EnglishGreek

Τρίτη 18 Απριλίου 2023

8 επιλεγμένες δωρεάν εφαρμογές βελτιστοποίησης για κινητά Android

read

Με την εγκατάσταση νέων εφαρμογών, τα αρχεία που κατεβάζετε, τις φωτογραφίες, τη μουσική, τα βίντεο με την πάροδο του χρόνου το κινητό σας γεμίζει από άχρηστα αρχεία και επιβραδύνεται κάπως η ταχύτητά του. Για το σκοπό αυτό υπάρχουν πάρα πολλές εφαρμογές, ωστόσο εμείς επιλέξαμε 8 απ΄αυτές και τις παρουσιάζουμε.SD Maid

1.

Το SD Maid είναι μία εξαιρετική εφαρμογή θα σας βοηθήσει να κρατήσετε τη συσκευή σας καθαρή. Προσφέρει μια συλλογή από εργαλεία για την διαχείριση των εφαρμογών και των αρχείων σας. Σας επιτρέπει να περιηγηθείτε σε ολόκληρη τη συσκευή σας και να χειριστείτε τα αρχεία σας μέσα από έναν ολοκληρωμένο εξερευνητή αρχείων, να καταργήσετε περιττά αρχεία από το σύστημά σας, να διαχειριστείτε εγκατεστημένα προγράμματα χρήστη και συσκευής, να εντοπίσετε αρχεία που ανήκουν σε απεγκατεστημένες εφαρμογές, να αναζητήσετε για αρχεία με βάση το όνομα, τον τύπο η την ημερομηνία, να αποκτήσετε μια λεπτομερή επισκόπηση του αποθηκευτικού χώρου της συσκευής σας.

Ακόμη, μπορείτε να βελτιστοποιήσετε την βάση των δεδομένων σας, να κάνετε καθαρισμό εφαρμογών, να απομακρύνετε αρχεία, να εντοπίσετε διπλές εικόνες, μουσική ή έγγραφα και άλλα. Στα θετικά της εφαρμογής του πέραν της αναμφισβήτητης λειτουργικότητά της είναι και υποστήριξη της ελληνικής γλώσσας. 

Fancy Optimizer

2.

Γρήγορο, ελαφρύ και ισχυρό πρόγραμμα προστασίας και καθαρισμού του τηλεφώνου σας που περιλαμβάνει μία έξυπνη μηχανή καθαρισμού σκουπιδιών. Μπορεί να αφαιρέσει ιούς, να ενισχύσει τη μνήμη του τηλεφώνου και να καθαρίσει το χώρο αποθήκευσης. 

Με το Virus Cleaner θα καθαρίσετε τους ιούς γρήγορα και εύκολα από τη συσκευή σας. Με την ενίσχυση με ένα πάτημα μπορείτε να πραγματοποιήσετε αυτόματο καθαρισμό της μνήμης τηλεφώνου και του του χώρου αποθήκευσης για να αφαιρέστε τα αρχεία σκουπίδια που επιβραδύνουν την ταχύτητα της συσκευής. 

Περιλαμβάνει ακόμη, δυνατότητες κλειδώματος εφαρμογών με κωδικό πρόσβασης και για την προστασία του απορρήτου σας, ρυθμιστή για τις ενοχλητικές ειδοποίησες από τις εφαρμογές, εξοικονόμηση μπαταρίας ώστε να παρακολουθείτε τις εφαρμογές που καταναλώνουν πολύ μνήμη και να τις απενεργοποιήσετε και πολλές άλλες ευκολίες.

Nova Security

3.

Η Nova Security όχι μόνο σας παρέχει ένα εργαλείο καθαρισμού ιών αλλά σας προσφέρει επίσης μία υπηρεσία για την προστασία του απορρήτου σας. Κρατά τη συσκευή σας μακριά από hacking, ιούς και γενικότερα κακόβουλο λογισμικό. 

Με την υποστήριξη της κορυφαίας παγκόσμιας βάσης δεδομένων ιών, η Nova Security προσφέρει την πιο επαγγελματική υπηρεσία προστασίας από ιούς που θα αποτρέψει την μόλυνση της συσκευής σας από οποιαδήποτε απειλή, κακόβουλο λογισμικό, trojan. 

Με το AppLock, κλειδώστε τις ιδιωτικές εφαρμογές με κωδικό και μοτίβο για να μην διαρρεύσει το απόρρητό σας. Με το Message Security της Nova Security, τα προσωπικά σας μηνύματα θα κρύβονται και δεν θα εμφανίζονται πλέον δημόσια. 

Πολλές εφαρμογές που εκτελούνται στο φόντο θα καθυστερήσουν το τηλέφωνό σας. Το Nova Security μπορεί να βρει και να απενεργοποιήσει την εφαρμογή που καταλάμβανε υπερβολική μνήμη. Τέλος, καθαρίζει το κινητό σας από άχρηστα ή παρωχημένα αρχεία.

Cleaner 2023

4.

Θεωρώ ότι πρόκειται ίσως για μία από τις καλύτερες εφαρμογές που μπορείτε να βρείτε στο Google Play Store, με πλήρη υποστήριξη ελληνικών, απλή και κατανοητή λειτουργία που καθαρίζει και βελτιστοποιεί το τηλέφωνό σας. 

Στα βασικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνεται η αφαίρεση άχρηστων και περιττών αρχείων, η επιτάχυνση και ψύξη του τηλεφώνου, διαχείριση αρχείων,  ταπετσαρίες και πολλά άλλα!. Στη λειτουργία αφαίρεση άχρηστων αρχείων, καθαρίζει τα περιττά αρχεία, βοηθώντας σας να βελτιστοποιήσετε το χώρο στο Smartphone σας.

Η εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης καθαρίζει τις εφαρμογές από περιττά αρχεία προσωρινής μνήμης. Η επιτάχυνση του τηλεφώνου βελτιστοποιεί τη χρήση της μνήμης και επιταχύνει το τηλέφωνο για παιχνίδια και άλλα σημαντικά προγράμματα. Τέλος, στη λειτουργία ψύξης μειώνει τη θερμοκρασία του και βελτιώνει την απόδοση της συσκευής.

Μπορείτε επίσης να διαχειριστείτε αρχεία και φακέλους της κάρτας SD σας και να εξοικονομήστε χώρο στο δίσκο σας αποθηκεύοντας αρχεία σε Dropbox, One Drive κλπ.

 

Avast Cleanup

5.

Το Avast Cleanup είναι ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό app καθαρισμού άχρηστων στοιχείων και μνήμης cache για Android. Αφαιρέστε υπολείμματα αρχείων και αχρησιμοποίητα app με ένα απλό πάτημα, για πιο γρήγορο, πιο ισχυρό τηλέφωνο. Το Avast Cleanup αφαιρεί τα άχρηστα αρχεία. Έτσι βελτιστοποιεί την απόδοση του τηλεφώνου και ενισχύει την ταχύτητά του.

Βασικές λειτουργίες

✔ Καθαρισμός Άχρηστων Στοιχείων: H προεγκατεστημένη εφαρμογή αφαίρεσης App διαγράφει προεγκατεστημένα app τύπου bloatware που δεν χρησιμοποιείτε, για να μην προκαλούνται καθυστερήσεις στο τηλέφωνο.
✔ Διαχειριστής συσκευών: Οθόνη Συστήματος: δείτε σε μια οθόνη όλες τις σημαντικές πληροφορίες που αφορούν τη συσκευή. 
✔ Διαχειριστής Συσκευών: Η αδρανοποίηση App αναστέλλει προσωρινά τα app και έτσι παρατείνει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, αποθηκεύει δεδομένα κινητής, καθαρίζει τη μνήμη και βελτιώνει την ταχύτητα της συσκευής 
✔ Καθαρισμός Άχρηστων Στοιχείων: Αφαιρέστε άχρηστα στοιχεία: Το Avast Cleanup αναλύει ταχύτατα τον χώρο αποθήκευσης του τηλεφώνου και καθαρίζει τα περιττά δεδομένα. 
✔ Η έξυπνη λειτουργία Ασφαλής Καθαρισμός καθαρίζει στη στιγμή μη σημαντικά στοιχεία, προσωρινές μνήμες συστήματος, μικρογραφίες φωτογραφιών, αρχεία εγκατάστασης, υπολείμματα αρχείων ή αχρησιμοποίητα αρχεία και APK. Με ένα μόνο πάτημα διαγράφετε ένα πλήθος άχρηστων δεδομένων.
✔ Η επιλογή Σύμβουλος Καθαρισμού προσφέρει μια λεπτομερή επισκόπηση όλων των δεδομένων του τηλεφώνου.
✔ Απεγκαταστήστε εφαρμογές με ένα πάτημα για να αποδεσμεύσετε χώρο, να αυξήσετε την ταχύτητα της συσκευής και να αποφύγετε καθυστερήσεις .
✔ Ο Καθαρισμός Τηλεφώνου αναγνωρίζει και καθαρίζει μεγαλύτερα αρχεία, πολυμέσα, app και άχρηστα στοιχεία.
✔ Χρησιμοποιήστε τη λίστα παράβλεψης και σημάνετε στοιχεία που δεν θέλετε να εμφανίζονται στη συσκευή. 
✔ Βελτιστοποιήστε και επιταχύνετε τη συσκευή Android μέσα από τον έλεγχο του αποθηκευτικού χώρου.

Files Go by Google

6.

Το Files Go by Google είναι ένας νέος διαχειριστής αποθήκευσης που σας βοηθήσει να ελευθερώσετε χώρο στο τηλέφωνό σας. Ποιο συγκεκριμένα, θα σας βοηθήσει να διαγράψτε παλιές φωτογραφίες ή φωτογραφίες που δεν χρειάζεστε πια, διπλά αρχεία, τις αχρησιμοποίητες εφαρμογές  θα κάνει εκκαθάριση της προσωρινής μνήμης και άλλα.


CCleaner

7.

Αφαιρέστε τα σκουπίδια από το κινητό σας τηλέφωνο, ανακτήσετε χώρο, παρακολουθήστε την ομαλή λειτουργία και περιηγηθείτε με ασφάλεια. Το CCleaner για Android είναι το αδελφάκι της πολύ γνωστής αντίστοιχης εφαρμογής για τα PC. Θα σας βοηθήσει να αφαιρέστε με ευκολία τις άχρηστες καταχωρήσεις να καθαρίσετε την cache των εφαρμογών, το ιστορικό περιήγησης και να κάνετε διαγραφή αρχείων καταγραφής κλήσεων και μηνυμάτων SMS. Ακόμη, βελτιστοποιήστε το Android σας σε λίγα μόνο κλικ, ελευθερώστε πολύτιμο χώρο αποθήκευσης στη συσκευή, ελέγξτε τη χρήση της CPU, παρακολουθήστε τη μνήμη σας και τον εσωτερικό χώρο αποθήκευσης, ελέγξτε τα επίπεδα της μπαταρίας και τη θερμοκρασία του κινητού σας και όλα αυτά μέσα από ένα απλό και έξυπνο περιβάλλον εργασίας και κυρίως με με χαμηλές απαιτήσεις σε μνήμη και χρήση της CPU του κινητού σας.

Root Booster

8.

Υπάρχουν πολλές εφαρμογές που εξοικονόμηση μπαταρίας ή να αυξήσουν την απόδοση, ωστόσο το Root Booster χρησιμοποιεί τις πιο αποδεδειγμένα σωστές ρυθμίσεις για να επιτευχθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Μπορείτε εύκολα να εφαρμόσετε αυτές τις ρυθμίσεις με έτοιμα προγράμματα που εξασφαλίζουν ώθηση ταχύτητα, ώθηση μπαταρία ή ενίσχυση της σταθερότητας. Αυτές οι λειτουργίες επιτυγχάνονται με την εφαρμογή κατάλληλων ρυθμίσεων. Μπορείτε να επιλέξετε οποιαδήποτε από τις προεπιλεγμένες μεταξύ ταχύτητας, βελτιστοποίησης μπαταρίας, ή σταθερότητας και πατήστε το μπλε βελάκι για τις εφαρμόσετε.
Ακολουθήστε μας στο Google News

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!AdBlock Detected!

Φαίνεται πως χρησιμοποιείτε κάποιο πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων. Ωστόσο, μπορείτε πολύ εύκολα να μας προσθέσετε στη λευκή λίστα εξαίρεσης