Οι 24 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφίας για τα Windows



Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023

Οι 24 καλύτερες δωρεάν εφαρμογές επεξεργασίας φωτογραφίας για τα Windows

read

Η επεξεργασία φωτογραφίας ανήκει σε μία από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες λογισμικού. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές που μπορούν να σας βοηθήσουν ώστε να επεξεργαστείτε με τον καλύτερο τρόπο τις φωτογραφίες σας και να επιτύχετε το αποτέλεσμα που επιθυμείτε.

Ωστόσο, ανάλογα με πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσετε η δυσκολία μπορεί να είναι από μηδενική έως και αρκετά μεγάλη ανάλογα με την εμπειρία που έχετε και το πρόγραμμα που τρέχετε. 

Με γνώμονα κυρίως την ευκολία αλλά παράλληλα και τον μέγιστο βαθμό αποδοτικότητας επιλέξαμε σήμερα και σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας γραφικών για όλα τα γούστα, για αρχάριους μέχρι και επαγγελματίες γραφίστες.



1


Gimp

Το GIMP είναι ένα εργαλείο επεξεργασίας φωτογραφίας πολλών λειτουργικών, κατάλληλο για μια ποικιλία εργασιών χειρισμού εικόνας, που περιλαμβάνει επεξεργασία φωτογραφίας, σύνθεση εικόνας και κατασκευή εικόνας με πολλές δυνατότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα απλό πρόγραμμα ζωγραφικής, ένα πρόγραμμα υψηλής ποιότητας επεξεργασίας φωτογραφίας, σαν μετατροπέας τύπων εικόνας, κ.λ.π.

Είναι αναπτυσσόμενο και επεκτάσιμο. καθώς είναι σχεδιασμένο να δέχεται πρόσθετα και επεκτάσεις για να κάνει σχεδόν οτιδήποτε γραφική επεξεργασία. Μία από τις δυνατότητες του GIMP είναι η ελεύθερη διαθεσιμότητα του από πολλές πηγές για πολλά λειτουργικά συστήματα. Οι περισσότερες διανομές GNULinux περιλαμβάνουν το GIMP ως τυπική εφαρμογή.

Το GIMP είναι επίσης διαθέσιμο και για άλλα λειτουργικά συστήματα όπως Microsoft Windowς ή Mac OS X της Apple (Darwin). Το GIMP είναι μια εφαρμογή ελεύθερου λογισμικού που καλύπτεται από τη γενική δημόσια άδεια [GPL]. Το GPL παρέχει στους χρήστες την ελευθερία πρόσβασης και μεταβολής του πηγαίου κώδικα που συνθέτουν προγράμματα υπολογιστών. 

Θεωρείται και όχι άδικα ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών και μάλιστα με μεγάλη απήχηση. 

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως απλός editor ή ως πλήρες και επαγγελματικό πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών σαν πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας, μαζικής παραγωγής renderer εικόνας, μετατροπέας εικόνας κ.λ.π.

2


Hornil StylePix

Από τα καλύτερα προγράμματα επεξεργασίας γραφικών με πολλές δυνατότητες. Ακόμη και αν δεν έχετε εμπειρία με τέτοιου είδους εφαρμογές, μπορείτε εύκολα να μάθετε να επεξεργάζεστε και να ρετουσάρετε μόνοι σας τις φωτογραφίες σας.

Ένα από τα πολύ δυνατά σημεία της εφαρμογής είναι η δυνατότητα επαναφοράς των χρωμάτων αλλά και ατελειών στις φωτογραφίες σας, η δυνατότητα αφαίρεσης του φαινομένου των κόκκινων ματιών και η προσθήκη πολλών διαφορετικών εφέ καθώς και των κλασικών λειτουργιών που βλέπουμε σε τέτοιου είδους εφαρμογές όπως για παράδειγμα η περιστροφή, η κλιμάκωση, η σκέδαση και τα χρωματικά εφέ. Αν επιλέξτε την έκδοση Portable δεν απαιτείται εγκατάσταση.

3


RealWorld Paint

Το RealWorld Paint είναι ένα πολυεπίπεδο πρόγραμμα επεξεργασίας και θέασης εικόνων με πολλές δυνατότητες όπως η σχεδίαση λογοτύπων, μπουτόν, επαγγελματικών web εικονιδίων καθώς και raster vector layers.

Ακόμη μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να κάνετε ρετουσάρισμα των φωτογραφιών σας να αφαιρέσετε ανεπιθύμητες κηλίδες και ελαττώματα στις φωτογραφίες σας αλλά και να αλλάξετε το μέγεθος των φωτογραφιών σας. 

Επίσης φτιάξτε κινούμενες εικόνες Gif και χρησιμοποιήστε layers και styles και πολλές ακόμη γραφικές ευκολίες που δύσκολα θα βρείτε σε δωρεάν προγράμματα του είδους. 

Η χρήση του είναι σχετικά απλή αν και για κάποιες εξειδικευμένες ενέργειες απαιτείται μία σχετική εμπειρία, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε είδους πρόγραμμα αυτού του επιπέδου.

Το σημαντικό είναι ότι όλες οι ρυθμίσεις που σας παρέχει η εφαρμογή βρίσκονται σωστά δομημένες στο μενού του προγράμματος χωρίς κρυφά μενού έτσι ώστε να βρείτε αυτό που θέλετε χωρίς να ψάχνετε.

4


Pixelitor

Δωρεάν, ανοικτού κώδικα λογισμικό επεξεργασίας εικόνας με υποστήριξη layers. Διαθέτει περισσότερα από 80 ξεχωριστά φίλτρα εικόνας με εξαιρετικές δυνατότητες και προσαρμογές χρωμάτων. 

Αν θέλετε να αποθηκεύσετε τις εικόνες σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο από τέσσερα διαθέσιμα φορμά JPEG, PNG, BMP ή GIF. Τέλος έχετε τη δυνατότητα να αποθηκεύσετε τις εικόνες σας με διαφανές φόντο σε μορφή png.


5


Image Analyzer

Προηγμένη εφαρμογή επεξεργασία εικόνας, με δυνατότητες ενίσχυσης και ανάλυσης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μερικά από τα πιο προηγμένα χαρακτηριστικά βελτίωσης εικόνας που βρίσκονται στα συμβατικά προγράμματα επεξεργασίας εικόνας καθώς και μια σειρά από προηγμένα χαρακτηριστικά που δεν είναι διαθέσιμα ακόμη και σε επαγγελματικές σουίτες φωτογραφίας. 

Στα χαρακτηριστικά της εφαρμογής περιλαμβάνονται η αυτόματη φωτεινότητα, αντίθεση, γάμμα και προσαρμογή του κορεσμού. 

Περιλαμβάνει ακόμη συμβατικά και προσαρμοστικά φίλτρα για τη μείωση του θορύβου, εργαλεία για ρετουσάρισμα, βασική υποστήριξη για layers, φίλτρο για τη μείωση των σκιών και αύξηση της τοπικής αντίθεσης, εύκολη αφαίρεση κόκκινων ματιών, αλλαγή μεγέθους, περιστροφή, περικοπή και στρέβλωση των εικόνων, υποστήριξη σαρωτή, κάμερας εκτυπωτή και πολλά άλλα.

6


Chasys Draw IE


Δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών, που περιλαμβάνει επεξεργασία, μετατροπή, και θέαση εικόνων.

Το πρόγραμμα έχει σχεδιασθεί ώστε να παρέχει την καλύτερη δυνατή απόδοση ειδικά για multi-core επεξεργαστές αλλά και συνεργασία με οθόνες αφής, διατίθεται δωρεάν με πλήρεις δυνατότητες επεξεργασίας εικόνας, όπως και πολλές άλλες δυνατότητες που πραγματικά το ξεχωρίζουν όχι μόνο από τα δωρεάν αλλά και από πολλά επαγγελματικά προγράμματα του είδους, αφού έχετε τη δυνατότητα να το συνδέσετε με διάφορους τύπους αρχείων.

Το Chasys Draw δέχεται plug-ins, και αυτό που μας αρέσει και το κάνει να ξεχωρίζει, είναι η προσαρμόσιμη Windows Aero εμφάνισή του η ποικιλία των εργαλείων που διαθέτει και τα tooltip που διαθέτει για κάθε ενέργεια και που μας καθοδηγούν σε κάθε μας βήμα.

Τι μπορούμε να κάνουμε τώρα με το Chasys Draw. Μπορούμε για παράδειγμα να φτιάξουμε τα εξώφυλλα από τα CD και τα DVD μας, να σκανάρουμε και να επεξεργαστούμε τις φωτογραφίες μας, να φτιάξουμε animation, να φτιάξουμε στατικές εικόνες ή κέρσορες να φτιάξουμε animated κέρσορες, animated brush, να δημιουργήσουμε εικονίδια σε πολλές διαστάσεις από εικόνες, να μετατρέψουμε τις φωτογραφίες μας και πολλά άλλα.

Πρόκειται για το καλύτερο δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών που συναγωνίζεται για μην πω ξεπερνάει σε χρηστικότητα πολλά επαγγελματικά προγράμματα του είδους.

7


PhotoHandler

Προβάλετε και διαχειριστείτε εικόνες, περιστρέψτε, διαγράψτε, μετατρέψτε και αλλάξτε το μέγεθος στις φωτογραφίες σας με το PhotoHandler. 

Μετατρέψτε το μέγεθος των εικόνων σας, ρυθμίστε την ποιότητα (συμπίεση), το μέγεθος ή μετατρέψτε τις σε jpeg, gif, tiff, png ή PSD. Μπορείτε ακόμη να προσθέσετε φωτογραφίες από την φωτογραφική σας μηχανή ή από την κάρτα SD και το PhotoHandler θα τις προσθέσει στο σκληρό σας δίσκο αυτόματα. 

Ωστόσο εκτός από την επεξεργασία μεμονωμένων φωτογραφιών σας επιτρέπει να κάνετε και μαζική επεξεργασία στις εικόνες σας και σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε υδατογράφημα είτε μέσω κειμένου είτε από κάποιο λογότυπο σας. Για να επεξεργαστείτε τη φωτογραφία που θέλετε κάντε διπλό κλικ πάνω της.

8


Photo Pos Pro

 Eκπληκτικό δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών που προσφέρει στους χρήστες μια ευρεία ποικιλία δυνατοτήτων στους τομείς της ενίσχυσης και επεξεργασίας εικόνας. Χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα μπορείτε να εκτελέσετε, από απλές βασικές εργασίες έως και σύνθετες.

Μπορείτε να επεξεργαστείτε υπάρχουσες εικόνες, να δημιουργήσετε νέα έργα που βασίζονται σε υπάρχουσες εικόνες, να δημιουργήσετε νέα έργα από το μηδέν και πολλά άλλα. 

Επίσης προσφέρει ισχυρά εργαλεία και λειτουργίες οι οποίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων υποστήριξη από πολλούς τύπους αρχείων εικόνας, υποστήριξη σαρωτών και ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, ενίσχυση της εικόνας, επεξεργασία με εργαλεία και λειτουργίες, για τη δημιουργία και το σχεδιασμό γραφικών υπολογιστή, εμπλουτισμένου κειμένου, ειδικά εφέ, εργαλεία, στρώματα, μάσκες, διαβαθμίσεων μοτίβων και υφής.

Αν και πρόκειται για ένα ισχυρό πρόγραμμα επεξεργασίας γραφικών, περιέχει μια εξαιρετικά φιλική προς το χρήστη διεπαφή. Έτσι ακόμη και εάν είστε αρχάριος, μπορείτε εύκολα να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε.

Η εφαρμογή, προσφέρει στους χρήστες ένα σύστημα βοήθειας που μπορούν να ακολουθήσουν βήμα προς βήμα. 

Τέλος, αν είστε έμπειρος χρήστης, πιθανώς θα εκπλαγείτε όταν ανακαλύψετε τις άπειρες δυνατότητες που προσφέρει στους τομείς της ψηφιακής εικόνας ενίσχυσης και γραφικών.

9


NPS Image Editor

Πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνων για τα Windows, το οποίο είναι ιδανικό την σχεδίαση και την επεξεργασία φωτογραφιών. Είναι ελαφρύ, προσαρμόσιμο, με όμορφο μενού αλλά εκπληκτικά ισχυρό.

Η εφαρμογή έχει ως στόχο να διατηρήσει την απλότητα και την ευκολία χρήσης του Microsoft Paint για εικονοστοιχεία και επεξεργασία στιγμιότυπων, παρέχοντας παράλληλα ένα βελτιωμένο σύνολο χαρακτηριστικών, όπως τη δυνατότητα εργασίας με διαφάνεια και την εφαρμογή φίλτρων στην εικόνα σας.

Το NPS Color Picker μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μόνο του ως ένα ισχυρό εργαλείο για την εργασία με χρώματα κατά το σχεδιασμό ιστοσελίδων. Υποστηρίζει πολλαπλούς χώρους χρωμάτων, αντιγραφή και επικόλληση κοινών μορφών χρώματος και ΄΄αρπάζοντας΄΄ ένα χρώμα από οποιοδήποτε σημείο της οθόνης σας (ακόμη και σε άλλες εφαρμογές).



10


PhotoFiltre

Ολοκληρωμένο πρόγραμμα ρετούς. Σας επιτρέπει να κάνετε απλές ή προηγμένες προσαρμογές στις αγαπημένες σας φωτογραφίες και να εφαρμόσετε ένα ευρύ φάσμα φίλτρων. Η γραμμή εργαλείων, σας δίνει πρόσβαση στα πρότυπα φίλτρα με μερικά μόνο κλικ. 

Με δεδομένη την ευρεία γκάμα των φίλτρων επιτρέπει ειδικά στους αρχάριους χρήστες να εξοικειωθούν με απλό και κατανοητό τρόπο στον κόσμο των γραφικών. Μπορείτε να βρείτε τις τυπικές λειτουργίες ρύθμισης (φωτεινότητα, αντίθεση, βαφή, κορεσμός) καθώς και καλλιτεχνικά φίλτρα (υδατογραφία, παστέλ και άλλα).

Το PhotoFiltre 7 χρησιμοποιεί δύο τύπους διανυσματικών επιλογών. Ο πρώτος τύπος χρησιμοποιεί αυτόματα σχήματα (ορθογώνιο, έλλειψη, τρίγωνο, ρόμβος, στρογγυλεμένο ορθογώνιο). 

Ο δεύτερος τύπος αντιστοιχεί στο λάσο και πολύγωνο. Και τα δύο επιτρέπουν μια προσαρμοσμένη μορφή, σχεδιάζοντας ένα σχήμα με το χέρι. Κάθε επιλογή μπορεί να αποθηκευτεί σε ένα ξεχωριστό αρχείο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αργότερα.

11


Fotografix

Δωρεάν πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας για τα Windows. Στις δυνατότητές του περιλαμβάνεται το Photo μοντάζ όπου μπορείτε να περικόψετε και να περιστρέψετε τις φωτογραφίες σας, να ρυθμίστε την έκθεση και το χρώμα τους και να εφαρμόσετε καλλιτεχνικά φίλτρα. 

Περιλαμβάνει επίσης κάποια βασικά εργαλεία σχεδίασης ώστε να εφαρμόζετε επιλεκτικά αλλαγές σε συγκεκριμένα τμήματα μιας εικόνας. 

Περιλαμβάνει υποστήριξη για πολλαπλά στρώματα, μάσκες και επεξεργάσιμα επίπεδα κείμενου. Υποστηρίζει τις πιο δημοφιλείς μορφές αρχείων, συμπεριλαμβανομένων των Photoshop και GIMPΗ. 

Θα πρέπει να σημειώσω ότι το Fotografix είναι ακόμα υπό ανάπτυξη και δεν περιλαμβάνει ακόμη όλα όσα έχει σχεδιάσει ο δημιουργός του, (προφανώς θα τα δούμε σε νεότερες εκδόσεις) παρ΄όλα αυτά αποτελεί ένα απλό και προσιτό εργαλείο που θα βοηθήσει τους περισσότερους χρήστες που δεν έχουν ιδιαίτερη εμπειρία με προγράμματα και εργασίες αυτού του είδους.

12


Fotor

Πρόκειται για μία μία εκπληκτική εφαρμογή που όχι μόνο το εγγυάται αλλά μέσα από το απλό αλλά περιεκτικότατο μενού της θα σας δώσει δυνατότητες επεξεργασίας που πολύ δύσκολα θα βρείτε σε άλλα παρόμοιας δυναμικότητας προγράμματα.

Μέσω της εφαρμογής μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των φωτογραφιών σας, να τις περικόψετε, να ρυθμίσετε την καμπύλη φωτισμού, να τις περιστρέψτε να προσαρμόσετε τη φωτεινότητα, την αντίθεση, τον κορεσμό και την ευκρίνεια της φωτογραφίας είτε αυτόματα είτε χειροκίνητα, να ρυθμίσετε τα χρώματα, να προσθέσετε κορνίζες, εικόνες clip art, κείμενο, να προσθέσετε εφέ και αν θέλετε να την ανεβάσετε απευθείας είτε στο Flicr, στο Facebook, είτε τέλος στο Twiter. 

Aν θέλετε να εγκαταστήσετε την εφαρμογή στον υπολογιστή σας και να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες όπως ακριβώς θα κάνατε επισκεπτόμενοι την ιστοσελίδα της εφαρμογής μέσω του web interface υπάρχει η δυνατότητα.

Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η εφαρμογή διαθέτει και ξεχωριστή επιλογή για να κάνουμε κολλάζ στις φωτογραφίες μας επιλέγοντας ένα από τα δεκάδες έτοιμα πρότυπα που διαθέτει γι΄ αυτό το σκοπό.

Οι δυνατότητες που παρέχει είναι πάρα πολλές, πολλές από τις οποίες παρέχονται δωρεάν. Ωστόσο, για να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις επιπλέον δυνατότητες της εφαρμογής θα πρέπει να αγοράσετε κάποια συνδρομή.


13


InPixio Photo Editor Free

Καταπληκτική δωρεάν εφαρμογή γραφικών που έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι απλή στη χρήση και σας δίνει τη δυνατότητα να προσθέσετε φίλτρα και διάφορα εφέ έτσι ώστε να μετατρέψετε τις φωτογραφίες σας σε πραγματικά έργα τέχνης, να περικόψετε και να αλλάξετε την εστίαση και το μέγεθος στις φωτογραφίες σας χωρίς να είναι απαραίτητο να είστε επαγγελματίας να αλλάξετε το χρώμα και την φωτεινότητα να προσθέσετε κορνίζες, φανταστικά φίλτρα, να βελτιώσετε τις φωτογραφίες σας προσθέτοντας πλαίσια και σχέδια και τέλος να τα σώσετε στον υπολογιστή σας ή να τις μοιραστείτε με τους φίλους στα κοινωνικά δίκτυα.

14


Pollar Photo Editor

Από τα καλύτερα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών και με ρυθμίσεις που σας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσετε και να αποθηκεύσετε τα δικά σας φίλτρα. 

Το Polarr είναι ίσως το πιο ιδανικό πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών για τους bloggers, τους φοιτητές ακόμη και για τους επαγγελματίες φωτογράφους όπου ανάμεσα σε πολλά περιλαμβάνει ειδική σχεδίαση για το ποντίκι και πένες αφής, ρυθμιστικά υψηλής ακρίβειας, διαδραστική επεξεργασία φωτογραφιών, απόλυτα κατανοητό και ρυθμιζόμενο μενού, συλλογή 50 φίλτρων, θερμοκρασία, απόχρωση, αντίθεση, έκθεση φωτογραφίας, φωτεινές και σκοτεινές περιοχές και πολλές ακόμη λειτουργίες.

15


Dimin Viewer

Το Dimin Viewer είναι μία εκπληκτική εφαρμογή που ενσωματώνει μοναδικές τεχνολογίες απεικόνισης, όπως το Πανοραμικό Εργαλείο Φωτογραφιών και το Big Image Navigator. Υποστηρίζει πολλές μορφές εικόνας, συμπεριλαμβανομένων των πιο δημοφιλών μορφών όπως: JPEG, GIF, TIFF, JPEG-2000, καθώς και πολλές μορφές φορμά RAW ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών. 

Ενσωματώνει, προσωρινή αποθήκευση στη μνήμη, όλων των εικόνων και προσωρινή αποθήκευση των επερχόμενων αρχείων από τη λίστα αναπαραγωγής, γεγονός που μειώνει δραματικά τον χρόνο φόρτωσης εικόνων. Ακόμη, περιλαμβάνει λειτουργίες παραγωγικότητας και αυτοματοποίησης.

16


PhotoPad Photo Editing Software

Επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας εύκολα σε ένα PC σε Mac ή σε κινητό Android με το PhotoPad ένα εξαιρετικό λογισμικό επεξεργασίας εικόνας που θα σας βοηθήσει στην ψηφιακή επεξεργασία των φωτογραφιών σας. 

Το PhotoPad έχει σχεδιαστεί για επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας απλά και γρήγορα χωρίς όμως να κάνει εκπτώσεις στην λειτουργικότητα και την ποιότητα του παραγόμενου αποτελέσματος. Μπορείτε να επεξεργαστείτε ψηφιακές φωτογραφίες αλλά και άλλες εικόνες, υποστηρίζει όλες τις δημοφιλείς μορφές εικόνας, και τις κλασικές λειτουργίες όπως περικοπή, περιστροφή, αλλαγή μεγέθους. Ακόμη μπορείτε να αφαιρέσετε από τις φωτογραφίες κόκκινα μάτια και κηλίδες. 

Εφαρμόστε στις φωτογραφίες εφέ όπως το oil paint, cartoon, vignette, sepia και πολλά άλλα. Βελτιώστε την ποιότητα των φωτογραφιών σας και αφαιρέστε την θαμπάδα, και μειώστε τον θόρυβο. Ρυθμίστε το χρώμα της εικόνας την απόχρωση, τον κορεσμό, τη φωτεινότητα και την αντίθεση και δημιουργήστε κολάζ φωτογραφιών και ψηφιδωτά με τις φωτογραφίες σας. 

Προσθέστε κείμενο και λεζάντες σε φωτογραφίες. Αλλάξτε την αναλογία διαστάσεων μιας εικόνας χωρίς όμως αλλοιώσετε σημαντικά χαρακτηριστικά της και τέλος ανεβάστε τις επεξεργασμένες φωτογραφίες σας απευθείας στο Facebook ή Flickr .

17


PixBuilder Studio

Δωρεάν λογισμικό επεξεργασίας, για επεξεργασία εικόνων και αλλαγή μεγέθους. Σάς επιτρέπει να χρησιμοποιείτε τις ακόλουθες λειτουργίες διαχείρισης χρωμάτων: διαχείριση φωτεινότητας και αντίθεσης, ισορροπία χρωμάτων και χειρισμό επιπέδων. 

Για καλύτερα αποτελέσματα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία καμπυλών. Για ακόμη πιο επαγγελματικές ρυθμίσεις μπορείτε να χειριστείτε την εικόνα με τα κανάλια χρώματος. 

Η ιδέα των επιπέδων, η αναίρεση πολλαπλών βημάτων, οι κλίσεις, οι μάσκες και τα στρώματα κειμένου κάνουν το PixBuilder Studio ένα εξαιρετικό πρόγραμμα λογισμικού γραφικών για επεξεργασία εικόνας και δημιουργία εικονογράφησης. 

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις λειτουργίες ευέλικτης επιλογής μετασχηματισμού και διαχείρισης για να σχεδιάσετε σύνθετα σχήματα raster και εφέ ή να χρησιμοποιήσετε το ενσωματωμένο εργαλείο σχεδίασης σχήματος. 

Για άλλους σύνθετους στόχους, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ενσωματωμένα εφέ υψηλής ποιότητας, όπως διαφορετικούς τύπους θολώματος, εφέ ευκρίνειας και άλλα. 

Χρησιμοποιώντας την ασφαλή παλέτα web και αποθηκεύοντας με τη λειτουργία προεπισκόπησης, μπορείτε εύκολα να δημιουργήσετε γραφικά ιστού σε οποιαδήποτε από τις πιο δημοφιλείς μορφές που θέλετε: JPEG, GIF, PNG και πολλά άλλα.



18


Picosmos Tools

Πρόκειται για ένα δωρεάν, όλα σε ένα σύγχρονο πρόγραμμα θέασης επαγγελματικού επιπέδου προβολής φωτογραφιών, επεξεργασίας, κολλάζ και προσθήκης εφέ για τις φωτογραφίες σας που μπορεί να αντικαταστήσει και με το παραπάνω το ενσωματωμένο πρόγραμμα προβολής εικόνων των windows.Σας δίνει τη δυνατότητα να δείτε να επεξεργαστείτε να προσθέσετε εφέ και να κάνετε κολλάζ στις φωτογραφίες σας. 

Αποτελείται από διαφορετικά επίπεδα, ομοιόμορφα τακτοποιημένα ώστε να επιλέξετε το αντίστοιχο ανάλογα με την εργασία που θέλετε να κάνετε.

Tόσο απλό στην λειτουργία του ώστε δεν χρειάζεται ιδιαίτερες επεξηγήσεις, εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να εγκαταστήσετε το πρόγραμμα στον υπολογιστή σας να το τρέξετε και να ανοίξετε την εφαρμογή που σας ενδιαφέρει. 

Στην επεξεργασία εικόνας υποστηρίζει μια ποικιλία τυποποιημένων εργαλείων επεξεργασίας, αν είστε δε έμπειρος χρήστης μπορείτε να έχετε εκπληκτικά αποτελέσματα μέσα σε λίγο χρόνο. Σε κάθε περίπτωση όπως και να έχει ακόμη και είστε ένας απλός τυπικός χρήστης χωρίς ιδιαίτερη εμπειρία θα το βρείτε τόσο εύκολο και βολικό και είμαι σίγουρος ότι δύσκολα θα το αντικαταστήσετε.

19


Adobe Photoshop Express

Εύχρηστο πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφίας με επαγγελματικές δυνατότητες. Το Photoshop Express, σας παρέχει ένα πλήρες φάσμα εργαλείων και εφέ. ώστε να εξατομικεύστε τις φωτογραφίες σας με περιγράμματα και κείμενο, να ενισχύστε το χρώμα και τις εικόνες, να δημιουργήστε κολάζ, και να βελτιώστε τα σημεία που θέλετε. 

Επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας με τρόπο απλό και γρήγορο, προσαρμόζοντας κάθε φωτογραφία στα μέτρα σας και ενεργοποιήστε την δυνατότητα των αυτόματων επιδιορθώσεων απλά με ένα άγγιγμα. Τώρα μπορείτε να επιλέξετε από περισσότερα 45 εντυπωσιακά εφέ. 

Στα βασικά του χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται η περικοπή, περιστροφή, αφαίρεση του φαινομένου κόκκινων ματιών, ισορροπία λευκού, αφαίρεση λεκέδων και σκόνης από τις φωτογραφίες η εφαρμογή διαφορετικών φίλτρων, υποστήριξη RAW και φυσικά η δυνατότητα να μοιραστείτε τις φωτογραφίες σας με τους φίλους και την οικογένειά σας στο Facebook, Instagram, ή στο e-mail σας.

20


PT Photo Editor

Εξαιρετική εφαρμογή για τη βελτίωση, διόρθωση, επισκευή, και απαλλαγή από τυχόν ατέλειες στις φωτογραφίες σας με επαγγελματική ποιότητα και ακρίβεια. 

Μπορείτε να καταργήσετε απλά και γρήγορα το φαινόμενο κόκκινα μάτια, διάφορες κηλίδες και λεκέδες από τις φωτογραφίες σας με τα κατάλληλα εργαλεία αφαίρεσης, αλλά μπορείτε επίσης να διαγράψετε και ανεπιθύμητα αντικείμενα, ακόμη και σε ένα περίπλοκο υπόβαθρο. 

Σας δίνει τη δυνατότητα για παραγωγή επαγγελματικού επιπέδου έγχρωμων εικόνων με προσαρμογή των κατάλληλων εργαλείων στις λεπτομέρειες. Παρέχει, τη δυνατότητα σχεδιασμού της ροής εργασίας σας σε πραγματικό χρόνο. 

Ακόμη σας δίνει τη δυνατότητα να μπορέσετε εύκολα να ρυθμίσετε την έκθεση, τον κορεσμό, τις σκιές τον τονισμό των χρωμάτων, την αντίθεση, τη μείωση του θορύβου, να πραγματοποιήσετε βελτίωση της σαφήνειας, ή ακόμα και remix με μεμονωμένα χρώματα, αλλάζοντας την αίσθηση της εικόνας παρέχοντάς σας έναν νέο τρόπο επιλεκτικού μοντάζ.

Με την ισχυρή και αξιόπιστη συλλογή των εργαλείων του, μπορείτε γρήγορα και εύκολα να επιλέξετε οποιοδήποτε μέρος των εικόνων σας, και στη συνέχεια να εφαρμόσετε διάφορα εφέ προσαρμοσμένα στην επιλεγμένη αλλά και τη μη επιλεγμένη περιοχή της εικόνας ξεχωριστά ταυτόχρονα.

21


PhotoScape X

To photoscape είναι ένα από τα κορυφαία προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών με πολλές δυνατότητες, και που εκτός από την τυπική προβολή των εικόνων σας σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε και να διορθώνετε τις ατέλειες στις φωτογραφίες σας. 

Ποιο συγκεκριμένα, με την βοήθεια του προγράμματος μπορούμε να αλλάξουμε το μέγεθος στις φωτογραφίες μας, να προσθέσουμε κείμενα, φίλτρα, να επεξεργαστούμε πολλές φωτογραφίες, να συγχωνεύσουμε πολλαπλές φωτογραφίες στο πλαίσιο μίας σελίδας για να δημιουργήσουμε μία φωτογραφία, να συνδέσουμε πολλαπλές φωτογραφίες κάθετα ή οριζόντια για να δημιουργήσουμε μία φωτογραφία, να προσθέσουμε διαδοχικά πολλές φωτογραφίες μαζί ώστε να δημιουργήσουμε κινούμενες φωτογραφίες (animation), να εκτυπώσουμε πορτραίτα και φωτογραφίες διαβατηρίου, να κόψουμε μία φωτογραφία σε πολλά κομμάτια, να μετατρέψουμε αρχεία ROW σε JPG και πολλές άλλες ακόμη δυνατότητες. 

Στην επαγγελματική έκδοση του προϊόντος θα βρείτε περισσότερες δυνατότητες. είναι ένα από τα κορυφαία προγράμματα επεξεργασίας φωτογραφιών με πολλές δυνατότητες, και που εκτός από την τυπική προβολή των εικόνων σας σας επιτρέπει να επεξεργαστείτε και να διορθώνετε τις ατέλειες στις φωτογραφίες σας.

Ποιο συγκεκριμένα, με την βοήθεια του προγράμματος μπορούμε να αλλάξουμε το μέγεθος στις φωτογραφίες μας, να προσθέσουμε κείμενα, φίλτρα, να επεξεργαστούμε πολλές φωτογραφίες, να συγχωνεύσουμε πολλαπλές φωτογραφίες στο πλαίσιο μίας σελίδας για να δημιουργήσουμε μία φωτογραφία, να συνδέσουμε πολλαπλές φωτογραφίες κάθετα ή οριζόντια για να δημιουργήσουμε μία φωτογραφία, να προσθέσουμε διαδοχικά πολλές φωτογραφίες μαζί ώστε να δημιουργήσουμε κινούμενες φωτογραφίες (animation), να εκτυπώσουμε πορτραίτα και φωτογραφίες διαβατηρίου, να κόψουμε μία φωτογραφία σε πολλά κομμάτια, να μετατρέψουμε αρχεία ROW σε JPG και πολλές άλλες ακόμη δυνατότητες. Στην επαγγελματική έκδοση του προϊόντος θα βρείτε περισσότερες δυνατότητες.

22


PhotoDemon

Το PhotoDemon είναι ένα δωρεάν, φορητό πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών ανοιχτού κώδικα για τα Windows. Δεν απαιτεί εγκατάσταση, δικαιώματα διαχειριστή ή πρόσβαση στο διαδίκτυο και μπορεί να τρέχει απευθείας από συσκευές USB. 

Η τρέχουσα έκδοση παρέχει περισσότερα από 200 εργαλεία επαγγελματικής ποιότητας, όπως ανάκτηση σκιών, επισημάνσεων, καμπύλες πολλαπλών καναλιών, αλλαγή μεγέθους και υποστήριξη HDR.Με ένα κομψό μενού που δημιουργήθηκε από σχεδιαστές και όχι από μηχανικούς, απλοποιεί τον τρόπο εργασίας με το πρόγραμμα. είναι πλήρως επεξεργάσιμο, με ενσωματωμένα φωτεινά, σκοτεινά και μονόχρωμα θέματα. 

Όλα τα εργαλεία υποστηρίζουν προεπισκοπήσεις σε πραγματικό χρόνο, προσαρμοσμένες προεπιλογές, και απεριόριστες δυνατότητες αναίρεσης και επαναφοράς.
23


Picture Window Pro

Ισχυρό εργαλείο επεξεργασίας εικόνων που σχεδιάστηκε για φωτογράφους με απαιτητικά δημιουργικά και ποιοτικά πρότυπα. Το πλήρες σετ εργαλείων χειρισμού φωτογραφιών και ρετούς σάς επιτρέπει να ελέγχετε και να διαμορφώνετε κάθε πτυχή των εικόνων σας. 

Το παράθυρο εικόνας του παραθύρου εικόνων καταγράφει και οργανώνει τη ροή εργασίας σας και σας επιτρέπει να τροποποιήσετε οποιοδήποτε βήμα επεξεργασίας ανά πάσα στιγμή. 

Υποστηρίζει πολλαπλές οθόνες, οθόνες υψηλής ανάλυσης και διαθέτει υποστήριξη για ασπρόμαυρες και έγχρωμες εικόνες 16 bit. Μία ακόμη σημαντική λειτουργία της εφαρμογής είναι ότι υποστηρίζει την ταυτόχρονη επεξεργασία σε CPU με πολλούς πυρήνες για ακόμη πιο γρήγορη επεξεργασία. 

Οι ροές εργασίας μπορούν να αποθηκευτούν σε αρχεία σεναρίων ώστε να μπορείτε να τα επαναχρησιμοποιήσετε ή να τα αναδημιουργήσετε ανά πάσα στιγμή, η έκδοση 8 είναι δωρεάν για προσωπική ή εμπορική χρήση.
24


ImageJ

Δωρεάν λογισμικό ανοιχτού κώδικα για επεξεργασία και επιστημονική ανάλυση εικόνων. Μπορεί να εμφανίζει, να επεξεργάζεται, να αναλύει, να αποθηκεύει και να εκτυπώνει έγχρωμες εικόνες 8 bit και σε κλίμακα του γκρι. 

Μπορεί να διαβάσει πολλές μορφές αρχείων εικόνας, συμπεριλαμβανομένων των TIFF, PNG, GIF, JPEG, BMP, DICOM και FITS, καθώς και ακατέργαστων μορφών.Υποστηρίζει στοίβες εικόνων, μια σειρά εικόνων που μοιράζονται ένα μόνο παράθυρο και είναι πολλαπλών νημάτων, επομένως οι χρονοβόρες λειτουργίες μπορούν να εκτελούνται παράλληλα σε Multi-Core CPU.

Μπορεί να υπολογίσει στατιστικά στοιχεία για την περιοχή και την τιμή των pixel σύμφωνα με τις επιλογές που ορίζονται από το χρήστη. Μπορεί ακόμη, να μετρήσει αποστάσεις και γωνίες, να δημιουργήσει ιστογράμματα πυκνότητας και διαγράμματα.

Υποστηρίζει τις τυπικές λειτουργίες επεξεργασίας εικόνας, όπως λογικές και αριθμητικές πράξεις μεταξύ εικόνων, χειρισμό αντίθεσης, συνέλιξη, ανάλυση Fourier, ευκρίνεια, εξομάλυνση, ανίχνευση ακμών.

Τέλος, μπορεί να κάνει γεωμετρικούς μετασχηματισμούς και να ανοίξει οποιονδήποτε αριθμό εικόνων ταυτόχρονα, o αριθμός των οποίων περιορίζεται μόνο από τη διαθέσιμη μνήμη του υπολογιστή σας.

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!