//Add More external stylesheets CryptoPrevent : Iσχυρό λογισμικό προστασίας από Ransomware


Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

CryptoPrevent : Iσχυρό λογισμικό προστασίας από Ransomware

read

Το CryptoPrevent είναι ένα ισχυρό λογισμικό προστασίας από ιούς και κακόβουλο λογισμικό, που εστιάζει στην πρόληψη ransomware και άλλων μορφών κακόβουλου λογισμικού. Αναπτύχθηκε από την Foolish IT και έχει σχεδιαστεί για να περιορίζει την εκτέλεση ορισμένων διαδικασιών, ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με ransomware και κακόβουλο λογισμικό εξόρυξης κρυπτονομισμάτων.

Διαθέτει ένα αυτόματο πρόγραμμα ενημέρωσης, ειδοποιήσεις μέσω email για δραστηριότητα κακόβουλου λογισμικού και προσαρμόσιμα επίπεδα προστασίας που κυμαίνονται από το ελάχιστο έως το μέγιστο, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόσουν το επίπεδο ασφάλειας στις ανάγκες τους. Το μοναδικό χαρακτηριστικό του είναι η «ανίχνευση honeypot», η οποία ξεγελά το κακόβουλο λογισμικό για να αποκαλυφθεί αλληλεπιδρώντας με ένα δόλωμα.

Παρά το όνομά του, το CryptoPrevent δεν περιορίζεται στην πρόληψη κακόβουλου λογισμικού που σχετίζεται με κρυπτονομίσματα, αλλά είναι μια ολοκληρωμένη λύση ασφαλείας για όλους τους τύπους απειλών κακόβουλου λογισμικού.

Ο κύριος σκοπός του CryptoPrevent είναι να παρέχει ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας από ransomware, το οποίο είναι ένας τύπος κακόβουλου λογισμικού που κρυπτογραφεί αρχεία σε έναν υπολογιστή και απαιτεί λύτρα από τον χρήστη για να τα αποκρυπτογραφήσει. Το CryptoPrevent το επιτυγχάνει εφαρμόζοντας διάφορα μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη της εκτέλεσης κακόβουλων αρχείων.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του CryptoPrevent είναι η ικανότητά του να δημιουργεί και να επιβάλλει ένα σύνολο πολιτικών ασφαλείας σε ένα σύστημα υπολογιστή. Αυτές οι πολιτικές περιλαμβάνουν τον αποκλεισμό της εκτέλεσης ορισμένων τύπων αρχείων, όπως εκτελέσιμα αρχεία σε προσωρινούς φακέλους ή αρχεία με συγκεκριμένες επεκτάσεις που χρησιμοποιούνται συνήθως από ransomware. Το CryptoPrevent αποτρέπει επίσης την εκτέλεση αρχείων από συγκεκριμένες τοποθεσίες, όπως αφαιρούμενες μονάδες δίσκου ή κοινόχρηστα στοιχεία δικτύου.

Παρέχει παρακολούθηση και προστασία σε πραγματικό χρόνο, σαρώνοντας συνεχώς το σύστημα για οποιαδήποτε ύποπτη δραστηριότητα ή απόπειρες εκτέλεσης κακόβουλων αρχείων. Ειδοποιεί τον χρήστη και αποκλείει τυχόν απειλές που έχουν εντοπιστεί, αποτρέποντάς τους από το να προκαλέσουν βλάβη στο σύστημα ή να κρυπτογραφήσουν αρχεία.

Εκτός από την προσέγγιση που βασίζεται σε πολιτικές, το CryptoPrevent περιλαμβάνει επίσης μια δυνατότητα λίστας επιτρεπόμενων που επιτρέπει στους χρήστες να προσδιορίζουν αξιόπιστες εφαρμογές ή τοποθεσίες που εξαιρούνται από τις πολιτικές ασφαλείας. Αυτό διασφαλίζει ότι τα νόμιμα προγράμματα και τα αρχεία δεν αποκλείονται ή παρεμποδίζονται από την εκτέλεση.

Το λογισμικό είναι συμβατό με λειτουργικά συστήματα Windows, συμπεριλαμβανομένων των Windows XP, Vista, 7, 8  10 και 11. Διατίθεται τόσο σε δωρεάν όσο και σε επί πληρωμή εκδόσεις, με την επί πληρωμή έκδοση να προσφέρει πρόσθετες δυνατότητες και πιο προηγμένη προστασία.

Η δωρεάν έκδοση του CryptoPrevent προσφέρει βασική προστασία, επιβάλλοντας πολιτικές περιορισμού λογισμικού. Ωστόσο, ορισμένες προηγμένες λειτουργίες και εξαιρέσεις προστασίας δεν περιλαμβάνονται. Από την άλλη πλευρά, η επί πληρωμή έκδοση του CryptoPrevent περιλαμβάνει περισσότερες λειτουργίες, όπως η HoneyPot Ransomware Protection, που είναι πολύ αποτελεσματική στην πρόληψη νέων και άγνωστων ransomware3

Συνολικά, το CryptoPrevent είναι ένα ισχυρό εργαλείο για την προστασία από ransomware και άλλους τύπους κακόβουλου λογισμικού. Η προσέγγιση που βασίζεται σε πολιτικές, η παρακολούθηση σε πραγματικό χρόνο και η λειτουργία της λίστας επιτρεπόμενων το καθιστούν μια αποτελεσματική λύση για την πρόληψη μολύνσεων από κακόβουλο λογισμικό και τη διαφύλαξη πολύτιμων δεδομένων. με την επί πληρωμή έκδοση να προσφέρει πρόσθετες δυνατότητες και πιο προηγμένη προστασία.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή CryptoPrevent


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .