Πώς να εγκαταστήσετε και να τρέξετε από Usb Sticks, Android στον υπολογιστή σας



Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Πώς να εγκαταστήσετε και να τρέξετε από Usb Sticks, Android στον υπολογιστή σας

read

Στο παρελθόν έχουμε δημοσιεύσει δύο από τις καλύτερες δωρεάν λύσεις εγκατάστασης Android στον υπολογιστή μας. To PrimeOS για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα εκπλήσσει αφού είναι ένα νέο λειτουργικό Android που προορίζεται ειδικά για υπολογιστές και λάπτοπ, και διαθέτει ως πλεονέκτημα ευκολία χρήσης και ικανοποιητική σταθερότητα. 

 Έτσι, θα αναλύσουμε παρακάτω τον τρόπο με το οποίο μπορούμε να εγκαταστήσουμε το νέο μας λειτουργικό σε ένα στικάκι USB . Η όλη διαδικασία είναι πανεύκολη, επομένως όσοι έχετε κάποια σχετική εμπειρία δεν θα δυσκολευτείτε καθόλου. Φυσικά, είναι σημαντικό πριν προχωρήσετε, να πάρετε αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας για πάν ενδεχόμενο.

Θα χρειαστούμε 2 στικάκια USB. Στο ένα θα περάσουμε το live CD του PrimeOS και στο άλλο θα εγκαταστήσουμε PrimeOS. Το πρώτο μπορεί να έχει χωρητικότητα από 2-4 GB, ωστόσο σε αυτό που θα περάσουμε το νέο μας λειτουργικό καλό α είναι να έχει μία χωρητικότητα από 8 Gb και πάνω με ιδανική τιμή από τα 16-32 GB. 

Επίσης, είναι σημαντικό για την αξιοπιστία και ταχύτητα του λειτουργικού μας το στικάκι μας να υποστηρίζει το πρότυπο USB 3 (ωστόσο η εγκατάσταση μπορεί να γίνει και σε στικάκι με υποστήριξη USB 2). Επίσης, είναι σημαντικό και τα δύο στικάκια να είναι διαμερισμένα με το ίδιο σύστημα αρχείων. 

Αν δηλαδή ο υπολογιστής μας υποστηρίζει το πρότυπο UEFI τα USB θα πρέπει να διαμορφωθούν σύμφωνα με το πρότυπο GPT, αν ωστόσο διαθέτουμε το παλιό BIOS θα πρέπει να τα διαμορφώσουμε με σύστημα εκκίνησης το MBR. Στο πεδίο Download θα βρείτε τρεις διαφορετικές εκδόσεις το PrimeOS Classic το PrimeOS Standard και το PrimeOS Mainline. 

Οι διαφορές μεταξύ τους σε γενικές γραμμές είναι οι εξής : Το PrimeOS Classic απευθύνεται σε υπολογιστές που διαθέτουν κάποιο μοντέλο επεξεργαστή πριν από το 2011. To PrimeOS Standard απευθύνεται σε υπολογιστές με επεξεργαστή κατασκευής από το 2011 και μετά. Ωστόσο, βεβαιωθείτε επίσης ότι ο επεξεργαστής σας διαθέτει το σετ εντολών SSE 4.2 και 

Τέλος, το PrimeOS Mainline που είναι η νεότερη εκδοχή του Prime Os και απευθύνεται σε μοντέρνους υπολογιστές με χρονολογία κατασκευής επεξεργαστή από το 2014 και μετά. Αφού κατεβάσετε το ISO της επιλογής σας θα πρέπει να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα.


ΒΗΜΑΤΑ

  1. Για να γράψουμε το live CD του PrimeOS, θα χρειαστούμε το Ventoy (περιγράφουμε την λειτουργία του σε προηγούμενο άρθρο) και αφού κατεβάσουμε το ISO του PrimeOS το σύρουμε μέσα στο στικάκι μας. Αφού ολοκληρωθεί η μεταφορά, συνδέουμε παράλληλα και σε κάποια άλλη θύρα USB  το άλλο στικάκι στο οποίο θα περάσουμε το λειτουργικό και κάνουμε επανεκκίνηση. Στην καρτέλα που θα δούμε  αμέσως μετα την επανεκκίνηση επιλέξτε το ISO του PrimeOS και κάντε κλικ επάνω του  (όπως βλέπετε στην παρακάτω εικόνα)

  2.  Η πρώτη εικόνα που θα δείτε  είναι αυτή, οπότε ανάμεσα από τις άλλες επιλογές, κάνουμε κλικ στο PimeOS Installation.

  3. Στην επόμενη καρτέλα επιλέγουμε το στικάκι στο οποίο θα κάνουμε την εγκατάσταση και πατάμε O.K. (πατήστε TAB  και μετά τα βελάκια για να επιλέξετε).

  4. Επιλέξτε τώρα το σύστημα αρχείων, στην περίπτωση αυτή μπορείτε να επιλέξετε το κλασικό σύστημα διαμέρισης Android επιλέξετε το σύστημα FAT32 ή μην επιλέξετε τίποτα εάν έχετε διαμορφώσει ήδη το στικάκι σας μέσα από τα windows.

  5. Επιλέξτε Ναι στην εγκατάσταση Bootloader.

  6. Περιμένετε λίγο έως ότου ολοκληρωθεί εγκατάσταση.
  7. Προσοχή!! μετά από αυτό μήνυμα αυτό θα πρέπει να καθορίσετε την συνολική χωρητικότητα που θα έχει πρόσβαση το Android στο στικάκι σας. Επομένως ανάλογα με την χωρητικότητά του επιλέξτε τα εξής. Για παράδειγμα για ένα στικάκι 16GB πληκτρολογήστε τουλάχιστον από 14.000 έως 15.000 Mb. Αν είναι 32 GB, πληκτρολογήστε έως 32.000 MB κ..λ.π


  8. Aφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα περιμένετε λίγο για τον συγχρονισμό των αρχείων.

  9. Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα σας ζητηθεί να τρέξετε το λειτουργικό ή να κάνετε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας, εσείς, τρέξτε το λειτουργικό σας
Τέλος, μετά  από μία σύντομη αναμονή λίγων λεπτών και μετά το λογότυπο της εφαρμογής, θα δείτε στο μία καρτέλα εγγραφής. Aφού συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής που θα δείτε μπαίνετε πλέον στο νέο σας λειτουργικό.
 
Από εκεί και μετά ενεργοποιήστε το Wi-fi, επιλέξτε τα ελληνικά ως κύρια γλώσσα, και ενεργοποιήσετε το με τον Google λογαριασμό σας μέσω του Google Play Store όπως ακριβώς θα κάνατε με οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο. 

Εκκίνηση Android

Στην περίπτωση που εκκινείτε μέσω Bios θα δείτε κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας μία οθόνη επιλογής μεταξύ Windows και Android, ωστόσο αν εκκινεί η υπολογιστής μέσω UEFI ( πλέον οι περισσότεροι υπολογιστές το υποστηρίζουν) η εγγραφή του Bootloader θα γίνει στο σκληρό δίσκο του υπολογιστή σας  και θα πρέπει να βρείτε και να κάνετε κλικ στην αντίστοιχη εγγραφή στον Boot Manager του υπολογιστή σας πριν την εκκίνηση του. 

Για παράδειγμα ανοίγουμε τον υπολογιστή μας και με F9 ( κάθε μοντέλο έχει διαφορετικό τρόπο επομένως θα πρέπει να βρείτε το αντίστοιχο πλήκτρο για το μοντέλο σας) μπαίνουμε στο μενού εκκίνησης και επιλέγουμε το λειτουργικό μας. Βέβαια αυτό εξαρτάται από το μενού του υπολογιστή σας που σημειωτέο μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό από αυτό των δοκιμών μας 

Επομένως, για να είμαι απολύτως κατανοητός, τη διαδικασία αυτή την ακολουθούμε μόνο όταν επιθυμούμε να τρέξουμε το  PrimeOS και αφού φυσικά βάλουμε το USB  στο οποίο εγκαταστήσαμε το λειτουργικό σε οποιαδήποτε θύρα USB του υπολογιστή μας. Η διαδικασία αυτή δεν επηρεάζει τον τρόπο εκκίνησης των windows και παραμένουν ως πρώτη επιλογή Boot. 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή PrimeOS

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .