//Add More external stylesheets DriveImage XML : Δωρεάν πρόγραμμα για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας λογικών μονάδων και διαμερισμάτων


Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2023

DriveImage XML : Δωρεάν πρόγραμμα για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας λογικών μονάδων και διαμερισμάτων

read

Πρόκειται για μία εφαρμογή για τα Windows που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν αντίγραφα ασφαλείας και εικόνες των σκληρών δίσκων ή των κατατμήσεων τους. Παρέχει έναν αξιόπιστο και αποτελεσματικό τρόπο για την προστασία σημαντικών δεδομένων, την εκτέλεση μετεγκατάστασης συστήματος ή την επαναφορά ενός συστήματος σε προηγούμενη κατάσταση.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  1. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας και επαναφορά: Το DriveImage XML επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν πλήρη αντίγραφα ασφαλείας των σκληρών δίσκων ή  μεμονωμένων κατατμήσεων . Αυτά τα αντίγραφα ασφαλείας μπορούν να αποθηκευτούν σε εξωτερικές μονάδες δίσκου, τοποθεσίες δικτύου ή άλλα μέσα αποθήκευσης. Το λογισμικό προσφέρει επίσης μια απλή και απλή διαδικασία επαναφοράς για την ανάκτηση δεδομένων σε περίπτωση βλάβης του συστήματος ή απώλειας δεδομένων.
  2. Δημιουργία εικόνας: Με το DriveImage XML, οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν εικόνες δίσκου ολόκληρου του σκληρού δίσκου ή επιλεγμένων κατατμήσεων. Αυτό περιλαμβάνει το λειτουργικό σύστημα, τις εγκατεστημένες εφαρμογές και τα δεδομένα. Αυτές οι εικόνες δίσκου χρησιμεύουν ως ακριβή αντίγραφα των αρχικών μονάδων δίσκου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για ανάκτηση συστήματος ή ανάπτυξη σε πολλαπλά μηχανήματα.
  3. Αύξηση και διαφορική δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας: Το λογισμικό, υποστηρίζει στρατηγικές αυξητικής και διαφορικής δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Τα αυξητικά αντίγραφα ασφαλείας αποθηκεύουν μόνο τις αλλαγές που έγιναν από την τελευταία δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, με αποτέλεσμα μικρότερα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας και ταχύτερες διαδικασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας. Τα διαφορικά αντίγραφα ασφαλείας αποθηκεύουν μόνο τις αλλαγές που έγιναν από το τελευταίο πλήρες αντίγραφο ασφαλείας, παρέχοντας μια ισορροπία μεταξύ του μεγέθους του αντιγράφου ασφαλείας και του χρόνου επαναφοράς.
  4. Υποστήριξη Volume Shadow Copy Service (VSS): Χρησιμοποιεί την Volume Shadow Copy Service, μια δυνατότητα των Windows που επιτρέπει τη δημιουργία στιγμιότυπων του συστήματος ενώ χρησιμοποιείται. Αυτό διασφαλίζει ότι τα αντίγραφα ασφαλείας και οι εικόνες λαμβάνονται χωρίς να διακόπτονται οι κανονικές λειτουργίες του συστήματος.
  5. Δημιουργία μέσων αποκατάστασης:  Παρέχει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός CD/DVD ή μονάδας USB με δυνατότητα εκκίνησης που περιλαμβάνει το λογισμικό και τα απαραίτητα προγράμματα οδήγησης. Αυτό το μέσο ανάκτησης επιτρέπει στους χρήστες να επαναφέρουν το σύστημά τους ακόμα κι αν το λειτουργικό τους σύστημα δεν εκκινήσει.
  6. Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας αρχείων και φακέλων: Εκτός από την απεικόνιση δίσκου, το  υποστηρίζει επίσης αντίγραφα ασφαλείας αρχείων και φακέλων. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν συγκεκριμένα αρχεία ή καταλόγους για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, παρέχοντας ευελιξία για τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας μόνο βασικών δεδομένων ή συγκεκριμένων αρχείων έργου.
  7. Συμπίεση και κρυπτογράφηση: Προσφέρει επιλογές συμπίεσης εφεδρικών εικόνων για εξοικονόμηση χώρου στο δίσκο. Παρέχει επίσης δυνατότητες κρυπτογράφησης για την προστασία ευαίσθητων δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στα αντίγραφα ασφαλείας.
  8. Χρονοδιάγραμμα και αυτοματισμός: Τέλος, περιλαμβάνει έναν προγραμματιστή που επιτρέπει στους χρήστες να αυτοματοποιούν εργασίες δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας σε καθορισμένα χρονικά διαστήματα. Αυτό εξασφαλίζει τακτικά και συνεπή αντίγραφα ασφαλείας χωρίς χειροκίνητη παρέμβαση.

Συνολικά, το DriveImage XML είναι ένα ολοκληρωμένο και φιλικό προς το χρήστη εργαλείο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και απεικόνισης για Windows. Τα χαρακτηριστικά του, όπως η απεικόνιση δίσκου, τα αυξητικά αντίγραφα ασφαλείας, η υποστήριξη VSS και η δημιουργία μέσων ανάκτησης, το καθιστούν ένα πολύτιμο εργαλείο τόσο για προσωπική όσο και για επαγγελματική χρήση. 

Οι εικόνες αποθηκεύονται σε αρχεία XML, επιτρέποντάς σας να τα επεξεργαστείτε με διάφορα εργαλεία, αλλά το πιο βασικό είναι το γεγονός ότι η επαναφορά εικόνων στους δίσκους μπορεί να γίνει χωρίς να κάνετε επανεκκίνηση. Θα τρέξει σε όλα τα Windows. Το πρόγραμμα θα δημιουργήσει αντίγραφα ασφαλείας, εικόνες και δίσκους μορφοποιημένους με FAT 12, 16, 32 και NTFS. Το DriveImage XML διατίθεται δωρεάν για προσωπική χρήση, ωστόσο στην περίπτωση αυτή δεν παρέχεται υποστήριξη.

Εν κατακλείδι, πρόκειται για μία εξαιρετική εφαρμογή που θα σας βοηθήσει να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας σε λογικές μονάδες δίσκου και Partitions σε αρχεία εικόνων, και με δυνατότητα να περιηγηθείτε στις εικόνες, να δείτε και εξαγάγετε αρχεία και να επαναφέρετε τις εικόνες σας στην ίδια ή σε διαφορετική μονάδα δίσκου  ή ακόμη και να αντιγράψετε απευθείας το λειτουργικό σας από τον ένα δίσκο σε άλλο στη μονάδα δίσκου .
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ :Windows
Κατεβάστε την εφαρμογή DriveImage XML


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .