//Add More external stylesheets D-Fend Reloaded : Πώς να τρέξετε παιχνίδια Dos στον υπολογιστή σας


Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022

D-Fend Reloaded : Πώς να τρέξετε παιχνίδια Dos στον υπολογιστή σας

read

Το MS-DOS ήταν το βασικό προϊόν της Microsoft, που βαθμιαία την μετέτρεψε από μια εταιρία δημιουργίας γλωσσών προγραμματισμού σε μία εταιρία ανάπτυξης λογισμικού και εφαρμογών. Το MS-DOS (MicroSoft-Disk Operating System), είναι λειτουργικό σύστημα με περιβάλλον γραμμής εντoλών και δημιουργήθηκε από την Microsoft. 

Σήμερα ωστόσο θα δούμε πώς με ελάχιστες ρυθμίσεις με την βοήθεια του D-Fend Reloaded μπορούμε να τρέξουμε τα παιχνίδια εκείνης της εποχής και πιο συγκεκριμένα παιχνίδια Dos και μάλιστα με τέτοια ευκολία που θα σας εκπλήξει.Το βάρος αυτής της προσπάθειας αναλαμβάνει το D-Fend Reloaded ένα μικρό δωρεάν πρόγραμμα που στηρίζεται στο DOSBox.

To DOSBox είναι μία εφαρμογή που εξομοιώνει ένα υπολογιστή συμπεριλαμβανομένης της γραμμής εντολών του DOS και του επιτρέπει να τρέχει σχεδόν όλα τα παλιά DOS παιχνίδια. Με το DOSBox δεν υπάρχει καμία ανάγκη ανησυχίας για τη διαχείριση μνήμης ή κατά πόσο ελεύθερη συμβατική μνήμη RAM έχουμε, αυτά τα αναλαμβάνει το πρόγραμμα, παρ΄όλα αυτά όμως η οργάνωση του DOSBox εξακολουθεί να είναι λίγο περίπλοκη έτσι ώστε πρακτικά η χρήση του να είναι δύσκολη ειδικά για τους αρχαρίους.

Αυτό το κενό έρχεται να το συμπληρώσει το D-Fend Reloaded που έχει ως κινητήριο δύναμη DOSBox απλοποιώντας την κατάσταση και δίνοντας την ευκαιρία ακόμη και στον πιο αρχάριο χρήστη να παίξει τα αγαπημένα του παιχνίδια χωρίς να είναι αναγκασμένος να κάνει ένα σωρό ρυθμίσεις προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα τρέχοντας οποιοδήποτε παιχνίδι DOS σε οποιοδήποτε σύγχρονο μηχάνημα και με οποιοδήποτε windows σαν λειτουργικό.

Αφού εγκαταστήσουμε την εφαρμογή θα χρειαστούμε φυσικά παιχνίδια για να το δοκιμάσουμε, μία πολύ καλή ιστοσελίδα από την οποία μπορείτε να κατεβάσετε γνωστά παλιά αγαπημένα δωρεάν παιχνίδια που θα τα βρείτε εδώ . Αφού κατεβάσετε το παιχνίδι ή τα παιχνίδια που επιθυμείτε σύρτε τα ένα ένα με το ποντίκι σας στο κυρίως μενού της εφαρμογής. Κάθε παιχνίδι που θα προσθέτετε αυτόματα το πρόγραμμα το ρυθμίζει αυτόματα και το προσαρμόζει ανάλογα.

Ωστόσο, θα πρέπει τώρα να εξειδικεύσουμε κάπως τις ρυθμίσεις μας για κάθε ένα παιχνίδι. Κάνουμε δεξί κλικ επάνω στο παιχνίδι που θέλουμε να τρέξουμε και πατάμε Edit. Όπως βλέπετε υπάρχει ένα μεγάλος αριθμός από ρυθμίσεις, για όσους γνωρίζουν τι κάνουν, αλλάζοντας αυτές τις ρυθμίσεις μπορούν να παραμετροποιήσουν το παιχνίδι κατά το δοκούν, για τους υπολοίπους θα συνιστούσα μόνο δύο ρυθμίσεις.

Η πρώτη αφορά το χειριστήριο που πρέπει να προσθέσουν και που μπορεί να είναι από Gamepad έως ένα πολύ απλό joystick για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, ακόμη όμως και αν δεν έχετε κάποιο joystick μπορείτε να παίξετε με τα πλήκτρα του πληκτρολογίου του υπολογιστή σας. Επιλέξτε από το μενού joystick και ρυθμίστε το στο auto και πατήστε Ο.Κ.

Από εδώ και πέρα το χειριστήριο για κάθε παιχνίδι που παίζουμε θα πρέπει να το επιλέγουμε μέσα από το μενού του παιχνιδιού. Ενδεχομένως για κάποια παιχνίδια ιδιαίτερα τα πολύ παλιά για να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε το χειριστήριο να πρέπει να το κάνουμε πατώντας με το δεξί πλήκτρο του ποντικιού μας στην επιλογή Run setup. (Αυτό θα το διαπιστώσετε αν τρέχοντας το παιχνίδι δεν υπάρχει σε εμφανές σημείο η σχετική επιλογή).


Επιλέξτε τώρα πάλι Edit και πατήστε Graphics, τσεκάρετε αν θέλετε να τρέξετε το παιχνίδι σας σε πλήρη οθόνη και από την επιλογή reader αλλάξτε το από το προεπιλεγμένο Surface σε σε ddraw και στην την επιλογή, Scale επιλέξτε το nearest neigbhor upscaling with factor 2 (normal2x).

Φυσικά μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις προς το καλύτερο όμως αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις δυνατότητες της κάρτας γραφικών που διαθέτετε. Τέλος αφού ολοκληρώσετε τις ρυθμίσεις σας κλικάρετε επάνω στο παιχνίδι που θέλετε να παίξετε. Αν επιλέξετε πλήρη οθόνη και θέλετε να βγείτε από το παιχνίδι αλλά δεν ξέρετε πώς, πατήστε CTRL+F9 ανά πάσα στιγμή για να κλείσετε την εφαρμογή.

Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:Windows


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .