Print Friendly & PDF : Εκτυπώστε σε PDF μόνο το περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει



Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

Print Friendly & PDF : Εκτυπώστε σε PDF μόνο το περιεχόμενο που σας ενδιαφέρει

read

Η επεξεργασία και η εκτύπωση θεμάτων από διάφορες ιστοσελίδες στο ίντερνετ αποτελεί για πολλούς μεγάλο πονοκέφαλο αφού μεταξύ των άλλων θα πρέπει να εκτυπώσουν αναγκαστικά φωτογραφίες και κείμενο που δεν τους χρειάζεται, κάτι που φυσικά έχει ως αποτέλεσμα την κατασπατάληση χαρτιού και κυρίως μελανιού.

Αυτά έως σήμερα, αφού με την χρήση του printfriendly μπορούμε να διαμορφώσουμε τις προς εκτύπωση σελίδες μας με το τρόπο που επιθυμούμε επιλέγοντας μόνο το κείμενο την παράγραφο ή τις φωτογραφίες που θέλουμε να εκτυπώσουμε αφαιρώντας από το πλαίσιο της εκτύπωσης τα υπόλοιπα άχρηστα στοιχεία. Θα λειτουργήσει σε οποιοδήποτε από τους πιο διαδεδομένους Browsers, αν και για την εγκατάσταση του υπάρχουν κάποιες μικροδιαφορές από Browser σε Browser.

Για παράδειγμα αν χρησιμοποιείτε Google Chrome μπορείτε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή ως πρόσθετο, αν χρησιμοποιείτε το Mozila Firefox θα πρέπει με την μέθοδο Drag and Drop να σύρετε το κουμπί Print Friendly στην μπάρα των σελιδοδεικτών σας και όταν θέλετε να εκτυπώσετε το περιεχόμενο κάποιας ιστοσελίδας θα πατάτε επάνω στο κουμπί. 

Η χρήση της εφαρμογής είναι πολύ εύκολη, απλά πατήστε το κουμπί Print Friendly για να εκτυπώσετε  ή να αποθηκεύσετε την σελίδα που επιθυμείτε, κάντε κλίκ επάνω σε φωτογραφίες και κείμενο που δεν χρειάζεστε για να τα αφαιρέσετε και τέλος πατήστε Print ή PDF και εκτυπώστε  ή σώστε μόνο το κείμενο και τις φωτογραφίες που έχετε επιλέξει.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .