Icaros Desktop : Mετατρέψτε τον υπολογιστή σας σε υπολογιστή τύπου Amiga



Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2023

Icaros Desktop : Mετατρέψτε τον υπολογιστή σας σε υπολογιστή τύπου Amiga

read

Το Icaros Desktop είναι ένα λειτουργικό σύστημα τύπου Amiga για υπολογιστές, με πλήρες περιβάλλον επιφάνειας εργασίας, που διανέμεται σε μέσο εκκίνησης. 

Βασίζεται στο AROS, ένα ελαφρύ, αποτελεσματικό και ευέλικτο λειτουργικό σύστημα ανοιχτού κώδικα, με στόχο να είναι συμβατό με το AmigaOS 3 σε επίπεδο API, ενώ παράλληλα βελτιώνεται σε πολλούς τομείς.

Eκτελεί εγγενείς εφαρμογές AROS αλλά και τις γνήσιες εφαρμογές της Amiga υπό εξομοίωση, ενσωματώνοντάς τις με διαφάνεια στην επιφάνεια εργασίας του και είναι η all-in-one λύση σας για κάθε ανάγκη που σχετίζεται με την Amiga.

Είναι ένα πλήρες λειτουργικό σύστημα για υπολογιστή με ένα πλήρες περιβάλλον παρόμοιο με την Amiga, το οποίο μπορεί να τρέξει σε φθηνό, κοινό υλικό ή σε μια εικονική μηχανή, και βασίζεται στο AROS, μια δωρεάν επανεγγραφή ανοιχτού κώδικα του AmigaOS 3.X από μία ομάδα ταλαντούχων και με κίνητρα προγραμματιστών.

Τρέχει λογισμικό Amiga που έχει μεταγλωττιστεί εκ νέου για υπολογιστές, ακόμη και τα εγγενή παιχνίδια και εφαρμογές της Amiga, ενσωματώνοντάς τα τελικά στην επιφάνεια εργασίας σας. Το Icaros Desktop μετατρέπει τελικά τον υπολογιστή σας, σε έναν ολοκληρωμένο υπολογιστή τύπου Amiga, αυτόν που πάντα ονειρευόσασταν, στη δεκαετία του '90.

Ακόμη, περιλαμβάνει το Directory Opus 5 "Magellan" που έχει ήδη διαμορφωθεί ώστε να λειτουργεί ως σύγχρονος αντικαταστάτης του πάγκου εργασίας Amiga.

Μπορείτε να μετακινηθείτε μεταξύ παραθύρων, τόμων και συρταριών όπως κάνατε στο παρελθόν, αλλά τώρα μπορείτε γρήγορα να ανοίξετε, να διαγράψετε, να μετονομάσετε, να αντιγράψετε, να συμπιέσετε αρχεία και καταλόγους χρησιμοποιώντας κουμπιά στα παράθυρα ή δεξί κλικ στα μενού.

Επίσης διαθέτει πολλές εφαρμογές. Για παράδειγμα, μπορείτε να μετατρέψετε ένα ολόκληρο αρχείο PDF σε πολλές εικόνες ή ένα δείγμα ήχου σε αρχείο MP3 με ένα-δυο κλικ του ποντικιού!

Στο κάτω μέρος της οθόνης, η πλήρως προσαρμόσιμη γραμμή εργαλείων που παρέχεται από την AmiStart επιτρέπει γρήγορη πρόσβαση σε οποιοδήποτε πρόγραμμα ή αρχείο στους σκληρούς δίσκους, με πληροφορίες και προεπισκοπήσεις εικόνων.

Η έκδοση περιλαμβάνει επίσης, προηγμένα εργαλεία και εφαρμογές, από εργαλεία ανάπτυξης έως παιχνίδια και από προγράμματα επεξεργασίας πολυμέσων έως εφαρμογές σχεδίασης, από εξομοιωτές έως διαχειριστές αρχείων.

Τι μπορείτε να κάνετε πρακτικά με το νέο σας λειτουργικό. Μπορείτε να σχεδιάσετε τα διανυσματικά γραφικά σας με το ZuneFig ή να επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες σας με το ZinePaint ή απλώς να τις δείτε, με προεπισκοπήσεις μικρογραφιών που δημιουργούνται on-the-fly, με το ZuneView. 

Μπορείτε να ακούσετε και να δείτε τα τραγούδια και τα βίντεο σας, μπορείτε να προσθέσετε και υπότιτλους με το Slarti, να συνθέσετε νέα μουσική με το MilkyTracker (ή ProTracker, ή ProTrekkr, ή HyvelyTracker, ή BigBand, ή...).

Τέλος, μπορείτε να παίξετε τα κλασικά σας παιχνίδια με εξομοιωτές για κάθε είδους vintage υπολογιστή και κονσόλα: Commodore 64, Spectrum, Atari ST, Sega Master System, Sega Mega Drive (Genesis), Nintendo Super Famicom και πολλά άλλα, καθώς Demo και εφαρμογές της Amiga.

Το Icaros Desktop περιλαμβάνει AmiBridge, μια τεχνολογία που βασίζεται στον εξομοιωτή Janus-UAE, ο οποίος παρέχει δυαδική συμβατότητα σε προγράμματα, παιχνίδια και επιδείξεις Amiga και δεν χρειάζεται αυθεντικές Amiga ROM και αδειοδοτημένο λογισμικό συστήματος για να λειτουργήσει.

Μπορεί να τρέχει εγγενώς ή να φιλοξενείται σε Windows και Linux. Επομένως, μπορείτε να το τρέξετε είτε μέσω μίας εικονικής μηχανής. είτε σε φυσικό περιβάλλον μέσω εκκινήσιμου CD ή DVD, να το γράψετε και να το τρέξετε από κάποιο στικάκι USB μέσω της ειδικής εφαρμογής που θα βρείτε στο πρόγραμμα ή τέλος να το εγκαταστήσετε ως αυτόνομο λειτουργικό σε κάποιο υπολογιστή.

Αν έχετε κάποιο δεύτερο υπολογιστή μπορείτε να το δοκιμάσετε, ωστόσο η καλύτερη λύση για εμένα είναι να το τρέξετε μέσω κάποιας εικονικής μηχανής όπως τοVirtual Box (παρέχεται δωρεάν) και όταν το μάθετε να το εγκαταστήσετε σε κάποιον από τους υπολογιστές σας.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή Icaros Desktop

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!