//Add More external stylesheets Επαναφορά δεδομένων με το System Rescue CD: Οδηγός χρήσης και βήματα


Τετάρτη 8 Μαΐου 2024

Επαναφορά δεδομένων με το System Rescue CD: Οδηγός χρήσης και βήματα

read

Το System Rescue CD είναι μια διανομή Linux που σχεδιάστηκε ειδικά για να λειτουργεί ως εργαλείο διάσωσης συστήματος. Ανεξάρτητα από το αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με τον σκληρό δίσκο, το αρχείο συστήματος, την ασφάλεια των δεδομένων ή ακόμη και αν έχετε χάσει τον κωδικό πρόσβασης, το System Rescue CD μπορεί να σας βοηθήσει να επαναφέρετε το σύστημά σας σε λειτουργική κατάσταση.

Βασίζεται στη διανομή Gentoo Linux και περιλαμβάνει μια ευρεία γκάμα εργαλείων για την επίλυση των προβλημάτων του συστήματος. Περιέχει προγράμματα για την επαναφορά δεδομένων, την επισκευή διαμερισμάτων, την ανάκτηση κωδικών πρόσβασης, την εκκίνηση συστήματος με προβλήματα και πολλά άλλα.

Για να χρησιμοποιήσετε το System Rescue CD, πρέπει να το κατεβάσετε από την επίσημη ιστοσελίδα του έργου και να το εγκαταστήσετε σε ένα USB ή  να το γράφετε σε ένα CD/DVD. Μετά την εκκίνηση του υπολογιστή από το System Rescue CD, θα έχετε πρόσβαση σε ένα πλήθος εργαλείων για την επίλυση προβλημάτων.

Από τα κύρια χαρακτηριστικά του System Rescue CD είναι η δυνατότητα επαναφοράς δεδομένων. Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα με το αρχείο συστήματος, το System Rescue CD παρέχει εργαλεία για την εύρεση και ανάκτηση χαμένων αρχείων. 

Το TestDisk και το PhotoRec είναι δύο από τα προγράμματα που διατίθενται για αυτόν τον σκοπό. Το TestDisk μπορεί να αποκαταστήσει χαμένα ή κατεστραμμένα διαμερίσματα και να επαναφέρει τον τύπο τους, ενώ το PhotoRec μπορεί να ανακτήσει χαμένα αρχεία, όπως φωτογραφίες, από μορφοποιημένους ή κατεστραμμένους δίσκους.

Επιπλέον, προσφέρει εργαλεία για τη διάσωση συστήματος σε περίπτωση που αντιμετωπίζετε προβλήματα με την εκκίνηση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον προηγμένο επεξεργαστή κειμένου Vim για να επεξεργαστείτε τα αρχεία ρυθμίσεων του συστήματος, να εκτελέσετε εντολές για την επισκευή του MBR (Master Boot Record) ή του GRUB (Grand Unified Bootloader) και να εκκινήσετε το σύστημα σας σε ασφαλή λειτουργία.

Ένα άλλο χρήσιμο εργαλείο που περιλαμβάνεται είναι το Parted. Το Parted είναι ένα πρόγραμμα για τη διαχείριση των διαμερισμάτων του σκληρού δίσκου σας. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να δημιουργήσετε, να αλλάξετε μέγεθος, να μετακινήσετε ή ακόμη και να διαγράψετε διαμερίσματα. Επίσης, περιλαμβάνει υποστήριξη για διάφορα συστήματα αρχείων όπως το ext4, NTFS και FAT32.

Τέλος, επίσης  σημαντικό χαρακτηριστικό του System Rescue CD είναι η δυνατότητα εργασίας από τη γραμμή εντολών. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εκτελέσετε διάφορες εντολές Linux για την επίλυση προβλημάτων. Αυτό μπορεί να είναι χρήσιμο για προχωρημένους χρήστες που θέλουν περισσότερο έλεγχο και ευελιξία στις εργασίες διάσωσης.

BHMATA

1. Αφού κατεβάσετε το iso της εφαρμογής γράψτε το σε ένα cd κάντε εκκίνηση από εκεί.
2. Επιλέξτε το περιβάλλον που θέλετε να δουλέψετε και πατήστε ENTER. (Η προτεινόμενη μέθοδος είναι είναι η πρώτη).


 3. Στην επόμενη καρτέλα, πληκτρολογήστε startx και πατήστε ENTER για να μπείτε στο γραφικό περιβάλλον της εφαρμογής.


Συνοψίζοντας, το System Rescue CD είναι μια πολύ χρήσιμη διανομή Linux για την επίλυση προβλημάτων κάθε υπολογιστή. Είναι εύκολο στη χρήση και  περιλαμβάνει μια εκτεταμένη συλλογή εργαλείων και προγραμμάτων που θα  σας βοηθήσει να αποκαταστήσετε το σύστημά σας σε περιπτώσεις προβλημάτων.
 
Κατεβάστε την εφαρμογή SystemRescue 11.01


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .