//Add More external stylesheets VirusTotal : Ελέγξτε ύποπτα αρχεία για ιούς, worms, trojans και malware



Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2019

VirusTotal : Ελέγξτε ύποπτα αρχεία για ιούς, worms, trojans και malware

read

Το VirusTotal.com μια δωρεάν online υπηρεσία ανίχνευσης που ελέγχει ύποπτα αρχεία χρησιμοποιώντας 50 + Anti-virus εφαρμογές. Διευκολύνει τη γρήγορη ανίχνευση των ιών, worms, trojans, όλων των ειδών malware και παρέχει αξιόπιστα αποτελέσματα πρόληψη τυχόν ψευδών θετικών περιπτώσεων. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι εκτός από μεμονωμένα αρχεία που μπορούμε να υποβάλουμε για ανάλυση είναι δυνατότητα του να ελέγχει και να αξιολογεί από πλευρά ασφαλείας ιστοσελίδες, και ip address.


Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να σημειώσουμε κάτι σημαντικό. Αν ένα αρχείο διαγνωστεί ως μολυσμένο με  κόκκινη ένδειξη  δεν σημαίνει ότι είναι και απαραίτητα μολυσμένο, ιδιαίτερα αν είναι πολύ μικρός ο αριθμός των antivirus που το διέγνωσαν ως προβληματικό.

Έτσι, αν ένα αρχείο έχει μία ένδειξη 1-2 ή 3 κόκκινα και  έχει περάσει το τεστ σε όλα τα άλλα antivirus πολύ πιθανόν να είναι καθαρό και η ένδειξη να οφείλετε σε υπερευαισθησία των antivirus. Ωστόσο, αν κατά τον έλεγχο   μίας ιστοσελίδας  διαγνωστεί έστω και με ένα κόκκινο είναι πολύ πιθανόν να έχει πρόβλημα και στην περίπτωση αυτή θα συστήναμε να κάνετε ένα τσεκ και με το online διαγνωστικό sucuri  για να είστε 100% σίγουρος.





Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να ελέγξουμε την ασφάλεια μίας ιστοσελίδας και να δούμε τους πιθανούς κινδύνους που μπορεί να κρύβει αν την επισκεφθούμε.Ο τρόπος λειτουργίας του είναι πολύ απλός, αφού επισκεφθείτε το VirusTotal.com και εφόσον θέλετε να ελέγξετε αν ένα ή περισσότερα αρχεία περιέχουν ιούς επιλέξτε το πεδίο files και πατήστε στο κουμπί choose file για να ανεβάσετε τα αρχεία σας, αμέσως μετά πατήστε το κουμπί scan it και περιμένετε λίγο μέχρι η εφαρμογή να τα σκανάρει και να τα αξιολογήσει.

Ο τρόπος ελέγχου μία ιστοσελίδας ή οποιαδήποτε url είναι ακριβώς ο ίδιος με τον προηγούμενο με την διαφορά ότι για τον έλεγχο θα πρέπει να επιλέξετε το πεδίο URL ή στο πεδίο αναζήτηση να γράψετε το όνομα της ιστοσελίδας ή την IP που θέλετε να ελέγξετε και πατήστε στο κουμπί scanit για να ξεκινήσει ο έλεγχος. Αν ο ιστότοπος έχει ελεγχθεί πρόσφατα θα σας εμφανίσει ένα μικρό πλαίσιο όπου θα σας αναφέρει το χρόνο ελέγχου, από εκεί και πέρα πατήστε στο κουμπί view last analysis για να δείτε τα αποτελέσματα του ελέγχου ή στο κουμπί Reanalyze για να τον υποβάλετε πάλι σε ανάλυση.


Για να μπορέσει κανείς να ανεβάσει τα αρχεία που θεωρεί ύποπτα θα πρέπει να είναι συνδεδεμένος με VirusTotal.com. Το VirusTotal Uploader σας απαλλάσσει από αυτή τη διαδικασία αφού πλέον μπορείτε να στείλετε οποτεδήποτε, όποιο αρχείο θεωρείτε ύποπτο μέσω της εφαρμογής. Το μόνο που θα πρέπει να κάνετε είναι να κατεβάσετε την εφαρμογή και μετά την εγκατάσταση, να απλά κάντε δεξί κλικ με το ποντίκι σας σε οποιοδήποτε αρχείο κάτω από 32MB και επιλέξτε αποστολή στο VirusTotal και αποτελέσματα της σάρωσης θα εμφανιστούν στο πρόγραμμα περιήγησης σας. Όπως θα δείτε τα αποτελέσματα εμφανίζονται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα όπου και μπορείτε να τα δείτε πλέον αναλυτικά. Είναι διαθέσιμο για Windows  mac και linux (κλικ εδώ για να το κατεβάσετε).


Σημειώστε ότι το VirusTotal δεν είναι antivirus για προστασία σε πραγματικό χρόνο, έτσι, δεν είναι υποκατάστατο για οποιοδήποτε προϊόν προστασίας από ιούς, είναι απλά ένα προϊόν για να αποκτήσετε μια υπεύθυνη γνώμη σχετικά με την ασφάλεια των αρχείων που πιθανώς κρίνετε ύποπτα.

Author's Website:


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!