//Add More external stylesheets

Κυριακή 21 Ιουλίου 2024

DiskCopy : Ισχυρό εργαλείο αντιγραφής δίσκων και διαμερισμάτων

read

Αν ψάχνεις έναν τρόπο για να αντιγράψεις τα δεδομένα από έναν δίσκο σε έναν άλλο, τότε το DiskCopy είναι ακριβώς αυτό που χρειάζεσαι. Αυτό το εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο σου επιτρέπει να κλωνοποιήσεις έναν δίσκο με απλό και γρήγορο τρόπο, χωρίς τον κίνδυνο απώλειας δεδομένων. Το DiskCopy είναι ένα πρόγραμμα που προσφέρει εύκολη και αποτελεσματική λύση για τη δημιουργία αντίγραφων ασφαλείας των δεδομένων σου. 

Με αυτό το εργαλείο, μπορείς να αντιγράψεις ολόκληρο τον δίσκο σου σε έναν άλλο, χωρίς τον φόβο της απώλειας ή της καταστροφής των δεδομένων σου. Ένα από τα μεγάλα πλεονεκτήματα του είναι η ευκολία χρήσης του. Ακόμα και οι λιγότερο έμπειροι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτό το εργαλείο χωρίς προβλήματα. Με μερικά απλά βήματα, μπορείς να δημιουργήσεις ένα ακριβές αντίγραφο του δίσκου σου και να το μεταφέρεις σε έναν άλλο δίσκο ή σε μια εξωτερική μονάδα αποθήκευσης.

Το DiskCopy προσφέρει μια σειρά από ενδιαφέρουσες δυνατότητες που το καθιστούν ένα απαραίτητο εργαλείο για κάθε χρήστη.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Μετατροπή MBR σε GPT και αντίστροφα: Μπορείτε να επιλέξετε το στυλ διαμερίσματος του στόχου δίσκου, το οποίο δεν χρειάζεται να είναι το ίδιο με αυτό του αρχικού δίσκου.
  • Πάντα εκκινήσιμος: Ο δίσκος στόχος μπορεί να γίνει εκκινήσιμος ακόμη και αν ο αρχικός δίσκος δεν εκκινεί.
  •  Επιλογή διαμερισμάτων: Αντιγράψτε μόνο τα διαμερίσματα που επιλέγετε.
  • Αντιγραφή μεμονωμένου διαμερίσματος: Αντιγράψτε ένα διαμέρισμα απευθείας σε άλλο και, προαιρετικά, κάντε το εκκινήσιμο.
  • Πλήρεις επιλογές διαχείρισης δίσκων/διαμερισμάτων: Από την έκδοση 1.1.1, το DiskCopy περιλαμβάνει μια καρτέλα Utilities με επιλογές διαχείρισης δίσκων/διαμερισμάτων.

Πώς να το  χρησιμοποιήσετε 

Αντιγραφή Δίσκου : 

  1. Επιλέξτε τον αρχικό δίσκο: Από τη λίστα στο πάνω αριστερό μέρος, επιλέξτε τον αρχικό δίσκο. Η λίστα αυτή παρέχει λεπτομέρειες για τις αποθηκευτικές συσκευές για να βοηθήσει στην αναγνώριση του δίσκου.
  2. Επιλέξτε τα διαμερίσματα: Οι πληροφορίες των διαμερισμάτων θα εμφανιστούν στη λίστα στο πάνω δεξί μέρος. Αποεπιλέξτε τα διαμερίσματα που δεν θέλετε να αντιγράψετε.
  3. Επιλέξτε τον δίσκο στόχο: Στη λίστα στο κάτω αριστερό μέρος, επιλέξτε τον δίσκο στόχο και, προαιρετικά, το στυλ διαμερίσματος (GPT ή MBR).
  4. Ρυθμίστε τη διάταξη των διαμερισμάτων: Ρυθμίστε  το μέγεθος των διαμερισμάτων στόχου.
  5. Ξεκινήστε την αντιγραφή: Πατήστε "Start disk copy" και επιβεβαιώστε με "Yes".

 Αντιγραφή Διαμερίσματος :

  1. Επιλέξτε την καρτέλα "Partition copy''
  2. Επιλέξτε το αρχικό διαμέρισμα: Από τη λίστα στα αριστερά, επιλέξτε το αρχικό διαμέρισμα.
  3. Επιλέξτε το διαμέρισμα στόχο : Από τη λίστα στα δεξιά, επιλέξτε το διαμέρισμα στόχο.
  4. Ρυθμίσεις: Επιλέξτε αν θέλετε να διαγράψετε όλα τα δεδομένα στο διαμέρισμα στόχο πριν την αντιγραφή και αν θέλετε να το κάνετε εκκινήσιμο.
Κατά τη διάρκεια της αντιγραφής, το DiskCopy εμφανίζει ένα παράθυρο διαλόγου με λεπτομέρειες για την πρόοδο της διαδικασίας, περιλαμβάνοντας τη λίστα των ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί και τα αποτελέσματά τους, το ποσοστό ολοκλήρωσης και τον εκτιμώμενο χρόνο που απομένει.

Η καρτέλα Utilities του DiskCopy προσφέρει μια σειρά από εργαλεία διαχείρισης δίσκων και διαμερισμάτων που ενισχύουν την ευελιξία και τη χρηστικότητα του προγράμματος. Ας δούμε μερικές από τις βασικές λειτουργίες αυτής της καρτέλας.

Εργαλεία Δίσκου

Τα εργαλεία δίσκου σας επιτρέπουν να εκτελέσετε διάφορες λειτουργίες που αφορούν ολόκληρους δίσκους. Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Δημιουργία και διαγραφή διαμερισμάτων: Δημιουργήστε νέα διαμερίσματα ή διαγράψτε υπάρχοντα με ευκολία.
  • Αλλαγή μεγέθους διαμερισμάτων: Προσαρμόστε το μέγεθος των διαμερισμάτων σύμφωνα με τις ανάγκες σας, χωρίς να χάσετε δεδομένα.
  • Σάρωση για κατεστραμμένους τομείς: Ελέγξτε τον δίσκο για κατεστραμμένους τομείς και λάβετε τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυσή τους.

Εργαλεία Διαμερισμάτων

Τα εργαλεία διαμερισμάτων σάς δίνουν περισσότερες επιλογές για τη διαχείριση μεμονωμένων διαμερισμάτων, όπως:

  • Μετατροπή συστήματος αρχείων: Μετατρέψτε το σύστημα αρχείων ενός διαμερίσματος χωρίς να χάσετε δεδομένα.
  • Ανασυγκρότηση διαμερισμάτων: Βελτιώστε την απόδοση του δίσκου ανασυγκροτώντας τα δεδομένα.
  • Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά: Δημιουργήστε αντίγραφα ασφαλείας των διαμερισμάτων και επαναφέρετε τα δεδομένα όταν χρειάζεται.

Το DiskCopy βρίσκεται σε Beta στάδιο, και η τρέχουσα έκδοση είναι η 1.1.8.1. Εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε σφάλμα κατά τη χρήση του προγράμματος, μπορείτε να το αναφέρετε μέσω της φόρμας επικοινωνίας στην ιστοσελίδα.

Συνοψίζοντας, πρόκειται για ένα αξιόπιστο και ευέλικτο εργαλείο που μπορεί να διευκολύνει την αντιγραφή δίσκων και διαμερισμάτων, προσφέροντας παράλληλα πολλές επιπλέον λειτουργίες διαχείρισης. Είτε χρειάζεστε να μεταφέρετε τα δεδομένα σας σε έναν νέο δίσκο είτε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών σας αρχείων, το DiskCopy είναι εδώ για να σας βοηθήσει.
 
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή DiskCopy


Ακολουθήστε μας στο Google News



Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .