Πώς να τρέξετε από το στικάκι σας Android στον υπολογιστή σαςΣτο παρελθόν έχουμε δημοσιεύσει δύο από τις καλύτερες δωρεάν λύσεις εγκατάστασης Android στον υπολογιστή μας. To PrimeOS για το οποίο θα μιλήσουμε σήμερα εκπλήσσει αφού είναι ένα νέο λειτουργικό Android που προορίζεται ειδικά για υπολογιστές και λάπτοπ, και διαθέτει ως πλεονέκτημα  ευκολία χρήσης και ικανοποιητική σταθερότητα. 

Ετσι, θα αναλύσουμε παρακάτω τον τρόπο με το οποίο μπορούμε να εγκαταστήσουμε το νέο μας λειτουργικό σε ένα στικάκι USB .

Η όλη διαδικασία είναι πανεύκολη, επομένως όσοι έχετε κάποια σχετική εμπειρία δεν θα δυσκολευτείτε  καθόλου.  Φυσικά ,  είναι σημαντικό πριν προχωρήσετε, να πάρετε αντίγραφα ασφαλείας του υπολογιστή σας  για πάν ενδεχόμενο. ΒΗΜΑΤΑ


Ξεκινώντας τη διαδικασία της εγκατάστασης θα χρειαστούμε 2 USB στικάκια. Στο ένα θα περάσουμε το live CD του PrimeOSκαι στο άλλο θα εγκαταστήσουμε PrimeOS. Το πρώτο μπορεί να έχει χωρητικότητα από 2-4 GB, ωστόσο σε αυτό που θα περάσουμε το νέο μας λειτουργικό καλό α είναι να έχει μία χωρητικότητα από 8 Gb και πάνω με ιδανική τιμή από τα 16-32 GB.  Επίσης,  είναι σημαντικό για την αξιοπιστία και ταχύτητα του λειτουργικού μας το στικάκι μας να υποστηρίζει το πρότυπο USB 3 (ωστόσο η εγκατάσταση μπορεί να γίνει και σε στικάκι με υποστήριξη USB 2). Επίσης, είναι σημαντικό και τα δύο στικάκια να είναι διαμερισμένα με το ίδιο σύστημα αρχείων. Αν δηλαδή ο υπολογιστής μας υποστηρίζει το πρότυπο UEFI τα USB θα πρέπει να διαμορφωθούν σύμφωνα με το πρότυπο GPT, αν ωστόσο διαθέτουμε το παλιό BIOS θα πρέπει να τα διαμορφώσουμε με σύστημα εκκίνησης το MBR. (Διαβάστε  το σχετικό άρθρο).

Στο πεδίο Download του Prime OS θα βρείτε τρεις διαφορετικές εκδόσεις το PrimeOS Classic το PrimeOS Standard και το PrimeOS Mainline. Οι διαφορές μεταξύ τους σε γενικές γραμμές είναι οι εξής : Το PrimeOS Classic απευθύνεται σε υπολογιστές που διαθέτουν κάποιο μοντέλο επεξεργαστή πριν από το 2011. To PrimeOS Standard απευθύνεται σε υπολογιστές με επεξεργαστή κατασκευής από το 2011 και μετά.Εγκατάσταση

1. Για να γράψουμε το live CD του PrimeOS στο στικάκι μας, αφού το κατεβάσουμε θα χρειαστούμε και το  λογισμικό rufus, (διατίθεται δωρεάν και μπορείτε να το κατεβάσετε από εδώ). Εφόσον είμαστε έτοιμοι τρέχουμε το Rufus και εφαρμόζουμε τις ρυθμίσεις που βλέπετε στην παρακάτω φωτογραφία. Ωστόσο,  πρέπει να επισημάνουμε ότι η διαμόρφωσή του εξαρτάται ανάλογα με το αν ο υπολογιστής σας υποστηρίζει το πρότυπο UEFI  ή το παλιό BIOS. Αν ο υπολογιστής σας υποστηρίζει το πρότυπο UEFI  το στικάκι μας θα πρέπει να διαμορφωθεί σύμφωνα με το πρότυπο GPT,  όπως βλέπετε στη φωτογραφία, αν ωστόσο διαθέτουμε το παλιό κλασικό BIOS θα πρέπει να το διαμορφώσετε με  Σχέδιο διαμερισμού το MBR. Τέλος, εφόσον είστε έτοιμοι πατήστε εκκίνηση για να ξεκινήσει η εγγραφή.


2. Αφού ολοκληρωθεί η εγγραφή, συνδέουμε σε κάποια άλλη θύρα USB και το άλλο στικάκι στο οποίο θα περάσουμε το λειτουργικό και κάνουμε επανεκκίνηση. Η πρώτη εικόνα που θα συναντήσετε κατά την εκκίνηση είναι αυτή, οπότε επιλέγουμε Android Installation.

3. Στην επόμενη καρτέλα επιλέγουμε το στικάκι στο οποίο θα κάνουμε την εγκατάσταση και πατάμε O.K. (πατήστε TAB  και μετά τα βελάκια για να επιλέξετε).

4Επιλέξτε τώρα το σύστημα αρχείων, στην περίπτωση αυτή μπορείτε να επιλέξετε το κλασικό σύστημα διαμέρισης Android επιλέξετε το σύστημα FAT32 ή μην επιλέξετε τίποτα εάν έχετε διαμορφώσει  ήδη το στικάκι σας μέσα από τα windows.


5Επιλέξτε Ναι στην εγκατάσταση Bootloader.


6Περιμένετε λίγο έως ότου ολοκληρωθεί εγκατάσταση.


7. Προσοχή!!  μετά από αυτό μήνυμα αυτό θα πρέπει να καθορίσετε την συνολική χωρητικότητα που θα έχει πρόσβαση το Android στο στικάκι σας. Επομένως ανάλογα με την χωρητικότητά του επιλέξτε τα εξής. Για παράδειγμα για ένα στικάκι 16GB πληκτρολογήστε τουλάχιστον από 14.000 έως 15.000 Mb. Αν είναι 32 GB, πληκτρολογήστε  έως 32.000 MB.


8Aφού ολοκληρωθεί και αυτό το βήμα περιμένετε λίγο για τον συγχρονισμό των αρχείων.

9Μόλις ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, θα σας ζητηθεί να τρέξετε το λειτουργικό ή να κάνετε επανεκκίνηση τον υπολογιστή σας, εσείς, τρέξτε το λειτουργικό σας και μετά από μία σύντομη αναμονή λίγων λεπτών μετά τις εικόνες αυτές που θα  βλέπετε κατά την διάρκεια διαμόρφωσης των ρυθμίσεων θα δείτε στο τέλος μία καρτέλα εγγραφής.

10. Συμπληρώστε τα αντίστοιχα πεδία και πατήστε επόμενο για μπείτε στο νέο σας λειτουργικό.

Τέλος, αφού συμπληρώστε την φόρμα εγγραφής  που θα δείτε μπαίνετε πλέον στο νέο σας λειτουργικό. Από εκεί και μετά ενεργοποιήστε το Wi-fiεπιλέξτε τα ελληνικά ως κύρια γλώσσα, και ενεργοποιήσετε το με τον Google λογαριασμό σας μέσω του Google Play Store όπως ακριβώς θα  κάνατε με  οποιοδήποτε κινητό  τηλέφωνο. Από εκεί και μετά, μπορείτε να εγκαταστήσετε τα προγράμματα και τα παιχνίδια που σας αρέσουν. Σε γενικές γραμμές όπως διαπιστώσαμε η απόδοση του PrimeOS είναι πολύ αξιόλογη και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι κατά την εκτέλεση προγραμμάτων και παιχνιδιών η ανταπόκρισή του ήταν άριστη. Επίσης το Youtube λειτούργησε κανονικά με άριστα αποτελέσματα εικόνας και ήχου.


Εκκίνηση Android

Στην περίπτωση που εκκινείτε μέσω Bios θα δείτε κατά την εκκίνηση του υπολογιστή σας μία οθόνη επιλογής μεταξύ Windows και Android, ωστόσο αν εκκινεί η υπολογιστής μέσω UEFI η εγγραφή του Bootloader θα γίνει στο στικάκι σας, στην περίπτωση που έχετε διαμορφώσει το στικάκι σας με FAT32,  Ωστόσο, αν εκκινείτε μέσω UEFI,θα πρέπει να βρείτε και να κάνετε κλικ στην αντίστοιχη εγγραφή στον Boot Manager του υπολογιστή σας πριν την εκκίνηση του.

Για παράδειγμα ανοίγουμε τον υπολογιστή μας και με F9 ( κάθε μοντέλο έχει διαφορετικό τρόπο επομένως θα πρέπει να βρείτε το αντίστοιχο πλήκτρο για το μοντέλο σας) μπαίνουμε στο μενού εκκίνησης και επιλέγουμε το λειτουργικό μας. Ωστόσο, επειδή η εγγραφή του Bootloader γίνεται αυτή τη φορά στο στικάκι μας θα πρέπει αν θέλουμε να τρέξουμε το λειτουργικό από το στικάκι μας (στην περίπτωση που ο υπολογιστή μας υποστηρίζει UEFI ) κατά την εκκίνηση του υπολογιστή μας να βρούμε τον Bootloader με το χέρι. Βέβαια αυτό εξαρτάται από το μενού του υπολογιστή σας που σημειωτέον μπορεί να είναι πολύ διαφορετικό από αυτό των δοκιμών μας.Author's Website:
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: ANDROID


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .