//Add More external stylesheets TheSage : Αγγλικό λεξικό,θησαυρός λέξεων



Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

TheSage : Αγγλικό λεξικό,θησαυρός λέξεων

read

Στον πυρήνα του TheSage βρίσκεται ένα ισχυρό λεξικό με περισσότερες από 210.000 λέξεις και φράσεις. Προσφέρει λεπτομερείς ορισμούς, πληροφορίες για την προφορά, συνώνυμα, αντώνυμα και παραδείγματα χρήσης. Επιπλέον, το TheSage περιλαμβάνει έναν ισχυρό θησαυρό που προσφέρει μια πληθώρα συνώνυμων και συναφών λέξεων, επιτρέποντας την εμβάθυνση στην αγγλική γλώσσα.

Όμως, το TheSage δεν περιορίζεται στη λεξικογραφία. Περιλαμβάνει επίσης έναν αναγνωριστή συντακτικών σχέσεων, ένα εργαλείο για την ανάλυση της δομής των προτάσεων. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την κατανόηση της γραμματικής και της σύνταξης της αγγλικής γλώσσας.

Διαθέτει επίσης ένα εργαλείο αναζήτησης αναγραμματισμού, το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να βρίσκουν όλες τις δυνατές λέξεις που μπορούν να δημιουργηθούν αναδιατάσσοντας τα γράμματα μιας λέξης. 

Παρά την πολυπλοκότητα του TheSage, η χρήση του λεξικού είναι εξαιρετικά απλή. Οι περιστασιακοί χρήστες χρειάζεται μόνο να πληκτρολογήσουν μια λέξη και να πατήσουν το πλήκτρο Enter. Εάν υπάρχει η λέξη, το TheSage θα εμφανίσει τις αισθήσεις, τον θησαυρό, την προφορά και άλλες πληροφορίες. Εάν η λέξη δεν υπάρχει,  θα παρέχει προτάσεις και εναλλακτικές ορθογραφίες.

Είναι καλύτερο να σκεφτείτε το TheSage ως δύο διαφορετικά συστήματα: μια βάση δεδομένων γνώσης και μια διασύνδεση πολλαπλών εργαλείων. Η βάση δεδομένων γνώσης αποτελείται από ένα στενά ενσωματωμένο αγγλικό λεξικό και θησαυρό. Ο δείκτης TheSage περιέχει περίπου 250.000 λέξεις και το λεξικό του περίπου 320.000 αισθήσεις, 86.000 ετυμολογίες, 60.000 παραδείγματα χρήσης και 170.000 φωνητικές μεταγραφές. 

Ο θησαυρός του TheSage περιέχει περίπου 1.900.000 σχέσεις ανάμεσα σε λέξεις και ορισμούς, από συνώνυμα και αντωνυμίες έως  επιφωνήματα,  κλπ. Ως σώμα, το πρόγραμμα αποτελείται από περίπου 12.7 εκατομμύρια λέξεις και επιτρέπει στο χρήστη να εξάγει και να συλλέγει πληροφορίες από τη βάση δεδομένων γνώσεων με διάφορους τρόπους. Αυτό επιτυγχάνεται με τα εργαλεία που εμφανίζονται στον αριστερό πίνακα πλοήγησης.

Για να χρησιμοποιήσετε το λεξικό, επιλέξτε πρώτα το εργαλείο λεξικό στον αριστερό πίνακα πλοήγησης, στη συνέχεια πληκτρολογήστε μια λέξη στο πλαίσιο κειμένου και πατήστε το πλήκτρο Enter (ή κάντε κλικ στο κουμπί Enter). Από προεπιλογή, μια αναπτυσσόμενη λίστα θα παρέχει αυτόματα προτάσεις κατά την πληκτρολόγηση. Αυτή η λειτουργία μπορεί να απενεργοποιηθεί μέσω της σελίδας λεξικό στο παράθυρο διαλόγου επιλογές.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή TheSage


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .