14 επιλεγμένες δωρεάν εφαρμογές βελτιστοποίησης για AndroidΜε την εγκατάσταση νέων εφαρμογών, τα αρχεία που κατεβάζετε, τις φωτογραφίες, τη μουσική, τα βίντεο με την πάροδο του χρόνου το κινητό σας γεμίζει από άχρηστα αρχεία και επιβραδύνεται κάπως η ταχύτητά του. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές, ωστόσο εμείς επιλέξαμε τις  14 καλύτερες και τις παρουσιάζουμε.

1.
Με πάνω από 10 εκατομμύρια χρήστες το All-In-One Toolbox αποδεικνύεται στην πράξη ένα από τα καλύτερα προγράμματα βελτιστοποίησης για συσκευές που τρέχουν Android. Παρέχει ολοκληρωμένες τεχνικές βελτιστοποίησης συστήματος, συμπεριλαμβανομένων τις σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες μνήμης, δυνατότητας με ένα κλικ για άμεση βελτιστοποίηση, διαχείριση εργασιών, καθαρισμό προσωρινής μνήμης, ιστορικού, διαχείριση αρχείων SD κλπ. 

Συμπεριλαμβάνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία που έχουν σημασία για την απόδοση της συσκευής, και σας βοηθά να βελτιστοποιήσετε τη συσκευή σας ώστε να τρέχει πάντα σε βέλτιστη ταχύτητα. Περιλαμβάνει ακόμη δυνατότητες καθαρισμού της προσωρινής μνήμης, καθαρισμός του ιστορικού, των κλήσεων SMS (Αρχεία κλήσεων και μηνυμάτων), καθαρισμό της κάρτας μνήμης SD (προσωρινά αρχεία, μικρογραφίες, άκυρα αρχεία,άδειοι φάκελοι). 

 Ακόμη, καθαρισμό των Apk (μη εγκατεστημένα apk, εγκατεστημένα apk, διπλά αρχεία), περιττά αρχεία εφαρμογών (αρχεία που παρέμειναν από μη εγκαταστημένες εφαρμογές) ενώ παράλληλα σας παρέχει πληροφορίες για την κατάσταση εργασιών, της μνήμης (RAM, ROM, SD) του επεξεργαστή, και την κατανάλωση ενέργειας που χρησιμοποιεί η κάθε εφαρμογή σε λειτουργία.

2.
Πρόκειται για μία εφαρμογή για Android με μενού εργασίας και στα ελληνικά, που έχει σχεδιαστεί για τη βελτιστοποίηση της απόδοσης του κινητού σας, τη διαχείριση εφαρμογών, τον καθαρισμό της cache, και την ασφαλή προστασία της ιδιωτικής ζωής. Μπορείτε να καθαρίσετε τα περιττά αρχεία, να απελευθερώσετε μνήμη, να απενεργοποιήσετε ή να καταργήσετε περιττές εφαρμογές, να απεγκαταστήσετε εφαρμογές, να επιλέξετε ποιες εφαρμογές θέλετε να τρέχουν κατά την εκκίνηση του λειτουργικού και ποιες όχι και πολλές άλλες ευκολίες.3.
Το AMC Cleaner είναι μία εφαρμογή βελτιστοποίησης από την IObit Mobile Security που θα σας βοηθήσει να απελευθερώσετε μνήμη RAM και θα διαγράψετε τη σαβούρα από το κινητό σας. Μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνει τη δυνατότητα για βαθύ καθαρισμό του τηλεφώνου σας με σάρωση και καθαρισμό εικόνων, αρχείων ήχου και βίντεο, και μεγάλων αρχείων που πιθανώς δεν χρειάζεστε. Τέλος, σας δίνει τη δυνατότητα να καθαρίσετε άχρηστα αρχεία APK, ληφθέντα αρχεία και να απεγκαταστήσετε εφαρμογές που χρησιμοποιείτε σπάνια ώστε να εξοικονομήσετε περισσότερο χώρο για το τηλέφωνό σας.

4.
Το NoxCleaner είναι μία ελαφριά και γρήγορη εφαρμογή για συσκευές Android. με το οποίο μπορείτε να καθαρίσετε τα άχρηστα αρχεία και να ελευθερώσετε χώρο αποθήκευσης, με αποτέλεσμα το τηλέφωνό σας να τρέχει πιο γρήγορα. Με την ισχυρή λειτουργία διαχείρισης φωτογραφιών, το NoxCleaner μπορεί να σας βοηθήσει να ταξινομήσετε τις φωτογραφίες και να ελευθερώσετε τη μνήμη RAM με ένα πάτημα.

5.
Το Boost+ είναι μια δωρεάν ειδική εφαρμογή Android που, με έξυπνο τρόπο, βελτιώνει την απόδοση, μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, καθαρίζει τα περιττά-ανεπιθύμητα αρχεία ανακτώντας αποθηκευτικό χώρο, και προσθέτει ασφάλεια σε οποιοδήποτε τηλέφωνο Android εξετάζοντας κάθε εφαρμογή ξεχωριστά. Το Boost+ μπορεί να διαγράψει αρχεία cache, προγράμματα εγκατάστασης, προσωρινά αρχεία, διαφημιστικό υλικό, απελευθερώνει μνήμη, αυξάνει την ταχύτητα του τηλεφώνου σας και εξοικονομεί την πολύτιμη ενέργεια της μπαταρίας σας. Διαθέτει ελληνικό μενού ρυθμίσεων.
6.
Το SD Maid είναι μία εξαιρετική εφαρμογή θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τη συσκευή σας καθαρή. Προσφέρει μια συλλογή από εργαλεία για την διαχείριση των εφαρμογών και των αρχείων σας. Σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε ολόκληρη τη συσκευή σας και να χειριστείτε τα αρχεία σας μέσα από έναν ολοκληρωμένο εξερευνητή αρχείων, να καταργήσετε περιττά αρχεία από το σύστημά σας, να διαχειριστείτε εγκατεστημένα προγράμματα χρήστη και συσκευής, να εντοπίσετε αρχεία που ανήκουν σε απεγκατεστημένες εφαρμογές, να αναζητήσετε για αρχεία με βάση το όνομα, τον τύπο η την ημερομηνία, να αποκτήσετε μια λεπτομερή επισκόπηση του αποθηκευτικού χώρου της συσκευής σας. 

Ακόμη, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την βάση των δεδομένων σας, να κάνετε καθαρισμό εφαρμογών, να απομακρύνετε αρχεία, να εντοπίσετε διπλές εικόνες, μουσική ή έγγραφα και άλλα. Στα θετικά της εφαρμογής του πέραν της αναμφισβήτητης λειτουργικότητά της είναι και υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας.

7.
Με την εγκατάσταση νέων εφαρμογών, τα αρχεία που κατεβάζετε, τις φωτογραφίες, τη μουσική, τα βίντεο με την πάροδο του χρόνου το κινητό σας θα γεμίσει και θα γίνει αργό. Ακόμη η περιήγηση στο Internet με το smartphone σας αφήνει διάφορα ίχνη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραβίαση της ιδιωτικής ζωής σας. 

Με το Droid Optimizer μπορείτε να αντιμετωπίσετε αυτά και πολλά άλλα πιθανά προβλήματα στο κινητό σας και να το διατηρήσετε πάντα φρέσκο και καθαρό. Πιό συγκεκριμένα μπορείτε να κλείσετε εφαρμογές που τρέχουν στο προσκήνιο και παρασκήνιο αυτόματα, να αδειάσετε τη προσωρινή μνήμη του συστήματος και των εφαρμογών, να καθαρίστε το ιστορικό περιήγησης σας για την καλύτερη προστασία της ιδιωτικότητά σας, να βρείτε και να διαγράψετε μεγάλα αρχεία γρήγορα και εύκολα, να πραγματοποιήστε εργασίες καθαρισμού αυτόματα, να εξοικονομήστε ενέργεια και να ενισχύστε τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σας, τέλος να διαχειριστείτε όλες τις εγκατεστημένες εφαρμογές και να πληροφορηθείτε λεπτομέρειες σχετικά με τα δικαιώματα των εφαρμογών


8.
Απλό, λεπτομερές και ασφαλές, το Clean Master Phone Boost είναι ο πιο διαδεδομένος βελτιστοποιητής για Android, μία σουίτα ενίσχυσης ταχύτητας και μνήμης από την Cheetah Mobile. Είναι ασύγκριτο στην βελτίωση των επιδόσεων της συσκευής, την διαγραφή άχρηστων αρχείων και αρχείων spam και την προστασία ενάντια σε malware, "δούρειους ίππους" και ιούς. Ενισχύστε όλα τα παιχνίδια και τις εκτελούμενες εφαρμογές, ελευθερώστε μνήμη (RAM) και επιταχύνετε τη συσκευή σας. 

Οι λειτουργίες πάτημα για ενίσχυση και ενίσχυση παιχνιδιών κάνουν άμεση βελτιστοποίηση από την αρχική σας οθόνη. Διαγράψτε την προσωρινή μνήμη και τα εναπομείναντα αρχεία από τη συσκευή και την κάρτα SD για να ανακτήσετε μνήμη και να βελτιώσετε τις επιδόσεις. Σαρώστε το σύστημα, τις προεγκατεστημένες και εγκατεστημένες από το χρήστη εφαρμογές για να διατηρήσετε τη συσκευή σας ασφαλή από ιούς, από "δούρειους ίππους", ευπάθειες, spyware και adware. 

Διαγράψτε προσωπικές και ευαίσθητες πληροφορίες για να προστατέψετε το απόρρητο σας, απεγκαταστήσετε ανεπιθύμητες εφαρμογές ή bloatware και κάντε αντίγραφα ασφαλείας. Συσκευές με πρόσβαση root μπορούν να μετακινήσουν εφαρμογές στην κάρτα SD καθώς και να διαγράψουν προεγκατεστημένες εφαρμογές και εφαρμογές συστήματος.

9.
Αφαιρέστε τα σκουπίδια από το κινητό σας τηλέφωνο, ανακτήσετε χώρο, παρακολουθήστε την ομαλή λειτουργία λειτουργία και περιηγηθείτε με ασφάλεια. Βελτιστοποίηση και Clean. Το CCleaner for Android είναι το αδελφάκι της πολύ γνωστής αντίστοιχης εφαρμογής για τα PC, CCleaner. Θα σας βοηθήσει να αφαιρέστε με ευκολία τις άχρηστες καταχωρήσεις να καθαρίσετε την cache των εφαρμογών, το ιστορικό περιήγησης και να κάνετε διαγραφή αρχείων καταγραφής κλήσεων και μηνυμάτων SMS. 

Ακόμη, βελτιστοποιήστε το Android σας σε λίγα μόνο κλικ, ελευθερώστε πολύτιμο χώρο αποθήκευσης στη συσκευή,ελέγξτε τη χρήση της CPU σας,παρακολουθήστε τη μνήμη σας και τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης σας,ελέγξτε τα επίπεδα της μπαταρίας και τη θερμοκρασία σας του κινητού σας και όλα αυτά μέσα από ένα απλό και έξυπνο περιβάλλον εργασίας και κυρίως με με χαμηλές απαιτήσεις σε μνήμη και χρήση της CPU του κινητού σας.10.
Το Super Cleaner είναι μια ισχυρή εφαρμογή βελτιστοποίησης Android με δυνατότητα καθαρισμού ανεπιθύμητων αρχείων, ενίσχυση ταχύτητας και CPU Cooler που μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά την απόδοση των συσκευών σας. 

Με το Super Cleaner, μπορείτε εύκολα να αφαιρείτε τα ανεπιθύμητα αρχεία, να ελευθερώνετε χώρο, να μειώνετε τη θερμοκρασία του τηλεφώνου σας και να αυξάνετε την ταχύτητα του τηλεφώνου. Ενισχύστε την απόδοση του Android τηλεφώνου σας καθαρίζοντας όλους τους τύπους ανεπιθύμητων αρχείων συστήματος Android, μεγάλα αρχεία, κρυφές μνήμες εφαρμογών και διαφημίσεων για άμεση ταχύτητα.

Εντοπίστε έξυπνα και αφαιρέστε τις περιττές εφαρμογές φόντου για να απελευθερώσετε περισσότερη μνήμη Βελτιστοποιήστε τη χρήση της CPU και σταματήστε τις εφαρμογές υπερθέρμανσης. Διαχειριστείτε τα αρχεία σας με λειτουργίες περιήγησης, διαγραφής και κοινής χρήσης και  καταργήστε την εγκατάσταση εφαρμογών ή μετακινήστε εφαρμογές σε κάρτες SD.

11.
Το Avast Cleanup είναι ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό app καθαρισμού άχρηστων στοιχείων και μνήμης cache για Android.Αφαιρέστε υπολείμματα αρχείων και αχρησιμοποίητα app με ένα απλό πάτημα, για πιο γρήγορο, πιο ισχυρό τηλέφωνο.Το Avast Cleanup αφαιρεί τα άχρηστα αρχεία. Έτσι βελτιστοποιεί την απόδοση του τηλεφώνου και ενισχύει την ταχύτητά του.

12.

Το Files Go by Google είναι ένας νέος διαχειριστής αποθήκευσης που σας βοηθήσει να ελευθερώσετε χώρο στο τηλέφωνό σας. Ποιο συγκεκριμένα, θα σας βοηθήσει να διαγράψτε παλιές φωτογραφίες ή φωτογραφίες που δεν χρειάζεστε πια, διπλά αρχεία, τις  αχρησιμοποίητες εφαρμογές  θα κάνει εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης και άλλα.

13.
Το AMC Security διαθέτει δυο ειδών σαρώσεις για βελτιστοποίηση και αποδέσμευση χωρητικότητας του τηλεφώνου σας. Η έξυπνη σάρωση με ένα πάτημα βοηθά να καθαριστούν τα άχρηστα αρχεία της προσωρινής μνήμης, οι ιδιωτικές εγγραφές, τα υπολειπόμενα αρχεία, άχρηστα αρχεία εγκατάστασης και τερματίζει τρέχουσες εφαρμογές. Ο Βαθύς καθαρισμός καθαρίζει τεράστια αρχεία, ληφθέντα αρχεία και αρχεία μικρογραφιών, βελτιστοποιώντας την απόδοση των συσκευών σας στο μέγιστο. Επίσης, σας βοηθά να διακόψετε εφαρμογές που εκτελούνται στο παρασκήνιο, να καθαρίσετε τη μνήμη RAM και να επιταχύνετε τη συσκευή σας μ’ ένα πάτημα. Ακόμη, με τον επιταχυντή παιχνιδιών βελτιώνετε την ταχύτητα των παιχνιδιών για να μπορείτε να παίζετε χωρίς κολλήματα και βελτιστοποιεί αυτοεκκινούμενες εφαρμογές για απελευθέρωση μνήμης.

14.
Τα αρχεία προσωρινής μνήμης είναι αρχεία που δημιουργούνται από εφαρμογές που τρέχουμε. Για παράδειγμα, όταν επισκέπτεστε μια ιστοσελίδα μέσω του περιηγητή σας, αποθηκεύει τις εικόνες ως προσωρινά αρχεία. Το Cache Cleaner Super μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τα άχρηστα αρχεία προσωρινής μνήμης , να απελευθερώσει χώρο στο τηλέφωνό σας και να το επιταχύνει.