//Add More external stylesheets Πώς να βαθμονομήσετε την οθόνη σας στα Windows 11


Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Πώς να βαθμονομήσετε την οθόνη σας στα Windows 11

read

Η βαθμονόμηση της οθόνης στα Windows 11 μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της ακρίβειας των χρωμάτων, της φωτεινότητας και της αντίθεσης, διασφαλίζοντας ότι αυτό που βλέπετε στην οθόνη σας είναι μια αληθινή αναπαράσταση του περιεχομένου. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για τη βαθμονόμηση της οθόνης στα Windows 11:

ΒΗΜΑΤΑ
  1. Ανοίξτε την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" κάνοντας κλικ στο μενού Έναρξη και επιλέγοντας το εικονίδιο με το γρανάζι.
  2. Στο παράθυρο Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην κατηγορία «Σύστημα».
  3. Από την αριστερή πλαϊνή γραμμή, επιλέξτε "Οθόνη".
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω στην ενότητα "Σύνθετες ρυθμίσεις οθόνης" και κάντε κλικ στο σύνδεσμο "Ιδιότητες προσαρμογέα οθόνης".
  5. Στο παράθυρο "Ιδιότητες", μεταβείτε στην καρτέλα "Διαχείριση χρωμάτων".
  6. Κάντε κλικ στο κουμπί "Διαχείριση χρωμάτων".
  7. Στο παράθυρο "Διαχείριση χρωμάτων", μεταβείτε στην καρτέλα "Συσκευές".
  8. Επιλέξτε την οθόνη σας από τη λίστα συσκευών και επιλέξτε το πλαίσιο που λέει "Χρήση των ρυθμίσεών μου για αυτήν τη συσκευή".
  9. Κάντε κλικ στο κουμπί "Προσθήκη" για να προσθέσετε ένα νέο προφίλ χρώματος.
  10. Επιλέξτε ένα χρωματικό προφίλ από τη λίστα που ταιριάζει απόλυτα με τις δυνατότητες της οθόνης σας. Εάν δεν βρείτε το κατάλληλο προφίλ, μπορείτε να κάνετε κλικ στο κουμπί "Αναζήτηση" για να εντοπίσετε με μη αυτόματο τρόπο ένα αρχείο προφίλ χρώματος (.icm) που παρέχεται από τον κατασκευαστή της οθόνης σας ή από ένα επαγγελματικό εργαλείο βαθμονόμησης.
  11. Αφού επιλέξετε ένα χρωματικό προφίλ, κάντε κλικ στο κουμπί "Ορισμός ως προεπιλεγμένου προφίλ" για να το ορίσετε ως προεπιλογή για την οθόνη σας.
  12. Κάντε κλικ στην επιλογή «Για προχωρημένους» και μετά κάντε κλικ στο κουμπί «ρύθμιση οθόνης»
  13. Ο οδηγός "Display Color Calibration" θα σας καθοδηγήσει τώρα στη διαδικασία βαθμονόμησης. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην οθόνη για να προσαρμόσετε διάφορες ρυθμίσεις όπως γάμα, φωτεινότητα, αντίθεση και ισορροπία χρωμάτων.
  14. Αφού ολοκληρώσετε κάθε βήμα, κάντε κλικ στο κουμπί "Επόμενο" για να προχωρήσετε στην επόμενη εργασία βαθμονόμησης.
  15. Αφού ολοκληρώσετε όλες τις εργασίες βαθμονόμησης, μπορείτε να συγκρίνετε τα αποτελέσματα με τις αρχικές ρυθμίσεις για να προσδιορίσετε εάν οι αλλαγές έχουν βελτιώσει την ακρίβεια της οθόνης σας.
  16. Κάντε κλικ στο κουμπί "Τέλος" για να αποθηκεύσετε τις αλλαγές και να βγείτε από τον οδηγό.

Η οθόνη της οθόνης σας θα πρέπει τώρα να βαθμονομηθεί σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η βαθμονόμηση είναι μια υποκειμενική διαδικασία και οι ιδανικές ρυθμίσεις μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τις προσωπικές σας προτιμήσεις, τις συνθήκες φωτισμού και τον τύπο εργασίας που κάνετε στον υπολογιστή σας. Η τακτική επαναβαθμονόμησης της οθόνης σας μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ακριβούς αναπαράστασης χρωμάτων με την πάροδο του χρόνου.


Ακολουθήστε μας στο Google News


ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ


Αν σας άρεσε το θέμα μας διαδώστε το!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Θα χαρούμε πολύ να συμμετέχετε ενεργά και να σχολιάσετε το θέμα μας. Εναλλακτικά, μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας μέσω της σελίδας μας στο Facebook εδώ : m.me/132070110136869. Θα προσπαθήσω να απαντήσω το συντομότερο δυνατό στις ερωτήσεις σας .