνοντας δυσνόητα manuals για να βρείτε τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε.

Υποστηρίζει σχεδόν κάθε μορφή εικόνας, όπως υποστήριξη αρχείων ήχου MP3, AAC, WMA, M4A, MP4, OGG για μουσική υποβάθρου, σας παρέχει τη δυνατότητα να προσθέσετε δεκάδες εφέ μετάβασης και να αποθηκεύσετε τα βίντεο σας σε αρχεία βίντεο της μορφής MKV, WMV, MP4, FLV.

Ανάλογα με την ποιότητα των φωτογραφιών που θα προσθέσετε και την ποιότητα του βίντεο που θα επιλέξετε το αρχείο εξόδου του βίντεο μπορεί να είναι από 128x160 έως 1920x1080 pixels ( FullHD). Θα τρέξει σε όλα τα windows.
30

VeraCrypt

Πρόκειται για το καλύτερο δωρεάν λογισμικό δημιουργίας και κρυπτογράφησης δίσκων από την IDRIX που βασίζεται στο TrueCrypt 7.1a. Προσθέτει βελτιωμένη ασφάλεια στους αλγόριθμους που χρησιμοποιούνται για κρυπτογράφηση συστημάτων και διαμερισμάτων, γεγονός που την καθιστά ανοσοποιημένη στις νέες εξελίξεις στις επιθέσεις. Επιλύει επίσης πολλά προβλήματα ευπάθειας και ασφάλειας που εντοπίζονται στο TrueCrypt. Αυτή η ενισχυμένη ασφάλεια προσθέτει κάποια καθυστέρηση ΜΟΝΟ στο άνοιγμα των κρυπτογραφημένων διαμερισμάτων χωρίς περαιτέρω επιπτώσεις στην επίδοση της εφαρμογής στη φάση της χρήσης.

Υπάρχουν κάποιες άλλες εφαρμογές που θέλετε να μας προτείνετε



Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .