EnglishGreek

Οι 35 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές που πρέπει να έχεις στον υπολογιστή σου


ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Η εγκατάσταση των windows είναι το πρώτο βήμα για να μπορέσουμε να απολαύσουμε τον θαυμαστό κόσμο των υπολογιστών, ωστόσο από μόνη της δεν φτάνει, αφού πέραν του λειτουργικού συστήματος δεν μας παρέχει μεγάλη ευελιξία και επιλογή σε προγράμματα. Έτσι λοιπόν είμαστε αναγκασμένοι να εγκαταστήσουμε για να αυξήσουμε την αποδοτικότητα του υπολογιστή μας προγράμματα τρίτων. Στο σημερινό μας άρθρο επιλέξαμε 35 από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα που πιστεύουμε ότι θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη. Ωστόσο επειδή ο κατάλογος είναι μεγάλος, πολύ σύντομα θα προσθέσουμε και άλλα.
1


Τα Windows 10, όπως και οι προηγούμενες εκδόσεις των Windows, έχουν πολλές χρήσιμες λειτουργίες που είναι κρυφές. Αυτές οι δυνατότητες μπορούν να ενεργοποιηθούν με επεξεργασία του μητρώου των Windows. Ωστόσο, η μη αυτόματη επεξεργασία του μητρώου των Windows δεν είναι και τόσο εύκολη διαδικασία. Με τη χρήση αυτής της εφαρμογής οι κρυφές λειτουργίες είναι διαθέσιμες με ένα κλικ. Το πρόγραμμα επιτρέπει την προσθήκη στοιχείων όπως Κάδος ανακύκλωσης, Πίνακας ελέγχου, Εργαλεία διαχείρισης, Εκτυπωτές σε αυτόν τον υπολογιστή. Το μενού περιβάλλοντος μπορεί να επεκταθεί κατά στοιχεία Αντιγραφή σε, Μετακίνηση σε, Άνοιγμα με Σημειωματάριο για όλα τα αρχεία. Αυτό περιέχει επίσης δυνατότητες για τη βελτίωση της ασφάλειας των Windows με την απενεργοποίηση της αυτόματης εκτέλεσης, την απενεργοποίηση του Windows Script Host, την ενεργοποίηση της ασφαλούς σύνδεσης με CTRL + ALT + DELETE και άλλα.

2


Κατεβάστε και τρέξτε "on-the-fly" το καλύτερο δωρεάν φορητό λογισμικό για τη διάγνωση και την επίλυση διαφόρων ειδών προβλημάτων των Windows. Τα εργαλεία που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κατηγοριοποιούνται με βάση τη λειτουργία τους και το πρόγραμμα θα κατεβάσει αυτόματα τη σωστή έκδοση των προγραμμάτων που θέλετε να τρέξετε για την έκδοση των Windows που διαθέτετε. Όταν τελειώσετε, απλά κλείστε την εφαρμογή και όλες οι εφαρμογές που έχετε κατεβάσει θα αφαιρεθούν αυτόματα. Στα προγράμματα περιλαμβάνοντα διάφορα προγράμματα ασφαλείας αλλά και προγράμματα που σας δίνουν τη δυνατότητα να εμφανίσετε πληροφορίες σχετικά με τον υπολογιστή σας όπως για παράδειγμα την θερμοκρασία του επεξεργαστή σας, το ποσό της μνήμης RAM στο σύστημα σας, πόση μνήμη σας έχει απομείνει, τον ελεύθερο χώρο στους σκληρούς σας δίσκους, και τέλος σας παρέχει με ένα κλικ την πρόσβαση σε ορισμένα χρήσιμα εργαλεία των Windows (chkdsk, SFC, regedit, msconfig ).

3


Εξοικονομήστε χρόνο και χρήματα και μην ψάχνετε από εδώ και εκεί για να βρείτε τους κατάλληλους οδηγούς, για να εγκαταστήσετε αξιόπιστα προγράμματα οδήγησης και να διορθώστε τα σφάλματα στον υπολογιστή, ή το λάπτοπ σας. Το DriverHub είναι μία εξαιρετική, απολύτως δωρεάν εφαρμογή, που μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε τους κατάλληλους οδηγούς για τον υπολογιστή σας ή να αναβαθμίσει τυχόν παλιότερες εκδόσεις του υλικού σας με νεότερες. Στη βάση δεδομένων του βρίσκονται εκατομμύρια οδηγοί ταξινομημένοι ανά κατηγορία, έτσι, δεν υπάρχει περίπτωση να να μην βρείτε τους κατάλληλους οδηγούς για τη συσκευή σας όσο σπάνιο ή παλιό είναι το υλικό σας. Όλα τα προγράμματα οδήγησης συλλέγονται από τις επίσημες τοποθεσίες Web κατασκευαστών και άλλες αξιόπιστες πηγές.

4


To SafeInCloud είναι ένας διαχειριστής κωδικών πρόσβασης που σάς επιτρέπει να κρατήσετε ονόματα χρήστη, κωδικούς πρόσβασης και άλλες ιδιωτικές πληροφορίες ασφαλή, σε μια κρυπτογραφημένη βάση δεδομένων. Μπορείτε να συγχρονίσετε τα δεδομένα σας με ένα άλλο τηλέφωνο, tablet, Mac ή PC μέσω του δικού σας λογαριασμού στο σύννεφο. Τα δεδομένα σας είναι πάντα κρυπτογραφημένα σε μια συσκευή και στο σύννεφο με τον ισχυρό αλγόριθμο 256-bit Advanced Encryption Standard (AES). Αυτός ο αλγόριθμος, χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την προστασία των άκρως απόρρητων πληροφοριών. Ο αλγόριθμος AES έχει επίσης υιοθετηθεί ευρέως σε όλο τον κόσμο και έγινε το de facto πρότυπο κρυπτογράφησης.

Η βάση δεδομένων σας συγχρονίζεται αυτόματα με το δικό σας λογαριασμό στο σύννεφο (Google Drive, Dropbox, OneDrive, Yandex Disk, NAS, ownCloud, WebDAV). Έτσι μπορείτε εύκολα να επαναφέρετε ολόκληρη τη βάση δεδομένων σας από το σύννεφο σε ένα νέο κινητό ή υπολογιστή (σε περίπτωση απώλειας ή αναβάθμισης). Το κινητό σας, το tablet και ο υπολογιστής, συγχρονίζονται αυτόματα μεταξύ τους μέσω του σύννεφου.

Το SafeInCloud αναλύει την ισχύ του κωδικού πρόσβασης σας και εμφανίζει μια ένδειξη ισχύος δίπλα σε κάθε κωδικό πρόσβασης. Η ένδειξη ισχύος εμφανίζει τον εκτιμώμενο χρόνο σπασίματος ενός κωδικού πρόσβασης. Όλες οι κάρτες με αδύναμους κωδικούς πρόσβασης επισημαίνονται με ένα κόκκινο σήμα. Η γεννήτρια κωδικού πρόσβασης σας βοηθά να παράγετε τυχαίους και ασφαλείς κωδικούς πρόσβασης.. 

5


Δωρεάν, πλήρως εξοπλισμένο και φιλικό προς το χρήστη ξυπνητήρι σάς επιτρέπει να ορίσετε όσους συναγερμούς θέλετε. Μπορείτε να ορίσετε εφάπαξ ξυπνητήρια ή επαναλαμβανόμενα ξυπνητήρια - ενεργοποιούνται μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή και σας δίνουν την ευκαιρία να κοιμηθείτε τα Σαββατοκύριακα. Μπορείτε να δημιουργήσετε διαφορετικούς συναγερμούς για να υποδείξετε τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνετε με τον ήχο του συναγερμού. 

Αφού ορίσετε την ώρα και τον ήχο για κάθε ξυπνητήρι, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα πεδίο κειμένου για να γράψετε μια σημείωση στον εαυτό σας ως υπενθύμιση σχετικά με το σκοπό του συναγερμού. Αναπαράγει αρχεία μουσικής MP3, έτσι μπορείτε να επιλέξετε τον ήχο με τον οποίο θέλετε να ξυπνήσετε. Η εφαρμογή έρχεται με πολλούς ήχους και προσφέρει πλήρη πρόσβαση στη μουσική βιβλιοθήκη σας.

Τέλος, μπορεί να ενεργοποιήσει τον υπολογιστή σας από την κατάσταση αναστολής λειτουργίας. Ο υπολογιστής θα ΄΄ξυπνήσει΄΄ και θα ακουστεί ένας ήχος αφύπνισης. Ωστόσο, αυτή η λειτουργία ενδέχεται να μην λειτουργεί σε ορισμένους υπολογιστές. Είναι επίσης απαραίτητο να απενεργοποιηθεί η προτροπή κωδικού πρόσβασης για τη σύνδεση στο σύστημα.

6
Θέλετε να μπείτε στον υπολογιστή σας αλλά διαπιστώνετε ότι έχετε ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης Windows Login ή δεν μπορείτε να μπείτε στο Profil σας είτε γιατί ξεχάσατε τον κωδικό σας είτε γιατί αυτό για κάποιο λόγο είναι κατεστραμμένο;  

Η λύση του φορμάτ ειδικά στην δεύτερη περίπτωση φαντάζει ιδανική είναι όμως έτσι; Ίσως είναι και αυτό μία λύση αλλά θα πρέπει να είστε πολύ απελπισμένος ή να μην γνωρίζετε την ύπαρξη αυτού του προγράμματος για να την επιλέξετε. 

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι ώστε να παρακάμψει κάποιος την προστασία που μας δίνει ο κωδικός πρόσβασης στον υπολογιστή μας αλλά τις περισσότερες φορές ακολουθούνται κάποιες τεχνικές όχι και τόσο απλές ειδικά για ένα αρχάριο χρήστη. Το Lazesoft Recover My Password Home Edition είναι η εφαρμογή που κάνει τη διαφορά και που θα μας δώσει λύση με τόσο απλό τρόπο που δεν μπορείτε να φανταστείτε.

7Έχει γίνει ιδιαίτερος λόγος για τις δικτυακές επιθέσεις χάκερς σε υπολογιστές οι οποίοι χρησιμοποιούν κακόβουλο λογισμικό τύπου Trojan horse για να πάρουν έλεγχο της κάμερας του υπολογιστή στόχου και να βιντεοσκοπήσουν ή να πάρουν φωτογραφίες χωρίς την συγκατάθεσή του χρήστη. 

Ακόμη αν είστε γονέας ανηλίκων παιδιών υπάρχουν αρκετοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε την κάμερα του υπολογιστή που χρησιμοποιούν τα παιδιά σας ιδιαίτερα όταν δεν βρίσκονται πάντα στην άμεση εποπτεία σας. Αν διαθέτετε εξωτερική κάμερα που συνδέεται με USB στον υπολογιστή σας μικρό το κακό, αφού ανά πάσα στιγμή αποσυνδέετε το καλώδιο της κάμερας και έχετε την ησυχία σας. 

Τι γίνεται όμως στην περίπτωση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ιδιαίτερα των φορητών που έχουν ενσωματωμένη την web camera; Την λύση για το πρόβλημα μας την δίνει ένα μικρό δωρεάν φορητό λογισμικό το WebCam On-Off. Μόλις το κατεβάσετε αποσυμπιέστε το και τρέξτε το εκτελέσιμο αρχείο WebCam.exe και πατήστε στο κουμπί Disable για να την απενεργοποιήσετε, αντίστοιχα όταν θελήσετε να την ανοίξετε, τρέξτε πάλι το πρόγραμμά και πατήστε στο κουμπί Enable για την ενεργοποιήσετε.

8


To Volume² είναι μια δωρεάν εφαρμογή ελέγχου έντασης των Windows, που μπορεί να αποκαταστήσει πλήρως την προεπιλεγμένη εφαρμογή έντασης ήχου των Windows. Αυτή η εφαρμογή σας επιτρέπει να αλλάξετε εύκολα την ένταση του ήχου απλά περιστρέφοντας τον τροχό του ποντικιού ή χρησιμοποιώντας στο πληκτρολόγιο τα πλήκτρα που εσείς θα καθορίσετε. 

Η εφαρμογή διατίθεται με θέματα προσαρμογής και διασύνδεση, καθώς και άλλες επιλογές, όπως τον καθορισμό hotkey για την αλλαγή της έντασης του ήχου. Παρέχει εύκολη προσαρμογή των συντομεύσεων πληκτρολογίου και του ποντικιού για τον έλεγχο της έντασης του ήχου. Η εφαρμογή ανανεώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

9Δωρεάν εφαρμογή StartMenu με πολλά συμπληρωματικά χαρακτηριστικά για τα windows που ήταν διαθέσιμα σε παλαιότερες εκδόσεις των Windows, αλλά έχουν αφαιρεθεί από τα Windows Vista και τα Windows 7 και αποτελεί ίσως την καλύτερη επιλογή για όσους χρήστες ειδικά για όσους χρήστες διαθέτουν windows 8  Windows 10 και windows 11. 

Περιλαμβάνει ένα μεγάλο αριθμό από ρυθμίσεις και ευκολίες και τη δυνατότητα να αλλάξουμε την εμφάνισή του με skins. Για να ρυθμίσετε την εφαρμογή σύμφωνα με τα γούστα σας κάντε δεξί κλικ στο εικονίδιο της, (κάτω αριστερά στην οθόνη σας) και επιλέξτε ρυθμίσεις. Θα μπορείτε να διαχειριστείτε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή σας μέσω πολλαπλών προτύπων στυλ και δερμάτων. 

Παρέχει επίσης γρήγορη πρόσβαση σε πρόσφατα, συχνά χρησιμοποιούμενα ή συνδεδεμένα προγράμματα. Επίσης, θα έχετε τη δυνατότητα να βρείτε γρήγορα προγράμματα, ρυθμίσεις, αρχεία ή έγγραφα με ελάχιστες πληκτρολογήσεις, μόλις το διαμορφώσετε ανάλογα με τις ανάγκες σας. 
10


Το Hitomi Downloader είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα και που μπορεί να πραγματοποιήσει λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Μπορεί να κατεβάσει όλες τις εικόνες από έναν σύνδεσμο, να τις συμπιέσει και να αλλάξει το μέγεθός τους, καθώς και να αποθηκεύσει βίντεο από πολλούς ιστότοπους, όπως, Facebook, Twich, Flickr, Instagram και άλλους, στην υψηλότερη δυνατή ανάλυση. Το πρόγραμμα είναι φορητό, που σημαίνει ότι δεν απαιτείται εγκατάσταση. Απλά, αφού αποσυμπιέσετε το αρχείο που θα κατεβάσετε, τρέξτε το εκτελέσιμο αρχείο και επικολλήστε τους συνδέσμους από τους οποίους θέλετε να κάνετε λήψη. Εν κατακλείδι, είτε πρόκειται για βίντεο είτε για φωτογραφίες πιστεύω ότι η εφαρμογή σας έχει καλύψει σε μεγάλο βαθμό.


11


Είστε χαμένοι μέσα στα εικονίδια και ψάχνετε κάθε φορά να βρείτε το εικονίδιο του προγράμματος για να τρέξετε την αγαπημένη σας εφαρμογή; Το Keybreeze είναι μία μικρή εφαρμογή που θα σας δώσει τη λύση αφού τρέχει στο παρασκήνιο και μένει κρυφή μέχρι να τη χρειαστείτε. Πατήστε απλά το πλήκτρο άμεσης πρόσβασης στο πληκτρολόγιό σας για να εμφανιστεί ή κάντε κλικ με το ποντίκι σας στο εικονίδιο του. Στη συνέχεια, πληκτρολογήστε τις ενέργειες σας. Με τη χρήση του προγράμματος μπορείτε να ανοίξτε αρχεία, φακέλους και ιστοσελίδες, να κάνετε αναζήτηση στον υπολογιστή σας, να αναζητήσετε δικτυακούς τόπους, να δημιουργήσετε σημειώσεις και να ρυθμίστε τις υπενθυμίσεις σας.

12


Το Icecream Password Manager είναι ένα νέο δωρεάν λογισμικό που σάς βοηθά να προστατεύετε και να διαχειρίζεστε τις συνδέσεις και τους κωδικούς πρόσβασης, τις πιστωτικές κάρτες, τις ταυτότητες, τους τραπεζικούς λογαριασμούς, τα διαβατήρια και άλλα. Θα πρέπει να θυμάστε μόνο έναν κύριο κωδικό πρόσβασης για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλα τα ευαίσθητα δεδομένα σας. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να δημιουργείτε κωδικούς πρόσβασης, να διαχειρίζεστε ασφαλείς σημειώσεις, να συμπληρώνετε αυτόματα τις φόρμες στο διαδίκτυο με τη βοήθεια plugin για το Chrome και τον Firefox.

13


Η ασφαλής λειτουργία είναι μια επιλογή εκκίνησης στην οποία το λειτουργικό σύστημα ξεκινά σε διαγνωστική λειτουργία και όχι σε κανονική λειτουργία. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί όταν υπάρχει ένα κρίσιμο σύστημα πρόβλημα που παρεμποδίζει την κανονική λειτουργία των Windows.

Για παράδειγμα, η δύσκολη κατάργηση κάποιας της εγκατάστασης λογισμικού ή ελαττωματικών προγραμμάτων οδήγησης και η διαγραφή κακόβουλου λογισμικού είναι μερικά μόνο που συχνά απαιτούν τη χρήση της Ασφαλούς λειτουργίας. Σε ασφαλή λειτουργία, τα Windows χρησιμοποιούν ένα γενικό πρόγραμμα οδήγησης οθόνης VGA αντί για το πρόγραμμα οδήγησης πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα θα εργάζεστε με μόνο 16 χρώματα σε χαμηλή ανάλυση. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι εκκίνησης των Windows σε ασφαλή λειτουργία, ανάλογα με την έκδοση των Windows που χρησιμοποιείτε. 

Ο συνηθισμένος τρόπος για να ξεκινήσει ο καθένας στην ασφαλή λειτουργία των Windows είναι να πατήσετε επανειλημμένα το πλήκτρο "F8" καθώς εκκινείται το λειτουργικό σύστημα, αμέσως μετά το BIOS ή την οθόνη splash του κατασκευαστή, αλλά η ασφαλής εκκίνηση με το πλήκτρο F8 δεν λειτουργεί στα Windows 10 επειδή το μενού εκκίνησης F8 καταργήθηκε για τη βελτίωση του χρόνου εκκίνησης του συστήματος.

Το Safe Mode Launcher είναι μια δωρεάν φορητή εφαρμογή που σας παρέχει ένα Windows GUI για τις επιλογές ασφαλούς λειτουργίας. Κάντε λήψη και αποσυμπιέστε το και κάντε κλικ στο κατάλληλο αρχείο exe (x64 ή x86).Για να ξεκινήσετε τον υπολογιστή σας σε ασφαλή λειτουργία, ορίστε μία από τις επιλογές στη διεπαφή και χρησιμοποιήστε το κουμπί εφαρμογή επιλογών. Εάν δεν σας ζητήσει να ξεκινήσετε σε ασφαλή λειτουργία, χρησιμοποιήστε την επιλογή "Επανεκκίνηση Windows" κάτω από το κουμπί Μενού. Το Safe Mode Launcher έχει μερικές χρήσιμες δυνατότητες. Εάν εισέλθετε στην ασφαλή λειτουργία μέσω του λογισμικού και κάνετε επανεκκίνηση του συστήματος, τα Windows μεταβαίνουν αυτόματα στην κανονική λειτουργία.

Επιπλέον, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον κρυφό λογαριασμό διαχειριστή με ένα κλικ (κάτω από το μενού). Τέλος, μπορείτε να κάνετε εναλλαγή μεταξύ των επιλογών μενού εκκίνησης γραφικών και των επιλογών μενού κλασικής εκκίνησης με την επιλογή "Ενεργοποίηση κλειδιού εκκίνησης F8 (κλασικό μενού εκκίνησης)".14


Μικρό, δωρεάν πρόγραμμα που σας επιτρέπει να τερματίζετε, να κάνετε επανεκκίνηση, και να αδρανοποιείστε τον υπολογιστή σας σε μια καθορισμένη ώρα. Το πρόγραμμα είναι φορητό, δεν χρησιμοποιεί το μητρώο συστήματος και όλες οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται σε ένα αρχείο INI που βρίσκεται στον κατάλογο με το εκτελέσιμο αρχείο. Δυνατότητα εκτέλεσης μιας επιλεγμένης ενέργειας (τερματισμός λειτουργίας, επανεκκίνηση, αναστολή λειτουργίας, αδρανοποίηση, κλείδωμα, αποσύνδεση) σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία και ώρα ή μετά την καθορισμένη ώρα.

Εμφάνιση ειδοποίησης 30 δευτερόλεπτα πριν από την προγραμματισμένη ενέργεια. Προαιρετικά, αποκλείοντας την αφύπνιση του υπολογιστή για τις ενέργειες ύπνου και αδρανοποίησης. Ωστόσο, ορισμένες εργασίες, ενδέχεται να ξυπνήσουν τον υπολογιστή. Για να μειώσετε την πιθανότητα ενεργοποίησης του υπολογιστή σας από άλλες διαδικασίες, εκτελέστε το πρόγραμμα ως διαχειριστής.

Το πρόγραμμα είναι φορητό: Δεν χρησιμοποιεί το μητρώο συστήματος και όλες οι ρυθμίσεις αποθηκεύονται σε ένα αρχείο INI που βρίσκεται στον κατάλογο με το εκτελέσιμο αρχείο. Το εκτελέσιμο αρχείο του προγράμματος (WinExit.exe) μπορεί να αντιγραφεί σε μια εξωτερική μονάδα δίσκου και να χρησιμοποιηθεί σε άλλον υπολογιστή χωρίς εγκατάσταση.

15
Η όλη ιστορία των Windows Desktop Gadgets μας πάει λίγο πίσω στο χρόνο. Τα εργαλεία γραφικών των Windows (Sidebar των Windows στα Windows Vista) είναι μια μηχανή widget που έχει διακοπεί για τα Gadget της Microsoft. Εισήχθη για πρώτη φορά με τα Windows Vista, στα οποία έχει μια πλευρική μπάρα στην δεξιά πλευρά της επιφάνειας εργασίας. Τα γραφικά στοιχεία που την αποτελούν μπορούν να εκτελούν διάφορες εργασίες, όπως την εμφάνιση της ώρας και της ημερομηνίας και την εμφάνιση της χρήσης της CPU. Στα Windows 7, η πλευρική γραμμή των Windows μετονομάστηκε σε Gadgets για επιφάνεια εργασίας των Windows και η ίδια η πλαϊνή γραμμή δεν περιλαμβάνεται στα Windows 7.

Τα Windows Desktop Gadgets συμπεριλήφθηκαν σε όλες τις beta εκδόσεις των Windows 8 αλλά τελικά η microsoft δεν το στην τελική έκδοση. Αντίθετα, στις 10 Ιουλίου 2012 (η οποία βρίσκεται στο παρελθόν μεταξύ της τελευταίας έκδοσης των Windows 8 και της τελικής κυκλοφορίας της), η Microsoft εξέδωσε συμβουλές ασφάλειας για την απενεργοποίηση των Sidebar και Desktop Gadgets στα Windows Vista και 7, λόγω της ευπάθειας ασφαλείας εκτέλεση κώδικα. Τα Windows Desktop Gadgets τελικά εγκαταλείφθηκαν στα Windows 8. τις beta εκδόσεις των Windows 8 αλλά τελικά η microsoft δεν το στην τελική έκδοση.

Τα gadget που περιλαμβάνονται είναι πραγματικά χρήσιμα όταν εργάζεστε με τον υπολογιστή.Σε αντίθεση με τα gadget Metro-Apps μπορούν να έχουν πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες συστήματος. Το ενσωματωμένο gadget Clipboard-Manager για παράδειγμα θα βελτιώσει σημαντικά την παραγωγικότητά σας. 

Με το gadget Sidebar, μπορείτε να κάνετε ορατά τα gadget ενώ εργάζεστε με μεγιστοποιημένα παράθυρα να παρακολουθήστε την κυκλοφορία του δικτύου, να ρυθμίσετε την ένταση με ένα κλικ και πολλές ακόμη ευκολίες. Απολύτως συμβατό και με Windows 10. Περιλαμβάνει πολλά νέα επικαιροποιημένα-αναβαθμισμένα στοιχεία που μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε από εδώ.

16


Οι οθόνες υπολογιστών, τα tablet και τα κινητά τηλέφωνα εκπέμπουν φως πλήρους φάσματος όλο το εικοσιτετράωρο, ακριβώς όπως ο ήλιος. Η έκθεση στο μπλε φως τη λάθος ώρα της ημέρας μπορεί να σας κρατήσει ξύπνιους και να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου σας. Το f.lux προσπαθεί να σας βοηθήσει αφαιρώντας το μπλε και το πράσινο φως και να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε τις νυχτερινές ώρες. Μπορεί να χρειαστούν μερικές ημέρες για να συνηθίσετε τα νέα χρώματα τη νύχτα, γι' αυτό σας συνιστούμε να ρυθμίσετε τα νυχτερινά χρώματα στην εφαρμογή με αυτό που ταιριάζει καλύτερα στα μάτια σας.

Μετά από λίγες μέρες χρήσης με το f.lux, και αφού πειραματιστείτε λίγο με τις ρυθμίσει βρείτε ποιο χρώμα ταιριάζει καλύτερα για εσάς. Η προεπιλεγμένη ρύθμιση των 3400K στα Windows αφαιρεί περίπου τα 3/4 του μπλε και περίπου το μισό του πράσινου φωτός. Μπορείτε να αφαιρέσετε ακόμη περισσότερο φως ειδοποίησης επιλέγοντας, επέκταση εύρους χρωμάτων για να ξεκλειδώσετε και άλλα χρώματα.

17


Το WinCustom είναι μία απολύτως δωρεάν εφαρμογή που σάς επιτρέπει να διαχειρίζεστε πολλές από τις δυνατότητες και τις λειτουργίες που βρίσκονται στη γραμμή εργασιών, στο μενού Έναρξη και στην Εξερεύνηση των Windows. 

Πολύ απλό στη χρήση και αυτό θα το δείτε στο περιβάλλον εργασίας χρήστη, το οποίο περιέχει ένα παράθυρο και όλες οι επιλογές κατηγορίας σας είναι ορατές. Στο μενού θα δείτε 4 καρτέλες. Start Menu, Task Manager και Systray, Windows Explorer και Desktop και διάφορα. 

Εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα παραπάνω από τα ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε τις επιλογές που επιθυμείτε. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα είναι portable που σημαίνει ότι δεν απαιτείται να εγκαταστήσετε τίποτα.

18Φορητό αξιόπιστο βοηθητικό πρόγραμμα σχεδιασμένο για να ελέγξετε το σύστημα σας για αναβαθμίσεις ενημερώσεις των Adobe Reader, Adobe Acrobat, το Adobe Flash, Mozilla Firefox, Oracle Java, η Apple Quicktime, Apple iTunes, ενημερωμένες εκδόσεις της Microsoft και άλλα. Όταν τρέξετε το πρόγραμμα θα σαρώσει αυτόματα τον υπολογιστή σας, εάν το λογισμικό σας δεν είναι πρόσφατα ενημερωμένο θα το δείξει με μία κόκκινη ένδειξη, αν είναι ενημερωμένο, θα εμφανίζεται ως πράσινο, και αν δεν είναι εγκατεστημένο θα εμφανίζεται ως μαύρο.

19


Με την πάροδο του χρόνου, τα Windows τείνουν να επιβραδύνουν και να γεμίζουν λόγω των αρχείων που απομένουν και των καταχωρήσεων του μητρώου. Το Ashampoo WinOptimizer 2020 είναι ένα προσαρμόσιμο πρόγραμμα καθαρισμού και βελτιστοποίησης για τα Windows. Μπορείτε πλέον εσείς να αποφασίσετε ποιες εφαρμογές και υπηρεσίες θα εκτελούνται αυτόματα με τα Windows. Αυτό σας βοηθά να απελευθερώσετε τη μνήμη και να επιταχύνετε τους χρόνους εκκίνησης. 

Η προστασία του ιδιωτικού απορρήτου είναι ένα ακόμη σημείο που εστιάζει το πρόγραμμα, με τη δυνατότητα να περιορίσει σημαντικά την τηλεμετρία και τη συλλογή δεδομένων, ένα θετικό αποτέλεσμα ειδικά για τους χρήστες των Windows 10. 

Περιλαμβάνει συνολικά 23 ενότητες για την ενίσχυση και την προσαρμογή των συστημάτων. Το πρόγραμμα αναλύει επίσης το λειτουργικό σύστημα και το υλικό σας, διαγράφει ή κρυπτογραφεί δεδομένα και βοηθά στην ανάκτηση αρχείων. Επίσης περιλαμβάνεται η διαχείριση των δικαιωμάτων των χρηστών και της ενέργειας και για να μετρήσει την απόδοση, το λογισμικό έρχεται με δύο σημεία αναφοράς. 

Αυτή η έκδοση περιλαμβάνει ενημερωμένα προγράμματα καθαρισμού και βελτιστοποιητή διαδικτύου για βελτιστοποιημένες ρυθμίσεις δικτύου. Διαθέτει, υποστήριξη για εξαιρετικά μεγάλα διαμερίσματα. νέο ταχύτερο DiskSpace Explorer, βέλτιστη υποστήριξη SSD για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, καινοτόμες αναφορές για σκληρούς δίσκους με λεπτομερή αποτελέσματα, εντοπισμό προβλημάτων σκληρού δίσκου με το HDD Inspector, βελτίωση της απόδοσης του συστήματος, βελτιωμένο πρόγραμμα διαχείρισης απεγκαταστάσεων με πρόσθετες λεπτομέρειες, βελτιστοποίηση συνδέσεων στο διαδίκτυο με το Internet Tuner και πολλές άλλες λειτουργίες. Για να ενεργοποιήσετε το προϊόν θα πρέπει να κάνετε εγγραφή ( είναι δωρεάν) και θα σας σταλεί ο κωδικός ενεργοποίησης στα πρώτα βήματα της εγκατάστασης.

20


Δώστε εμφάνιση και λειτουργικότητα στον υπολογιστή σας ΄΄ζωντανεύοντας΄΄ το Desktop σας. Απαλλάξτε την επιφάνεια εργασίας σας από τα πολλά εικονίδια και φτιάξτε τη δική σας μπάρα εργασίας. Πρόκειται για το καλύτερο ίσως δωρεάν εργαλείο για την συγκεκριμένη εργασία. Επιλέξτε ένα από τα δεκάδες δωρεάν πρότυπα εμφάνισης και δείτε την μπάρα σας σε πραγματικό χρόνο. Το μενού του προγράμματος είναι απόλυτα παραμετροποιήσιμο που σημαίνει ότι οι ρυθμίσεις για το αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και την λειτουργικότητας της μπάρας σας είναι πάρα πολλές παρ΄όλα αυτά η διαμόρφωση του μενού είναι κατά τέτοιο τρόπο δομημένη που αποκλείεται να ΄΄χαθείτε΄΄ όσο και αρχάριος να είστε. Για να έχετε μία καλύτερη άποψη και για να μην έχετε κανένα δισταγμό για να το εγκαταστήσετε.

21


Βοηθητικό πρόγραμμα με ένα κουμπί που δίνει στους χρήστες τον έλεγχο όλων των ενημερώσεων που δεν αφορούν την ασφάλεια των συστημάτων τους Windows 10 και 11. Eλέγχει την αυτόματη ενημέρωση-αναβάθμιση του συστήματος των Windows στοχεύοντάς σε μια συγκεκριμένη κύρια έκδοση και έκδοση ενημέρωσης δυνατοτήτων. Από προεπιλογή, θα χρησιμοποιηθεί η τρέχουσα έκδοση. Έτσι, εάν κάνετε "Take Control" με την κύρια έκδοση και την κυκλοφορία λειτουργιών που εμφανίζονται στα πλαίσια κάτω αριστερά, τα Windows θα παραμείνουν ακριβώς εκεί που είναι - μόνο με την εγκατάσταση μηνιαίων ενημερώσεων ασφαλείας - μέχρι να κάνετε "Release control".

 
22


Στο παρελθόν, οι περισσότεροι υπολογιστές ήταν επιτραπέζιοι και δεν υπήρχε πραγματική ανάγκη για τεχνολογίες όπως είναι το SpeedStep, Turbo Boost κ.λπ. Ωστόσο, στις μέρες μας, η κατανάλωση ενέργειας έχει μερικές φορές μεγαλύτερη προτεραιότητα από την απόδοση. Λαμβάνοντας υπόψη τις σημαντικές αλλαγές στην νέα τεχνολογία και τις προσδοκίες από το υλικό, οι CPU έχουν αποκτήσει πολλές νέες δυνατότητες, όπως είναι τα TurboBoost, SpeedStep, Hyper-Threading και μεμονωμένες καταστάσεις πυρήνα που συμβάλλουν στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και της θερμότητας.

Παρόλο που όλες αυτές είναι θετικές αλλαγές, μερικές φορές δημιουργείται μια κατάσταση όπου ο χρήστης δεν έχει κορυφαία απόδοση όταν αυτό απαιτείται (καθυστερημένη ενίσχυση απόδοσης). Αυτό μπορεί να προκληθεί από πολλούς απρόβλεπτους παράγοντες, όπως η κατάσταση του συστήματος, η διαθεσιμότητα, η κατάσταση της CPU, η θερμότητα και πολλά άλλα.

Αυτή η εφαρμογή, δημιουργήθηκε για να παρέχει βοήθεια στον έλεγχο τέτοιων παραγόντων και να μειώνει την επίδραση της υποβάθμισης της απόδοσης όταν είναι δυνατόν. Το Quick CPU είναι ένα πρόγραμμα που σχεδιάστηκε για να προσαρμόζει και να παρακολουθεί σημαντικές παραμέτρους της CPU και του συστήματος , όπως η θερμοκρασία της CPU, η απόδοση της CPU, η ισχύς, η τάση, το ρεύμα, η στάθμευση πυρήνα, η κλιμάκωση συχνότητας, η μνήμη συστήματος, η ενίσχυση Turbo καθώς και άλλες ρυθμίσεις.

 
23


Όταν αδειάζετε τον κάδο ανακύκλωσης που περιέχει διαγραμμένα αρχεία ή όταν χρησιμοποιείτε τη συντόμευση Shift + Delete για να διαγράψετε αρχεία, τα windows επισημαίνουν τα αρχεία ως διαγραμμένα και διαγράφουν όλους τους δείκτες σε αυτά, γι' αυτό και αυτά τα αρχεία είναι αόρατα στο χρήστη. Επίσης, ο χώρος που χρησιμοποιείται από τα διαγραμμένα αρχεία θα επισημανθεί ως ελεύθερος χώρος. 

Έτσι, τεχνικά, τα διαγραμμένα αρχεία θα εξακολουθούν να υπάρχουν στον υπολογιστή σας έως ότου τα windows τα αντικαταστήσουν με νέα δεδομένα. Το WinfrGUI είναι ένα δωρεάν λογισμικό ανάκτησης δεδομένων των Windows που υποστηρίζεται και εγκρίνεται από τη Microsoft. 

Συνεργάζεται πλήρως με τη λειτουργικότητα του Windows File Recovery (εφαρμογή γραμμής εντολών της Microsoft) και παρέχει εντέλει ένα γραφικό περιβάλλον χρήστη που επιτρέπει σε όλα για όλα επίπεδα δεξιοτήτων χρηστών, να ανακτούν τα διαγραμμένα αρχεία από τον υπολογιστή τους με τον ευκολότερο τρόπο.

Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να ανακτήστε τα χαμένα σας αρχεία συμπεριλαμβανομένων JPEG/PDF/DOCX/MP3/EXCEL/ZIP κ.λπ. από μέσα αποθήκευσης, SSD/HDD/USB/κάρτα μνήμης στα Windows 11/10, με διαμόρφωση διαμερισμάτων NTFS/FAT/exFAT/ReFS.

 
24


Εκπληκτικός δωρεάν μεταφραστής για Windows. Με αυτό το μικρό βοηθητικό πρόγραμμα, μπορείτε απλά επιλέξτε το κείμενο που θέλετε να μεταφράσετε και πατήστε τα πλήκτρα για άμεση πρόσβαση (Ctrl + Q για να δείξει τη μετάφραση στο αναδυόμενο παράθυρο ή Ctrl διπλό κλικ για να δείτε τη μετάφραση στο κύριο παράθυρο). Το πρόγραμμα έχει επίσης τη δυνατότητα να φωνητικής απόδοσης του κειμένου (Ctrl + E). Επίσης, μπορείτε να ανοίξετε το κύριο παράθυρο του προγράμματος και να πληκτρολογήσετε το κείμενο με μη αυτόματο τρόπο.

Το πρόγραμμα μεταφράζει ένα κείμενο με τη χρήση των πιο διαδεδομένων online υπηρεσιών μετάφρασης, όπως GoogleTranslate, Bing Translator, Babylon, Yandex Translate, SDL FreeTranslatiocom και Baidu. Τώρα, για να ενεργοποιήσετε την επιλογή άμεσης μετάφρασης από οποιαδήποτε ιστοσελίδα, αφού τρέξετε το πρόγραμμα κάντε κλικ στο εικονίδιο του που θα δείτε στην Task Manager, μόλις γίνει πράσινο σημαίνει ότι η επιλογή σας έχει ενεργοποιηθεί.

Από κει πέρα επιλέξτε απλά το κείμενο της ιστοσελίδας που θέλετε να μεταφράσετε και στο αναδυόμενο μενού που θα δείτε κάντε κλικ στο εικονίδιο του QTranslate. Αν δεν σας αρέσει η μετάφραση, για να αλλάξετε την υπηρεσία μετάφρασης απλά μετακινήστε προς τα κάτω το ποντίκι σας μέσα στο πλαίσιο μετάφρασης και επιλέξτε όποια άλλη υπηρεσία επιθυμείτε.

 
25


OnionShare
Μοναδική εφαρμογή που σας σας επιτρέπει ανώνυμα και με ασφάλεια να μοιραστείτε αρχεία οποιουδήποτε μεγέθους και να επικοινωνήσετε μεταξύ σας ανταλλάσσοντας μυνήματα. Λειτουργεί με την έναρξη ενός web server, μέσω Tor, και δημιουργώντας μία μοναδική URL για να αποκτήσετε πρόσβαση και να κατεβάσετε τα αρχεία. 

Δεν απαιτεί τη δημιουργία διακομιστή στο διαδίκτυο και δεν χρησιμοποιεί οποιαδήποτε τρίτη υπηρεσία file-sharing. Μπορείτε να φιλοξενήσετε το αρχείο στον υπολογιστή σας και να χρησιμοποιήσετε μια υπηρεσία Tor για να καταστεί προσωρινά προσβάσιμο μέσω του διαδικτύου. Τώρα, απλά προσθέστε τα αρχεία ή τους φακέλους σας και κάντε κλικ στο κουμπί "Start Sharing" .

Ωστόσο, (και αυτό είναι το δυνατό σημείο του OnionShare), παρέχει μια URL που θα πρέπει να δώσετε σε αυτόν που θέλετε να κατεβάσει το αρχείο σας ώστε να κατέβει το αρχείο απευθείας στον υπολογιστή σου. Από προεπιλογή, το πρόγραμμα απενεργοποιεί την υπηρεσία μόλις τα αρχεία έχουν κατέβει μια φορά. 

Έτσι λοιπόν ακόμα κι αν κάποιος άλλος υποκλέψει το URL αργότερα, σημαίνει πολύ απλά ότι αυτό δεν θα είναι διαθέσιμο πλέον, έτσι δεν μπορέσει κανείς να υποκλέψει τα αρχεία που έχετε διαθέσει για download. Τρέξτε το OnionShare και σύρτε μέσα στο πλαίσιο της εφαρμογής το αρχείο που θέλετε να μοιράσετε και πατήστε στο κουμπί Start Sharing . Όπως βλέπετε αυτόματα δημιουργείται μία URL.

Αντιγράψτε τώρα την URL και δώστε τη σ΄αυτόν που θέλετε να παραλάβει το αρχείο. Από εκεί και μετά, απλά θα πρέπει να κάνει επικόλληση την URL στον Tor Browser. (Πρέπει να έχετε εγκαταστήσει τονTor Browserγια να κατεβάσετε το αρχείο. Οποιοδήποτε άλλος μετά το πρώτο download δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σ΄αυτό ακόμη και αν διαθέτει την URL εκτός και αν δεν επιθυμείτε να το επιλέξετε.
26


Windows 11 Fixer
Το Windows 11 Fixer είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κάνει την προσαρμογή των Windows 11 όσο το δυνατόν πιο εύκολη. Παρέχει ένα εύκολο τρόπο για την προσαρμογή των Windows 11, την αλλαγή μεγάλου όγκου ρυθμίσεων των Windows (συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων ασφαλείας), την απεγκατάσταση ανεπιθύμητου λογισμικού των Windows και την εγκατάσταση περισσότερων προγραμμάτων που θέλετε ή χρειάζεστε.

Μεταξύ των άλλων, μπορείτε να προσαρμόστε την εμφάνιση της γραμμής εργασιών, να προσαρμόστε το μενού περιβάλλοντος με δεξί κλικ σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, να τροποποιήστε την εξερεύνηση αρχείων και προσαρμόστε τις επιλογές αρχείων και φακέλων με ευκολία, να προσαρμόσετε μια μεγάλη γκάμα ρυθμίσεων των windows, συμπεριλαμβανομένων πολλών ρυθμίσεων απορρήτου και ασφάλειας, να απεγκαταστήστε οποιοδήποτε ανεπιθύμητο λογισμικό Windows, συμπεριλαμβανομένων των Cortana και Microsoft Edge, να εγκαταστήστε πρόσθετα προγράμματα για να βελτιώσετε και να προσαρμόσετε τα Windows 11 σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, να εγκαταστήστε τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων προγραμμάτων περιήγησης στο διαδίκτυο, ροής ήχου και βίντεο και άλλα. Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα εξαιρετικό, απολύτως δωρεάν πρόγραμμα που κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να έχετε. Δεν απαιτείται εγκατάσταση.

 
27


SterJo Key Finder
Με το SterJo Key Finder μπορείτε να ανακτήσετε τα κλειδιά από όλα τα εγκατεστημένα προγράμματα αλλά και το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιείτε στον υπολογιστή σας. Αυτό θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο αν για κάποιο λόγο ξεχάσετε ή χάσετε κάποια από αυτά.

Με αυτό τον τρόπο θα έχετε αποθηκευμένη ανά πάσα στιγμή την λίστα με όλα τα product keys οπότε σε περίπτωση που χρειαστεί για κάποιο λόγο να τα ξαναπεράσουμε να μην αντιμετωπίσουμε αυτό πρόβλημα. Όπως θα δείτε, διατίθεται σε δύο downloads ένα για εγκατάσταση της εφαρμογής και μία για να το χρησιμοποιήσετε χωρίς εγκατάσταση από κάποιο στικάκι USB για παράδειγμα.

Το αποτελεσματικό αυτό utility είναι ιδανικό για την εύρεση των κλειδιών εγκατάστασης για τα Windows και όχι μόνο. Η διαδικασία για την ανάκτηση των Windows είναι πολύ απλή και γρήγορη. Μετά την εκτέλεση του λογισμικού θα χρειαστούν μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να αποκαταστήσετε τα χαμένα σας κλειδιά όπως για παράδειγμα, το κλειδί εγκατάστασης του Microsoft Office, αλλά και κλειδιά εγκατάστασης από πολλά άλλα πρόγραμμα όπως είναι το CorelDraw, το WinZip, και πολλά άλλα.

28


Ventoy
Δωρεάν πρόγραμμα που δημιουργήθηκε ώστε να δημιουργήσει ένα bootable USB για αρχεία ISO. Με το ventoy, δεν χρειάζεται να διαμορφώσετε το δίσκο ξανά και ξανά, το μόνο που χρειάζεται να αντιγράψετε το αρχείο ISO στη μονάδα USB. Μπορείτε να αντιγράψετε πολλά αρχεία ISO σε μια στιγμή και ventoy θα σας δώσει ένα μενού εκκίνησης για να τα επιλέξετε. Υποστηρίζονται, τόσο τα BIOS παλαιού τύπου όσο και το UEFI με τον ίδιο τρόπο. Έχει δοκιμασθεί και λειτουργεί με πάνω από 200 αρχεία ISO. Απλό στη χρήση, γρήγορο (περιορίζεται μόνο από την ταχύτητα αντιγραφής του iso) και με υποστήριξη αρχείων μεγαλύτερα από 4GB με στυλ μενού εκκίνησης Legacy και UEFI .

29


Simple IPTV Player
Το Simple IPTV Player είναι ένας δωρεάν client IPTV για υπολογιστές που τρέχουν windows 10 και 11 μέσω του οποίου μπορείτε να δείτε τηλεοπτικά κανάλια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στον υπολογιστή σας. 

Είναι πολύ απλός στην χρήση και ένα από τα καλύτερα χαρακτηριστικά του είναι  ότι δεν καταναλώνει πολλούς πόρους, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα την απρόσκοπτη παρακολούθηση καναλιών ακόμη και αν κάνετε και άλλες εργασίες ταυτόχρονα στον υπολογιστή σας. Ο τρόπος λειτουργίας του πολύ απλός, φορτώστε λίστες αναπαραγωγής m3u, m3u8 και δείτε τα κανάλια που επιθυμείτε.

Για να δείτε τηλεοπτικά κανάλια από Ελλάδα και την Κύπρο χρησιμοποιείστε τις δωρεάν λίστεςM3U που βρήκαμε στο free-greek-iptv. Για κανάλια από όλο τον κόσμο χρησιμοποιήστε  τις δωρεάν λίστες M3U  που βρήκαμε στο https://github.com/iptv-org/iptv.  

30


Scanner - Quick and Easy Document Scanning
Η σάρωση εγγράφων και φωτογραφιών είναι πλέον πολύ εύκολη. Σαρώστε σελίδες ως αρχεία εικόνας, περιστρέψτε τις και περικόψτε τις με τις ενσωματωμένες προεπιλογές και μοιραστείτε τις γρήγορα μέσω email — ή δημιουργήστε ένα αρχείο PDF πολλών σελίδων. Με το Scanner μπορείτε να κάνετε τα πάντα σε ένα μέρος, χωρίς να χρειάζονται πρόσθετοι επεξεργαστές εικόνας ή κάποιο ακριβό λογισμικό PDF. Σχεδόν κάθε σαρωτής που χρησιμοποιείται σήμερα υποστηρίζεται από αυτήν την εφαρμογή, επομένως δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε το λογισμικό που παρέχεται από τον κατασκευαστή της συσκευής σας ιδιαίτερα αν αυτό είναι δύσχρηστο. Η εφαρμογή, έχει σχεδιαστεί με γνώμονα, την απλότητα και την ευκολία στη χρήση, ενώ προσφέρει επίσης προηγμένα εργαλεία και λειτουργίες. Οι υποστηριζόμενες μορφές είναι PDF, JPG, PNG, TIF και BMP..

31


Lazesoft Recovery Suite
Το Lazesoft Recovery Suite είναι ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα ανάκτησης των δεδομένων των αρχείων, ή του λειτουργικού σας συστήματος (Windows) όταν ο υπολογιστής σας δεν θα μπορεί να ξεκινήσει κανονικά. Μπορείτε να διορθώσετε τα περισσότερα προβλήματα εύκολα και γρήγορα με τη δημιουργία ενός Lazesoft CD διάσωσης autoboot ή USB δίσκο και, στη συνέχεια, να επανεκκινήσετε τον υπολογιστή σας επιλέγοντας την αντίστοιχη ενότητα. Η κύρια αποστολή του δεν είναι μόνο η δυνατότητα διαγραφής του κωδικού σας στα Windows αλλά μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε ως λογισμικό αποθήκευσης και επαναφοράς των windows, ή κλωνοποίησης του λειτουργικού σας.

32


QTTabBar
To QTTabBar είναι μία απολύτως δωρεάν επέκταση για την προσθήκη λειτουργιών του explorer των windows Μόλις τα ενεργοποιήσετε, εγκαθιστά κάποιες επιπλέον λειτουργίες, αλλάζοντας θεαματικά τη συμπεριφορά του Explorer. 

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μπορείτε να προσθέσετε στην εφαρμογή και ελληνικό μενού. Μπορείτε να κάνετε πολλά πράγματα, να αλλάξετε το χρώμα των φακέλων, να προσθέσετε συντομεύσεις εφαρμογών, να κάνετε προεπισκόπηση του περιεχομένου των φακέλων στον υπολογιστή σας, να δείτε σε μικρογραφίες τις φωτογραφίες σας μεταφέροντας απλά το κέρσορα του ποντικιού σας επάνω σε αυτές, να κάνετε επίσης μία προεπισκόπηση του κειμένου που βρίσκεται μέσα σε txt αρχεία χωρίς να τα ανοίξετε και πολλά άλλα. 

 Ξεκινήστε κατεβάζοντας το αρχείο της εφαρμογής και αποσυμπιέστε το αρχείο ZIP. Από εκεί και μετά προχωρήστε στην εγκατάστασή του τρέχοντας το εκτελέσιμο αρχείο QTTabBar.exe. Στη συνέχεια θα πρέπει να κάνετε επανεκκίνηση του υπολογιστή σας διαφορετικά, επιλογές δεν θα ενεργοποιηθούν. Μετά την επανεκκίνηση ανοίξτε τον windows explorer, επιλέξτε προβολή, και κάντε κλικ στο εικονίδιο επιλογές. 

Από εκεί και μετά ενεργοποιήστε τις γραμμές εργαλείων με κατάληξη QTTabBar, QT Command Bar κ.λ.π. ( μπορείτε να ενεργοποιήσετε ή να κλείσετε αυτές που δεν θεωρείται απαραίτητες για εσάς) Για να προχωρήσετε σε περαιτέρω ρυθμίσεις, κάντε κλικ στο γραναζάκι που θα δείτε για να μπείτε στο μενού της εφαρμογής.

 
33


Η ταξινόμηση των φακέλων στον υπολογιστή είναι μία δύσκολη υπόθεση ιδιαίτερα αν έχετε πολλούς φακέλους με διαφορετικό περιεχόμενο. Ωστόσο αν υπήρχε τρόπος να το αλλάξετε αυτό, τα πράγματα θα ήταν πολύ πιο απλά. 

Το CustomFolder είναι το λογισμικό που θα μας βοηθήσει σε αυτό. Πρόκειται για μία πραγματικά, απλή, εκπληκτική, δωρεάν εφαρμογή που θα μας επιτρέψει να προσαρμόσουμε τους φακέλους στον υπολογιστή. Περιλαμβάνει 4 προκαθορισμένα εικονίδια για χρωματισμό, εκ των οποίων 3 από αυτά μπορούν να περιστραφούν, ωστόσο μπορείτε και εσείς να δημιουργήστε τα δικά σας προσωπικά εικονίδια. 

Επίσης, μπορείτε να κατεβάσετε περισσότερα από 60 έτοιμα εμβλήματα, και να προσθέσετε απεριόριστα εμβλήματα από τη δική σας συλλογή, να επιλέξετε το χρώμα φόντου της προεπισκόπησης του εικονιδίου και το χρώμα του παραθύρου. Για τη διευκόλυνσή σας μπορείτε να βρείτε κάποια έτοιμα εικονίδια και να τα προσθέσετε στην εφαρμογή σας από εδώ και εδώ.

 (Αν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα στην προσθήκη εικονιδίων από την συλλογή της εφαρμογής απλά μετατρέψτε τα από.ico φορμάτ σε png με οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών). Για καλύτερα αποτελέσματα προτιμήστε την εφαρμογή εγκατάστασης

34


Το Visum Photo Viewer, είναι ένα πρόγραμμα προβολής φωτογραφιών και βίντεο με κύριο χαρακτηριστικό του την ταχύτητα προβολής. Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για Windows 11 μέσω του Microsoft Store αλλά θα δουλέψει και στα Windows 10. Υποστηρίζει ένα πολύ μεγάλο αριθμό φορμά εικόνας όπως, BMP,JPEG,GIF,PNG,TIFF,WEBP και άλλα. Μπορείτε να περιστρέψετε τις φωτογραφίες σας, να τις περικόψετε, να τις επεξεργαστείτε (θόλωση, ισορροπία λευκού, εφέ σέπια), να προσαρμόσετε το μέγεθος τις εικόνας σας, να καθορίσετε τις εικόνες σας ώς οθόνη κλειδώματος ή ως ταπετσαρία της επιφάνειας εργασίας των windows και να τις μεγεθύνετε και φυσικά να τις σώσετε στον υπολογιστή σας. Θεωρώ πώς είναι μία από τις εφαρμογές που θα πρέπει οπωσδήποτε να εγκαταστήσετε στον υπολογιστή σας.

 
35


Αν θέλετε ένα ενισχυτή έντασης ήχου, ενισχυτή μπάσων, καλύτερη ποιότητα ήχου ή ένα εύχρηστο Windows EQ, είστε καλυμμένοι. Ειδικά αν χρησιμοποιείτε ηχεία φορητού υπολογιστή ή άλλο υλικό χαμηλής ποιότητας ήχου, το FxSound είναι το καλύτερο λογισμικό για την ενίσχυση της έντασης, των μπάσων και της ποιότητας του ήχου. 

Κανένα δωρεάν EQ για τα Windows δεν είναι πιο εύκολο στη χρήση από αυτό. Τα απλά στερεοφωνικά ηχοσυστήματα και οι υπολογιστές έχουν κατασκευαστεί με έναν συμβιβασμό, υλικό οικονομικά προσιτό σε σχέση με την ποιότητα ήχου. 

Ωστόσο, αυτή η εφαρμογή, αντισταθμίζει το υλικό χαμηλής ποιότητας, στοχεύοντας και επεξεργάζοντας τη χροιά, την ένταση, τη ισορροπία και τη δυναμική του ήχου. Αυτό σημαίνει για τον χρήστη, πιο καθαρός, δυνατός, βαθύτερος και ισορροπημένος ήχος που διορθώνει τους περιορισμούς της σχετικά χαμηλής ποιότητάς απόδοσης, ειδικά στους φορητούς υπολογιστές. Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα αξιόλογο λογισμικό που μάλιστα διατίθεται, απολύτως δωρεάν.
Γνωρίζετε κάποιο άλλο λογισμικό που θα πρέπει να συμπεριλάβουμε στην συλλογή μας ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .