//Add More external stylesheets Manjaro : Γρήγορο, φιλικό προς τον χρήστη και με εκπληκτικές δυνατότητες Linux


Παρασκευή 14 Ιουλίου 2023

Manjaro : Γρήγορο, φιλικό προς τον χρήστη και με εκπληκτικές δυνατότητες Linux

read

Το Manjaro είναι ένα δωρεάν, ανοιχτού κώδικα λειτουργικό σύστημα Linux που δίνει έμφαση στο απόρρητο των χρηστών και στον έλεγχο του υλικού τους. Είναι φιλικό προς το χρήστη κατάλληλο για νέους χρήστες υπολογιστών και μπορεί να εγκατασταθεί σε ένα ευρύ φάσμα συσκευών.

Οι αρχιτεκτονικές που υποστηρίζονται περιλαμβάνουν x86-64 και ARM, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για οποιαδήποτε συσκευή ή υπολογιστικό περιβάλλον. Το Manjaro παρέχει πολυάριθμες επιλογές και εφαρμογές προσαρμογής, καθώς και λειτουργίες ασφάλειας και απορρήτου,

Προσφέρει επίσης πολλές γραφικές διεπαφές χρήστη. Επιλέξτε την επιφάνεια εργασίας χρήστη που επιθυμείτε για να δημιουργήσετε το ιδανικό περιβάλλον σας. Μπορείτε εύκολα να εγκαταστήσετε μια πληθώρα λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα, χρησιμοποιώντας εγγενή πακέτα, πακέτα Flatpak ή Snap .

Επιπλέον, μπορείτε να επωφεληθείτε από το Arch User Repository για να δημιουργήσετε τα δικά σας προσαρμοσμένα πακέτα. Το Manjaro παρέχει την απόλυτη ευελιξία και έλεγχο της εμπειρίας σας στον υπολογιστή. Ενισχύστε παλαιότερο υλικό ή αξιοποιήστε πλήρως τις δυνατότητες του πιο πρόσφατου υλικού σας

Το Manjaro τροφοδοτείται από τον ισχυρό Πυρήνα Linux και υποστηρίζει οθόνες αφής, κάρτες ήχου, κάρτες γραφικών και περιφερειακά εκτός συσκευασίας, χωρίς να χρειάζεται να αναζητήσετε προγράμματα Οδήγησης από διάφορους κατασκευαστές,  εστιάζοντας στην εργασία ή τις ψυχαγωγικές σας δραστηριότητες αντί να ασχολείστε με κουραστικές εγκαταστάσεις οδηγών.

Σχεδιάστε γραφικά  χρησιμοποιώντας Inkscape ή GIMP ή δημιουργήστε τρισδιάστατα μοντέλα με Blender ή FreeCAD. Όταν είστε έτοιμοι να εκτυπώσετε τα τρισδιάστατα σχέδιά σας, χρησιμοποιήστε το Prusa Slicer για να απλοποιήσετε τη διαδικασία. 

Μπορείτε επίσης να επεξεργαστείτε τα βίντεο σας χρησιμοποιώντας δημοφιλείς επιλογές λογισμικού όπως το KDE-Live ή το OpenShot. Για δημιουργούς περιεχομένου Open Broadcast Software (OBS) για εγγραφή και ροή βίντεο. 

Εγκατάσταση

1

Ξεκινήστε τον υπολογιστή σας και μεταβείτε στο BIOS του συστήματός σας και ελέγξτε ότι η σειρά εκκίνησης έχει ρυθμιστεί έτσι ώστε οι συσκευές DVD και USB να έχουν ρυθμιστεί για εκκίνηση πρώτα. 

Σας συμβουλεύουμε να απενεργοποιήσετε το Secure Boot και να βεβαιωθείτε ότι το UEFI έχει ρυθμιστεί σε Enabled στο BIOS σας. 

Μόλις ρυθμίσετε το BIOS, τοποθετήστε το δίσκο DVD ή το USB stick στον υπολογιστή σας και επανεκκινήστε τον υπολογιστή σας.

Μετά τη εκκίνηση,  θα δείτε την παρακάτω εικόνα. Επιλέξτε Launch installer για να ξεκινήσετε την εγκατάσταση και ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα :

 
2

Επιλέξτε τη γλώσσα σας και πατήστε επόμενο.

3

Στην επόμενη καρτέλα επιλέξτε την τοποθεσία σας και πατήστε επόμενο.
4

Επιλέξτε τη διάταξη του πληκτρολογίου σας και πατήστε επόμενο.
5
Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να ρυθμίσετε το partition που θα εγκατασταθεί το λειτουργικό σας. Αν δεν έχετε κάποια σχετική εμπειρία να κάνετε χειροκίνητη τμηματοποίηση, επιλέξτε διαγραφή του δίσκου και πατήστε επόμενο.

6

Πληκτρολογήστε το όνομα χρήστη και τους κωδικούς σας και πατήστε επόμενο.
7

Τέλος, πατήστε εγκατάσταση και περιμένετε έως ότου εγκατασταθεί το λειτουργικό στον υπολογιστή σας.

Όταν ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, είστε πλέον έτοιμοι να δουλέψετε με το νέο σας λειτουργικό. Ωστόσο, πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο φροντίστε να το ενημερώσετε αν σας ζητηθεί. Από εκει μετά να πούμε δύο λόγια για τα πιο βασικά.

Για να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε λογισμικό κάντε κλικ στο παρακάτω εικονίδιο που θα δείτε  μεταξύ άλλων στη μπάρα εργασίας.


ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :linux
Κατεβάστε την εφαρμογή Manjaro


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .