Ελληνικό Λεξικό : Κορυφαίο λεξικό της Ελληνικής γλώσσας



Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Ελληνικό Λεξικό : Κορυφαίο λεξικό της Ελληνικής γλώσσας

read
Το Ελληνικό Λεξικό είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για όσους ενδιαφέρονται να βελτιώσουν την ελληνική γλώσσα. Αναπτύχθηκε από τον Χρήστο Τριανταφυλλίδη και είναι διαθέσιμο στο Google Play Store.

Η εφαρμογή προσφέρει ένα ευρύ φάσμα λέξεων και εκφράσεων της ελληνικής γλώσσας, καθώς και τις σημασίες τους και παραδείγματα χρήσης. Είναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο για όσους μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα ως δεύτερη γλώσσα, αλλά και για Έλληνες που θέλουν να εμβαθύνουν στη γνώση της γλώσσας τους.

Μια από τις μεγάλες προτεραιότητες της εφαρμογής είναι η ευκολία χρήσης. Το interface της είναι φιλικό προς τον χρήστη και επιτρέπει την εύκολη πλοήγηση και αναζήτηση λέξεων. Επίσης, προσφέρει τη δυνατότητα αποθήκευσης λέξεων που ο χρήστης θέλει να θυμάται και να μελετάει περαιτέρω.

Επιπλέον, η εφαρμογή είναι διαθέσιμη δωρεάν, κάτι που την καθιστά προσιτή σε όλους. Ωστόσο, υπάρχει επίσης η δυνατότητα αγοράς της premium έκδοσης που προσφέρει επιπλέον λειτουργίες και περιεχόμενο. Σας δίνει τη δυνατότητα να σώσετε τις αγαπημένες σας λέξεις στα αγαπημένα καθώς και τη δυνατότητα προσθήκης δικών σας λέξεων. 

Οι λέξεις που προσθέτετε αποθηκεύονται στο server, ώστε να τις ξαναβρείτε όταν επανεγκαταστήσετε την εφαρμογή (αν ξανασυνδεθείτε με τον ίδιο λογαριασμό). Η εφαρμογή επιτρέπει ψάξιμο ανά κατηγορία, πχ λέξεις με ειρωνική, υβριστική κ.τ.λ χρήση, λέξεις που χρησιμοποιούνται σε παροιμίες και φράσεις κτλ. Επίσης, μπορεί να γίνει αναζήτηση βάσει ετυμολογίας, πχ λέξεις-δάνεια. 

Τέλος, μπορείτε να αναζητήσετε λέξεις όχι μόνο στα λήμματα, αλλά και μέσα στους ορισμούς των λέξεων αρκεί να επιλέξετε την αντίστοιχη ρύθμιση στις ρυθμίσεις.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .