//Add More external stylesheets Portmaster: Αποκτήστε τον πλήρη έλεγχο της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο


Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024

Portmaster: Αποκτήστε τον πλήρη έλεγχο της σύνδεσής σας στο διαδίκτυο

read

Το Portmaster είναι ένα εργαλείο  που αναπτύχθηκε από την Safing, μια εταιρεία τεχνολογίας που επικεντρώνεται στην προστασία της ιδιωτικότητας. Έχει σχεδιαστεί για να παρέχει πλήρη έλεγχο των συνδέσεων στο διαδίκτυο και να ενισχύει το απόρρητο και την ασφάλειά τους .

Λειτουργεί ως τείχος προστασίας και φίλτρο δικτύου, επιτρέποντας στους χρήστες να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται όλη την εισερχόμενη και εξερχόμενη κίνηση δικτύου στις συσκευές τους. Παρέχει μια ολοκληρωμένη προβολή όλων των συνδέσεων δικτύου και επιτρέπει στους χρήστες να μπλοκάρουν ή να επιτρέπουν συγκεκριμένες συνδέσεις με βάση τις προτιμήσεις τους.

Αποκλείει ανεπιθύμητες συνδέσεις σε διακομιστές τρίτων  για να αποτρέψει τη διαρροή δεδομένων. Αυτό επιτυγχάνεται με την ανάλυση της κίνησης του δικτύου και τον εντοπισμό συνδέσεων με γνωστούς διακομιστές παρακολούθησης ή διαφήμισης. Οι χρήστες μπορούν στη συνέχεια να επιλέξουν να αποκλείσουν αυτές τις συνδέσεις, αποτρέποντας αποτελεσματικά τη συλλογή ή την κοινή χρήση των δεδομένων τους χωρίς τη συγκατάθεσή τους.

Ωστόσο, εκτός από τον αποκλεισμό ανεπιθύμητων συνδέσεων, επιτρέπει επίσης στους χρήστες να δημιουργούν προσαρμοσμένους κανόνες για τον έλεγχο της κυκλοφορίας του δικτύου. Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για προχωρημένους χρήστες που θέλουν να τελειοποιήσουν τις ρυθμίσεις δικτύου τους ή να περιορίσουν την πρόσβαση ορισμένων εφαρμογών στο διαδίκτυο.

Είναι φιλικό προς το χρήστη και προσβάσιμο τόσο σε αρχάριους όσο και σε έμπειρους χρήστες. Παρέχει μια απλή και διαισθητική διεπαφή που επιτρέπει στους χρήστες να πλοηγούνται εύκολα για να διαχειρίζονται τις συνδέσεις δικτύου τους. Διαθέτει παρακολούθηση και ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο, διασφαλίζοντας ότι οι χρήστες γνωρίζουν πάντα τη δραστηριότητα του δικτύου στις συσκευές τους.

Βασικές ρυθμίσεις :

  1. Μετά τη λήψη, τρέξτε το πρόγραμμα εγκατάστασης και ακολουθήστε τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη για να εγκαταστήσετε το Portmaster στη συσκευή σας.
  2. Θα σας ζητηθεί επανεκκίνηση, μετα την επανεκκίνηση του υπολογιστή σας τρέξτε την εφαρμογή. Θα ανοίξει ένα παράθυρο που εμφανίζει τον κύριο πίνακα ελέγχου.
  3. Παρακολούθηση δικτύου: Η εφαρμογή, θα αρχίσει να παρακολουθεί αυτόματα τις συνδέσεις δικτύου σας. Θα δείτε μια λίστα με όλες τις ενεργές συνδέσεις, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής ή της διαδικασίας που σχετίζεται με κάθε σύνδεση.
  4. Αποκλεισμός ή Αποδοχή συνδέσεων: Για να αποκλείσετε ή να επιτρέψετε συγκεκριμένες συνδέσεις, κάντε κλικ στη σύνδεση στη λίστα. Θα εμφανιστεί ένα αναδυόμενο παράθυρο με λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τη σύνδεση. Από εδώ, μπορείτε να επιλέξετε να αποκλείσετε ή να επιτρέψετε τη σύνδεση αλλάζοντας το διακόπτη.
  5. Δημιουργία προσαρμοσμένων κανόνων: Για να δημιουργήσετε προσαρμοσμένους κανόνες για την κυκλοφορία δικτύου, κάντε κλικ στην καρτέλα "Κανόνες" στο μενού του Portmaster. Εδώ, μπορείτε να ορίσετε συγκεκριμένα κριτήρια για τον αποκλεισμό ή την άδεια συνδέσεων με βάση διάφορες παραμέτρους, όπως διευθύνσεις IP, θύρες ή εφαρμογές.
  6. Προσαρμογή ρυθμίσεων: το Portmaster  διαθέτει διάφορες ρυθμίσεις που μπορείτε να προσαρμόσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Κάντε κλικ στην καρτέλα" Ρυθμίσεις " για πρόσβαση σε επιλογές όπως ειδοποιήσεις, συμπεριφορά εκκίνησης και σύνθετες ρυθμίσεις.
  7. Παρακολούθηση και διαχείριση: Το Portmaster θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις συνδέσεις δικτύου σας σε πραγματικό χρόνο. Μπορείτε να ελέγχετε τον πίνακα ελέγχου για να δείτε τις τρέχουσες συνδέσεις και να αναλάβετε δράση εάν χρειάζεται.
Θυμηθείτε να ενημερώνετε τακτικά το λογισμικό για να βεβαιωθείτε ότι έχετε τις πιο πρόσφατες δυνατότητες και βελτιώσεις ασφαλείας.

Σημείωση: Επειδή το Portmaster είναι ένα ισχυρό εργαλείο, συνιστάται να έχετε κάποια εμπειρία των πριν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές. Εάν δεν είστε σίγουροι για μια σύνδεση ή έναν κανόνα, είναι καλύτερο να αναζητήσετε κάποια καθοδήγηση ή να συμβουλευτείτε τους πόρους υποστήριξης της εφαρμογής.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για ένα ισχυρό εργαλείο για την ενίσχυση της ιδιωτικότητά  και της ασφάλειας σας στο διαδίκτυο.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Portmaster:


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .