Tor Browser : Aνώνυμη περιήγηση για υπολογιστές στο ίντερνετ μέσω Tor

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Tor Browser : Aνώνυμη περιήγηση για υπολογιστές στο ίντερνετ μέσω Tor

read

Το Tor Browser είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα περιήγησης ιστού ανοιχτού κώδικα που εστιάζει στο απόρρητο και την ανωνυμία. Έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει την ηλεκτρονική ταυτότητα των χρηστών δρομολογώντας την κυκλοφορία τους στο Διαδίκτυο μέσω ενός δικτύου διακομιστών που λειτουργούν από εθελοντές που ονομάζονται κόμβοι Tor.

Το κύριο χαρακτηριστικό του είναι η ικανότητά του να συγκαλύπτει τις διευθύνσεις IP των χρηστών και να δυσκολεύει τον εντοπισμό των διαδικτυακών τους δραστηριοτήτων. Αυτό επιτυγχάνεται με την κρυπτογράφηση και την αναπήδηση της διαδικτυακής κίνησης μέσω πολλαπλών κόμβων Tor, καθιστώντας σχεδόν αδύνατο τον εντοπισμό της αρχικής πηγής της επικοινωνίας.

Περιλαμβάνει επίσης πολλές δυνατότητες βελτίωσης του απορρήτου για την προστασία του ιστορικού περιήγησης των χρηστών, την πρόληψη της παρακολούθησης και τον αποκλεισμό παρεμβατικών διαφημίσεων. Μπορεί να διαγράψει αυτόματα cookie και άλλα δεδομένα ιστότοπου, να απενεργοποιήσει σενάρια και προσθήκες τρίτων και να επιβάλει συνδέσεις HTTPS όποτε είναι δυνατόν.

Επιπλέον παρέχει πρόσβαση στο δίκτυο Tor, το οποίο φιλοξενεί ιστότοπους που δεν είναι προσβάσιμοι μέσω κανονικών προγραμμάτων περιήγησης ιστού. Αυτοί οι ιστότοποι, γνωστοί ως ιστότοποι onion, είναι προσβάσιμοι μόνο χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα περιήγησης Tor και προσφέρουν ένα επιπλέον επίπεδο ανωνυμίας.

Παρά την εστίασή του στο απόρρητο, το Tor Browser δίνει επίσης προτεραιότητα στην ασφάλεια. Ενημερώνεται τακτικά για να αντιμετωπίζονται τυχόν ευπάθειες και να διασφαλίζεται ότι οι χρήστες προστατεύονται από τις πιο πρόσφατες απειλές. Ωστόσο, εξακολουθεί να συνιστάται η χρήση πρόσθετων μέτρων ασφαλείας, όπως λογισμικό προστασίας από ιούς και προσοχή κατά την περιήγηση στο διαδίκτυο.

Μπορείτε να τον χρησιμοποιήσετε Tor σε Windows, Linux ή Mac OS X χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε οποιοδήποτε λογισμικό. Μπορεί ακόμη να τρέξει από ένα USB flash drive, (δεν θα χρειαστεί να κάνετε καμία ρύθμιση).

Με λίγα λόγια έχετε τη δυνατότητα να σερφάρετε με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια αφού μεταξύ των άλλων η πραγματική σας ip δεν εμφανίζεται πουθενά. Ένα ακόμη θετικό χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι δεν θα χρειαστεί να κάνετε εγκατάσταση και μπορείτε να το τρέξετε από κάποιο usb stick.

Σε αντίθεση με άλλα παρεμφερή προγράμματα αλλαγής ip θα έλεγα ότι είναι από τα καλύτερα αφού η ταχύτητα απόκρισης του Browser είναι αρκετά ικανοποιητική.

Για να εγκαταστήσετε την εφαρμογή τρέξτε το εικονίδιο torbrowser-install και εγκαταστήστε το στο στικάκι σας. Τρέξτε τώρα το εικονίδιο Start Tor Browser μέσα από το φάκελο Tor Browser και περιμένετε λίγο μέχρι να συνδεθείτε.

Μόλις συνδεθείτε σας ενημερώνει ότι συνδεθήκατε στο δίκτυο Tor και η σύνδεσή σας είναι πλέον ασφαλής. Από εκεί και μετά μπορείτε να περιηγηθείτε ανώνυμα. 

Για του λόγου το αληθές πατήστε επισκεφθείτε το What Is My IPή οποιαδήποτε παρεμφερή ιστοσελίδα για να δείτε την ip σας.

Δεν συνιστούμε την εγκατάσταση πρόσθετων στο Tor Browser.Τα πρόσθετα ενδέχεται να παρακάμψουν το Tor ή να θέσουν σε κίνδυνο το απόρρητό σας.

Το πρόγραμμα περιήγησης Tor διαθέτει ήδη λειτουργία HTTPS-Only, NoScript και άλλες ενημερώσεις κώδικα για την προστασία του απορρήτου και της ασφάλειάς σας. 

Συνολικά, το Tor Browser είναι ένα ισχυρό εργαλείο για όσους δίνουν προτεραιότητα στο απόρρητο και θέλουν να περιηγηθούν στο διαδίκτυο ανώνυμα. Προσφέρει μια ασφαλή και ιδιωτική εμπειρία περιήγησης, επιτρέποντας στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε αποκλεισμένους ιστότοπους και να προστατεύουν την ηλεκτρονική τους ταυτότητα από την παρακολούθηση και την παρακολούθηση.

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows, Linux ή macOS X, Android
Κατεβάστε την εφαρμογή Tor Browser


Αν σας άρεσέ το άρθρο μας διαδώστε το!!


TAGS: Android , DIADIKTYO


Μπορείτε να σχολιάστε το θέμα μας μέσω της σελίδας μας στο Facebook ( m.me/132070110136869 ).