//Add More external stylesheets Tribler : O δωρεάν BitTorrent client που εστιάζει στο απόρρητο


Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

Tribler : O δωρεάν BitTorrent client που εστιάζει στο απόρρητο

read

Μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες που ανακύπτουν κατά τη χρήση του BitTorrent είναι η ιδιωτικότητα και η ασφάλεια των δεδομένων. Μεταξύ των πολυάριθμων διαθέσιμων clients, το Tribler ξεχωρίζει ως μια μοναδική και καινοτόμος πλατφόρμα που εξασφαλίζει απόρρητο και ασφάλεια.

Αυτό που το ξεχωρίζει από άλλους torrent clients είναι η αποκέντρωση και  η ανωνυμία. Οι περισσότεροι παραδοσιακοί torrent  clients βασίζονται σε κεντρικούς ιχνηλάτες, καθιστώντας τους ευάλωτους σε παρακολούθηση.

Το Tribler, ωστόσο, εξαλείφει την ανάγκη για αυτούς τους ιχνηλάτες χρησιμοποιώντας ένα αποκεντρωμένο δίκτυο που τροφοδοτείται από τεχνολογία peer-to-peer. Αυτό σημαίνει ότι καμία κεντρική αρχή δεν μπορεί να ελέγξει ή να χειραγωγήσει τη διαδικασία κοινής χρήσης, διασφαλίζοντας την ελευθερία και το απόρρητο των χρηστών της.

Ένα άλλο στοιχείο που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η ενσωμάτωση δικτύου Tor. Αυτή η ενοποίηση προσθέτει ένα επιπλέον επίπεδο ανωνυμίας στην πλατφόρμα δρομολογώντας την κίνηση στο διαδίκτυο μέσω μιας σειράς κρυπτογραφημένων δεδομένων αναμετάδοσης, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολο για οποιονδήποτε να παρακολουθεί τις διαδικτυακές δραστηριότητες ενός χρήστη.

Σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς torrent clients δεν βασίζεται σε κεντρικές μηχανές αναζήτησης ή αποθετήρια για την εύρεση αρχείων. Αντίθετα, χρησιμοποιεί μια τεχνική που ονομάζεται «αναζήτηση με βάση το σμήνος» που επιτρέπει στους χρήστες να ανακαλύπτουν περιεχόμενο απευθείας από άλλους ομοτίμους στο δίκτυο. Αυτό όχι μόνο ενισχύει το απόρρητο, αλλά παρέχει επίσης μια πιο αποτελεσματική και αξιόπιστη μέθοδο εύρεσης των επιθυμητών αρχείων.

Eχει σχεδιαστεί ειδικά για να προστατεύει την ιδιωτικότητα των χρηστών του. Αναπτύσσεται από το Delft University of Technology και είναι διαθέσιμο δωρεάν για όλους τους χρήστες. Επιπλέον,  διαθέτει μια σειρά από επιπλέον λειτουργίες που βελτιώνουν ακόμα περισσότερο την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια των χρηστών. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται η αυτόματη κρυπτογράφηση της σύνδεσης, η αποκρύπτογραφημένη αποθήκευση των αρχείων και η αντιμετώπιση των επιθέσεων DDoS.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Tribler


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .