//Add More external stylesheets Οδηγός για τον αποκλεισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο για εφαρμογές στα Windows


Τρίτη 2 Απριλίου 2024

Οδηγός για τον αποκλεισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο για εφαρμογές στα Windows

read


Η διαχείριση της πρόσβασης στο διαδίκτυο αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την ασφάλεια και την προσωπική μας ιδιωτικότητα.
Ειδικά στα Windows 11, η Microsoft έχει προσφέρει πληθώρα εργαλείων και ρυθμίσεων για να ελέγχουμε επακριβώς ποιες εφαρμογές έχουν τη δυνατότητα να συνδέονται στο Διαδίκτυο. Στο παρόν άρθρο, θα εξετάσουμε βήμα-βήμα πώς μπορούμε να αποκλείσουμε τη σύνδεση στο διαδίκτυο για οποιαδήποτε εφαρμογή στα Windows 11, ενισχύοντας έτσι την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα του ψηφιακού μας περιβάλλοντος.

ΒΗΜΑΤΑ


1.

Ενεργοποίηση του Τείχους Προστασίας των Windows


Για να αποκλείσουμε την πρόσβαση στο διαδίκτυο για μια εφαρμογή, πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε ότι το Τείχος Προστασίας των Windows (Windows Firewall) είναι ενεργοποιημένο. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του Πίνακα Ελέγχου ή των Ρυθμίσεων Συστήματος.


2.

Δημιουργία Και Επιλογή Τύπου Κανόνα στο Τείχος Προστασίας


Μετά την ενεργοποίηση του Τείχους Προστασίας, η επόμενη κίνηση είναι η δημιουργία ενός νέου κανόνα που θα απαγορεύει στην επιλεγμένη εφαρμογή την πρόσβαση στο Διαδίκτυο. Αυτό γίνεται μέσω του "Προηγμένου Τείχους Προστασίας των Windows" (Windows Firewall with Advanced Security). Στη συνέχεια, πρέπει να επιλέξουμε τον τύπο του κανόνα που θέλουμε να δημιουργήσουμε. Για τον σκοπό μας, θα επιλέξουμε "Κανόνας για Εξερχόμενο Κίνημα" (Outbound Rule), καθώς θέλουμε να αποτρέψουμε την εφαρμογή από το να στέλνει δεδομένα στο διαδίκτυο.




3.Επιλογή Προγράμματος


Το επόμενο βήμα είναι να επιλέξουμε το πρόγραμμα το οποίο θέλουμε να αποκλείσουμε από την πρόσβαση στο διαδίκτυο. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό επιλέγοντας το εκτελέσιμο αρχείο (.exe) της εφαρμογής μέσα από τον φάκελο εγκατάστασής της.


4.

Εφαρμογή του Κανόνα


Μετά την επιλογή του προγράμματος, ολοκληρώνουμε τη διαδικασία δημιουργίας του κανόνα, ορίζοντας τις λεπτομέρειες του κανόνα και τις ενέργειες που θα πρέπει να λαμβάνονται (σε αυτή την περίπτωση, τον αποκλεισμό της πρόσβασης). Επιβεβαιώνουμε τις επιλογές μας και αποθηκεύουμε τον κανόνα.



Συνοψίζοντας : Η διαδικασία αποκλεισμού της πρόσβασης στο διαδίκτυο για εφαρμογές στα Windows 11 μπορεί να φαίνεται περίπλοκη στην αρχή, αλλά ακολουθώντας τα παραπάνω βήματα, μπορεί να γίνει με συστηματικό και αποτελεσματικό τρόπο. Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει ότι οι εφαρμογές που δεν θέλουμε να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, είτε για λόγους ασφαλείας είτε για προστασία της ιδιωτικότητας μας, δεν θα μπορέσουν να επικοινωνήσουν με το διαδίκτυο.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .