Hibernate Enable or Disable : Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης στο Pc σας



Σάββατο 29 Απριλίου 2023

Hibernate Enable or Disable : Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης στο Pc σας

read

Η αδρανοποίηση είναι η διαδικασία αποθήκευσης του περιεχομένου που βρίσκεται στη μνήμη στον σκληρό δίσκο για να επιτραπεί στον υπολογιστή σας να τερματιστεί τελείως.

Αυτό επιτρέπει στον υπολογιστή σας να ξεκινά πιο γρήγορα, η αδρανοποίηση είναι ενεργοποιημένη από προεπιλογή και διατηρεί μέρος του δίσκου σας για το αρχείο του, το αρχείο "hiberfil.sys".

Ανά πάσα στιγμή, μπορείτε να ενεργοποιήσετε τον υπολογιστή σας για να συνεχίσετε από την κατάσταση αδρανοποίησης και να συνεχίσετε να εργάζεστε από εκεί που σταματήσατε.

Εάν θέλετε να ελευθερώσετε χώρο στο δίσκο σας, μπορείτε να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης εάν χρησιμοποιείτε σπάνια τη δυνατότητα.

Έτσι, ο κύριος λόγος για τον οποίο μπορεί να θέλετε να απενεργοποιήσετε την αδρανοποίηση στον υπολογιστή σας είναι εάν χρειάζεστε πραγματικά αυτές τις επιπλέον δυνατότητες στον σκληρό σας δίσκο.

Στην πραγματικότητα, εάν χρησιμοποιείτε SSD για τον υπολογιστή σας με Windows 11 ή 10, είναι καλύτερα να απενεργοποιήσετε τη λειτουργία αδρανοποίησης για να εξοικονομήσετε χρόνο ζωής του SSD σας.

Όποτε το λειτουργικό σύστημα μεταβαίνει σε κατάσταση αδρανοποίησης, γράφει τα περιεχόμενα της μνήμης RAM στο hiberfil. sys και μετά κλείνει το ρεύμα.

Σε συστήματα με δίσκους στερεάς κατάστασης, η συνεχής εγγραφή στο αρχείο αδρανοποίησης μπορεί να είναι επικίνδυνη για την υγεία του SSD, επειδή σε αντίθεση με τους κανονικούς σκληρούς δίσκους, οι SSD μπορούν να διατηρήσουν περιορισμένο αριθμό εγγραφών πριν διακόψουν ή ακυρώσουν την εγγύηση. 

Γι' αυτό, στους περισσότερους σύγχρονους φορητούς υπολογιστές με μονάδες SSD, η αδρανοποίηση είναι απενεργοποιημένη από προεπιλογή. 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
την εφαρμογή Hibernate Enable or Disable

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .